Jom CLICK untuk auto CLICK disini.. :)

Tuesday, December 16, 2008

Memories... Melaka!










Mula2 keluar exit tol Ayer Keroh.. kami pegi ke Taman Rama2.. cantik! Tapi yang tak bestnya ada taman sssnake.. Haha aku dan Hasya lari ikut pintu shortcut.















Aku suka lady bird kat belakang tu.. cute jerk!








Baaanyak sangat ikan! Amna suka sangat bagi makan ikan koi ni.. dia pun siap makan sekali makanan ikan ni... ishhh... tak senonoh betul..yeyek la sayang







Hasya dan tapir.. hidung kakak dan tapir tak sama daaa.. hidung tapir tu lagi mancccuunnggggg












Ini jerk gambar yang sempat kami ambil untuk gambar 4 orang. Tu pun.. ntah sape2 volunteer nak tangkap gambar ni. thankss









Pakcik beca cerita....

Inilah kapal terbang yang dinaiki oleh Tunku Abdul Rahman untuk pergi ke kota London bagi mendapatkan kemerdekaan ke atas Tanah Melayu. Waahhh ..baru aku tahu tingginya nilai sejarah kapal terbang ni. Ingatkan kapal terbang biasa jerk ...
















Gambar wajib setiap pengunjung ke Melaka.. A Famosa.











Cantik beca pakcik ni.. siap ada sampan lagi. Kami sempat round bandar Melaka dengan beca ni. Naik 4 orang .. sian jugak kat pakcik. Aku sempat jugak bertanya pendapat pakcik beca ni pasal Shahrun Khan. Begitu ketara kekecewaannya atas penganugerahan Datuk kepada artis bollywood tu. Dia juga begitu bersemangat bercerita serba sedikit pasal sejarah Melaka kat kami.. terima kasih pakcik.. lupa lak nak tanya nama pakcik ni.










Ada gaya tunku Abdul Rahman tak. Tengok Hasya tu.. merdeka!!














Macam Alex Ferguson .. dengan jaket baru manU beli kat Dataran Pahlawan









Aku suka background kedai ni.. pinky!








1 comment:

Nora said...

wah... meriah betul bercuti ye!!

Happy Birthday Princess!

Hasya Addini

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Same dress, toys and bed..but different Addini