Jom CLICK untuk auto CLICK disini.. :)

Thursday, February 5, 2009

Bas dan drama itu..

Ahaa.. dah 5 minggu aku turun naik bas shah alam - kuantan. Ahakss.. macam2 kisah berlaku...nyaris tertinggal bas, tertinggal bas, kejar bas ... ha haaa haaa lawak betul. But whatever it is.. aku cuba pastikan aku tido lena di dalam bas indah Sani Ekspress.. Keperluan wajib di dalam bas..ManU sweather, sock dan U bantal!
Tapi aku cukup hairan dengan remaja masa kini.. dah 5 minggu aku ke terminal bas.. dan setiap kali bas datang, tanpa segan silu aku menyaksikan babak menjijikkan mataku.. si dara memegang tangan si teruna, mencium tangannya seolah2 salam and then si teruna akan mencium semula tangan si dara tu... diikuti mencium PIPI si dara tu! Uwekkk... bukannya aku mengintai aksi tu di celah2 tangga atau di tempat sunyi atau di belakang bangunan.. tapi terang-terangan drama tu dilakonkan di depan aku yang sedang beratur naik bas tanpa sebarang perasan segan silu. Dan apa yang terlintas di fikiranku sekarang adalah... kalau aksi ringan boleh dilakukan tanpa segan silu di tempat umum, apakah yang dilakukan di tempat sunyi.. ?
Apakah aku yang ketinggalan zaman, tidak mengikuti arus masa, atau haruskah aku terus menjadi si buta yang celik..??

1 comment:

Nora said...

hadoi la... bebudak zaman sekarang... memang pelik... yg lagi pelik... akak ni "sekolah" tapi sempat je update blog...

Happy Birthday Princess!

Hasya Addini

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Same dress, toys and bed..but different Addini