Jom CLICK untuk auto CLICK disini.. :)

Monday, November 9, 2009

Dia..

Dia lebih muda padaku. Tapi dia agak matang kut.. hehe ntahler

Tapi aku dan dia..hubungan kami sungguh rapat. Aku di hatinya dan dia dihatiku.. cewahh. Dia cukup memahamiku dan aku juga memahaminya. Kami berkongsi banyak perkara.. termasuk hati dan perasaan.Tapi terkadang jarak waktu, memisahkan kami. Hubungan tetap tak putus. Masa sungguh cemburu. Kami tak banyak masa bersama. Masa yang ada diperuntukkan sepenuhnya.. terperinci..

Aku kagum dengan kebolehan diwarisi arwah. Mesti si ibu begitu bangga darah yang mengalir di jiwanya. Dia membuat rumah seperti arwah, bertukang sepertinya walau mungkin tak sehebat arwah.. tapi bagiku itulah tanda dia adalah anak arwah.

Aku tersenyum bangga ketika kakak kesayangan bersanding di pelamin., abang membuat keputusan memilih teman hidupnya, adikku bersanding indah dan aku bersama pilihan hatiku.. Tiada airmata.. aku hanya senyum, sengih, keletihan pada majlis2 indah itu. Tapi hatiku pilu ketika dia menamatkan zaman bujangnya. Kami menangis bersama ketika dia menuju ke masjid untuk dinikahkan. Kami berpelukan .. dan ketika kami tinggalkan mereka bersama pengantin, ibu berpesan di dalam kereta .. nanti jangan lupakan kami. Tapi masa tu mungkin dia tak dengar. Hanya aku yang mendengar bisikan ibu itu. Tapi, aku dapat rasakan seperti dia memahaminya hingga kini

Raya yang lalu, aku mula menangis bila bersalaman dengannya. Suasana gembira bertukar sayu ketika bersamanya.. itulah kami.

Ketika kami kehilangan Engku Aqif Naufal.. dialah juga yang menenangkan hatiku..

Sungguh hubungan kami hebat.

Tapi satu kesalanku padanya..
Perkara yang lepas .. lupakanlah. Apa yang ditakdirkan semasa kita anak yatim, dihina, terbiar, lupakan ajer. Allah akan membalas pada mereka2 itu. Tapi silaturrahim mesti diteruskan. Arwah dan ibu tidak mendidik kita begini. Mereka cukup hebat memberikan didikan agama..

Itu saja yang terbuku dihati. Sudah lama dipendam. Begitu juga hati bonda. Mesti lega dan setuju..

Jumpa December nanti insyaallah

4 comments:

#5 yg hensom :) said...

Kalau lah diri ku yang di maksudkan.... (mmg air mata dah bertakung pun). Kasih kita berenam mmg xlari, makin ari makin bertaut rapat. yg satu ketika jauh pun, moga makin2 rapat lah. yg tu doa Bonda. moga termakbul lah. Pasal kisah duka mase kecil--masih berparut lg lah..cume Ayah Dir sj yg ngam. tu pun maybe sbb die lah pembela ketika sigile mengamuk.

Moga jiwa ku bertambah lembut dgn doa2 bonda,kekanda& keluarga. Moga sama-sama menggapai 'Radha' bonda.

#5.. said...

Sebahagian peristiwa yg teristimewa:
1) Mase tingakatan 1, gi anto barang acik kat surau SMPM- rase bangga sgt sbb leh g jumpe kakak sdiri kat hostel sek. (kat SKKB pun 1 sek jgk, tp kecik lg kut)
2)Berempat g Genting- kembar ni lah sponser.. kami student lagi time tu. bile nak sponcer lg ye :)
3)G anto acik Masuk KMS & UKM. Mase konvo nye, kalau xsilap xpinjam pun jubahnye utk bergambar. sbb, i'll have my own jubah nnt.(Alhamdullilah, mmg dpt pun)
4)time SPM, acik anto kad good luck dgn sign kawan2 die..syok jgk tu. time tu lah dpt ilmu baca doa tawakkal.
5)mase kemalangan 30/3/99, die org pertama aku bgtau.tetiba die confiden bw kete kat trg.
6) result SPM'98 ku, die yg ambik.
7) byk support ms kat UTM. (mestilah bab duit)
8) die sorang je yg tau daku kije part time kat skudai. kalau bonda tau..habis la..
9)xtau die tau x yg daku memang marah bile dapat tau die bonceng motor dgn lelaki(ada call mintak pengesahan). tp kini, lelaki tulah Mcguyver die.
10)sempat buat latahan (cokek pinggang) terakhir sebelum die kahwin...
11) peristiwa masa rombongan kami nak balik dari majlis sambut menantunye...mesti xlupa kan?
12) dakulah org yg menjemput( g ambik) Mcguyvernye ms 1st time mari manir.
13) dekat 3 bulan jgk duduk umah acik mas praktikal at ATSC d Taman TAS. xtau apa perasaannye ketika daku xinform & xbalik sampai 9pm. tup tup guard TUDM bgtau ada org call check daku masih dalam kem lg @ tak.
14) sporting sbb leh pinjam kerata & motor.
15) last but not lease... Acik lah tempat daku mintak sokongan masa bagi tau nak kahwin...die stuju.. :)

banyak lg ning.. pape pun, moga kite bahgia dalah Redha bonda slalu...

Engku Artini said...

huk huk.. hencem #5.. byknyer yg hampir2 ku lupa.. tp yg no 9 tu betui ker call mintak pgesahan.. uhukk dasyat tui! mcgyver x cite pun. ape2 pun kita masing2 dh bahagia dgn kuarga kita. amik yg jernih buang yg keruh..

#5 said...

Xcall kawan tu. call my sis lah.

Happy Birthday Princess!

Hasya Addini

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Same dress, toys and bed..but different Addini