Jom CLICK untuk auto CLICK disini.. :)

Saturday, January 9, 2010

Aku tak kuat..

Pagi ni kelas bermula. Semester ke-3 kuliah bermula semula..

Tetapi akibat terlalu lama dimanjakan kakak dan ipar, aku merasakan kesusahannya kali ni.. sangat susah, menyusahkan dan melemahkan semangatku. Aku lemah dan longlai.. tak berdaya untuk berjuang pd semester ini . Biasanya mereka akan jemput dan hantar aku ke kuliah dan bermalam di rumah mereka. 2 semester mereka begitu banyak berjasa..

Aku tiba di Puduraya pukul 5 pg. Terpaksa tukar bas lain untuk ke Shah Alam. Aku takkan naik dah bas ni. Menyusahkan orang jer. 2 drebar bas pakat tukar penumpang ke Shah Alam naik bas A, ke Klang naik bas B. Jadi yang untungnyer mereka. Yang susahnyer aku jugak.. dengan beg lg.. sib baik tak tido mati td.

Pastu tiba syeksen 17 shah alam pukul 5.30 am. Tunggu cerah sebab takut nak naik teksi sorang2 pagi buta. Kul 6.05, aku naik teksi ke Masjid Seksyen 2. Solat, tunggu cerah lg takut nak jalan kaki sorang di pg hari. 7.05 Aku keluar masjid. nak tuju Bas stop syeksen 2 or terus ke UiTM? Tengok mcm UiTM dh dekat. Macam jarak lebih kurang sama jer.. aku pun jalan.. jalan .. jalan .. masuk UiTM.. mak aii.. jauh jugak.. pastu panjat bukit.. panjat lg.. panjat lg.. tapp terpijak taik.. puitt .. ishh.. sapu2 dgn daun.. mane ada kain nak sapu.. pastu berenti.. penatnyer. jalan lg.. panjat tangga lagi.. berenti.. penat.. aduss.. aku nangis.. aku tak kuat.. susahnyer nak cari ilmu.. hampir 2km jalan huhuuu

Naik lif, ke level 14, pintu opis tutup lg. masuk toilet (unt lecturer ajer..) tp aku masuk juga.. then, ada lecturer masuk. aku segan turun ke tandas student level 13. mandi.. mandi.. tukar bj.. bedak sket.. then naik semula level 13, pass hadiah dr indra dlm box. then go to level 12. kunci lg.. tunggu.. tunggu.. 8.15 baru abg kunci dtg. Masuk.. pass hadiah dr su and dr radiah. masuk kelas.. cop tempat 4 kerusi. go to surau. nak lelap mata.. vv kol.. dh sapa dlm kelas. bimbang pulak kalau tido ni.. mau terlajak.. terus bangun masuk kelas..

hu huuuu jumpa eda, zurai, azrul, k maznah, farah, fiza, cik bakri, students baru, kenalan dr shah putra n kpm kuantan.. hahahaaaa aku bersemangat semula.

Tapi.. berilah kekuatan semula padaku. dari Mu Ya Allah

No comments:

Happy Birthday Princess!

Hasya Addini

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Same dress, toys and bed..but different Addini