Jom CLICK untuk auto CLICK disini.. :)

Friday, May 28, 2010

Cuti2 edisi ke...

Pulau Kapas....
Here we comeeeeeeeeeeeeeee
tomorrowwwwwwwwwwwwwwww
tungguuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

to celebrate :
1. Hasya Addini's birthday
2. Our 7th anniversary.. alhamdulillah atas kurniaan terindah dalam kehidupanku

Happy birthday

Dear Tengku Nur Ahmad

Selamat Hari Lahir ke -4
semoga kehadiranmu akan terus menyinari kebahagiaan dan kehidupan kami semua

rindunyer kat budak gigi rongak ni.. hehe

sabarla...

semuanya telah ditakdirkan
semuanya ujian tuhan
bersabarlah
berdoalah

aku jua mendoakan kebahagiaan dan kesejahteraanmu
semoga akan kembali bersinar
suatu hari nanti
bersabarlah ye

yang baik dibalas baik
yang jahat akan dibalas setimpal2nya

Thursday, May 27, 2010

Emo

pagi ni.. emosiku terganggu.. sangat beremosi.. hati rasa pilu, sayu..ohhhh ya Allah

1. Sejak 2-3 hari ni, aku sentiasa teringatkan arwah Hj Abdullah. Arwah baru meninggalkanku selama 5 hari. Kali terakhir aku berjumpanya di hospital seminggu sebelum beliau menghembuskan nafasnya yang terakhir. Berita kematiannya ku terima ketika aku baru sampai untuk shoping2 di Sogo KL..

Aku terima berita kematiannya dengan tenang. Aku redha.. tambahan keadaannya yang sungguh uzur ketika itu.

Tapi, makin aku redha.. makin aku merinduinya.
Ketika aku mendapat semula kasih sayang dari seorang yang lagak seorang ayah bagiku.. dia meninggalkanku dengan beberapa pesanan. Rupanya itulah amanat terakhirnya..

Tenangkanlah dia di sana Ya Allah.
Juga tenangkanla hatiku

2. Pagi ni aku melihat seorang pakcik tua yang cacat sebelah kaki, menunggang motosikal beroda 3. Hatiku tersentuh.. pilu

Azamku hari ini adalah :
1. Dapatkan idea untuk proposal thesis untuk Dr Faizah
2. Dapatkan LR dan method
2. At least ada beberapa content dalam proposal

Aku berada di library Ikip 3
Aku ingin menyendiri hari ni
Aku ingin menumpukan sepenuh tumpuanku untuk proposal
At least aku dah decide variable, n framework

Bagilah ketenangan untukku
Bagilah idea yang mencurah2
semuanya perlu selesai selewatnya minggu depan

FOCUS ARTINI!!

Friday, May 21, 2010

Pengantin baru

Kami.. seperti pasangan pengantin baru.. yang baru mengenali cinta

Maka setiap detik yang ada diperuntukkan sepenuhnya
untuk berhibur, berbual, berborak, bersembang, berpegangan tangan,
sama-sama memasak, menonton, bermain dengan anak2..
memasang angan2 indah
tidak lekang walau seminit
tak kisahla apa orang nak kata
kami dah jadi seperti sepasang merpati
seiring bersama
terbang bebas

--------------------------------------------

- Kami balas dendam jer tuh, sebab dah lama aku bz manjang..
tapi sementara je .. pasni start bz semula untuk 3-4 bulan

pastu kita jadi pengantin baru semula yehh sayang

hahaaa jangan jeles

First date!

Yesterday :

10 am - sms to her : to hav a date tomorrow moning
10 pm - baru la dia balas mesej aku.. ok, 2 pm saturday

So, tomorrow 2pm, date with her
Adat orang bercinta, so arini aku bertungkus lumus membuat persiapan untuk our meeting esok.
Semoga semuanya berjalan lancar..
semoga dia akan menitipkan buah2 cinta baru untukku
semoga aku akan lebih bersemangat
bersama harapan dan impian

..alamak dah pening ni.. nak prepare apa lg ni.. banyak lagi ni.....huuuhuuu

Thursday, May 20, 2010

Masih menanti

Aku menantikan sesuatu
perkhabaran yang sungguh bermakna
Semoga Allah melembutkan hatinya
memberikan aku peluang yang sungguh bermakna

Doakanlah sume
untukku.. untuk masa depanku

Status.. menunggu lagi..

Jatuh cinta pandang pertama

I'm goin to hav a date with her.. this week.. InsyaAllah
i'm still waiting for her acknowledege..

Aku dah mula jatuh cinta padanya sejak pertama kali kami berjumpa
aku sukakan segalanya
penampilan, gaya, ilmu, stail, sikap, profesional
aku pernah mengimpikan menjadi sepertinya

Semoga jodohku dengannya kali ni kuat
semoga ikatan kami kukuh
semoga dia jua sepertiku
saling memahami dan membantu
aku amat memerlukan bantuannya

Juga semoga pilihanku kali ini tepat
seperti pilihanku dulu untuk bersama buah hatiku..
seperti aku yang telah ditakdirkan berjumpa dan bercinta dengan kekasihku dulu
begitu jugala harapanku kali ini
semoga pilihanku kali ini untuk bersamanya tepat

Bantula aku Ya Allah
Aku telah membuat pilihan ini
atas takdir dan petunjuk darimu jua

Semoga semuanya berjalan lancar

Wednesday, May 19, 2010

Invigillate

Semalam.. Kali ke-2 aku kena jadi invigillator

hampir 3 jam.. memang boring, ngantuk, penat,,
macam2 ragam studen dalam dewan exam
ada yang sempat tidooo.. hu yoooo penat study ker
ada yang tak putus2 angkat tangan mintak kertas. penat aku gi anto kertas
ada sorang tu.. duk tunduk2 bawah meja.. aku intai tengok dari jauh.. mak aiii rupenya duk cabut bulu kaki. adussss sempat lagi tuuuu
ada yang tekun jawab.. bagus2!

dan masa duk boring2 tula.. aku perasan..
pesen rambut muda2 skrg ni..
rambut pacak!!
pacak2. ramai sungguh yang buat pesen ni
ada yang pacak setinggi rambut trojan
lagi tinggi pun ada
hushhh aku lom ada anak jantan.

dan aku juga sempat duk perati student2ku yang cun melecun
mestila.. si lisa, syikin,
yang comel2.. radiah, saadiah, ikmar dan yang aku tak kenal
pelajar yang sangattt hensem.. n macho kut
helmi, shahrul n shah. & beberapa orang lagi..
sib baik takde si naim hensem.. memang dia hensem ehemm... arap2 dia tak tau blog aku
rasenya tak ada visitor dari kuantan.. so takdela mereka2 ni kut

aku jugak sibuk duk intai2 jawapan si zetty.. pelajar yg hebat
tekun jer dia

juga vijay si CBS

gud luck sume pelajar2ku.
arini n esok boleh fokus untuk FA2 pulak yer

Demam peperiksaan

Dah lebih seminggu pelajar2 kesayanganku menghadapi peperiksaan.
2 paperku dah berlalu

1. DDW2163 Cost Accounting

Aku ajar mereka sehingga hari terakhir sebelum peperiksaan. Aku korbankan masaku untuk mereka. Aku doakan mereka beroleh kejayaan cemerlang!
Tetapi, soalannya sungguh susah. Berganda susah dari soalan peperiksaan UTM Perdana. Ada soalan yang tak disangka keluar, muncul. Ya Allah, aku sekali lagi mendoakan agar jawapan mereka tepat. Mendoakan agar hasil yang dituai berbaloi dengan usaha mereka

2. DDW3293 Advanced Financial Accounting

Penyelaras UTM bertukar. Kembali semula kepada penyelaras asal. dan bentuk soalan juga kembali mengikut rentak penyelaras asal. Seperti dijangka, soalannya susah, complicated, soo comprehensive dan unexpected. Juga ada soalan yang takde dalam silibus. Penyelaras ni agak sempoi. tapi.. soklannya sungguh creative..
Aku ingin mendoakan agar.. dilembutkan hati pemeriksa ini ketika menyemak jawapan pelajar..

2 lagi paper akan muncul.
Jumaat n Sabtu.
Berusahala dengan bersungguh2 pelajar2ku.
Korbankanlah masamu buat seketika..
Azab ini cuma sementara.
Kamu akan merasa nikmatnya di kemudian hari

Aku juga seperti kamu
Merasai semua pahit maung hidup sebagai pelajar
Tapi aku boleh tersenyum sekarang
hasil pengorbananku dulu..

Datangla kepadaku..
Aku akan menolongmu selagi ada daya ku

Pensyarah itu hebat!

Suatu masa dahulu.. sekitar tahun lepas ingatku..

"Ma nampak seseorang kat umah kenduri mama tadi. Nampak dia sungguh hebat."
" Camne ma tau dia hebat?"
"Ma boleh agakla.. mmg dia seorang yang ada ilmu... penuh ilmu dan sangat hebat. Dan memang betul pun dia hebat sebab dia pensyarah rupanya"
"Kenapa.. Ma rasa kerja pensyarah tu hebat ke"
"Memangla.."
"Abis tu.. anak Ma yang jadi pensyarah tu hebatla kan.."

Aku tak ingat jawapannya.. puas aku cuba ingat2kan.. tak datang.. tapi rasanya, itulah juga maksudnya..
Terima kasih bonda mendoakan anakmu ini hingga menjadi seorang pensyarah yang hebat di hatimu..

Akan ku curahkan jasaku untuk mendidik anak bangsaku hingga berjaya dan hebat di mata orang tua mereka jua..

InsyaAllah

Monday, May 10, 2010

Apa anda rasa..

Cuba korang baca n fahami isi hati cite ni yerk. Ni kisah masa sepanjang aku berada di UiTM

sem 1
1. kami ber-4 dalam satu kumpulan. Tapi setiap kali ada tugasan, kami bincang ber-3 jer. si A (grup member) sibuk nak balik cepat n datang ngam2 masa kelas dah start. pastu, time present, dia akan present jer ape yg dah kami buat

sem 2
1. kami satu kumpulan lagi... ber-5. asgnment 1- aku buat ngan zurai. dia langsung tak amik peduli. tak tanye kabar pun. so, untuk asgmnt 2, aku n zurai pun buat benda yg sama kat dia.. fairkan!

2. satu kumpulan lagi. ber-4. Kami perlu dapatkan data untuk asgnment dari data stream kt library uitm. hanya uitm shah alam yang ada data stream ni. aku tak reti pakai sistem ni. sume org tak reti, walhal petugas libary pun tak tau. aku pakat ngan grup membet untuk datang awal ke library untuk tenyeh sistem ni. minggu pertama aku dtg ngan zurai jer. dia bagi alasan tak bleh datang. aku dah bazirkan setengah hari kt sistem ni, tapi tak dapat juga.

minggu ke-2. aku suh lagi sume grup member dtg awal untuk godam sistem ni. aku cam biasa datang se awal 9 am. zurai datang 9+. tapi dia boleh bagi alasan

"aku tak boleh datang awal, aku nak basuh baju"
helloooo ko sorang jer ker nak basuh baju, aku tu haaa.. siap travel s.a- ktn, sempat jer manage kain baju.. please laa nak seribu daya..

dan akhirnya dia datang time kitorg dh nak g lunch. kul 1 kut. sengih2 minta kitorg amik data tuk dia jg.. dan aku, tolong la juga..

sem 3

1. satu kumpulan ber-3. tak taula camne bleh sama2 ngan dia lg. ntah camne satu hari tu dia demam.. terukla kut, tak leh bangun. maka aku ngan zurai buatla assngmt yg susah giler tu ber-2 jer. dan bila time present, dia present jer.. hangin tak ko

sekali tu, asgmnet terakhir untuk paper ni, aku dh siapkan ngan zurai. aku suh dia presen je sbb malas nk pk lagi pasal preparation tuk presentation. aku bgtau dia, aku n zurai dh siap buat. ko present je nanti. ok katenye.

aku pakat ngan zurai. nak tengok setakat mane dia amik berat pasal grup asgmnet kali ni. langsung dia tak tanye kabar hinggala 2 hari sebelum present, aku yg mesej dia,

aku dh emel slide presentation. ko print sbb aku takde printer.
ok sok la aku print. aku dah balik umah
aku tanye lagi. ko tak nak baca dulu ker tuk present sok
' takpe, esokla'

nah amik ko.. esok tu, aku biar jer dia kontang kanting sorang2 prin, n presen. angin tak ko,, betapa dia tak amik kisah walaupun benda tu dah siap. sebabnyer... sebelum ni, sume aku n zurai yg kena pastikan bab compile n prin. dia cuma submit part dia.. pastu present. tak amik tau sape nak compile, sape nk prin... haaa puas hati aku..

2. another paper ber-4. kami buat presentation ikut negara. bila tiba masa present, dia bleh buat special presen ngan buat idea bagi ucapan selamat pagi dalam bahasa negara tu.. kononnyer nampak kelainanla.. mmgla cantik.. tapi bukanker lagi bagus kalau ada ucapan tu kongsi ngan kami sume. kami ada 4 negara. kalu sume org bagi ucapan dalam 4 negara masing2, bukan ker lagi hebat namenya. tu maksudnyer.. untuk kepentingan diri sendiri.

pastu, untuk report writing.. zurai dah siap emelkan satu soft copy supaya sume org compile dalam file ni. dah siap edit ngan header, footer, tajuk, cover dan sgbnya.. tapi punyela dia ni tak amik kisah.. dia hantar dalam page kosong. maksudnya bukan dalam file zurai bagi tu.. last2 sape yg kena compile n edit smula.. aku jugak... hampeh

aku emel kt sume org suh betulkan references... banyak salah.. tp hampeh.. aku jugakkk
pastu, zurai suh dia emelkan complete report kt Dr. punyela dia ngelak tak nak buat.. nak suruh emel pn tak nak.. angin betul zurai. pastu, zurai nampak dalam emel dia... dia tak pernah buka or click pun complete report yg kami dh compile n edit tu.. maksudnyer, cam biasala.. dia settlekan part dia jer.. pastu tak kisah daa apa berlaku lepas tu.. ape punye org daa camtu

so.. ape yang anda fikir n rasa. adakah sama seperti yg aku n zurai rase? dan adakah patut kalau dia tak nak tegur aku n zurai pastu.. atau adakah aku n zurai yg sepatutnya tak tegur dia..

ape2 pun.. aku rasa aku tak bersalah dalam hal ni..
anda?

Aku yang mabuk

Tamat exam semalam.. kami meraikannnya dengan Nasi Ayam Lemon di Shah Alam. Aku, Fida dan Zurai sefamily.

Kemudian, aku dan fida soping2 kat Jakel .. sebelah UiTM. baru buka.. dann aaaaaa aku mabuk kain.. cantik.. aku tangkap 2 untuk aku dan kakak. 2 lagi tak sure lagi untuk sape. kalau bonda nak, aku bagi.. kalu tak jadi baju aku jer la..

Pastu aku ke Jalan Tar.. sowang2. Fida dah balik kg.. huhuuu aku mabuk tudung. nak beli tak nak.. pegang angkat letak.. saborrr .. aku ke kedai K Ju, Aked Malindo, kawan Lin. Lin kate murah kak ju jual. Aku pun sebutla nama Lin.. ooooo... tu kawan kak ju katenya. amik2.. kak Ju kasi murah.. dan aku mabuk lagi. nak amik 5, 4,3.. last2 aku angkat 2 jer. setelah beberapa kali telan air liur. lagi cantik dan murah dr jakel sehh.. nyesal beli kat Jakel td. Aku angkat cotton hijau untukku dan sutera wangi special untuk Kak Leha. tanda ingatan dan terima kasih tolong jaga puteri2ku di hari minggu. pasni, mereka akan pergi macam biasa jer. tak ganggu weeken mereka sefamily lg..

pastu.. otw ke sogo.. aku lalu ikut org jual tudung n baju.. aishhh aku mabuk lagi.. tolonglaa... aku nak datang soping lg lain kali. maklumla dah beberapa bulan aku mabuk dengan buku.. kali ni, tengok tudung syria baru n baju yg lawa2.. aku pening.. aku mabuk. sume nak angkut .. tapi control lagi. dengan alasan nak soping kt sogo lak

haaahhh sapa sogo, dasyat..! macam semut hurung gula. penuh.! aku cam biasa akan redah jer dgn beg galas aku yg agak besar. penuh ngan kain soping. haha.. padini, ladylike, hebatt.. sume hebat. aku angkat 3 untuk try dulu.. tp mak aiii lamernya masing2 dalam fitting room. tak jadi la.. aku naik level 1. fuhhh lagi hebat. aku mabuk lagii... round2 satu level tu....... pegang amik letak.. eh dah pukul 6. kalau nak beli, amik. kalau tak nak, sempat kejar bas kul 6.30

aku decide kejar bas. letak sume baju seluar yg aku pegang. rushing amik lrt ke pekeliling.

kaunter tulis tiket bas 6.30 n 7 dah abis. 8 ada lagi kut
aku pun tanye. tiket bas 8 mlm ada lagi ker
6.30 ada. opppsss aku pun terus beli n baik bas.. mak aiii bas plus liner, bas 2 tingkat. aku kena duk atas.

untuk pertama kalinya aku naik bas duduk tingkat atas. harap2 sumenya ok.
mulatu.. sepanjang highway aku tido jer.. n so far ok.
tp sat bila sampai kuantan, bas duk berenti2 sebab ada org nak turun. dan setiap kali bas berenti, tiap kali tu laa aku rasa goyang2.. macam dibuai ombak.. hanyut jer..
alahai.. aku mula rasa pening..
sampai terminal makmur, aku biarkan sume orang turun dulu. dengan harapan aku akan kurangkan rase pening. tapi... lagilaa bas goyang2 bila sume orang turun tangga.. adussss memang aku pening.

lastly.. aku selamat turun, naik kancil. sementara aku duk panaskan enjin kereta.. aku rasa lagi hanyuttt ... macam dibuai ombak tu la.. hahaaa sampai balik rumah, lepas atas sofa pun hanyut lagi.. mabuk . sume Dear yang tolong amikkan barang dalam keta.. aku tak larat daa

tak larat mabuk soping n mabuk naik bas 2 tingkat!

Selamat Hari Ibu

Semalam.. Hasya dan adik ucapkan selamat Hari Ibu untukku. Terima kasih kerana jaga kakak n adik.. mesti abah dia yang ajar ni.. dan dia cakap "ibu nak hadiah apa.." huhuuuu.. Dear janji nak bawa ibu makan2 nanti.. janji yer.. walaupun belated.. no problem!

Juga Selamat Hari Ibu untuk bondaku dan mak tercinta yang selalu berkorban dan mendoakan kesejahteraan serta kejayaanku. Semoga mereka sentiasa dimurahkan rezeki, dikurniakan kesihatan berpanjangan dan diredhai Allah selalu..

Tak terbalas jasamu ..

Merdeka

Salam merdeka

aku dah merdeka.. pasni tak perlu berkorban weekend dgn family lg
aku dah tak sanggup tinggalkan amna n haysa..
aku akan sentiasa bersama mereka
dan aku akan cuba berjanji
takkan tinggikan suara lg pada mereka yg selalu curi masa studyku
marahkan mereka yg tak selalu duk kacau aku baca buku or buat asgnment
takkan suruh amna duk diam tengok tv dan tak ganggu aku
takkan biar hasya baca buku, mengeja sorang2 lagi semasa aku tengah bizi
takkan biarkan amna merengek2 kat aku nak tido
takkan lengah2kan masa buat susu mereka.. sampaikan aku selalu juga lengahkan masa untuk basuh berak amna... huhuuuu
takkan biarkan mereka layan tengok tv berdua aje
takkan biarkan mereka main, nyanyi2 berdua aje
takkan tinggalkan mereka dengan pengasuh di hari Ahad, sedangkan org lain tgh hapy dgn family

aku akan cuba
sayangi mereka sepenuh hatiku
jaga mereka sebaik2nya
layan mereka selagi terdaya

maafkan ibu atas segala kekasaran dan layanan yang tak seberapa selama ini
semuanya untuk masa depan kita

Aku akan cuba jadi IBU yang terbaik untuk mereka!
Insyaallah

Thursday, May 6, 2010

susahhhhh

napelaa Dr rashid ni bagi case study yg susah sgt ni
dahla nk suruh bg jawapan 3000 words
dahla aku tak leh nk concentrate pikir.. sbb...
lecturer sebelah aku ni duk beleter kt students
students yg malassss
student aku jgk
yg carry mark nyer tersangat rendah
sbbbbb dia selalu tak datang kelas
selalu tak buat latihan
bila ditegur, merajuk meradang
so. no peluang untuk student2 mcm ni

ok.. dia dh berenti belebet
aku nk continue pk jawapan ni
sambil online discusiion ngan zurai

huuuuuuuuuuuuuuuu susah nooooo soklan ni
helpppppp me!!

Wednesday, May 5, 2010

lega

dah anto sume MKK. settle.. !
pasni tutup kitab ikip jab
buka kitab acg plok.
jab jer. arini rabu, khamis, jumat sabtu, ahad
pastu sume buke bleh tutup.
buka kitab ikip smula..
nok ngadap hantu iso selasa plokk

huuishhh ringan jap pale
amna.. mlm ni sembang ngan kakak jer tau
kakak.. mlm ni tulung jaga adik tauu
nanti ibu kasi hadiah tulung ibu jaga adik minggu depan keyyyyy

calo.

Tuesday, May 4, 2010

status arini

Today :

1. Marking paper n MKK tuk 3293, 1323 dan 2163 dah settle. dah potostat simpan n letak dalam fail n dah submit unit exam
2. 1 more subject kena mark-2232, pastu kira MKK . mission : siap mlm..
3. seperti dijangka, arini keluar memo ituuuuuu
"Hantu ISO akan muncul selasa depan... semua dikehendaki bersedia.."
Helpppppp, ada ubat jadi halimunan tak

4. esok- mesti dah settle MKK ni.. siapkan case study ACG704 plak. mesti siap mlm sok. sbb esok byk masa free..
5. Khamis-start study final tauu!! paper ni kena score sbb senang nk score!! mesti !

and

sorry my dear hubby.. mlm ni n malam seterusnya .. tak sempat masak lagi.. kena beli nasik kt kedai River lagi yerk. Minggu depan janji masak ari2. janji umah bersih berkilat dan cantik berseri.

n amna.. sorry, ibu tak dapat nak layan amna sembang lagi..
n kakak,, tq sebab pandai mandi sendiri n main lek lok ngan adikkkkkk

n mybe minggu depan akan balik kampungggg setelah 5 bulan tak jenguk tokma n nyang..

out!

Monday, May 3, 2010

Critical week!

To do dis week!

1. Marking for pre-final bebudak = 32+18+22+18 answer script (at least 4 pages per answer script )
2. Submit MKK to exam unit for 4 subjects
3. Do final Case Study for ACG704 (more than 10 questions to be answered with 3,000 words)
4. Study for final exam dis sunday.(all chapters come out)
5. do revision class with students
5. do personal class with students

hadusssss peningggg...
yang ni lagi peninggg

1. layan amna sembang... (huisshhh banyok mulut skrg ni.. suh org layan sembang sokmooo)
2. Kemas umah.. ada orang nak datang tdo umah cuti hari hol ni (jumaat)
3. kena jawab emel orang jauh pasal birthdy party .. huuuss kena plan game n menu utama
(bukan ker bab menu serah kat juara bertahan bab makan.. huhuuu)

ok chayo all
hopefully minggu depan settle

opssss minggu dpn kena siapkan ISO pulak.. ada hantu kecik nak spot cek ISO.......kuang kuangggg kuangggggg

DOakan aku dipermudahkan segala urusan.. n for u tooooo

Happy Birthday Princess!

Hasya Addini

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Same dress, toys and bed..but different Addini