Jom CLICK untuk auto CLICK disini.. :)

Tuesday, October 26, 2010

aku.. kurang hebat cozzzzzzz

hehehee... dah 7 taun kawin.. dah 7 taun jg aku tak pandai bab2 ni.

1. bangun buat susu anak tgh2 mlm dan awal2 pg

dah lama rasenya aku bersara dr buat susu ni.. Dear akan volunteer bangun setiap kali anak2 nangis nk susu.. sebelum pegi keje 6.30 pg pun dia akan siap2 cari botol susu dan buatkan mereka sorang satu.. jawabnyer kalau dia outstation, aku hanya buatkan susu mereka bila aku dah siap pakai baju nk g keje. tu pun on demand purpose.. tak order, takde la..

aku jg hanya bangun mlm jika tilam basah sbb pampers bocor, mereka demam.. mmmmmmm tu jer kut.. lainyer aku bangun jika Dear kejutkan suh tengokkan budak2 tu.. heheee

2. layan amna nangis mlm2
amna tak habis2 gatal exzema.. tiap mlm dia mesti nangis gatal minta org garukan.. dan dia akan tolong garukan badan dia.. hinggala dia tidoooooo . time dia nangis mlm2 pun dia akan temankan lg .. garu2 badan dia... aku....???? zzzzzzzzzzzzzzz except on demand purpose

3. sikat kutu
anak aku mmg ada masalah kutu. aku tak boleh lg nk pura2 bab ni.. dulu malu jg bila org tau anak aku ada kutu. tapi nk buat camne.. dah rumah pengasuh ada kutu... maka, berjangkitla anak aku.
jadi, sejak kami tau mereka ada kutu, maka operasi membanteras kutu ni akan diadakan pd setiap hari. maka.. Dear akan sikatkan kutu mereka ni, setiap hari.. ulangg... tiap2 hari tau sapa takde kutu tu. esok dia sambung sikat lg kasi clearance stock lg.. begitula tiap2 hari. Tapi aku... cuma tengok dan buat2 tengok, buat2 sibuk, buat2 terjerit nampak kutu.. etc.. huhuuuu... dah setahun lebih rasanye aku tak pegang sikat tu dan penyek kutu tu rasenya... mmmmmmmmmmmmm... thanks a lot dear

3. bersih laman or taman
dulu.. sejak duduk kt rumah ni.. hinggala aku start blajar master, berulang n bz manjang ngan assignment n exam, aku tak pernah bersih longkang ker, tebas rumput ker, sapu laman ker.. pegang cangkul dan sabit lagi laa tak pernah... huuu haru betul aku ni..
tapi sejak aku dh free ni, rumah aku dah bersih sentiaasa. walaupun aku tetap tak pernah pegang cangkul n bersih longkang... tp aku tetap akan bersihkan laman... sapu sampah, kutip sampah, kiranye dh bersih ... yeaaa tamanku cantik

4. kebersihan anak2
aku tak pandai potong kuku anak masa diorg baby.. tak berani konon2nyer.. heheee.. thanks Dear kerna tolongku bab itu yer. dan hinggalah diorg ni dah besar pun.. Dearlah yang tetap tulung potongkan.. aku dah pandai dah potong kuku diorg yg beso ni cuma kadang2 cuai.. tak perasan kuku depa dh panjang rupanye.. heheee

5. kesihatan anak2
pantang anak bersin or selsema or panas sket, Dear mesti pesan kat aku suh bg makan ubat or beli ubat kt diorg.. huuu... aku lak.. ala sket2 takpela.. kalau dah teruk sangat baru bg ubat

6. paku
anda sume pernah paku rumah? aku ni.. bab nak paku langsir mmgla suruh Dear kan.. sebab tinggi.. tapi aku tak pernah paku rumah aku sendiri.. sume Dear.. ntahla.. aku dah jadi tak pandai nak pegang tukul kut.. ahakss

7. bersih kipas..
kalau kakakku begitu hebat cuci kipas tinggi masa preggy, tapi aku ni.... kipas tegak pun tak pernah aku cucikan inikan pulaa kipas tu..

8. buang ulat
dia akan jadi superhero hasya bila ada ulat gonggok dalam bilik air. dia akan buang ulat tu tak kirala spray ngan air ke apa2 laaa... yess dia jg akan jd superheroku setiap kali ada katak yang tumpang berehat kat pondok indahku.. uweekkk geli ooooo

9.
10


mmmmmm apa lg yek... banyak dan tak terbilang rasenya..
so ooooo adakah aku ni terlalu tak hebat mengalahkan kakak aku yg cukup hebat tuuu!!
ooohhhh my dear thanks a lot atas jasa2mu... pandai ejas my kelemahan kannnn.... eh ehhh kelemahan ker ambil kesempatan.... hahaaaa sebenarnya... untuk manja2 sayang.. kan kann..!!

semoga dirimu akan tetap menjadi our heroes selamanya.... yeahooooooooooo!

No comments:

Happy Birthday Princess!

Hasya Addini

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Same dress, toys and bed..but different Addini