Jom CLICK untuk auto CLICK disini.. :)

Monday, December 19, 2011

My Addinies

Dulu2 masa nk cari nama untuk Hasya, kami decide nk cari satu nama yg akan digunakan oleh semua anak2..chewahh padahal br anak first tu. sbb mcm best jer dulu ada studentku nama mirza ++. semua adik2 dia nama mirza ++. mcm trademark gitu. maka setelah ambilkira nama kami jg, akhirnyer timbullah idea ARTINI + DIN = ADDINI/ADDIN. so, skrg ni kami panggil our addini ni sbg ADDINI NO1, ADDINI NO 2 & ADDINI NO 3. HAHAAA lawakkan, tp best!! SOO SWEET

55 bekas dadih untuk my Durrah

Each bekas dadih tu letak 2-3 oz EBM. kalau 55 x 2 =100oz++ . Alhamd rezki untuk stok susu bby. tu yg aku random kira td. Dan ada yg 2.5oz each. Dulu2 rase cm x yakin jer nk fully bf nih. tp berkat kesungguhan, sambil tgk2 blog mereka yg fully bf nih, sunnguh mberangsangkan. Siap ada yg jadi ibu susuan sbb dh terlebih2 stok susu untuk anak mereka. Moga Allah murahkan lg rezki untuk anakku aminnn

Bye baby!!

Masa baby umur 53 hari dah kena tinggal kt rumah bs sbb aku kena g kusus. Mula tu tinggalkan dia untuk try serasi x. Then bg susu 12oz sbb bajet dia minum 2oz each. rupenya bs bgtau dia minum byk. 2 jam je dh habis 6oz. Jawabnyer separuh hari jer aku try ngn pgasuh sbb susu ebm dh habis stok. Makanyer, masa nk g kusus aku bg 21oz susu sbb bajet 12oz unt separuh hari, then tambah lg 10oz (total 31oz). yelaa biar lebih, kalau x cukup kn mana lak bs nk cari susu sbb aku g kusus kt kl. Hubby lak keje kmmn. Hasilnyer mmg ngam2 HABIS 21oz, tp yg balance...huuuuu mmbazir dh kena buang.Dan lusa bby kena tinggal lg sbb ibu dh start keje huuuuu sedih!! B GUD GIRL YE SYG KT UMAH MA..

Baby Durrah sudah 2 bulan!!

wah.. kejap jer dah 2 bulan umur Durrah esok. Sory tak dapat nk upload gambar sbb susah guna krom nih..aduhlaa. Tp anyway dia dah boleh mmmmm : 1. Suka borak. Dia akan tersengih2 sambil bunyikan suaranye bila orang layan dia sembang. 2. Makin chubby, bulat, besar n makin berat. 3.Tiap malam mmg dia akan tido lena paling lewat kul 12 strait tido sapa kul 10 pagi. Adalah bangun 3-4 kali untuk bf. 4. Suka org dukung tegakkan badannyer dr dukung dia baring. 5. Lehernya dah keras dan dah dah boleh tegakkan kepala. Ni masa dia umur 2 hari lg dh keras. Mayb sbb aku byk minum anlene kut. 5. Masih meragam tido siang. Kadang tido lama kdg kejap..yelaa tido x pakai buai kn. Aku layan je kerenah dia, cuma risau kalau kt rumah bs nanti. 6. Mcm biasa, mmg dia suke mandi. mmmm ape lg yek!! yg pasti dia mmg comelllll n aku suke gomol2 dia... hahahaaaa LOVE U B!

sebab dah lama x tulis blog

hahaa.. macamlaa aku ni ada peminat. Tp takpe aku menulis untukku diriku dan my lil Addinies. Sbb dah lama tak tulis : 1. masih tak boleh login kut ie or mozila..rasenya virus ni kut. 2. Login blog kut chrome yg mane mmg tak best langsung bgku. 3. Hari2 blogwalking tp tak boleh nak tulis dlm blog sendiri sbb sambil main tenet sambil riba my lil Durrah, so payah sket nak taip hehee.. anyway try to update my stories since bby tgh tido

Sunday, December 4, 2011

mandikan baby Durrah

nape aku suke mandikan baby ? oohh sbb pertama, dia pn suka mandi. tak pernah nangis. dan dia mcm sgt selesa bila mandi tu. ke-2 sbb time mandilaa aku dpt tengok seluruh tubuh dia sambil gosok2 ngan sabun n jirus2 air. time tulaa rase 'oohhhh dh besar bby ibu, ohhh sempurnanyer anak ibu ni, ohh besarnyer kuasa Allah, ohh hebatnyer Allah mencipta zuriatku' dan mcm2 lg yg aku rase. OOOhhh lps ni hanya boleh mandikan bby time weken jer. huuu takkak nk mandikan dia pg2 b4 g keje or mlm after dh balik keje lakk huhuuuu

being a housewife

seronoknyerr bercuti2 kt rumah walaupun boring dah heehee. best tgk anak2 mbesar dpn mata. tp lg 2 minggu, aku dah habis peluang bergembira n tgk anak2 setiap masa. pasni cuma bersama mereka waktu mlm n weken jer. mmmm kena tunggu cuti bersalin yg ke 4 n 5 lakk.. aishhh cptnyer angan2 aku ni. tu pun tinggal balance cuti untuk 2 org jer. nk lebih2 kena paid leave lak lg haruu. dan dh beberapa kali jgk aku suakan idea best ni kt hubby "nak berenti kejela jg anak2 hik hikk". nak tau dia kata apaaa ? " " katenya.(diam der tak kata ape). jd, apekah maksudnyer tu yanggg oiii. diam tanda setuju kan kan hahahaaaaa. (abis tu skrol masterr ko nk wat ape ku tini wehhh)

aktiviti petang baby Durrah

haaa sejak abis pantang, aku pun mulakn program tuk bby. yolaaa dh lamaa boring giler duk dlm rumah. nk jalan2 pn kena tunggu hubby free huuu. jd, hari-1 kami main kejar2 kak amna n kak hasya kt jln dpn rumah jer.. hahaaa hepy wehhhh!! hari ke-2 kani main buai kt pondok, lepak.. huishhh hepynya hatiku! hari ke-3 lak, aku bw 3 org addini g tmn gelora sambil mkn kepok n goreng pisang hehee. hari ke 4 lak g shoping kt ktn parade n ecm n mkn2 piza. hari ke-5 smlm x g mane2 sbb bby tido ptg. mmmm arinilak nk wat ape ekkkkk

Monday, November 28, 2011

40 days sudaa

yeaa alhamd .. jap jer esok dh abis pantang. dan esok jg nk g mkn2 best sbb dh lamaaa benoo mkn ikan bakar n sawi as menu utama hahaaa.. aku n baby.. makin cuba untuk serasikan diri, walaupun kdg2 terpaksa mkn terkejo2, mkn dlm keta, smbg mkn slps 1 jam, masak gtu2 sbb x smpt nk masak best dll. yg lg haru, hubby terpaksa ambil alih tugas aku siang ikan or sotong, udang, ayam, sbb aku duk bf bby. tq laling. oye.. ari ke-40 ni, org pesan takleh wat keje berat2. sbb arinilaa semua urat yg putus ms bersalin aritu nk bersambung or berpaut semula. so, aku duk rilex2 jer smbil kemas bj dlm almari. tak lama dh nk kena keje semula. huuuuu x dpt mandikan bby lg cam selalu.. bess tau mandikan bby ni. lg2 bila bby pn suke mandi!!

Friday, November 18, 2011

blogger problem!!

adussss.. dh la tak boleh login kut ie, kena donlod google crom, pastu view ntah ape2 ntah. dh brape kali aku edit entry sebelum ni supaya enter enter kt bwh.. tp camtu jugak jdnyer jd jgn marah aku kalau susah nk bacaa huu ohye.. td bby g klini.. cucuk!! uwaaaa nangis kejap je .. nice moment gerl!

Thursday, November 17, 2011

3 hari yg kelam kabut

(delay publish coz problem sign in) eh eh apsal tak bleh login kut ie. ni aku try kut mozila baru boleh .. hopefully masalah ni tak effect sampai aku tak boleh login terus dah ler.. huhuu ok berbalik pd tajuk kt atas ni.. huhuu mmg kelam kabut sgt. kalau post aku yg terakhir aritu, aku sedang bersuka ria sbb bby tidooo lenaaa sgt2, tp 3 hari berikutnya dia mula start uji kesabaranku .. bby dah tak tido 2-3 jam dah. dia tido plg lama setengah jam je. dan yg paling tak bestnyaaa dia banyak lena paling lama pun 15 minit je. so, masa 15 tu laa aku nk masak, nk mandi. nk makan, nk layan puteri lg 2 orang tu, nk rehat dan mcm2.. huuuu mmg haru!! kelam kabut sampaikan nk buka tenet pn tak nyempat. dan smlm lg mencabar, dah la tido 15 minit 15 minit je.. mlm td dia hanya lena start kul 1 pg.. aduss mmg penat sungguh! tp tulaa pengorbanan ibu kan.. masa ni laa aku rase tak sanggup nk jd suri rumah sepenuh masa.. rase nk hantar bby cepat2 kt pengasuh.. huuu.. jd, untuk elakkan masalah tu berterusan, semalam sambil nyusukan baby, sambil dodoikan dia, tidokan dia di riba, aku google. cara2 nk bg bby tido lenaaa.. byk juga tips nyer. tp ramai yg suggest jgn bby buai or puting. antara cadangan yg aku buat start mlm td.. 1. buat perjanjian dgn bby. masa time dia lali2 dh nk tido tu, pujuk baby supaya esok jd gud girl. tido lena2.. jd anak yg baik, jgn buat perangai mcm 2-3 hari lepas.. kesian kt ibu.. pastu klick jari ngan diaa.. hehee klick acah2 je laa sbb bby durrah kn pakai sarung tangan hehee 2. bedung masa dia tido.. yeahh.. arini aku bedung dia hehe 3. nyanyilaa ape2 lagu walaupun sore tak best hik hikk.. aku pun dodoikanla selawat dan sbgnya.. 4. tepuk2 punggung dia sambil dodoikan tu.. 5. kasi badan dia tido mengiring dan alas bantal kt belakang. kat atas belah satu lagi, letak bantal kecik.. yg ni mmg aku selalu buat dah.. dann alhamdulillah.. it works!! skrg ni dia dh tido 1 jam setengah daah. harap2, lepas ni baby akan tido lena lg dan jd gud girl lg yek mcm kak amna n kak hasya.. merekaa sangat bagusss!! tq my dear!! ** updated : bby tido 2jam 1/2 jam

Sunday, November 13, 2011

postnatal cost






oleh kerana si comel masih tdo.. aku nk senaraikan kos yg terlibat selepas bersalin

1. kos bersalin- 1996
bagi aku, aku sanggup perabis saving demi kesihatan dan keselesaan. aku tak pernah bersalin di hospital kerajaan tapi pernah 2 kali admit sebab misabortion. dan sungguh aku kurang selesa dengan servis n kemudahan yg disediakan. bukanlaa aku ni nk berlagak bersalin kt tpt mewah, tp bg aku, servis dan kemudahan serta keselamatan aku dan baby tu lg penting.. jd tak kisahlah kosnyer

2. kos jaundis - 513
yess baby kena admit masa hari ke-3 dia lahir. misi suh masuh GH tp aku decide pergi swasta lg demi keselesaan. seperti yg aku xplain kt atas, aku sanggup perabis duit demi baby

3. kos ngurut 3 hari - 200
ni jer pakej yg aku jumpa paling murah skali. siap tukang urut dtg rumah, dia mandikan aku dengan air serum, urut, tungku dan barut skali. urut bess tp yg kureng besnya ialah si xxx ni suke urut sambil soksek ngumpat hadusss

4. kos breast pump - 473
yg ni mmg dh plan nk beli b4 bersalin lg. tp x beli2 jgk lg hinggalah aku terpaksa beli sbb baby warded dan aku tak dpt menyusukan dia setiap masa. makaa.. aku terpaksa beli pump untuk kurangkan bengkak susu adusss sakit tau!! aku pilih spectra satu set lengkap. harap2 berbaloi untuk fully bf after this. hubby dh siap warning make sure beli n berbaloi2.. ye la bangg n pls do support me too!

5. kos barut - 17x2 = 34
aku dh ada bengkung. tp dh siap2 bw balik kg sbb plannyer after deliver terus nk balik kg. tp oleh kerana bby admitted kt kuantan, maka terpaksala aku pinjam bengkung kak leha. dia bg bengkung zrapp cosway. mmmm selesa sangat. tak perluu pakai tali2 lg, dan zrap dia pun senang jer untuk ejas.. so, aku decide beli sendiri kt cosway 2 untuk lg selesa pakai dari dada ke punggung.

6. kos jamu nona roguy - 133
mmg kena makan jamu. oleh kerana bby jaundis, maka aku tak beli apa2 jamu sehinggalah dia dh sihat. hampir seminggu aku tak mkn ape2 jamu lg. dan adusss mmg aku tak larat.. even nk langkah kaki or bangun dari kerusi pun aku rase sakit2 kaki n badan. dulu masa hasya aku beli set mustika ratu, masa amna beli set amway, tp semua set tu tak pernah habis aku guna.. mcm2 set dia bg dlm tu, tepek dahila, minumla, tepek perutla, cucian, mandian dan mcm2 laa. oleh kerana aku tak mboh membazir dh kali ni, maka aku decide beli set makan jer untuk tingkatkan kekuatan badan. mahal tu.. RM133 untuk 90 tablet equal to RM1.50 sebijik. uishh kena perabih jgk ni

7. kos minyak urut, tepek perut - 55
ni aku beli ngan tukang urut jer. murah pn murah janji mmg sesuai untuk orang lepas bersalin

8. kos urut hari ke-20 - 40
urut saje yek.. 40 ringgit untuk sejam jerk. mmmm kali ni mcm kureng best sket dia urut..

9. besen mandi baby - 20
hehee.. besen mandi hasya dulu dh reput. so, kena beli baru.. beli pn lps baby dh lahir warna pink.. aunty nora, ibu dh pandai mandikan baby dlm kolam tau.. hehe

ok.. ni antara kos2 wajib kut. maybe ada lagi tapi ntahler tak ingat sgt dah. ni pun belum masuk kos susu anmum for bf, pampers bby, kos travel pegi balik kg, wet tissue, dll..

nanti nk tulis kos b4 bersalin lak.. ni sume untuk rujukan n ingatan aku jer tau.. takde niat nk eksyen or ape2 jer

rutin harian

lamanyeerr tak bblogging.. banyak blogwoking je heheee... bz bee sejak tukar profesen dari lecturer jd surirumah sepenuh masa hahaa..

oleh kerana aku dh jd surirumah, maka kenalaa tuko jobscope. masa kerja ikut waktu baby Durrah Khayla.. hehee.. sbb dia big boss dlm rumah skrg ni. semua kena patuh arahan dia haha..

pagi

setiap pagi aku berazam nk bangun awal. seawal 7 pagi (sbb masih tak perlu
bangun solat subuh lg ihiks
) dan selewat 8.15 pg. tp hingga ke hari ni, baru 2 kali aku boleh bangun sebelum jam 8.15. Bangun maksudnya terus mandi sebab lps tu nak pakai barut dgn benda tepek2 kt perut tu laa.. sbb kalau bangun lewat, mandi pun lewat, maka tak lama laa aku bleh pakai benda tu.

pagi ni contohnya, aku mandi pukul 10. sbb big boss tak kasi aku bangun dari pukul 7 ke pukul 8+. dia sibuk nak kenyangkan perut dia heheee... (menyusu maksudku). maka, pukul 8+ tu aku angkat dia menyusu kt depan tv lak. hampir2 terlelap semula dia pastu jaga semula.. maka.. aku pk, jom laa kt mandi dulu b, lepas tu baru tido smula.. maka aku pun mulakan projek mandi kolam.. aku sukaa mandikan Durrah.. soo behave, dan dia pn mcm suke jer tiap kali mandi kolam ni..
lepas mandi, pakai baju, menyusu semula.. then mcm yg aku jangka dia pun tdo.. ohhh sweeetnya tengok dia tido.. nyenyak sangat. aku pun letak dia tido dlm playpen. biasanya dia mesti 2-3 jam. maka aku pun terus ala2 berpoye2 mandi air panas, pakai barut, masak2. mmmm masak sup ayam, goreng sawi, masak nasi.. zaassss pastu terus makan dgn kakak Hasya.. ohhhh besnyerr makan panas2..

bb Durrah?? ohh still tido lg.. aku agak dia mesti bangun kul 1++ kut.. so, aku pun lepak2 tengok jjcm, melodi.. hehheee pastu kul 1+ bby pun ehek eheekk nangiss.

pastu nyusukan semula.. pastu ehh ehhh sambung tido lg .. aku biarkan jer dia tido kt tepi aku kt sofa.. aku sambung tengok nona, ulangan aim.. then bby nangis semula. ingatkan dia nak bangun dahh.. boleh aku main2. tp ehh mcm nk nyusu lg. aku pn bagikn susu semula.. pastu ehhhh dia sambung tido lagiiii huuuu tak dapat aku nk main2 sembang2 lg. takpela. aku pun letak dia tido atas tilam comel dia kt depan tv, buka kipas no.1 jer, pasang kelambu. dan aku?? alaa boringnyer.. jd aku pun dptla update blog ari ni.. heheee peluang keemasan susah nk dpt ni..

petang

biasanya, lepas mandi pg, bby akan tido semula dalam pukul 1 or 2 oe 12 alamak lupela.. aku kena rekodlaa diary dia supaya senang aku ingat. japp2 kn aku buat semula rutin bby ni yer. sbb yg aku ingat, so far ni, aku sgt bz pd waktu siang sbb layan bby, nk masak lg, nk makan lg, jemur kain lg dan mcm2 laa..

malam

haaa aku suke mlm. sbbb it's my pleasure time. so far, tiap malam bby tido lena dari kul 7 hingga 6 pg. dia cuma akan nangis kejap2 untuk menyusu. dan biasanya pukul 7-10 mlm mmg dia akan tido lena. maka bermaharajalelalah aku untuk duk berehat2. bukak fb, blogwoking, menonton dan sebagainya..

haaaa boringnye arini, nak buat ape pulak ni?

macam macam ada..

semalam tengok aim.. tertengok sbbnya tak tau pun cite tu live mlm td.. hehe..

oleh kerana pengacaranya zizan, aku pun tengokla dengan harapan dptla aku tengok kelibat tok ti ker.. tp sampai sudah takde atau aku yg tak tertengok tak taulaa..

zizan n az.. oklaa. walaupun ac selalu duk kutuk zizan pasal pendek, tp zizan cam biasa akan cover dgn lawak spontan dia.. apaler ac ni.. huhh wat cacat majlis jer

tp ape yg buat aku tersenyummmm lebar sangat bilaa.. tengg tengggg

1.saat anuar zain diumumkan vokal terbaik lelaki.. )alaa dah agak dah mesti dia menang n dia mmg deserve 4 it pun kannn..) dia pun bangun senyum lebar yang buat aku cair hahaaaa dan tunduk hormat pada semuaaa....... ohhhh sukenyaaa aku part tu

2. ohhh ada sedutan lagu2 zaman remajaku.. rahmat mega, exist dan yg palinnnngg aku sukaa... part zamani keluar nyanyi lagu berhantunyaa... wahhhh bestt bessstt mmg terbaikkk laa semua.. tp yg frustnya si zamani ni pakai spek hitam laa plok.. adusss aku tak suke tengok orang tp x dpt tengok muka dia betul2.. huuu huuu.. anggapje laa mlm tu dia sakit mata kut, baru sejuk hati hahaa
duet
dan penutup acara tu biasanya mesti meletup kann.. dann yess ella!! oklaa aku tunggu! tp sedikit frust sbb bukan ella perform sorang2. dia duet dgn sape ntah,, jd show dia jd kureeengg bestt hampeh aku tunggu

mmmmmmm ok chalo!

Wednesday, November 2, 2011

aku teruja!!

After giving a birth, ada beberapa perkara yang buat aku rase saaaangat excited, kagum, pelik, hairan bin ajaib, dan bangga bila aku tengok or buat.. hehe.. mybe bg orang biasa2 (aku orang istimewa sbb dpt menambahkan ummat ..hehe), alaaa benda tu tak pelik pun..

1. First skali.. aku rase teruja sangat bila misi kt dalam labour room ambil sikat dan sikatkan rambut baby.. wahh,, dah siap boleh sikat rambut dalam masa beberapa minit selepas dilahirkan. kagumnya aku atas kuasa Allah.

2. kedua.. aku dah boleh berjalan tanpa pegang atau ampu perut lagi.. yeeaaa sungguh aku rasa teruja. kalau selama ni aku kena susah payah bangun dari kerusi sambil ampu perut yang membulat hehee.., ataupun kena slowly ampu perut bila setiap kali nak mengiring kiri atau kanan atas katil. aduhh.. terasa mcm ada benda jatuh bergolek kalau aku tak pegang perut.. hehee.. lucu lucu.. semua tu tinggal kenangan (kenangan..or akan berulang lagi?? takpe, aku suka moment ni heheee)

3. aku dah boleh pegang kuku kaki sendiri. boleh potong kuku kaki sendiri dengan mudah. boleh pakai stoking sendiri.. suke2 sukeee..

4. dah boleh melompat.. haishh giler ape nk melompat masa pantang ni. maksud aku, badan aku dah ringan, boleh berlari2 kejar amna n hasya n tangkap belon buih kt tepi pantai nanti.. ishhhh lambatnya day 40

5. mmmm ape lagi yerk.. sebenarnya banyak. tp yg no.1 dan no.3 kt atas ni adalah antara beberapa perkara yang buatkan aku saaaaaaaangat teruja.

mmmm planning nak buat baju gaun untuk my 3 little addini.. mesti comel. tp bila plak nk g shoping kain cotton nish..

mmmm aku nak donlod video best baby durrah.. tp mak aiiii tenet slow bangat. nk donlod gambo pun susah inikan pula video. nanti bila2 senang kn aku tepek

ohyee.. aku dah tak berapa sedih dah sbb tak dapat pegi konvo aritu. sbb... mestilah sbb teruja dapat bby!! teruja melahirkannya on my convocation day a.k.a birthday Amna juga..

Monday, October 31, 2011

Day 11

Yessss Alhamdulillah! Itulah ayat pertama yang ku sebut sejurus terpandang puteri baru kami.. Durrah Khayla Addini bt Mahayudin.

Baby diuruskan kt tepi katil aku jer.. jadi, jelas kelihatan apa yang dilakukan oleh misi dari saat dia disambut oleh Dr Azizah dan kemudian diserahkan pada misi bertugas. Pandangan pertama itu juga telah menghapuskan semmmuuua aa sakit2 bisa2 yang kutanggung sebelum itu. Ajaib kan.. Yang penting syukur kerana semua dah selamat dan baby kami dilahirkan dengan sesempurna sifat kurniaan dariNya.

Kini, tika dan saat ini, Hasya Addini, Amna Addini dan Durrah Khayla Addini menjadi amanat dari Allah kepada kami agar dapat kami curahkan segala kasih sayang dan didikan yang secukupnya agar kelak puteri-puteri kami ini menjadi anak dan hambaNya yang solehah dan bertakwa. InsyaAllah.

Welcome Addini Junior

Aku menyayangimu, menyintaimu, mengasihimu sepenuh hatiku.
Kasihku takde galang gantinya..
Tangisan pertamamu membuatku menangis kegembiraan
Syukur tak terhingga atas kurniaan terindah yang ketiga ini
Excitednya aku… tak sabar untuk memeluk cium gerangan si comel ini
Jeritan batinku seakan didengari Doktor budiman
Lantas dibawanya kekasih hatiku ini disisi,
Ohhh comelnya puteri ibu
Inilah gerangan si dia yang malu-malu nak bertemu ibu ye..

Aku menciumnya, membelainya, memeluknya..
Ohhhh sungguh ibu rindukan kehadiranmu
Ibu akan menjagamu dan menyayangimu sepenuh hati ibu

Terima kasih Allah Mengurniakan mereka-mereka yang sunggguh bermakna dalam hidupku Suami yang sentiasa di sisi
Dan Bonda yang sanggup menemaniku dalam penatnya




video

Monday, October 17, 2011

jelessss sehhhh!!




sungguh gah mereka dgn baju konvo!! sepatutnya aku bersama mereka!!! dan hati aku tak dapat menipu dan berpura2 lagi... sungggguh hatiku sedih.. huaaaaaa!!

Monday, October 10, 2011

Kesedihan vs kegembiraan

yess.. ada hati yang terpalit kessedihan. bukan aku jer tp semua ahli keluarga..
dan aku cuba dan buat2 cuba melupakan kesedihan dengan memikirkan Addini kami yang bakal lahir dan my BIG DAY konvokesyen ..

dan untuk itu... aku akan selalu tepuk2 baby..

baby.. r u there...

hehee dan yesss dia akan mula beri respond!! even aku hanya bersuara dari dalam hati memanggil namanyer pun, dia akan mula gerak2kan badannyer.

semoga hadirmu akan menggembirakan kami yang sedang merasai kehilangannya

Al Fatihah untuk nendaku yang disayangi
menemui penciptanya pd malam yg mulia.. mlm jumaat, 06 Oct 2011
23 tahun selepas pemergian ayahanda kami, 05 Oct 1988

Monday, October 3, 2011

mmm... susahnye nak pilih nama..

first addini is HASYA
second addini is AMNA

tapi kali ni.. third addini.. ada banyak sangat list name yg kami suka.
dan ada 3 nama yang dishortlistedkan.
tapi takkan panjang benooo nama addini kali ni..

huu.. so, kami pilih 2 dari 3 nama tu..
tapi, cam tak brape cantik lak bila nama tu dicombinekan dengan addini

contohnya..
nama yang kami pilih.. one and two

so, namanye akan jadi,
one two addini
or
two one addini
or
addini one two

dan sebaliknyer..

huh... dan kak hasya cam biasa akan cadangkan nama yang ohhhh.. tak bestla nama tu sayang.. huuuuu

any idea?

amna pujuk baby..

hehe.. aku selalu pujuk baby..

'baby.. cepat keluar tau!! nanti boleh main kejar2 dgn kak amna n kak hasya! boleh tangkap belon buih yg kak amna tiup ni. kak amna dah pandai tiup belon banyakkkk sangat. nanti bestttt boleh kejar kak amna naik beskal tau!!'

maka kak amna pun selalu cakap ngan baby

'baby.. a'kum baby. ni kak amna. baby cepat keluar tau. kak anna tak sabar nak jumpe baby. nanti kita main sama2. nanti baby mkn nasik byk2 pastu nanti baby akan jadi lagi tinggi dari kak anna....!!!
'baby.. buat ape tu..'
'baby.. dah tido ke'
'baby.. tak boleh makan lagi sbb baby belum keluar. nanti baby dah keluar baby bolehla makan byk2!

dan kejap2 bila aku tengah bangun jalan2 dia akan peluk perut aku yg mcm dh belon ni.

heppynya aku tengok . semoga kasih sayang mereka kekal selamanya!!

Best ever moment!!

kami ke klinik untuk rawatan dan discussion dgn gynea. ohhh.. best juga dr ni. baik n explain everything yg kami tanye.

then, it's scan time.!! wah ok juga fasiliti kt sini. aku tak perlu laagi kena teleng kepala untuk tgk mesin scan kt tepi kepala aku mcm kt lain2 klinik. kali ni, dia dh linkkan dgn tv lcd 32' kat atas syiling setentang dgn mata aku kt katil. jd, mmg clear sungguh gambonyer walaupun tetap hitam putih.. (hehee.. ofcos ler, mane ada colour)

first, tengok kepala..

'mmmm umur baby dh 38 weeks tp size 36 weeks.. takpe, it's normal. okla. berat dh 3.1 kg. normal mcm berat kakak2nye lahir.

pastu, tengok jantung..
ok, good! laju. normal. sihat. ni sekeliling ni yg hitam .. air ketuban. masih banyak. yg ni pulak buah pinggang, usus, tulang belakang, tali pusat,bla.. bla... banyak lagi laa yg dia terangkan. klinik lain pun takde explain mcm ni. yelahh.. kdg2 aku tak paham gambar scan ni. so, kali ni banyak yg aku paham dah..

pastu ukur saiz kepala, saiz tulang peha
alhamd, semuanya ok

then, tetiba dr cakap...

'haaaa tengok ni, ni hidung dia, ni yang hitam mcm lubang ni.. mata dia.. dan tengok ni.. mulut dia... hahaaa tengok2 dia tengah makan tu.. duk kunyah2 sambil goyang tangan ...'

owhhh mane2 .. haaaaaa yessssssss mmg clear nampak pipi dia mak aiiii tembam mcm amna masa lahir dulu.. dan ehhh betullaa dia tengah kunyah!! sooo amazing!! mmgla ini bukan scan 4d or 3d, tapi aku boleh nampak gambar dia. lama juga dr ni bagi kami menikmati saat2 indah tengok dia tengah gerak2 sambil makan ni.. ohhhh... mmg sweeeet sangat!

sayangnyer kami tak dapat rakam moment indah ni. yelahh.. mane tau scanner kt klinik ni kira canggih la jgk.!!

dan aku duk terbayang2 lagi saat indah kt klinik tu. rase cam tak sabar nak tengok face 2 face!! rase mcm makin sayanggg kt baby nih..

bestnya kalau boleh scan tiap saat kan!!

dan konpemla kali ni kami boleh tengok samada our baby ni addini or addin. dan.. konpem kata dia..

'yessss u've complete charlie's angel now!'

dan kami terima berita tu dengan membayangkan senarai nama our addini kt freeze.
syukur atas kurniaan terindah dalam hidup kami ini

semoga kami dipermudahkan untuk next step amin..
doa yekkkkkkk

She's at 3.1 kg !

Yess confirm she's our third ADDINI!!

hahaa... ramai sungguh yang teka the baby is a boy!! aku cuma mengaminkan aje ape tekaan diorang ni kut2 masih ada harapan our adiini become addeen hehee.. (banyak juga barang2 baby kali ni kami pilih kaler biru ye laa dengan harapan yang sama..)

kami dah scan 3-4 kali, dan semua dr kata mcm girl sbb tak nampak. tapi scan baru ni... yesssssss konpem sudah!! she's cannot main sorok2 lagi hehee..

tapi takpe. complete our Charlie's Angels..! kate dr yang menyeken our baby ni. dan katenya lagi.. she's dah 3.1 kg!! fuhh minggu lepas baru 3.05 kg. minggu ni mesti tambah lagi tu.. patutla berat ibu kelek anak ibu ni.. tapi takpe, ibu tak kisah!! janji sihat walafiat.. amin

Semoga dia hadir dan memberikan sinar dan kegembiraan kepada kami seperti addini kami yang lain.

Thursday, September 22, 2011

magnum classic!!!




owhhhhh iklan dia kt tv sungguh menggodaaaa!!!! sangat2 mempengaruhi jiwa raga aku chewahhhhh!!! sib baik iklan dia tak selalu keluar tv

tapi ada org tu janji nak belikannnn... cepatlaa beliiiiii!!!! tak beli berdosa ayookkkk!!

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm menyelerakan sungguhhhh kannnnn!!!!

eh ehh senangnya..!!

aku berbaring di sofa. bantal penuh kiri kanan belakang atas bawah hehehee.. susah payah aku cuba mengiring ke kanan sambil tolak2 bantal lagi. dushh dusshhhh dashhhh baby tendang. adusss sakitnye..

tetiba aku terpandang sesuatu yang buat aku rasa pelik.. ehhh maybe aku jer kut yg pelik, orang lain kata biasala tuu..
mmmmm.. aku tengok my darling duk baring. pastu dengan lajunyer dia .boleh ngiring pusing kanan. pastu ehh ehh pusing kiri lak.. senangnyer.. semudah abc kerr...

ahaaa.. lupa, dulu aku pun cam gitu gok. nak buat ape pun boleh. ape2 jer ,, nak lompat pun boleh.

tapi leni, bila aku tengok kt cermin.. ahaaaa sebijik mcm bola kt pewut. heheee.. comel jerr ihiksss.. lawak pun ada rasenya.!

dan dalam masa2 ni, ape2 yg nakkkk sangat aku buat lepas deliver ni ialah:

pertama sekali aku nak berlari!! yesssssss sbb dah lama aku tak boleh berlari. aku nak kejar amna naik beskal. nak tangkap rama2 or kelip2 hehee

kedua aku nak berjalan dengan betul. tegakkan badan, jalan lurus jer. bukan mcm ketam. hehehee.. merapu meraban jer jalan

ketiga.. aku nak melompat setinggi awan !! hahahaaa

keempat.. aku baring n tido dengan gaya bebas!!

kelima.. nak masak banyak2!! nak masak itu, ini, pastuuu makannn ramai2!!! yessss!!

keenam.. nak bawak keta dgn selesa. lening aku rase mcm byk sangat gangguan masa nak bawak keta. even nak naik keta pun kena letak punggung slowly.. hehee.. jgn main hempap jer kt seat aku yg comel tu. pastu nk turun keta pun kena slow motion.. hehee reason, stereng besar sangat hihihiiiii. pastu, nk drive pun rase kurang selesa. rase nk luruskan kaki jerrr tp mane keta nak jalan kalu tak tekan minyaknye wehhhh

ketujuh.. nak masuk kelas dan mengajar dengan penuh semangat. sbb aku rase mata2 depa kt dalam kelas tu bukannye fokus sgt kt white bod. aku tau depa duk telek bola yg aku bw ari2 ni.. huhuuuu.. apela korang ni

kelapan.. aku nak lepak sambil baring2 atas buai gantung kami kt pondok. owhhh dah lama buai tu kosong takde orang baring.

9.. nak potong kuku kaki sendirik. aku tak suka hubby potong. dia suka potong pendek nauuu sampai rase mcm sakit kuku

ahhhh ape lagi yekkkk..
ehhh hampir kul 11. aku kena ke campus gelora. ada kelas jap lg..

nanti sambung lg!!
chaloo wassalam

Tuesday, September 20, 2011

Hasya n puasa

ohye.. just untuk my personal reminder..

Alhamdulillah.. my princess Hasya Addini puasa 29 hari. tinggal sehari sbb penat main weekend. tp, lepas tu dia janji tak buka puasa dah walaupun penat.

Ibu bangga kakak. Ibu tak sehebat kakak masa umur 6 taun tauuu!!!

Monday, September 19, 2011

accrued..?

hehehee... dalam accounting, accrued tu maksudnya terakru.
terakru tu maksudnya sebarang transaksi yang berlaku pada bulan tersebut dan sepatutnya dah dibayar pada bulan tersebut tp belum bayar lagi hingga kini..

ahahahaaa... ada paham kaaaa??

aku rase aku banyak melakukan 'accrued transaction' dlm blog aku nih. maksudnya cerita tertunggak atau cite dh basi daaa tp lom cite2 lg.
mmmmmmm dari kisah besday aku, besday my dear, sambutan raya, jln2 open house kami, kenduri, perkembangan my dear princess amna n hasya, gosip2 hangat ... dll

ntahlah bila berkesempatan. nk donlod gambar pun slow sangat tenet..
dan target aku adalah... habiskan all slilibus n mkk by next week!! tak mboh nyusahkan orang tanggung keje aku bila cuti panjang aku bermula nanti..

doakan yang terbaik untuk kami yek!!

35 or 36 or 37 weeks?

not so sure.. aku malas nk kira.. yg aku tau, ada lagi hampir sebulan untuk menunggu my dear princess ni.

aku hanya mendoakan yang terbaik untuk kami. selamat, sihat dan dipermudahkan.
doakan kami yek...tq!!

beberapa nama dah disenaraikan kt freeze. tp belum ada kata putus.. tak macam amna n haysya. awal2 lg dh decide nk bg name ape..

barang2 keperluan baby pun br start kemas semalam.. huuu.. barang untuk bawa ke klinik lum prepare letak dlm keta lg. dulu... awal2 lg aku dh bereskan sume. rasenya seawal bulan ke-7 kut..

beberapa barang masih perlu dicari.. mmm ape yekk
minyak yuyin, sikat baby, towel kena beli lg,

barang aku... satu pun belum kemas lagi.

huuuuuuuuuu dan kami masih dalam perancangan untuk berholiday sebelum g holiday 2 hari 1 malam di klinik al-farabi nanti... heheheeee.... mane yek nk pegii??

Salam Aidilfitri

Hari ni dah 21 Syawal.. lamanyaaa tak update blog.. sebab..
1. malas
2. bz g raya
3. bz makan2
4. bz abiskan keje kt opis sebelum cuti panjang 2 bulan nanti..

heheheee... malassss babeee... tp masih ada pengunjung. thanks dear.

juga salam kemaafan samada yang sengaja, tak sengaja, sepanjang aku bersama kalian..
ampunkan kesalahanku dan doakanlah aku dipermudahkan atas segala urusan terutamanya sepanjang proses kelahiran our new baby nanti.. insyaAllah.

salam aidilfitri

Monday, August 15, 2011

Shoping raye

weekends baru ni adalah kali ke-2 kami g shoping raye sama2. minggu lepas dah g cari kt mega mall, tp tak berkenan + mahal + x byk choice.

so sabtu, kami plan pergi awal pg untuk elakkan orang ramai. hasya dah bangun bersiap seawal 8.30 pg.. pastu tak sabar2 kejutkan semua orang n beleber2 kate dh lewat nk pergi..(padahal janji nak pegi 9.30 huuuu) . akhirnya 10+ pg baru bertolak. 10.30 sampai kuantan parade setelah berenti isi minyak dll. mak aiii.. rupenya org dh penuh time ni.. aduhaii...

tempat pertama tuju bahagian baju kanak2. pusing sana, pusing sini.. amna dh mula buat hal. nak pergi atas katenya..(ada tempat permainan yg diorg selalu pergi kt situ..). maka, terpaksala kami pujuk2 dulu nk kasi setel baju raya diorang jerk. sib baik kt sini banyak pilihan dan harga pun okla.. akhirnya setel jgk part diorng ni.. hubby pun beratur.. panjang gilerrrr.. jd, aku pn bawak budak2 naik main kt tpt permainan dulu..

budak2 dh leka main hampir setengah jam, barulah hubby muncul semula.. hehe.. sib baik bukan aku yg beratur. pastu, kami decide bg budak2 ni main kt playground berbayar RM5/kids untuk 2 jam. sementara tu bolehla salah sorang g round2 cari keperluan raya lak..

maka, hubby pun pegi shoping baju raya dia, aku tgk budak2. wahhh kakak kan main hepy lg!! tp dah janji tak boleh buka pose kalu penat main. dalam 40 minint pastu, hubby pun dtg, sengih2 tunjuk hasil belian dia.. baju ijau n seluar kalis api hahahaaa!! tak ramai sgt org kt bahagian men katenya.. pastu aku pulak pk aku nk g window shoping lak. leceh kalau bw budak2 ni..

so, aku pun memulakan sesi rondaan.. heheee.. ronda jer.. dan hasilnya selama hampir 1 jam, aku cuma beli kad raye 5 keping.. hehehheee... hubby start beleter.. hehheee.. biasala kan org pompuan .. servey dulu. pastu aku nak dia yg pilih.. hehe..

maka, lepas tu sume diorg kena ikut aku ke kedai pilihanku.. try pakai.. oohh tak sesuai laa kate hubby. ok, kita ke kedai ke-2.. haaaa cantik2, lawo2!! amik yg ijau ni... heheheee... aku pun sengih panjang. try pakai, padan.. maka setle laa part aku.. yesss!!

kasut raye bebudak.. pergi kedai bata jer cam biasa cari bublegummers.. aku suka kasut dia sbb lembut jer dan cantik2 untuk budak2. pilih dan pilih... hasya sibuk baca buku 'asuh' , dia try pakai jer, tengok pun tak rasenya.. bila tanye ok? ok ok je katenya.. amna lak..mane2 jer sume dia suke. dan dia cam biasa akan terjerit2 suke bila dpt beli kasut baru..

mmmm.. pastu g cari brg2 dapur + buah2 + jus dll kt level bawah. budak2 sume pakat duk dalam troley jer. penat la tu..buah2 kt sini bestlaa.. byk pilihan n segar2..


opsss pastu tak boleh balik lg. nk g amik seluar kalis api hubby yg hantar kt kedai cina td. suh cina tu potong sket sbb labuh sgt. kami naik level 3 n aku dan budak2 tunggu kt depan the store. punyela lama dia gi amik rupenya cina tu baru nak jahit. aduhaiii penat kami tunggu siap bersila2 kt lantai sbb takde tpt duduk..

ok, dh setle jom kt balik..!! from 10.30am to 3.30 pm. penat tp best!! dh lama tak shoping raye sama2. dah 2 tahun aku shoping raye sorang2 kt sogo. almaklumlah odw nk g kelas uitm tu aku singgahla terus shoping bj diorg. ingatkan dh best g shoping kt sogo, tp rupenya shoping ngan family ni lg berganda2 best!! tak caya, cubelaaa..

eh, odw balik rumah sempat lg singgah kedai.
mula2 solat dulu kt surau, pastu g tunas manja beli brg yg takde kt the store td. pastu masuk pasar, beli ikan siakap n sotong n ikan kembong.

balik rumah.. rehat jap. pastu kami pun mula bersilat kt dapo la.. masak siakap bakar, udang goreng ngan sayur n lauk special untuk tuan puteri hasya..telur mata gegar!!

tq laling tolong aku kt dapo.. dan sentiasa tolong aku kt dapo. kalu dia tak masuk dapo, rasenya mustahil aku akan masak kut.. hehehe aci dok? sbbbb... dia kn mesti dan akan sentiasa ada kt dapo bila aku akan ke dapo.. hehehee dari dulu sampai sekarang!!


Tuesday, August 9, 2011

Menu lagi

Jumaat - Ikan bakar, sambal udang, sup ayam
Sabtu - first time beli nasik kt bazar, nasik kerabu, nasi dagang
Ahad - sotong bakar, singgang ikan aye, sup cendawan
Isnin - Yesss... nasi beriani alif. tapi tak best daaaa

mmm.. arini nk masak ape pulak yek. sup2 or lauk2 yang tak pedas tu mesti kena masak ari2 sebab tuan puteri hasya nak makan lauk tak pedas. telur boleh makan masa cuti jer.

oye semalam student bagi kek coklat. yummy!! sedap bangat!! aku makan dengan baby sebab hubby n anak2 tak suka. soooo ape lagi, pulun sakan makan.. baby siap makan2 sambil joget2 la la lallaaaa hehe.. time kasih my dear student, lain kali boleh bg lagi hhehehehee

Addini..

mmmm... yes itu kata doctor. kami bersyukur aje lihat dia sihat walafiat. semoga aku pun dikurniakan kesihatan yang berpanjangan dan dipermudahkan aku dalam menjaga amanat Allah ini .

batuk2.. sakit tekak dah datang.. huuuuuuuu mane boleh minum air pose ni.

Friday, August 5, 2011

Menu berbuka puasa

Selamat berpuasa. semoga Ramadhan kali ini yang lebih baik dari tahun lepas.
alhamd hari ni dah puasa ke - 5. kami masih main masak2 lagi kat umah. ntahlaa, tak minat nak beli lauk kat bazar. mmmmm... petanda baby girl kah...??

day 1 - masak lemak sotong, paprik seafood, ikan goreng
2 sup cendawan, sambal udang, ikan masak lemak kuning
3 mihun goreng seafood, keropok,
4 tomyam seafood, fishball goreng, sambal ikan masin, mi goreng, air bandung, agar2 milo + susu

kuih banyak beli kt bazar jerk
dan hasya.. alhamdulillah.. pose penuh lagi hingga arini

Wednesday, July 27, 2011

Baby basuh keta..

hahaa.. tula ayat hasya masa duk main2 ngan baby..
dia kate..

baby.. wat ape ni...
ha haaaa. hik hik kelakola baby ni..
ibu.. kakak rase baby tengah mimpi basuh keta ni.. pusing2 ye basuh keta..


hahaa... ape2 je la kakak.
tu belum rase dia main gimrama tu..

Monday, July 25, 2011

Surat cinta 2

opssss tetiba jumpa surat cinta dalam henbeg.. tersengih2 aku..

pastu buka beg laptop.. ehhh.. ada lagi surat cinta..maka makin lebarlaah sengih aku ari ni

tq sayang!!

majuk..

rumah kami akan sentiasa meriah bila salah sorang balik lewat dari keje or mane2..espc outstation

selalunya kalau aku n girls balik awal, kami akan main sorok2. tak kisahla sorok belakang pintu ker, kt langsir ke, balik sofa ke, dalam bilik ke...
tapi, setiap kali aku nyorok ngan amna , aisehhh ini budak selalu buat kantoi. bila abah dia kata....

ohhhhh takde orang rupenya..
mmmm anak2 abah belum balik rupenya..
amna manerrr...


maka... dia secara automatik akan menjerit panggil

abahhhhhhhh amna kat sini..(sambil gelak kuat2)!!

adussss... penat dah pakat duk diam2 kalau abah panggil. tapi mesti tak jadi.
kak hasya ok jer. nyorok hingga laa orang jumpa

tapi, bila diorang nyorok ngan Dear, ohhh bukan main menjadi taktik abahnye. sepatah pun takde suara.. maka, kenala aku cari diorang hingga jumpa. pastu barulaa dengar suara amna gelak kuat2...!! huuuuu tak aci la amna ni.. pakatan sulit!!

tapi, aritu ...huhuuuu.. oleh kerana ada orang merajuk tak ada orang nk tlg belikan nasik goreng.. sebab ada orang dah lewat nak g tengok bola kt kedai mamak ngan geng2 dia...maka... takdelaa moment riuh rendah tu . tula.. sape suh bagitau last minit nak makan nasik goreng..

mmm rase rindu lak main sorok2 ni..

baiklaahh lain kali jangan majuk lagi tau.. kn dah tak best.
sib baik dapat makan buah semeta ngan ikan talapia goreng. yummy222!!

rahsia hadiah birthday 1..

2-3 ari ni, hasya suka buat pakatan sulit ngan abah dia... bisik2.. pastu cakap rahsia...

aku tau, dia nk pakat beli hadiah bestday la tuu..

ada ke patut aritu dia bagitau yang dia nak pergi jalan2 n main2 kat kuantan parade masa besday aku. aku kate mane boleh, itu besday ibu bukan besday dia.. tapi dia kata itu perjanjian lama dia ngan abah. aisehhh mane aci nii..

aku pun korek2.. haha.. senang jer korek rahsia ngan hasya ni..

kakak.. bagitaula ibu.. kakak nk bagi hadiah ape nanti
ehhh mane boleh.. kan rahsia...
mmmmm takpe, besday abah ibu tak nak kongsi rahsia hadiah ngan kakak..
haaaaa yelaaa yellaaa... kakak nk bagi gaun untuk ibu (gaun is preggy dress)
alaaaaaaaa tak nak laaaaaaaaaaaa ibu kan dah ada
takpelaa... ibu kan kata baby dah besar... nanti ibu tak muat bajuuuu
tak nakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk


ada ker baju gaunnn.. ishh tak bes langsung!!

ape yek yg dia pernah bagi...
mmmmmmmmmmmmmmmmm

aritu aku kate nak pokok bunga orkid.. nak gantung kat pondok.
tapi, pastu aku kate tak nak la...



mmm yang pasti nak g scan 4d.. insy!!

pasni kena korek rahsia lg..

Geletek dia...!! ha haaa

hi hiii hiiiii

oleh kerana dia dah besar, jap2 timbul kaki or tangan kat rumah dia ni.. maka, aku selalu geletek dia...

ha haaaa.. bila dia keraskan tangan dia, and move slowly.. aku pun cepat2 tangkap n geletek.. hahaaaa.... dia pun diam..

best2.. dulu slalu geletek ibu yerk.. hehhee

tapi, aku masih main sorang2 jek. yg lain belum berpeluang main sebab moment tu kadang2 jer berlaku.. tunggu dia besar sket, siapla kakak hasya n amna geletek.hik hikkk...

sekarang ni dia suka ketuk2 rumah dia ni.. tok tokkk tokkkkk... kadang2 lama, kadang kejap. jap2 terasa seperti dia duk main pusing2 ala gimnastik tu. berpusinggg2..



kalaulah aku ada scan 3d, bestnya tengok dia buat apa kann...
ohhh my dear.. ibu doakan sihat ajer2 yerk insyaallah

sensitif..

betul ker preggy ni cepat sensitif..?

semalam cam biasa, petang2 hari cuti kami makan2 minum2 kat pondok kesayangan. mmmm pekena nasi goreng, keropok, nescafe, telur mata. fuhhhhh bertambah2 makan. rase nak tambah lagi tapi perut dah kata stoppppppppp. kan tak bleh bangun plak heheee

abis jer makan, hubby angkat2 pinggan dan brg2 masuk rumah. dia nak tengok sepak takraw. huuuuuu mesia kalah laaa

so, tinggal aku n amna kat pondok

tiba2 aku nampak si jiran bergegas buka pagar dia dan cepat2 datang ke pondok. oooo ok sila2 makan.. nasik ada lagi. takpela katenya..

kami bersembang ala kadar.. aku takde mood sebenarnya sbb plan nak vacum keta pasni.
tup tup dia tanye..

nanti bersalin kt mane..
tak tau lagi maybe al farabi

pergila kt specialist jumpa pakar..
mmm tak tau lagi..
(idea malas )

dulu bersalin cepat ke lambat
mmm.. amna dulu tak lama sangat


akak rase kali ni mesti lama.. 3 jam koman2 kut
(aishhhhh... aku dah mula angin dah masa ni.. ada ke patut cakap cenggitu.. bukannye doakan aku dipermudahkan, tapi takutkan aku lak..)
moga2 mudah macam amna dulu... kataku

amna, nanti kalau dapat baby girl, bagi makcik la.. taun depan suh ibu beranak lagi..
(huuuuuuuuuuuuuuuuu dan aku makin geram.. tak tau ke betapa penatnyer aku bawak my dear baby ni, senang2 jer dia nak ambik. aku diamkan ajer. sekadar menghormati dia sebagai org yg lebih tua dari aku...)

tapi sungguhhhh aku tak bleh tido malam td sbb kata2 dia ni semalam. mungkin bagi dia tak serius tapi sensitif bagiku

aku sensitif sangat ker atau dia yang tak tau isu sensitif??

3 trisemester

Alhamdulillah.. dah masuk trimester ke-3.

Dulu2.. masa 2 trimester, aku selalu kate...

ehhh.. aku boleh lari2 anak lagi
masih boleh tido ikut suka hati, terlentang ke, pusing kanan ke kiri ke...
tapi,

lately ni, aku perlu kate gini lak..

ohh.. aku nak dudukkk.. penattt.. dok larat nak jalan2..
tido kena ngiring.. bantal penuh kiri kanan badan n kt kaki
nak pusing2 tido... ohhh, kena pegang baby dulu, baru leh pusing2..
alamakkkk... kaki crampppppppppppp


dan hasya n amna selalu kata gini..

assalamualaikum baby...
ibu.... baby dah besar laaaa..
besarnya baby kita....
baby buat apa tuuuuu
baby, ni mainan baby..


amna selalu peluk baby... bagi toy kt baby, rajin tolong aku basuh pinggan, jemur kain, angkat kain, ambik air masak,

hasya lak excited sungguh bila dapat rase tendangan baby.. dah selalu dia sembang ngan gosok2 baby, tp baby mesti selalu diam jerk bila dia nak main2 ngan baby.. dan minggu lepas, baru baby respon.. fuyooo.. suke sangat diaaa

dan baru2 ni hasya cakap ..

ibu.. ari jadi ibu nanti kita g tengok baby nak.. kakak tak sabarlaa nak tengok baby. nak tunggu dia kluar..

mmmm.. menarik jugak idea tu kakak.. tapi sebenarnya takut nak g scan.
takut yg pertamanya ialah the baby is a girl. walaupun dah set dalam hati kena redha samada baby boy or girl, tp mestila serba sedikit rasa mmmmmmmmmmm... kalau kali ni is not a boy yet kan..

alaaaaaa... syukurla artini. semuanya rezki allah. yang penting sihat walafiat kan

Wednesday, July 20, 2011

Surat CiNtA 1

TQ my darling.. hampir selang sehari dapat surat cinta
dalam surat tu mesti ditulis

I Love U!!

hehee... lagi2 dekat2 my birthday ni.. lagilaa excited orang tu tulis surat cinta untukku..

hik hik.. suka2.. aku klipkan kat meja opis ni. ari2 leh tengok..

sure I luv u tooooooooo!!!

Monday, July 18, 2011

rezeki bergolek2...




haaaa nilah rezki namanyer..

day 1
tetiba jer rase nak makan nangka.. hubby kate ada jual kat Eng Hong Balok kut.. maka kami pun susah payah ke sana cari, tapi huuuuuu dah habis kata orang jual tu

day 2
esoknya hubby kate lagi, nanti dia cari kat cherating .. aku pun tunggu dia balik dengan penuh harapan, tapi.. huuuuuu takde jugak katenya. kat balok pun takde. dan nangka tu dia gantikan ngan manggis, my feveret gok. aku makan seplastik tinggalkan 3 bijik je untuk dia ihiksss... tapi alaaaa nak nangka jugak..

day 3
niat nak makan nangka dah tak brape ingat dah.. aku excited nak wat agar2 pandan ngan hasya.. maka, ptg tu sakan aku search resepi agar2 ni.. tak ingat dah kisah nangka..
balik keje jer, terus keluarkan santan dari peti, ye la malam nanti nak buat agar kan. masak pun ala kadar je lauk malam ni sbb hubby biasanya tak balik hari ni..

eh ehhh.. tetiba kakak n amna terjerit2 cakap

"ibuuuu abah balikkkk yeaaaa yeaaaaaaaaa"

oh ye ker... kataku dlm hati. takde pulak kata nak balik arini. mesti ada hal la tu esok kt sini..
aku pun ke pintu tengok dia balik.. ada plastik beg. mesti makanan or kuih budak2 tu..dia pulak dari jauh lagi duk sengih2. ni nak cite pasal apa ni. ni mesti kalau bukan nak ajak kami jalan2 cuti2 mata malam ni or gi makan2 la nih.. kataku lagi
dalam hati

eh ehhhh.. nape tak bagi makanan tu kat budak2.. ehh.. ehh... laju jer hulurkan kat aku sambil sengih2. ohhhhhhhhhhhhh buah nangka !!! ohhhh aku dah lupe kisah nangka ni!! tq laling!! tq2!! tak sangka dia balik semata2 nak bagi nangka idamanku..

nyummmmm2 mmg sedappppp!! nah, 3 bungkus dibelinya! petang tu aje aku pulun sebungkus mkn sorang2 .. ehh ehhh makan 2 orangla ngan baby heheee..

day 4

balik keja, baby sitter amna bagi nangka lagi.. ohhh sedapnyer....
rezki bergolek2.

aku makan nangka tu sambil bergolek2 atas sofa tengok tv. nyum nyummmm

caye ker aku golek2.. huuuuuuuu baby jer golek2 dalam pewut ni sambil tepuk2 tangan ye yeeeee

Hidup dan mati

Aku suka juga bila dalam cerita2 tv diselitkan dengan ilmu agama secara tak langsung.. semalam aku dapat ilmu ni..

Hidup bukan untuk mati
tapi mati untuk hidup..


puas aku pikir, aku masih kurang paham.. hinggalah diterangkan begini..

Mati bukanlah pengakhiran hidup, tapi sebenarnya mati adalah permulaan kehidupan yang kekal abadi di akhirat..

Wednesday, July 13, 2011

owhhh aku tergoda!!

ish ishhhh... nape dia goda aku..?

alamak... amnaaaa, hasyaaaaaa tolongggggggggggg
ibu dah tergoda nih.. nanti bisik2 kt abah tau..!!!


sila refer sini..

sini
sini
sini



konpem u all pun tergoda!! kan kannn

Tuesday, June 28, 2011

ujannnn...

kami sedang lepak2 makan keropok ngan teh o panas kat pondok.. tengah syok2 bersembang tetiba ujan lebat.. fuhhhh.. jiran kami cepat2 balik rumah. tinggallah kami berdua kt pondok..

ohhhhhhhh bestnye.. cuaca sejuk, sambil berbuai kt pondok, sambil terkena tempias ujan.. kami terus bercerita itu .. ini.. mcm setahun tak jumpa hahaaaa...

dan masa terus jeles kt kami.. cuaca makin gelap menghampiri malam. tapi hujan masih lebat.. adusss camne nak masuk rumah ni. (sebenarnye dekat jer, tapi kena berlari juga nk masuk rumah sbb ujan lebat..)

tunggu sini laaa... kata dia
laa.. nak masuk..
tunggulaa.. jap amik payung
alaa dekat jer nih.. lari jer la..
ehh jangan jangann!! licin nih..
ok ok...


dia datang ngan payung..
bawa aku turun dari pondok.. beriringan dalam payung kecik.. heheehee.. masuk rumah
eh ehhhh siap letak kain kesat kaki lagi... huhuuuu... untuk tuan putri ke nih..

ohhhhhhh bestnyer jadi permaisuri hatimu.. hahahaaa...

700 unread message inbox??

yesss emel aku mmg penuh ngan emel yg aku tak sempat nk buka dan aku biarkan jer dia bertapa dalam inbox as unread message

hahaa.. ups to u nak kata aku malas ke apa untuk remove or delete the emel. actually, my opis guna yahoo group untuk sampaikan pesanan khidmat masyarakat ke.. warning ke.. meeting ke.. hot issue ke.. or ape2 jer la.. so, bayangkanlaa sume kelik aku sent emel through dis yahoo grup. yang tak berkenaan pun aku dapat.
aku lak, bila dah dapat emel tu.. tak de lak rase terus nk delete or remove. nak baca mane sempat ooooooo. jadi, takut aku tertinggal berita2 sensasi opis, maka aku peramkan je dia sampailaaa ke minggu lepas.. hampir 700++ unread message koooooooo fuhhhh bz sgt ke aku!!

mmg dulu aku bz.. tapi sejak dah merdeka ni.. maka aku pun buat operasi besar2an delete sume unread tu... fuhhhhhh lamela jugak aku cuci emel aku tu.. letak klorox, fabuloso, ajax, soflan hahahahaaaa.... maakaaaa emel aku dh clean n clear now! HEHEE

dan skrg ni bermula pulak episod aku sibuk nk cek emel masuk. sume aku sibuk baca,, hahaaa... ohhhh macam ni rupanye feel org yg takde keje tapi sibuk2 wat keje hahahaaa.....

now.. each emel aku tapis samada as spam or penting or ape2 yg berkaitan ..

argghhh boring sehhhh..

ohye btw, esok ada hantu datang opis kami.. huhuu.. sila tengok sini ye

Friday, June 24, 2011

Cuba teka gambar ape?




Minggu yang agak boring dan memang boring kt opis. Almaklumlah..
1. ISO- done
2. kelas - ohhh students cuti.. bestnye aku
3. marking paper - owh tak perlu, semua tu penyelaras utm buat
4. filing - done
dan yg paling bestnya mestilaaa sebab

no more assignment or sesi perah otak untuk tesis haahaaaa... alhamd.. suka2

untuk kwn2ku yg sedang work hard for d above matter, gud luck ok! u can do it insy!

eh melalut lak cite aku ni.. aku nk cite yg aku boring kt opis.
hehe.. hobby baru? tak brape boleh on sbb badan selalu penat bila balik keja, dan baby pn dah makin besar ni.. aku lebih suke layan amna n hasya tengok tv or kacau mereka main kt rumah..

eh.. dan oleh kerana aku boring kt opis, maka aku pun selalu laa rasa nk makan jerk... nk kunyah2 jer. tak boleh mkn benda2 yg kenyang2, just untuk isi masa boring jer hehe..

dan tetiba terbayangkan kuih kt atas tu.. resepi boleh jer cari, masalahnyer alat nk buat dia tu mane nk cari... huuuuuuuuuuuuuuuu??

Friday, June 17, 2011

PASS & COMPLETED!!

Alhamdulillahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!! Syukur tak terhingga pada Allah yang Maha Pengasih, Penyayang dan Pemurah.

8.30 am cam biasa pagi2 buka emel n fb.. alah.. tenet ni jap ok jap k.o

tup2 dpt...ada 7 emel baru.. eh eh.. emel dari ipsis uitm.. opsss pasal result!! alamak takutnye.. nak suh zurai tengokla..
tp bukak dululaa kut2 ada makluman lain sbb aritu si farah kata result kuar bulan 7. ni baru bulan 6.
eh ehh.. result la... ohhhhh pejamm mataaaaaaaa.. sambil2 intai sket..ehh apa yg dia tulis ni byk sangat ni... ehhh ada B+ la... ape ni.. result ker.. bukak mata.. slow2.. ohhh.. dissertation..

NO. COURSE CODE NAME OF COURSE CREDIT HOURS * GRADE RESULT
1. ACC800 DISSERTATION 6.0 B+ LU

EXAMINATION RESULT TM (COMPLETE)
NOTE COMPLETE



ohhhhhhhhhhhh..... aku ingin menjerit.. aku print cepat2! dan orang pertama yang tahu berita gembira ni mestilah opismet2ku.... !! tahniah2!!! tq sumee...!!

tak sempat nk sembang panjang2 ngan opismet, tiponku bunyik.. ohh incik suami dah sampai nk g bekfest sama2.... dan dia orang ke-2 yang terima berita gumbira ni... owhhhh aku masuk dlm keta sambil sengih2 tayang result.... owhh... hepi2nyer.. tq vm laling for all ur support n sacrify selama ni untukku!! Bolehla kita wat kenduri kesyukuran kt umah mak mlm esok.. katenya..

alahhh hajat hati nak bagitau bonda dulu!! nk tipon dia sebelum naik keta g bekfest. tapi oleh kerana result dah ada kt tangan n perasaan gumbira yang teramat, tak sempat nk kol bonda dulu.. lepas bgtau husband, baru kol bonda.. tp dia takde pulak. ciksu yang angkat tipon. so, dialah orang ke-3 yg tau pasal good news ni..

dlm keta, tipon zurai.. bgtau dia result dh kuar. dn dialah org ke-4 dpt berita ni. then kami plan serba sedikit untuk kenduri mlm esok! sampai kedai, tipon #5, alaa tak angkat pulak.. nk tipon #4, ala musti sume org tgh keje.. sent msg jer la.... sume2 termasuk kwn2 yg byk bg support n doakan kejayaanku

hehehehehhehe hingga saat ni aku masih bersyukur sgt2! setelah segala rintangan dan cabaran yang aku lalui, akhirnya aku capai dan kecapi kejayaan tu jua..

dan setibanya aku di opis, kuucapkan tanda syukurku padaNya dengan sujud syukur padaNya..

Terima kasih atas doa sume !!
Semoga Allah merahmati hidup kalian jua..

Juga terima kasih atas ucapan tahniah samada melalui sms or fbku. semoga kalian juga beroleh kejayaan..

Wednesday, June 15, 2011

Birtdhay Hasya 30.5.2011











Happy birthday my dear. dah 6 tahun rupenya.. semoga terus membesar sebagai anak yang solehah, sayangkan adik, sayang ibu dan abah, hormat orang tua hingga ke akhir hayat..

p/s.. pakai baju t-shirt biasa jer sbb tak plan pun nak wat party. ni last minute punye plan laa ni..

Tarian payung hasya






Gambar sekitar tarian payung haysa kt ECM bulan may. nak donlod video tp slow bangat..

Permudahkan mereka2 ..

Aku sentiasa ingat pepatah ni.

Walaupun kita bagi bunga kat orang dan balasannya orang campak taik kat kita,
or
hari2 org campak taik kt kita, kita tetap kena bagi bunga kat depa2 tu..


Aku pernah dan akan sentiasa ingat taik2 yg depa campak tu.. aku ingat tp aku tak berdendam. Aku nak tengok satu ketika nanti mereka akan sedar dan balas balik dengan bunga.. (owhh.. teringat bunga genting higland dlm cite nora elena..hehehe)

Oleh itu, apabila ada orang mintak tolong, yang mana for sure akan menyusahkan aku, aku cuba untuk merealisasikan permintaan mereka tu walaupun ia agak perit bagiku..

Dan Alhamdulillah, setiap kali aku cuba permudahkan mereka walaupun aku sendiri dalam kesusahan.. Allah membalasnya dengan memudahkan jalan aku yang seterusnya.

Berkali2 aku bilang cara aku permudahkan mereka, dan setiap kali tu jugalaa ada jalan lain yang dipermudahkan untukku..
Pemurahnya Tuhanku..

Aku juga teringat petikan ni dlm nora elene jugak (heheee.. kuat sungguh penangan cite ni)..

Jika kita inginkan sesuatu dari Allah, kita hanya perlu bisikkannya kepada Allah. Dia akan mendengarnya..

Ya.. aku akui, bisikkan padaNya.. Dia Maha Mengetahui dan Mendengar. Dia Maha Berkuasa atas segalanya..

Monday, June 13, 2011

New hobby..

yeaa.. dah ada hobby baru.. so, dh tak boring dtg opis..heheee..

nanti dah berjaya kan aku cite yek.. nak balik rumah daaa.. tgk nora elena sblm start hoby baru .. jengg jenggg

tadaaa.. jumpa lg

Pada suatu malam yang sunyi...

jeng jengg...

kisah benar
waktu : tengah malam yang sunyi
lokasi : kamar tidur yang indah
watak : suami n isteri

Di tengah malam yang sunyi sepi, tetiba terdengar suara orang ketawa..
makin lama makin kuat..

ohh rupanya si isteri tengah ketawa sorang2..

suami : nape yang..
isteri : kih kihh kihh haa haaa... (terus ketawa)
suami : eh.. yang.. ngigau ke.. (lantas kejutkan si isteri yang terus ketawa tak berhenti..)
isteri : tak .. bukan.. kih kihhh kihh..
suami : abis tu nape duk ketawa sorang2 tengah mlm ni
isteri : ha haaa.. luculaa... geli2...
suami : haaa konpem mimpi la tu.. tulaa tido tak basuh kaki tadi
isteri : hihiiii bukanla.. ni haaa... baby ni, geletek orang ni.. geliii.. dari tadi dia duk geletek ni.. heheheee... geli ! geli!!


hahaaaa.... betul serius geli dia geletek..
owhh.. i like!!

Thank you Allah!

Friday, June 10, 2011

Innalillah..




DariNya kita datang dan dariNya jua kita kembali..

Adik arwah abahku dijemput Ilahi pagi ini.. dialah yang kurasakan paling hampir denganku walaupun hakikatnya kami jauh dan hanya sesekali berjumpa di majlis2 tertentu..

Alhamdulillah.. hingga ke akhir hayatnya, kami mempunyai hubungan yang baik samada sebagai saudara seagama mahupun hubungan antara anak sedara dan bapa saudaranya. Aku menghormatinya.. dan aku akan sentiasa merindui arwah abah setiap kali bersalam dan berjumpa dengannya..

Aku pernah tanamkan hasrat untuk berjumpa dan bertemu malah nak bersembang lama dengannya pada raya kali ni.. namun, Allah jua yang menentukan segalanya..

Semoga rohnya ditempatkan bersama bersama orang yang beriman. begitu juga arwah abah, tokki, yong, cik dan semua saudara seagamaku

Al Fatihah

p/s... cuma masih ada kesalan dihati ..

Wednesday, June 8, 2011

nak yg ni plak.. hehe



gambar taken kat sini

macam best kan.. canntik plak tu.. ishh.. mane nk cari.. biasanye dijual dlm RM30 untuk sebiji kek kan.. ala takkan nak kena beli 4 kek.. aku nak 4 keping jer. ada ke kedai kt kuantan nih yg jual sikit2 ekk..

Maveless yummy2!!

yessss... smalam dpt makan mr crab kt planet seafood.. fuuyohhh!! mmg meletup best giler ke aku yg terover nk makan sampai tak ingat dunia .. hahahaaa

oleh kerana dah lama sgt tak makan, dan dah lama jgk berangan nk makan mr crab ni, maka smalam aku pulun abis2. tokey yg belanja makan ni pun bg chance aku ratah abih teaaa ketam nih.. fuhh... mmg maveles !!

balik rumah, terbau2 lg isi ketam yg manis tu.. even masa duk taip entry ni dpn laptop pun duk terbau2 n terbayang lagi ketam yg sgt sedap nih

ishhh.. esok lusa kena pergi makan lg ni..

anyway tq very much untuk my wonderful bff aka adikku from kulim yg teman n belanja kami (aku n si baby derr hehee) makan best!! semoga kalian dimurahkan rezeki lagi. !

oh yee oleh kerana kenyang yang teramat hingga ke pagi ni, maka aku pun niat pose terus masa terjaga tgh malam tadi.

baby.. ariini ibu pose tau. ptg kan kt makan2 lg. nanti esok lusa kita ajah abah makan a.k.a ratah ketam best tu lg ye.. hehehheee

Monday, June 6, 2011

Perantau..

Hajat di hati nak upload gambar2 sekitar cuti2 kami.. tp ala.. nantila..
dah lama nak cerita pasal kisah anak rantau ni

aku merantau dari tahun 1995

1995-1996 - Matrik seremban
1996-1999 - UKM, Bangi n Kajang
2000 - 2003 : Keje n stay area Selayang, Bangi, TTDI
2003 - recently : Kahwin n decide to stay at Kuantan (Taman Tas, Pelindung, Beserah)

emmm.. dah hampir 16 tahun rupenya aku merantau..
aku tak pernah kisah pada ketentuan Ilahi ini. Telah tertulis rezeki dan jodohku disini.
Hampir setiap bulan kami akan merantau samada ke Kuala Terengaanu atau Felda Chemomoi, Triang ..untuk pulang ke kampung

Tapi kan... sejak dua menjak ni kan.. ada je cerita member2 skolah lama aku..
dia juga merantau mcm aku.. tapi akhirnya ditakdirkan dapat pulang ke kg halaman setelah berbelas tahun merantau..

mek da..
dulu keje langkawi, suami kt selangor. anak2 kt terengganu with parents.. pastu ditakdirkan dapat tukar ke trg. Maybe for future planning.. almaklumlah suami pun org trg. Jadi, dapatla dia stay kt kg walaupun suami masih kt Selangor. Tak kisahla kan.. nanti2 suami leh tukar lah tu..

Ila..
Juga merantau lepas spm mcm aku.. keje kat tanjung malim. Then, dlm bulan lepas dpt result tukar trg gok. Walaupun hubbynye org tanjung malim, tapi sanggup ikut isteri tercinta balik kg halaman.. mmmm.. bestkan!

Merra
Juga merantau.. yang terakhir berada di Sabah sehingga dikurniakan 3 orang cahaya mata.. tapi takdir Allah menentukan 2 orang anaknya dijemput Ilahi sepanjang mereka di sana.. dan Alhamdulillah, dah dapat tukar Selangor since this month..

Puan Roza..Asal Segamat. Merantau ke seluruh dunia menemani suami (Prof Muhd Kamil) belajar kt obersea dan keje seluruh kampus UiTM. Akhirnya ditakdirkan dapat berkidmat di UiTM Johor, menetap di Segamat dan dapat menjaga bapanya sehingga akhir hayat bapanya. Kini sedang dalam perancangan untuk menetap di bumi Mekah bersama bondanya dan keluarganya untuk mendekatkan dirinya kepada Allah


kan.. baguskan..
Itu semua nikmat Allah. telah ditentukan olehNya..
Yang pasti doa itu penting
Aku tak mengharap cuma kalaulah kami sekeluarga ditakdirkan untuk berbakti di kampung halamanku.. itulah rezki Allah yang amat aku nantikan dan syukur yg tak terhingga atas hikmat tersebut

Semuanya telah ditentukan oleh NYA
Doa yang terbaik untuk kami sekeluarga

Thursday, June 2, 2011

Nak ketam bungaaa

ada lagi 10 minit nak balik ni.. my laling dalam flight from kl to kerteh ni. mybe kul 6 sampai, kul 7 sampai umah.. smalam dia dapat lucky draw!! hehe.. aku cpt2 cop untk baby.. ihikss.. sebenornyer aku nak.. heheeee taktik licik kan

dan baby ni.. cam tau2 jerk nk dapat hadiah.. tap, tup, tik, dup, mcm2 aksi dah agaknye dia ni.. dari tadi duk bergendang tangan kaki kut.. tak sabar la tu cam ibu yekk.. hihii..

tapi, aku rase nak makan ni la.. nak makan encik CRAB. kami tak pernah makan sejak kawin. ntahla.. aku tak terasa pun nk makan.. tapi, ni rase nakkk sangat makan ..
nak masak sendiri kan kut tak jadi lak..

heee.. esok balik manir.. kut2 bonda leh tolong masakkan ketam.. buleh..??? plssss

Wednesday, June 1, 2011

Redha..

Sana sini semua orang dalam kesedihan. Cuba menerima dengan redha ketentuanNya..
Sahabat kami, Sharifah Maisara.. telah dijemput Ilahi pada 29 mei. Hari ni dah masuk hari ke-4 pemergiannya. Pemergiannya agak tragis kerana terlibat dalam kemalangan.

Aku bukanlah sahabat karibnya.. bukan juga kenalan yang selalu bertemu kerana berlainan kampus. Tapi meja kerja kami pernah berada sebelah menyebelah. Pusing belakang nampak dia, bersembang seketika.. dan pernah juga berkongsi cerita suka duka masing2. tapi itu dulu, 2-3 tahun lepas sebelum aku berpindah kampus. Aku juga pernah menulis kisahnya di sini

Aku tak tau kenapa.. hampir setiap malam, sebelum aku diulit tidur yang lena, aku mesti teringatkan arwah. Mindaku hampir tiap ketika mengingatkanku...

"Mai dah takde artini.. dia dah dijemput Ilahi. Dia dah selamat dikebumikan. Dia takkan muncul lagi di opis. Mejanya dah kosong kini. Dirimu takkan berpeluang lagi untuk berselisih bahu bertemu seketika di opis malah di mane2 saje. Cuma tinggal bayangannya. Dia dah pergi bersama kesakitan yang ditanggungnya akibat kemalangan tersebut. Dia pergi bersama tangisan pelajar2 kesayangannya. Dia akan dirindui semua. Redhala.. itu semua takdirNya"


Pagi ini, kami bersama2 membuat tahlil untuknya. Semoga dia ditempatkan bersama org2 yang beriman dan dicucuri rahmat atas rohnya..

Dan aku, masih tidak kuat even untuk menghampiri mejanya.. Aku tak berdaya lagi..

Al-fatihah

Tuesday, May 24, 2011

eh ehh.. geli!

duk syok2 tengok resipi puding buih.. my feveret.. sambil2 kopipes, aku senget2kan sket badan..

eh ehhh.. ada somebody cuit pinggang ku..
ihikss geli geli..
dup... dia cuit lagi
ooohh... baby rupenya.. hihihi.. lawaknyer.. bestnya..
tendangla lagi..
slow je ye tendang hehee.. ibu suke.. suke!!

or.. emmmm.. aahhaaa.. ibu tau
baby nak suh ibu wat puding tu yek
nak makan yek..
ok ok.. inys nanti ibu cuba buat ngan kak long n kak ngah yek

hik hik.. tapi tiap kali dia kik, bila aku pegang perut, mesti dia diam.. malu nk main ngan ibu yek.

nanti main ngan abah yek.. abah tak sabar nk main2 ngan baby ni

p/s... how wonderful is it as mummytobe.. alhamd

Aku kini

arini mata bengkak2.. sebab.. terlebih2 tido. ahaa! dah tak tau nak buat ape. kul 9 dah tido. bangun 6.30. dah 2 ari rutin gitu, tu yg mata pun bengkak semacam huuuu

anyhow! aku tini yang baru!
nanti cite kisah minggu lepas dlm next entry yek.. kalu rajinla.. hehe

oye.. minggu ni, selain bengkak mata, tekak sakit .. perit. tak boleh minum air batu ni. pastu sok sek selsema.. pastu yg paling bestnyaa

My baby ni dah pandai kick sana, kick sini. jap2, tendang.. hehee.. i Like!
hubby lak selalu tanye, baby dah tendang2 ker.. yerrr kateku sambil sengih2 gumbira tak terkata kerana dapat feel apa yg dia tak rasa. nikmat kn jadi ibu. terima kasih Allah!!

Hujung minggu ni dh 5 bulan. Tup2 jap je kan. Semoga baby terus sihat. tak kisahla boy or gurl. Aku pun dh pesan kat kakak n amna, kalau baby boy ke baby gurl, kita syukur je, janji sihat dan pandai mcm kakak2nye ni.. amin!

chalo! iso in progress lg.

Love u all

Tuesday, May 10, 2011

everything seems ok!!

yahooo!! yesss!!! alhamdulillah!! thanks Allah!! thanks bonda dan semua yang mendoakanku.

this is our emel conversation yg buatkan aku sengih tak ingat!

_______________________________________________________
W'lam Dr.

Thank you very much. So happy to hear that everything is ok.
I'll proceed for editing and send back the hard copy to you yea.

May i know that if you have received form E (viva correction) from my supervisor, Dr Faizah or not. Need your endorsement then.

Agaian, thank you very much and really appreciate it!

Regards,
Engku Artini




--------------------------------------------------------------------------------
tFrom: erlane k.ghani
To: Engku Artini Engku Yusof
Sent: Tue, May 10, 2011 12:41:28 PM
Subject: Re: Correction


Salam Engku

Everything seems okay.
Erlane




--------------------------------------------------------------------------------
From: Engku Artini Engku Yusof
To: erlane k.ghani
Sent: Tue, May 10, 2011 12:13:06 PM
Subject: Re: Correction


Salam Dr..
Thanks for your guidance. I've done as your explanation in the attachment.
Glad to receive any feedback from u soon.
Thank you.


Regards,
Engku Artini
___________________________________________


cuma masih kena doa.. aku perlukan endorsement dia kat borang E. hopefully dia sign tanpa masalah.

doa lagi tauu!!

Monday, May 9, 2011

latest correction

yeah.. latest feedback from examiner.

cuak giler masa nk buka emel dia. kut2 ada ayat2 yg boleh buat aku luruh jantung dusshh terduduk

alhamdulillah, dia bagi detailed guideline apa yg aku perlu buat.

ada 9 correction sume or commment

adus aritu 17, pastu 6 ni 9 correction lak
harap2 lepas ni lepas

will work hard agaian toningt.
puteri2ku... mlm ni jgn kacau ibu ok!!

doakan aku!

tensen tahap gaban..

examiner blom approve the correction. ada 1 ayat dia yg buat aku tensen tahap gaban.

"normally it takes 1-2 months to do the review"

huuuuuuuuuuuuu cam nak suh aku extend jer. dlm sungguh maksud tu
supervisor lak bz memanjang. aku dh send correction suh dia review, tp tak respon2 pun

arini, aku dah send correction untuk kali ke-2.
aku pohon tunggak utama kejayaanku untuk berdoa byk2 kali ni.
tolonglaa doakan aku skali yer

nak tau nape aku kate aku tensen tahap gaban??
dengar aku cite yer.. tp jgn gelak!!

' dah 2 kali aku mimpi bff aku kawin dengan besfren skolah rendah aku. dan kali ke-3 lg aku mimpi dia kawin ngan makcik aku'

huuuuuuuuuuuuu... tensen kan. mmg aku takleh senyum sejak aku dpt emel dr examiner aritu.. tapi takdela aku abaikan dia terus. aku cuma tak ceriakan hatinya dan rumuah sbb aku mmg tak boleh nak hepykan diriku apatah lg org sekeliling. mungkin aku terbawa2 kemurunganku dalam kehidupan harianku kut.. huuu.. sory byk2 dear.


sori dear. jgnla marah.. jgnlah majuk sapa nyanyi lagu p.ramle tuuu....

sebenarnye risau jg kut tensen tahap gaban aku ni akan mengganggu bby. so far so gud. cuma lom cekup n tak tau dh brape week. dh 4 bulan rasenya.. hu....

agaian...

tolongkan doakan kejayaan aku. doakan dilembutkan hati examiner untuk bg pelepasan aku lulus.

aminnnnnnnnnnnnnn

Monday, May 2, 2011

ok boss

baiklah.. aku ikut nasihat bos!

bos pesan,

1. buat satu satu. selesaikan satu satu. dah selesai perkara a, baru buat perkara b
2. focus!! concentrate! jgn duk sibuk pk n buat perancangan lain selagi perkara utama lom selesai
3. proceed..!! masih ada masa.
4. insyaallah aku boleh buat! go gooo
5. tekey!

ok2! masih ada masa. aku berusaha yang terbaik untuk aku dan dia!
doakan aku!

eh.. sian baby.. tak sempat check up lagi ni.. be strong mcm mummy yek!!

Wednesday, April 27, 2011

pasrah..

ntah

dari semalam, after koling farah uitm.. aku jd blur

aku diamkan diri semalam..
even dgn my rumate
rase mcm perasaan yg kecewa yg teramat
walaupun hakikatnye aku masih boleh berusaha untuk itu

takde sape yg tau
cuma aku n zurai

aku rase mcm pasrah jer pd apa yg ditakdirkan untukku
redha pada ketentuanNya

yang terbaik itu telah direncanakan olehNya untukku
walaupun hakikatnye aku perlu berusaha lg

tawakkal RTNY!!
tapi
tawakal perlu diikuti dengan usaha kan..

Tuesday, April 26, 2011

ye la bosss!

waa haaaa.. bos bising dr minggu lepas
bila nk pegi. bila nk g.. bizi lg ke.. arini tak free ke
hari2 tanye.. ari2 tipon ..

adusss.
jumat cuti
esok kelas penuh
khamis ok gak tp kn bising lak sebab lambat pegi

ye laa.. yelaaa!!
nk g lah ni..
bawak kakak hasya teman
adus.. takut nih..

chalo!

Friday, April 22, 2011

berhenti menangis artini!

aku tak kuat!
aku tak cekal!

hampir setahun perjuanganku..
hari ni aku kalah pada emosi jahat yang datang berkunjung
aku terus-terusan menangis
tak boleh menoleh
tak boleh melihat ke depan
even untuk berfikir secara waras

tadi, aku berkobar-kobar nak teruskan perjuangan yang belum selesai. Kubuka semula kitab2, list of correction yang perlu dibuat..
Aku teruskan .. correction 1-done, correction 2-10.. oh.. take times ni. hold dulu. correction 11- done.. then, next correction, emosi jahat tu pun datang..

eh, kenapa aku kena buat lagi benda2 ni. kawan2ku dah hampir merdeka dan menuju puncak kejayaan. aku? kena mengadap semula benda2 ni, cari beberapa maklumat tambahan lagi sedangkan kawan2ku dah boleh melupakan semua tu.
kenapa aku? kenapa bukan mereka? aku dah berusaha! bersungguh2! ni semua salah siapa sebenarnya...? tuttttttttt?

dulu.. satu ketika dulu, bukan ke pada pandangan mataku, mereka2 yang dapat major correction tu adalah mereka yang sangat teruk pada pandangan mataku? mereka salah! mereka tak bersungguh! mereka takde hubungan erat dengan supervisor!
tapi, kini aku.. aku dalam situasi mereka tu. teruknya dirimu artini!



semalam.. aku dapat terima hakikat ni dengan tenang. tapi, kini, harini.. emosi jahat tu sungguh2 memberi impak padaku..

aku perlu pulihkan segera semangat ni. buang jauh2 segala negative thinking! major correction bukannya bermakna aku ni teruk. bukan..!! u r a very gud person! correction yang kena buat ni pun sebab nak tambah beberapa info yang tak clear, detailkan lagi, cari new references lg. bukannyer semua salah. almost result, method, analysis, issue betul.. cuma add more jerk. so, dirimu bukannye 'not gud' wahai artini. pembetulan tu ada lebih dari 10. so, u takkan cukup masa untuk buat correction dalam masa 2 minggu which is categorised under minor correction. u r given major correction sbb untk bagi lebih masa which is during 3 months period untuk mencantikkan thesis. itu jer artini!

bak kata ur frens.. dulu, dia kena buat lagi teruk dari aku sepanjang tempoh perjuangan hingga pernah dia giveup untuk tengok thesis ni.. tapi kini tiba giliran aku untuk hadapinya. bezanya cuma masa. dulu dia, kini aku. cuma rezki lebih berpihak padanya.


berhentilah menangis artini!
tu semua ujian semata2..
hapuskanlah segala kata2 negative tu

heiii.. mane pergi engku artini si positive thinking tu..!
come back rtny!!
u can do it..

bak katenya..
teruskan... tanpa tangisan!
tu semua gangguan jahat semata!

thanks to my frens.. n ofkos my bff en mahayudin

gelisah..

Major correction

Berita semalam.. ku terima dengan kool.
tp makin lama, aku makin gelisah.
perlu selesaikan secepat mungkin..
kalau tak jiwa makin kacau
hati tak tenteram

dan aku kini back to aku yg dulu..
aku seperti 2 minggu yg lepas
masih tak boleh tersenyum puas

aku kini, harini dan mendatang
tak mampu untuk lihat keliling
tak upaya untuk bertanya khabar sahabat2 kalian
maafkan aku
aku sungguh tak berdaya kali ni

keutamaan back to myself agaian

doakan aku kalian
semoga tabah hadapi ujian ini

17 corrections.. +- minor n major corrections
mostly chapter 1&2
overall kena buat semula for chapter 2

anyway, masih syukur
no correction untuk result n analysis

aku? takkan salahkan sesiapa
even my supervisor
walaupun terkadang hati jeles teramat pada my frens Mazurai
can fly away after this 2 weeks with minor corrections
congrate frens

doakan aku cekal
doakan aku tabah
doakan aku kuat semangat
walaupun hampir hilang 'positiv thinking'ku kalini

to my dear baby.. sabar yek
ikut jer rentak ibu
nanti baby akan jadi sehebat ibu
yang kental melawan arus kehidupan!

p/s-------

komen supervisor..'it's ok. just do the required correction'

Friday, April 15, 2011

Dup dap..!!

petang ni.. penentu segalanya..

berdebar pun ada,, suprise ada,,
tapi takut termalu jer..
oh.. tidak
aku kan positiv thinking orangnye..

dup dapp duppp dappp.
tunguuuuuuuu

Thursday, April 14, 2011

Katanya.. untuk peringatanku..

“Saya telah diajar sebelum tidur, kita harus maafkan kesemua orang yang telah melakukan kesalahan kepada kita. Kita mohon Allah ampunkan dosa-dosa mereka dan kita berharap orang lain juga memaafkan kesalahan yang telah kita lakukan”.

Itulah yang telah saya amalkan. Saya fikir, kita tidak semakin muda. Masa kian suntuk. Kemaafan sesama manusia sangat-sangat dituntut!

-----------

Petikan kata-kata berharga dari Prof Muhd Kamil.. Kehidupan ringkas tapi signifikan.

Ye.. blog ini menjadi rutin harianku. Aku akan terasa seperti kehilangan sesuatu jika tidak berkunjung ke blog peribadinya ini.

Dan petikan kata-kata di atas amat sesuai untuk aku tika ini yang berada dalam keadaan kusut masai hilang punca akibat stress yang melampau.. (melampaukah atau mereka yang melampau..?)Ampunkan aku

Thursday, April 7, 2011

aku berkata..

Bila aku tau takde viva, dan bila ku rasakan kompem aku dh merdeka.. satu jer perkataan (or ayat laa) yg terkeluar dari hati mulusku ini..

' Aku tak nak ambik PHD dah lepas ni. Aku tak nak keje kt mane2 tempat yg memerlukan aku buat PHD. oh noooo... cukup setakat master jerk.!!'

p/s : Teruknya penangan master ni kan

bored..

Belum 24 hours lg sejak aku merdeka.. tp aku dh mula rase bosannyerr haiiii tak tau nk buat apa dah ni. Kerja ofis mmg ada, tp aku nk tutup kitab opis arini. hehe.. kitab uitm?? yg tu lgla mmg dh aku tutup dan tak tau nk buka bila lg.

Ehh.. aku tak tau nk buat apa.. nk surf ape pn aku tak tau selain blog2 kegemaran aku tu jer. (link berkaitan research yg selalu aku cari tu dah tak bleh buka dah.. dh kena virus malas ekekeke). Ape lg yg korang cari kt tenet yerk.. ish, aku kena buat satu hobi baru ni! haa.. dh kena plan dah ni.. ape yek untuk mengisi masa2 terluang aku yg berharga nih

zero...

Pagi hari ni.. aku mulakan hariku dengan fikiran yang kosong. Takde lagi perasaan bebanan pada sesuatu yang belum selesai.. takde lagi fikiran buntu memikirkan artikel2 yang perlu dicari, angalisis2 yg perlu dilakukan, write up yang boring amat yang terpaksa aku lakukan, otak yang perlu diperah untuk dapat jus yang sedap (errkk?? heheh)..

Aku datang cam biasa.. dengan hati yang biasa.. tak terover excited untuk mendamaikan hatiku yang tengah berbunga indah ni..

Tapi, hingga saat ni, aku.. masik duk pk... ape aku nak buat lepas ni.. apa aku nak fokus lepas ni.. analysis ape aku kena buat lagi ni, nak refer artikel mane lg, nak save kt folder mane ni, nak bukak file ape lg.. dan mcm2.. soalan2 yang dah setahun bersarang dlm benak aku nih. hehee.. pelik kan!

So, lepas ni kena biasakan diri, no more soklan2 tu.. make it free yek ARTINI! Focus 100% to ur students plak. Entertain mereka sehingga dirimu jadi begitu istimewa dan beharga di hati mereka.. haha.. ye ler tuuu...

Dan hingga saat ini juga.. aku masih bersyukur yang teramat padaNya

Special entry untuk putri2 ku..!

Sayangku..

Hari ni, ibu mohon seribu kemaafan
Detik2 kritikal 3-4 hari lepas, putri2 ibu ni selalu kena marah kan..
Tensenkan study... bawa ke putri2 ibu ni
Masa kita untuk enjoy n lepak bersama pun dah lama entah hilang sape yang curik
Malam ni ibu akan peluk cium putri2 ibu ni sepenuh pelukan tangan ibu ni
Malam ni ibu akan layan sayang2 ibu ni seperti tuan putri layaknya!
Malam ni kita n abah akan memadu kasih sama2 sambil jalan2 pegang tangan cam selalu kita buat dulu tu kan...
Ibu akan terus bercerita kisah2 ibu masa kecil, kisah putri2 ibu ni masa kecil, kisah kakak yang janjikan vios untuk ibu tu.. heheheee
Dan cam biasa kita akan nyanyi2 riuh rendah gelak tawa sampai orang pandang2 kita .. jeles lah tu..

Terima kasih sayang untuk waktu2 terbiar kita selama ini,
Terima kasih untuk lagu2 indah yang sayang2 ibu ni nyanyikan untuk ibu semata2 nak tarik perhatian ibu ataupun nak bodek kasih sayang ibu
Terima kasih kerana pandai bawa diri sendiri ketika ibu tak menemani putri2 ibu ni balik kampung mak tok walaupun kadang2 hampir seminggu lamanya
Terima kasih atas lukisan2 indah yang kakak lukis dan hadiahkan untuk ibu semata2 untuk dapatkan pujian ibu..
Nanti .. insyaallah, ibu akan ganti semula sume tu.
Ibu akan cuba untuk pastikan dejayu pedih tu takkan berulang lg..

Jadi anak baik untuk ibu yek
Ibu pun akan jadi ibu yang lebih baik lepas ni..

Ibu Sayang putri2 ibu.. n putra ibu?

Hatiku berbunga riang sentiasa..!

Sujud lagi aku padaNya.. betullah kate orang. berdoalah padaNya! Dia maha pengasih dan penyayang

1. Alhamdulillah dissertation dah selamat hantar semalam

2. Alhamdulillah lagi, no VIVA.. i repeat, NO VIVA!. fuhh.. so, mostly aku dah merdeka besar!! horeyyyyyyyyyyyyy

3. Urusanku semalam dari Kuantan ke Shah Alam ke Kuantan, semuanya dipermudahkanNya

4. Aku bawa printer dalam bonet keta. tapi, Allah memudahkanku.. printer are ready n available untuk aku sorang guna kat lab. laset jet printer lagi!. printer ni biasanya habis toner diguakan students & selalu problem printing. tapi, semalam tengah aku bz dalam lab, abang lab datang (yang selalunya susah nk cari dia nih..) dan aku pun cepat2 minta tlg dia setup balik hingga aku boleh guna.. wah semua mcm telah dirancang olehNya untukku..

5. Binding pun senang. tak perlu ke syeksen 2. cuma ke library dan adik binding pun masih setia menanti aku datang walaupun masa tu dah hampir kul 6 ptg.. mudahkan !

dan aku hampir tersenyum sepanjang perjalanan balik hingga aku tak dau dah nak buat apa or pk nk buat apa mlm ni or pk nak bukak laptop kul bp mlm ni or tensen ngan budak2 kt rumah yg tak abis2 kacau keja aku...

dan aku..

terima kasih pada semuaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

Monday, April 4, 2011

Sujud padaNya..

Gud news!

1. Sangat risau bila supervisor br siap semak 2 chapter semalam dan bagitau akan mintak extension masa submission. Aku risau amat2 tak dapat extension n akibatnya will be postponed to next sem. Tp supervisor begitu confident kata boleh. dan akhinya Submission telah ditunda pada Rabu.. suppose today!

2. Marking telah di upkan. Dulu 20% supervisor, 80% examiner. Tapi now, 50-50 both. ohh.. leganya

3. Viva telah dipendekkan masa dari 30 minit ke 10 minit, QnA 20 minit je. oh.. sekali lagi aku suke..

Lalu untuk apa lagi kalau bukan untuk aku bersyukur atas semuanya yang telah rancang olehNya..

Alhamdulillah

Sunday, April 3, 2011

pintaku..dariMu

Ya Allah..

doaku kali ni.
semoga engkau permudahkan urusanku sepanjang hari ni dan esok hingga selesai urusan 'submission of my dissertation'
selamatkanlah perjalananku pergi dan balik from kuantan to shah alam dengan tujuan yang sama.. submission of dissertation

dan yang paling penting
permudahkanlah urusanku untuk kali terakhir editing, editing, printing, binding n meeting with supervisor arini n esok

sesungguhnya hanya Engkau yang maha berkuasa atas segalanya dan Maha Pengasih terhdap hambaMu ini..

tenangkanlah hatiku. masih positive thinking! semoga semuanya berjalan lancar seperti yang diharapkan..

dan harapanku yang paling besar
semoga semuanya selesai malam ni. esok cuma tinggal print abstract & acknowledg n binding...

amin...

aminlah beramai2..

Tuesday, March 29, 2011

rase nak nangis..!

hari yg penuh tensennn..

1. ....................................

So, for the conclusion, aku buat yg termampu. Yup, have to obey d rules!! But yang mane wajib come first!! So, d report come out after 2pm. tu pun tak g makan lg.. tapi, anything for me?? nothing even 'ucapan terima kasih'!!..

tensen tak...?

2. Masuk kelas dengan penuh semangat.. tp dengan attitude students yg tak berubah2. Malas nak bagi kerjasama keluar ke depan. I've told them, topic arini adalah topik wajib final exam.. and diorang tak kan paham kalau tak buat sama2 latihan dalam kelas... berbuih mulut beleber, beleber, sindir2, ulang semula kepentingan topik tu, last2 sume wat muke toye.. dah pandai kut.. so, aku ajar cara aku tanpa sebarang conteng2 kt white board.. tp for sure la diorg tak kan paham akaun kalu takde conteng2.. tapi, dah diorang macam takde perasan. So, aku biarkan jer diorang.

Aku tambah tensen bila ada student tiba2 dtg kt meja suruh aku ajar dia dr awal sampai akhir.. oooohhh plsss, ajar semua?? u yg kena ajar semula, mane yg tak paham sy tambah.. n aku tambah... for sure u tak paham sbb masa sy suruh ke depan, u tak nah kluar.. arggghhhhh tensennnn aku kt student ni yg mmg selalu nk aku bg muka kt dia nih..

3. Tensen bertambah bila aku kena lunch sorang2 arini. almaklumlah, kelas from 9-2, so, diorg sume dh lunch at 1. Diorg dh panggil2 mkn, tapi takkan aku nak tinggalkan kelas camtu jerk..

Jadi, untuk langkah penyelesaian, aku drive... mane lagi mestila McD!! kali ni, aku makan dan makan sampai abis!!!

4. Tensen lagi bila supervisor belum bg respon untuk any of 5 chapters sent to her.. ahhh... another 5 days..!!

5. Tensen masa aku tengah bz2 nk wat benda alah tu, ada lak kekawan yg ym, tanye pasal benda yg remeh temeh. Tapi, bagus juga sebenarnye.. tu tandanye dia ingat kt aku. Tapi, yelah, org tensen + bz, mestila lagi tensen..

dan aku.. dah lama tak nangis.. kali ni aku nangis sambil menikmati kentang goreng mcD n sambil taip entry ni.. (masa makan mc chicken tak nangis.. hehe.. sebab 'menikmati')

Memangla sume tu asam garam lumrah kehidupan. Tapi, at least aku dapat sedikit (sikitt je) appreciation for work i've done. At least aku akan lebih bersemangat dan tabah!!

p/s.. kepada yg membaca, ini adalah bebelan diriku semata. usahlah dihebohkan kepada mereka yg berkenaan jika anda tau. Aku bercerita disini hanyalah sebagai diari peribadiku.. untuk ingatanku suatu ketika nanti. Juga untuk meredakan ledakan bom atom hiroshima dalam diriku ini..

Thursday, March 24, 2011

alhamdulillah... settle my part!!

Marking.... berehhhhhhhh!! yesss!! So, from now onwards until submision of thesis, no more tests or quizzes unt my dear students.. so, enjoyla korang yerk..!

And my part untuk thesis..... all done!! tinggal wat referencer, abstract jek. And jugak tunggu feedback from supervisor. Hopefully tak banyak correction (jangan takde langsung, bahaya plok tu..). Chapter 1-3 dh bagi hampir 1 week+, tapi still takde respon. huuu.. jgn lambat sgt Dr, nanti i panick nk wat correction last minute. Chapter 4-5 dh send tadi beserta all analysis dlm excell n spss, table of context, list of tables n list of figures..

so.. alhamdulillah kerana memudahkan perjalanan hidupku sehingga hampir seminggu due date ni. baru boleh tido dengan lena ... takde lagi mimpi2 yg ape2 ntah..

cuma aku kurang sihat 3-4 hari ni. mcm nak demam, tp tak panas.. badan lenguh2 sengal, sejuk2 jerk.. nape ekk... heheee... jeng jengg...!!

oh.. rase nk mkn nasik warung maznah la.. temankan saya pls. dia ada wat delivery x.
japg nk search tenet kut2 ada hik hik.. bernas tak idea yg dh tepu ni!!

anyway,, agaian.. Gud LUCK to all my dear frens zurai, vv, eda, fad and for sure for RTNY toooo!!!

Friday, March 11, 2011

makan Mc chicken ..tp tak abis?



ni feveret aku. setiap bulan, aku mesti makan atleast sekali. atleast yekk.. tp smalam, aku tak dapat abiskan. pelikkan.!! puas aku paksa makan, tapi tak boleh gak. ntahler selera tekak aku sejak dua menjak ni ada jer tak kena. boleh mkn mc chicken tak abis.. aisehh! membazir tul.

skrg ni pun, tiap2 hari makan tengahariku berlauk ala2 org sakit. kwn2 ku cakap lauk ala2 menu spital. kadang2 aku makan nasi lauk goreng pisang ngan kerak dia.. huishh.. dasyattt abis aku makan. nasik tak abis pn.. ekekek..

nak makan ape lg ek.. td nampak eda ngan bubur jagung.. aduss bestnyer.. nok jgk
mlm ni nk mKn ape lak..??

ohh.. mybe sebab makanan idamanku belum muncul lg, tu yang berangan2 tuh..
sabo yekk. minggu depan balik kan ode..
ehh.. rase nk listkan laa.. hehehe

1. mestila tepong kapooo
2. bubur jagung best
3. roti paun panasssssssss
4. nasi kunyit ikan aye tokma
5. mee goreng buatan tokma
6. sekaya boleh...??? hehehe

haishh.. dahh.. dah... ingat tokma tu tukang masak ke ape??
tp... nk makan jugeee plssss

satus tesis arini

yesss.. alhamd. dh hantar chapter 1-3 for editing. overdue hampir 5 hari.. tersangat bz dgn keje opis. dan alhamd jugak, next week is a semester break. so, ada 7+2 hari untuk aku setlekan chptr 4, 5, abstract pastu references, and table of content. sume mesti disiapkan dlm this cuti sem. opsss juga marking test 1 bebudak.. aduilaa

tapi.. hahaa.. jeng jengg... tiba2 pagi tadi dapat memo. aku perlu hadir bengkel anjuran kolej selama 2 hari. tempat? kt ikip jer. tp.. masa aku dah terbuang 2 hari.. oh noooooooo... ini tidak adil. sbb ada beberapa perkara yang aku rasa tidak adil dalam pengagihan keje dalam memo tersebut. so.. lalala.. aku terpaksa buat taktik cerdik pandai ekekek.. terus dan2 tu gak aku apply cuti untuk minggu dpn. isnin, selasa.. haaaa selamat aku.!! jumaat pn aku cuti. plan nk balik kg. dah 3 bulan tak balik tauuuu

ok! doakan kami semua dipermudahkan. eda, zurai, vv n aku.. kuatkan semangat!!! kita boleh!

Thursday, March 10, 2011

makan dan makan lagii...!!

pagi pagi.. dengan semangat berkobar2 nak siapkan chapter 2 untuk hantar kepada editor. Dah overdue 2 hari. semalam bz sungguh2. balik keje 7.30, ambil bdk2, beli makanan, balik rumah badan dah lesu. 10 malam tido, planning untuk bangun cam biasa 4 am, tapi hasrat terpaksa dibatalkan. Aku rasa aku perlu herat secukupnya malam td untuk memulakan hari ini dengan ceria dan bersemangat. Dah 3-4 hari tak cukup tido. Tido kul 10, bangun 4am terus siap2 g keje..

arghhh.. pagi ni, cam biasa aku akan semak emel kut2 tertinggal keretapi hal2 keje opis. dan.. aohh ada meeting. bila? minggu2 dpn. topik? ahhh... ini sudah stress jadinya. aku baik punye planning ke shah alam on that day. supervisor meeting. mana satu harus diutamakan?

ada beberapa perkara perlu dilakukan for d meeting. oohh.. aku dah mula stress dgn workload di pagi2 hari. i need oxigen!!

dan untuk terus menceriakan hatiku n meningkat semangat supaya terus berkobar2.. aku dah tutup emel tu.. dan ape lagi, jom makan!! makan dan makan lagii..

Sunday, March 6, 2011

Rindu dia..



My rumet aka hubby ke sini.. semalam, arini, esok

Dulu dulu.. setahun dua lepas, selalu juga dia ke tempat ni.. dan aku dah terbiasa dengan rutin kehidupan tanpa suaranya.. Maklumlah.. kt sana bukannyer senang nk tipon, bawak tipon pun tak bleh. Kalu nasib baik, dapatlah aku dengar bingkisan rindu suaranyer by phone, kalu tak.. huuu dengar ikut angin lalu jer la..

Tapi tu dulu.. dah lama dah..

Arini, semalam, aku spt org yg tak bermaya. mati kutu. mati akal jap. huuu.. Makan, tido, tengok tv. tengok laptop mmmm hampeh. aduss.. takde semangat. Biasanya kalau dia tak balik, dia akan tipun. tapi, ni tipon pn tak bunyi. Aku je yg duk tipon henset dia walaupun dah tau tipon dia dh tinggal kat airport. alalalaaa... angaukah aku

mmmm.. tu maksudnya, hargailah seseorang semasa dia hampir pada kita. Bila dia jauh, barulah kita akan terbayang2 nak capai awan yang tak kesampaian..

Insyaallah, esok balik dengan selamat yek! Jangan lupa belikan aiskrim tu for me!!

Miss U.. .

alamak... due wat correction tinggal 12 jam je nih. sape nk teman siapkan .. mood pun melayang2 jer .. esok dh kena anto editor. helppppppp!

Happy Birthday Princess!

Hasya Addini

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Same dress, toys and bed..but different Addini