Jom CLICK untuk auto CLICK disini.. :)

Saturday, January 22, 2011

FOCUS!!

Sume org di pos ke kg. aku tinggal sowang2 kt umah atas kemahuan aku sendiri. mula2 tu plan ke subang. work out ngan frens.. aiseh tak jadi dia masih mood bercuti2..

so aku.. tetap tak nak balik kg. aku nk siapkn tesis ni. kena pulun juga. kena siapkan juga. tak boleh extend dah tauu!! rugi masa, rugi pulus jgk .. sbb nanti next sem akan start bulan 9 tamat bulan 1 org 2 2012. woooo rugi setahun aku. tak boleh jd.

semangat mesti terus membara!!
tolong beri aku semangat kasi tip top membara gitu bleh!!

caiyokkkkkkk i follow u edaa!

Monday, January 17, 2011

AKU INI WANITA






pg tadi dah post entry ni. tp nak join juga segmen en ben ni..
http://www.benashaari.com/2011/01/segmen-aku-ini-wanita.html

camni ceritanya..

pagi-pagi.. 7.00 am

si ibu bangun, lipat selimut, lipat toto, kemas bantal, angkat sume selimut, toto, bantal simpan dalam bilik. siap kemas tempat tido anak2 n suami seramai 7-8 orang.
pastu, pergi ke dapur, angkat kain dalam mesin basuh. start sidai baju pulak. sidai.. sidai.. hang sana, hang sini.. penuh baju dalam mesin basuh muatan 12kg. banyak tuuuu... si anak2 layan main sendiri. suami..? tido lagi.

abis sidai baju, sinsing lengan baju. nak2 bersilat kat dapo lak. masak mee 2 bungkus. ketung keletang.. potong sana potong sini.. ambik kuali.. chewwww start goreng.. kacau sana kacau sini. letak rencah, sotong, kacau.. taruk sos, kicap, sayur, mee.. kacau lagi bagi masak.. adusss peluh dah start daaa.. masak lagi..balik2 lagi mee dalam kuali besar tu.. tadaaa dah masak.

ehh.. lom leh makan. amik jug besar. letak nescafe, air panas, kacau.. letak susu, kacau, rasa.. kacau.. tambah susu lagi.. kacau.. rasa.. ok dh siap bekfes

ambik gelas kt rak. susun kt dulang.. ambik pinggan, sudu, garfu untuk 10-11 orang makan.. bawak ke tempat makan..hidang elok2.. ok sumee.. datang makannnnn.. maka berlari larilah sume nk makan termasukla si suami

makan makan makannn.. nyum nyum... rebut sana, rebut sini.. dah kenyang..
si ibu kemas tempat makan.. buang sisa makanan, kumpul setempat pinggan anak2 termasuk pinggan si suami td. bawa ke sink. basuh pinggan lak. basuh basuh basuh...


10.00 a.m
selesai?? eh lommm...
jom g pasar beli lauk makan tengahari..


11.30 balik pasar

terus bersilat semula kt dapo. si anak kecik mengamuk nak susu.. si anak besar bergaduh sesama sendiri. si bapa.. ntah. syok tengok tv agaknyer.. riuh rendah rumah.
lepas bg anak susu dan tidorkan.. sambung lagi. siang ikan, sotong, potong sayur, bawang, blender lada, blender lada.. gaul lada ngan bawang.. sumbat dalam ikan..start masak...

memula masak lala.. siap. pastu goreng ikan sumbat 6 ekor.. besar2 jg ikan. pastu tumis bawang.. masak bayam... siap. kuar periuk besar, bancuh kari.. masak kari udang.. seperiuk besar tuuu.. masak masak masakk. ahhh siap jg akhirnya. ehh sotong belom masak rupanya. tumis bawang semula.. ehhh tetiba si suami datang ..dengan sinisnya..

" laa tak masak2 lagi ker.. siap mimpi makan kenyang doh tadi adoii laaa. lapo lapo !!!"
"yela.. lembap sket arini".. balas si isteri

sambung semula tumis bawang, masuk lada, kacau kacau.. masuk sotong..kacau lagi sampai masak... lambatnyerrr

2.30 pm

ok sume siap.
ok susun pinggan.. keluar letak kt tempat makan. lokasi makan di pondok laman luar rumah. hidang air. lauk buat 2 bekas. ceduk nasi..
sume start makan. si isteri sibuk suapkan nasi untuk si kecik.. biar anak makan kenyang dulu.. biar orang lain ceduk lauk dulu.. air liur meleleh leleh tengok lauk sedap sedap.. adusss... sabooo..
si suami makan laju laju.. tambah lauk.. tambah nasi.. ok erkk dah kenyang. minum air, basuh tangan.. dah selesai. pinggan biar je kt situ. angkat badan, terus masuk rumah. si isteri pun selesai suapkan nasi anak. si anak pula turun nak ikut si bapa masuk dalam rumah.

"abang .. ni anak nk ikut masuk rumah. tolong tengok pulak"
tapi si suami.. nononggg jer masuk umah.

si ibu baru nak ceduk lauk ke nasi.. tiba2 terjerit jerit tengok si anak kecik tadi bergolek jatuh tangga pondok. si bapa pun keluar rumah marah2 tengok si anak kecik jatuh.

"tula.. dok tengok anak betul. tau nak makan jerk. dari tadi tak nak makan"
si isteri..
"la.. tadi kan duk suap anak makan. mana ada makan lagi ni haa.. doh sudah makan tu amik la anak pulak"

adusss pertengkaran berlanjutan di depan rezki..

waduhhh... selesai makan. kemas tempat makan. angkut sume pinggan termasuk pinggan si suami tadi bawa ke sink. bawa sume lebihan lauk-pauk, simpan bawah saji. pastu basuh pinggan, basuh gelas, basuh periuk belanga segala..

selesai semua pukul 3++

eh tetiba..

"kul bp nak balik ni.. kemas kemas.. kn hujan susah nak balik"
si suami terus amik kunci kereta, start keta, duduk dalam keta.. konon panaskan enjin ke nak cepat... adussslaaa

si isteri pun kelam kabut capai sume baju anak anak seramai 5 orang ngan baju si suami yang entah mana2 dicampak2. belakang pintu, bawah bantal, kt ampaian, bawah tilam, dalam selimut.. merata rata laah.. kemas kemas.. kutip kutip letak kt pintu..
si anak pun ambik barang barang yang si ibu longgokkan kt pintu, letak dalam bonet kereta. angkut letak angkut letak. si suami?? haram tak turun kereta langsung! walhal nanti kalau barang tertinggal ke apa.. si isteri juga yang kena marah.

kul 4 p.m. siap sume kemas. mereka pun bergerak pulang.melambai lambai...
dan kami pun melambai mereka pulang dengan doa selamat jalan dan selamat tiba di rumah.

dan aku amat amat bersyukur mempunyai en suami yang jauh skali sama dari en suami dlm cerita di atas. lagi lagi.. en suamiku takde masa cerita di atas berlaku.

susah sangatkah si suami ringankan tulang bantu si isteri. bukannya tau makan, tido, tengok tv jerkkk???




Si IBU itu..

pagi-pagi.. 7.00 am

si ibu bangun, lipat selimut, lipat toto, kemas bantal, angkat sume selimut, toto, bantal simpan dalam bilik. siap kemas tempat tido anak2 n suami seramai 7-8 orang.
pastu, pergi ke dapur, angkat kain dalam mesin basuh. start sidai baju pulak. sidai.. sidai.. hang sana, hang sini.. penuh baju dalam mesin basuh muatan 12kg. banyak tuuuu... si anak2 layan main sendiri. suami..? tido lagi.

abis sidai baju, sinsing lengan baju. nak2 bersilat kat dapo lak. masak mee 2 bungkus. ketung keletang.. potong sana potong sini.. ambik kuali.. chewwww start goreng.. kacau sana kacau sini. letak rencah, sotong, kacau.. taruk sos, kicap, sayur, mee.. kacau lagi bagi masak.. adusss peluh dah start daaa.. masak lagi..balik2 lagi mee dalam kuali besar tu.. tadaaa dah masak.

ehh.. lom leh makan. amik jug besar. letak nescafe, air panas, kacau.. letak susu, kacau, rasa.. kacau.. tambah susu lagi.. kacau.. rasa.. ok dh siap bekfes

ambik gelas kt rak. susun kt dulang.. ambik pinggan, sudu, garfu untuk 10-11 orang makan.. bawak ke tempat makan..hidang elok2.. ok sumee.. datang makannnnn.. maka berlari larilah sume nk makan termasukla si suami

makan makan makannn.. nyum nyum... rebut sana, rebut sini.. dah kenyang..
si ibu kemas tempat makan.. buang sisa makanan, kumpul setempat pinggan anak2 termasuk pinggan si suami td. bawa ke sink. basuh pinggan lak. basuh basuh basuh...


10.00 a.m
selesai?? eh lommm...
jom g pasar beli lauk makan tengahari..


11.30 balik pasar

terus bersilat semula kt dapo. si anak kecik mengamuk nak susu.. si anak besar bergaduh sesama sendiri. si bapa.. ntah. syok tengok tv agaknyer.. riuh rendah rumah.
lepas bg anak susu dan tidorkan.. sambung lagi. siang ikan, sotong, potong sayur, bawang, blender lada, blender lada.. gaul lada ngan bawang.. sumbat dalam ikan..start masak...

memula masak lala.. siap. pastu goreng ikan sumbat 6 ekor.. besar2 jg ikan. pastu tumis bawang.. masak bayam... siap. kuar periuk besar, bancuh kari.. masak kari udang.. seperiuk besar tuuu.. masak masak masakk. ahhh siap jg akhirnya. ehh sotong belom masak rupanya. tumis bawang semula.. ehhh tetiba si suami datang ..dengan sinisnya..

" laa tak masak2 lagi ker.. siap mimpi makan kenyang doh tadi adoii laaa. lapo lapo !!!"
"yela.. lembap sket arini".. balas si isteri

sambung semula tumis bawang, masuk lada, kacau kacau.. masuk sotong..kacau lagi sampai masak... lambatnyerrr

2.30 pm

ok sume siap.
ok susun pinggan.. keluar letak kt tempat makan. lokasi makan di pondok laman luar rumah. hidang air. lauk buat 2 bekas. ceduk nasi..
sume start makan. si isteri sibuk suapkan nasi untuk si kecik.. biar anak makan kenyang dulu.. biar orang lain ceduk lauk dulu.. air liur meleleh leleh tengok lauk sedap sedap.. adusss... sabooo..
si suami makan laju laju.. tambah lauk.. tambah nasi.. ok erkk dah kenyang. minum air, basuh tangan.. dah selesai. pinggan biar je kt situ. angkat badan, terus masuk rumah. si isteri pun selesai suapkan nasi anak. si anak pula turun nak ikut si bapa masuk dalam rumah.

"abang .. ni anak nk ikut masuk rumah. tolong tengok pulak"
tapi si suami.. nononggg jer masuk umah.

si ibu baru nak ceduk lauk ke nasi.. tiba2 terjerit jerit tengok si anak kecik tadi bergolek jatuh tangga pondok. si bapa pun keluar rumah marah2 tengok si anak kecik jatuh.

"tula.. dok tengok anak betul. tau nak makan jerk. dari tadi tak nak makan"
si isteri..
"la.. tadi kan duk suap anak makan. mana ada makan lagi ni haa.. doh sudah makan tu amik la anak pulak"

adusss pertengkaran berlanjutan di depan rezki..

waduhhh... selesai makan. kemas tempat makan. angkut sume pinggan termasuk pinggan si suami tadi bawa ke sink. bawa sume lebihan lauk-pauk, simpan bawah saji. pastu basuh pinggan, basuh gelas, basuh periuk belanga segala..

selesai semua pukul 3++

eh tetiba..

"kul bp nak balik ni.. kemas kemas.. kn hujan susah nak balik"
si suami terus amik kunci kereta, start keta, duduk dalam keta.. konon panaskan enjin ke nak cepat... adussslaaa

si isteri pun kelam kabut capai sume baju anak anak seramai 5 orang ngan baju si suami yang entah mana2 dicampak2. belakang pintu, bawah bantal, kt ampaian, bawah tilam, dalam selimut.. merata rata laah.. kemas kemas.. kutip kutip letak kt pintu..
si anak pun ambik barang barang yang si ibu longgokkan kt pintu, letak dalam bonet kereta. angkut letak angkut letak. si suami?? haram tak turun kereta langsung! walhal nanti kalau barang tertinggal ke apa.. si isteri juga yang kena marah.

kul 4 p.m. siap sume kemas. mereka pun bergerak pulang.melambai lambai...
dan kami pun melambai mereka pulang dengan doa selamat jalan dan selamat tiba di rumah.

dan aku amat amat bersyukur mempunyai en suami yang jauh skali sama dari en suami dlm cerita di atas. lagi lagi.. en suamiku takde masa cerita di atas berlaku.

susah sangatkah si suami ringankan tulang bantu si isteri. bukannya tau makan, tido, tengok tv jerkkk???

Thursday, January 13, 2011

Hasya dan hadiah






masa hari graduasi tadika hasya.. dia wat persembahan pantun
pastu dpt hadiah periksa no.1
pastu ehh ehh dpt hadiah lg.. pelajar harapan! semoga terus menjadi anak yg soleh ye sayangg

Raya 2010




my family







me n boss hehe
















tukang kutip duit raya












anak mak no.1 .. kak olah n family











no.2 abg tan n family









no.4 chik n family








big family.. pak takde sbb lom balik takbir raya umah ke umah



Tiara Beach Resort Jun 2010









Mothers' Day celebration May 2010











Wednesday, January 12, 2011

Cuti-cuti di Pulau Kapas May 2010



here we comeeeeee tunggguuuu!!













amboi amboi gc...















suka sukaa sukaaaa











peaceeeee













celebrate annyv n birthdy hasya








eh sowi tebalik lak









suka suka lgg













look gc!! ish ishhh











ready hasya!









tak sabar nk naik bot








nak naik nak naikk









besnyerrrrrrrr nk g lagii. tp pulau lain lak








sempena annyversary ke-7 n birthdy hasya ke-5.. busu jual mahal tak mboh ikut

Cuti-cuti di Gambang water park Apr 2010






masa ni amna dh penat mandi.. ngantuk doh tuu









panas kettikk











cam biasa.. p.a kami a.k.a tukg amik gambo ekekekek..

PJJ

PJJ or perkahwinan jarak jauh

aku pernah melaluinya walaupun cuma dlm tempoh seminggu di awal perkahwinan.. elehhh setakat seminggu jer dok heran. (masa tu br abis kontrak tp dh tau akan stay sama2 kn)..ada orang bertahun2, beranak pinak.. kental bebb

opismet aku, ramaaaaiii sgt yg pjj nih.

1. Nadiah yg cun melecun stay ngan anaknyer ibtihaj yg commeel sgt. hubbynyer keje offshore
2. kak lin , hubbynya di kl. dh anak 2 still pjj
3. suria, hubby keje paka. pn anak 2
4. di, hubby di kl, pjj dr anak 1 hinggalah dh anak 3. tp skrg ni cuti tanpa gaji ikut hubby g obersea 1 taun kut
5. ina, hubbyner merata2 keje. seluruh semenanjung. pun dh anak 3
6. farah.. masih single.. means takde anak lg hehe . hubby di kl
7. atun. nk masuk anak 2 dah. hubby di kt

sape lg yek

8.. kak akmal. hubby dia Dr kt KL
9. tak lama lg.. afzan yg baru kawin.. hubby KL
10. amy.. anak 3. hubby di s. alam
11. lan.. isteri (bukan somi yer) di temerloh. br dpt bby gurlz Qisya.. comel
12. cik na.. anak 3/4. hubby kt johor
mybe ada lg kut yg aku tak igt..

kesian kt diorg2 ni kn. mestilah sedih bila si kekasih takde kt dpn mata sama2 besarkan anak.. tp dh ditakdirkan untuk mereka kena hadapi ujian ini.. dengan tabah walau dalam hati hanya org tertentu jer yg paham kann..

ada antara mereka yg mungkin tak minat nk ikut kehidupan suami mereka di tempat yg mencabar espc KL, ada juga yg tak boleh nk ikut sbb keje suami mereka merata2 (jap2 kena pindah bila dh abis kontrak), ada yg lom dpt rezki keje kt tpt suami mereka dn mcm2 lg. yg pasti yg keje kt offshore tu mmg sure takde keje la weehh..ekekeke

baru ni aku hepy untuk mereka ni yg mana suami mereka dh dpt tukar ke sini. so mereka akan mulakan kehidupan baru mereka as pengantin baru pom pomm

1. wani yg kiut miut ni. dia ni selalu luahkan perasaannyer dlm blognyer waniaza.blog... aku kesian org comel cm dia.. bercinta bertaun2.. dh kawin hampir setaun tp tak leh duk skali. tp alhamd, dh sebulan lebih suaminyer jd pengantin baru smula (of coursela ngan dia..)
s
2. smalam.. kak putri. baru 6 bulan kut kawin. mula tu dh dpt tukar. pastu dh siap packing brg segala.. kena kansel lak aduss laa.. pastu smalam dpt tukar smula.aku tumpang heppy untuk pengantin baru ni..

dan aku..

ohh PJJ gak.. isnin n rabu en suamiku akan stay kt kmmmn.. alasan penat drive.. sebenarnyer bukan penat sgt tp serabut dengan masalah jammmmm kt bandar kmmn ni. kalu ada chopper kn best... vooommmm (ehh.. ni bunyi moto ke heli) jap jer.. tp pastu masalah minyak mahal lak..
aishh

ape pun aku doakan yg terbaik untuk kwn2 pjj ku ini..dan untuk aku jg
kalau ada rezki di kemaman.. tp aku dh serasi dgn tpg keje aku ni..
entahla sumenya dh dtentukan yg terbaik itu dariNya sume

Monday, January 10, 2011

lagu selamat malam

soo swweet masa ajl smalam. aku suka feeling norkhiriah duk ulit bbynyer dengan dengangan hebat faizal tahir.
pastu ada lak gaya si puan fatima n anaknyer.. bermesra mesraan antara anak n ibu

dan

yg aku suka bila tengok dato' aziz satar.. seperti memanjakan isterinya.. mendodoikannya dengan iringan lagu selamat malam ini. dan masa ni.. aku terbayangkan seseorang... tau sape??

aku terbayangkan..
*
*
*
alangkah indahnyer kalau bondaku disitu.. ditemani suami tercintanya.. mesti bonda akan kelihatan mcmm shy2 cat.. akan rasa dihargai, disayangi dan akan terus menyintainya sepenuh hatinya

tp itu sume hanya angan2 kosong yg tak mungkin terjadi..
mungkin hanya di Syurga Firdausi .. ku doakan!

nape tiba2 aku terbayangkan mereka yerk.. sbb aku rasa bonda dh begitu lama kesepian.. dan bonda mmg cukup hebat mengisi kesepian hidupnya bersama zuriat2 penyumbang kasih mereka.. juga diselangi dngn ilmu2 agama untuk bekalannya kelak juga untuk dihadiahkan kepada suami tercintanya

I LUV U all

p/s- tak jumpa cr link lagu ni smalam.. nk tengok smula..

yeaaa dah jumpa... pls go to minit 4


'Okeh , aku ternganga kali ni ! '

-kredit to ben ashaari-

Okeh , aku ternganga kali ni !


SANDAKAN: “Walaupun kegarangan suami boleh diumpamakan seperti sang harimau yang pantang dicabar, itu tidak bermakna mereka tidak boleh dijinakkan.

Ibu berusia 65 tahun yang melahirkan 23 cahaya mata ini mengakui ------------- memainkan peranan utama bagi menawan suami dan mengelaknya beralih cinta kepada wanita lain.

-------------
mmm... point utama aku kt sini ialah.. 23 org cahaya mata.. 23?? hebat!! rezki allah untuknya. aku? 23 org?

erkk 23-2 org yg dah ada = 21 orang.

kalau setahun sorang maka jawabnyer aku kena preggy n deliver tiap2 tahun dari taun ni hinggalah 21 tahun akan datang.wooo cam kilang jerk aku ni.. dah takde keje lain ker

umur masa tu dah 50++ adus.. laratkah, mampukah dari segi kewangan dan mental?



cukup2lah rtny oiii. berangan tu biar berpada2. kalau setahun sorang onwards hingga umur 40.. kalau dimurahkan rezki...

2 org yg dh ada tu leh + lg 7 org
so 2+7=9

haha.. logik ke sihat ke aku nih. ni bukan cam zaman dolu2. pampers kena beli, susu takde ibu susuan sepenuhnya.. kena beli or beli lembu skali haha. bibit kena ada. huuuu makcik tu boleh jer kan 23 org? ni baru 9 org..

ngeh. camne housemet? ada brani?

p/s- angan2 mat jenin yg merapu . tp bestkan bila dh tua2 (kalau panjang umur).. ada anak ramai.. aishh study pun dok habis lg wehh. full stop

ana raffali






setelah beberapa tahun tak tengok AJL, smlm aku layan abis.. haha. my housmate a.k.a rumate terpaksa lepak ngan member unt layan manU sorry dear. bebudak pula aku suh mereka2 main dlm bilik. kalau tak bising bebeno suara diorg .. duk gelak, jerit2, diskus ape2 ntah.. so leh la ku layan penuh perasan kali ni ngeh ngeh

okla.. not badla persembahan mlm td. cuma mcm sume artis lumba2 nk wat magic jerk. ada jer thrill nyer. pengacara lak ape2 jer merapu merapan buat lawak. why don diorang ni ceritakan or war2kan kehebatan laguu 2 ke, sejarah or sumthing special pasal artis ke, or pasal sejarah2 kemenangan lagu ker. ini tak.. duk merendah2kan level english orang tu la, cara org bercakap lah.. haishhh

yg penting.. aku byk ketinggalan dlm industri lagu ni rupanya

aku baru tau.. rupanya

1. lagu berlari tu lagu tomok. mati2 selama ni aku ingatkan lagu faizal tahir

2. si sharir n adira tu bekas peserta af ekk?? juara n naib juara.. ye ker? sungguh aku dok tau

3. lagu meet uncle hussein tu nama dia drama king.. haha. lawak tajuk cm raja lawak.. or aku yg lawak dok tau.

4. ooohh.. ini rupenya lagu kecoh2 tajuk sofea jane. dan ni rupanye lagu dia.. aduss aku baru tau

5. lagu xtravaganza? x tau pun lg ni glamer rupenya

6. hujan? aku tau noh n mizz nina n hujan jer. lagu dia aku tarak tau wooooo



dan aku tak tau pun rupanya..

1. ada kumpulan nama api

ape pun aku suka yang ni

1. lagu selamat malam... mmg lama dah aku suka lagu ni. dan aku suka persembahan nurkhiriah dlm lagu ni.. so sweett

2. lagu hafis noktah cinta mmg berhantu.. mmg aku sukaaa sangat. show dia pun best

3. ana raffali.. suka suka suka.. comell sangat

4. opening mmg best. meletup letup!! tambah2 ngan m.nasir yg dh lama aku x tgk kt pentas. hebat allll!!

yg kurang suka
1. napela si ana raffali tu nyanyi dlm sangkar.? x feel langsung aku tengok
2. adira? pening aku tengok .. belit2 kain
3. yuna.. frust tengok performance. duduk jer main piano. taula ko nk tunjuk kehebatan main piano. tp ni bukan pertandingan main piano.. juara lagu kenala tunjuk kehebatan lagu dan nyanyiannyaa tauu
4. ct yg ku suka .. tp dh overshadow kehebatan peserta. sib baik last performance

yg dah kusangka
1. faizal tahir mesti ada gimik lebih2. tp kesian tetap tak menang

yg pasti..
lagu ana raffali mmg best!! tapi performance x best, suara kurengg, yg lg tak best tu perform balik besi huuuu dok hebat langsung

anda camne?

Happy Birthday Princess!

Hasya Addini

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Same dress, toys and bed..but different Addini