Jom CLICK untuk auto CLICK disini.. :)

Tuesday, March 29, 2011

rase nak nangis..!

hari yg penuh tensennn..

1. ....................................

So, for the conclusion, aku buat yg termampu. Yup, have to obey d rules!! But yang mane wajib come first!! So, d report come out after 2pm. tu pun tak g makan lg.. tapi, anything for me?? nothing even 'ucapan terima kasih'!!..

tensen tak...?

2. Masuk kelas dengan penuh semangat.. tp dengan attitude students yg tak berubah2. Malas nak bagi kerjasama keluar ke depan. I've told them, topic arini adalah topik wajib final exam.. and diorang tak kan paham kalau tak buat sama2 latihan dalam kelas... berbuih mulut beleber, beleber, sindir2, ulang semula kepentingan topik tu, last2 sume wat muke toye.. dah pandai kut.. so, aku ajar cara aku tanpa sebarang conteng2 kt white board.. tp for sure la diorg tak kan paham akaun kalu takde conteng2.. tapi, dah diorang macam takde perasan. So, aku biarkan jer diorang.

Aku tambah tensen bila ada student tiba2 dtg kt meja suruh aku ajar dia dr awal sampai akhir.. oooohhh plsss, ajar semua?? u yg kena ajar semula, mane yg tak paham sy tambah.. n aku tambah... for sure u tak paham sbb masa sy suruh ke depan, u tak nah kluar.. arggghhhhh tensennnn aku kt student ni yg mmg selalu nk aku bg muka kt dia nih..

3. Tensen bertambah bila aku kena lunch sorang2 arini. almaklumlah, kelas from 9-2, so, diorg sume dh lunch at 1. Diorg dh panggil2 mkn, tapi takkan aku nak tinggalkan kelas camtu jerk..

Jadi, untuk langkah penyelesaian, aku drive... mane lagi mestila McD!! kali ni, aku makan dan makan sampai abis!!!

4. Tensen lagi bila supervisor belum bg respon untuk any of 5 chapters sent to her.. ahhh... another 5 days..!!

5. Tensen masa aku tengah bz2 nk wat benda alah tu, ada lak kekawan yg ym, tanye pasal benda yg remeh temeh. Tapi, bagus juga sebenarnye.. tu tandanye dia ingat kt aku. Tapi, yelah, org tensen + bz, mestila lagi tensen..

dan aku.. dah lama tak nangis.. kali ni aku nangis sambil menikmati kentang goreng mcD n sambil taip entry ni.. (masa makan mc chicken tak nangis.. hehe.. sebab 'menikmati')

Memangla sume tu asam garam lumrah kehidupan. Tapi, at least aku dapat sedikit (sikitt je) appreciation for work i've done. At least aku akan lebih bersemangat dan tabah!!

p/s.. kepada yg membaca, ini adalah bebelan diriku semata. usahlah dihebohkan kepada mereka yg berkenaan jika anda tau. Aku bercerita disini hanyalah sebagai diari peribadiku.. untuk ingatanku suatu ketika nanti. Juga untuk meredakan ledakan bom atom hiroshima dalam diriku ini..

Thursday, March 24, 2011

alhamdulillah... settle my part!!

Marking.... berehhhhhhhh!! yesss!! So, from now onwards until submision of thesis, no more tests or quizzes unt my dear students.. so, enjoyla korang yerk..!

And my part untuk thesis..... all done!! tinggal wat referencer, abstract jek. And jugak tunggu feedback from supervisor. Hopefully tak banyak correction (jangan takde langsung, bahaya plok tu..). Chapter 1-3 dh bagi hampir 1 week+, tapi still takde respon. huuu.. jgn lambat sgt Dr, nanti i panick nk wat correction last minute. Chapter 4-5 dh send tadi beserta all analysis dlm excell n spss, table of context, list of tables n list of figures..

so.. alhamdulillah kerana memudahkan perjalanan hidupku sehingga hampir seminggu due date ni. baru boleh tido dengan lena ... takde lagi mimpi2 yg ape2 ntah..

cuma aku kurang sihat 3-4 hari ni. mcm nak demam, tp tak panas.. badan lenguh2 sengal, sejuk2 jerk.. nape ekk... heheee... jeng jengg...!!

oh.. rase nk mkn nasik warung maznah la.. temankan saya pls. dia ada wat delivery x.
japg nk search tenet kut2 ada hik hik.. bernas tak idea yg dh tepu ni!!

anyway,, agaian.. Gud LUCK to all my dear frens zurai, vv, eda, fad and for sure for RTNY toooo!!!

Friday, March 11, 2011

makan Mc chicken ..tp tak abis?



ni feveret aku. setiap bulan, aku mesti makan atleast sekali. atleast yekk.. tp smalam, aku tak dapat abiskan. pelikkan.!! puas aku paksa makan, tapi tak boleh gak. ntahler selera tekak aku sejak dua menjak ni ada jer tak kena. boleh mkn mc chicken tak abis.. aisehh! membazir tul.

skrg ni pun, tiap2 hari makan tengahariku berlauk ala2 org sakit. kwn2 ku cakap lauk ala2 menu spital. kadang2 aku makan nasi lauk goreng pisang ngan kerak dia.. huishh.. dasyattt abis aku makan. nasik tak abis pn.. ekekek..

nak makan ape lg ek.. td nampak eda ngan bubur jagung.. aduss bestnyer.. nok jgk
mlm ni nk mKn ape lak..??

ohh.. mybe sebab makanan idamanku belum muncul lg, tu yang berangan2 tuh..
sabo yekk. minggu depan balik kan ode..
ehh.. rase nk listkan laa.. hehehe

1. mestila tepong kapooo
2. bubur jagung best
3. roti paun panasssssssss
4. nasi kunyit ikan aye tokma
5. mee goreng buatan tokma
6. sekaya boleh...??? hehehe

haishh.. dahh.. dah... ingat tokma tu tukang masak ke ape??
tp... nk makan jugeee plssss

satus tesis arini

yesss.. alhamd. dh hantar chapter 1-3 for editing. overdue hampir 5 hari.. tersangat bz dgn keje opis. dan alhamd jugak, next week is a semester break. so, ada 7+2 hari untuk aku setlekan chptr 4, 5, abstract pastu references, and table of content. sume mesti disiapkan dlm this cuti sem. opsss juga marking test 1 bebudak.. aduilaa

tapi.. hahaa.. jeng jengg... tiba2 pagi tadi dapat memo. aku perlu hadir bengkel anjuran kolej selama 2 hari. tempat? kt ikip jer. tp.. masa aku dah terbuang 2 hari.. oh noooooooo... ini tidak adil. sbb ada beberapa perkara yang aku rasa tidak adil dalam pengagihan keje dalam memo tersebut. so.. lalala.. aku terpaksa buat taktik cerdik pandai ekekek.. terus dan2 tu gak aku apply cuti untuk minggu dpn. isnin, selasa.. haaaa selamat aku.!! jumaat pn aku cuti. plan nk balik kg. dah 3 bulan tak balik tauuuu

ok! doakan kami semua dipermudahkan. eda, zurai, vv n aku.. kuatkan semangat!!! kita boleh!

Thursday, March 10, 2011

makan dan makan lagii...!!

pagi pagi.. dengan semangat berkobar2 nak siapkan chapter 2 untuk hantar kepada editor. Dah overdue 2 hari. semalam bz sungguh2. balik keje 7.30, ambil bdk2, beli makanan, balik rumah badan dah lesu. 10 malam tido, planning untuk bangun cam biasa 4 am, tapi hasrat terpaksa dibatalkan. Aku rasa aku perlu herat secukupnya malam td untuk memulakan hari ini dengan ceria dan bersemangat. Dah 3-4 hari tak cukup tido. Tido kul 10, bangun 4am terus siap2 g keje..

arghhh.. pagi ni, cam biasa aku akan semak emel kut2 tertinggal keretapi hal2 keje opis. dan.. aohh ada meeting. bila? minggu2 dpn. topik? ahhh... ini sudah stress jadinya. aku baik punye planning ke shah alam on that day. supervisor meeting. mana satu harus diutamakan?

ada beberapa perkara perlu dilakukan for d meeting. oohh.. aku dah mula stress dgn workload di pagi2 hari. i need oxigen!!

dan untuk terus menceriakan hatiku n meningkat semangat supaya terus berkobar2.. aku dah tutup emel tu.. dan ape lagi, jom makan!! makan dan makan lagii..

Sunday, March 6, 2011

Rindu dia..



My rumet aka hubby ke sini.. semalam, arini, esok

Dulu dulu.. setahun dua lepas, selalu juga dia ke tempat ni.. dan aku dah terbiasa dengan rutin kehidupan tanpa suaranya.. Maklumlah.. kt sana bukannyer senang nk tipon, bawak tipon pun tak bleh. Kalu nasib baik, dapatlah aku dengar bingkisan rindu suaranyer by phone, kalu tak.. huuu dengar ikut angin lalu jer la..

Tapi tu dulu.. dah lama dah..

Arini, semalam, aku spt org yg tak bermaya. mati kutu. mati akal jap. huuu.. Makan, tido, tengok tv. tengok laptop mmmm hampeh. aduss.. takde semangat. Biasanya kalau dia tak balik, dia akan tipun. tapi, ni tipon pn tak bunyi. Aku je yg duk tipon henset dia walaupun dah tau tipon dia dh tinggal kat airport. alalalaaa... angaukah aku

mmmm.. tu maksudnya, hargailah seseorang semasa dia hampir pada kita. Bila dia jauh, barulah kita akan terbayang2 nak capai awan yang tak kesampaian..

Insyaallah, esok balik dengan selamat yek! Jangan lupa belikan aiskrim tu for me!!

Miss U.. .

alamak... due wat correction tinggal 12 jam je nih. sape nk teman siapkan .. mood pun melayang2 jer .. esok dh kena anto editor. helppppppp!

Thursday, March 3, 2011

mouse ooo mousee!!


haaa.. mouse ku ilang.. alaa.. sudah ilang.. tak dapat dikesan.
balik ni try cr kt umah lak. tp rasenya tak bukak laptop smalam..

huu.. aku mati kutu takde mouse. sbb erkk.. aku cannot survive without mouse.. hehee.. sebenarnyer aku tak terer guna benda kt laptop ni. mendapa yek namanyer.
pergerakanku or aktivitiku di skreen akan terbatas kalau takde mouse ni. pendek cite, tak laju der.. alllaaa..

errkk.. taula salah aku ... dah 2 ari tak buka keje skolah kt rumah. ala.. aku pun nk relax jg. lepak2 sambil tengok cite dibo n world world! hehe.. alaalaa janganla majuk wahai mouse ku. ko sungguh berjasa padaku.

balik umah kn cari balik. kt opis tak jumpa ni

la laa laa laaa... biarkan angin berlalu..









..aku suka perasaan kala ini..
na naa naa naaaa.. hahaaahaaa...
biarkan jer ia begini .. aku suka..
selagi ia tidak menganggu atau terganggu.. biarkan jer ia berlalu seperti angin sepoi sepoi..
sungguh nyaman , aman, tenang, seronok, tapi tak dapat dicapai ..
sungguh indah....

he hee.. do you know? i pun donno dear.. hihi..

Happy Birthday Princess!

Hasya Addini

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Same dress, toys and bed..but different Addini