Jom CLICK untuk auto CLICK disini.. :)

Wednesday, April 27, 2011

pasrah..

ntah

dari semalam, after koling farah uitm.. aku jd blur

aku diamkan diri semalam..
even dgn my rumate
rase mcm perasaan yg kecewa yg teramat
walaupun hakikatnye aku masih boleh berusaha untuk itu

takde sape yg tau
cuma aku n zurai

aku rase mcm pasrah jer pd apa yg ditakdirkan untukku
redha pada ketentuanNya

yang terbaik itu telah direncanakan olehNya untukku
walaupun hakikatnye aku perlu berusaha lg

tawakkal RTNY!!
tapi
tawakal perlu diikuti dengan usaha kan..

Tuesday, April 26, 2011

ye la bosss!

waa haaaa.. bos bising dr minggu lepas
bila nk pegi. bila nk g.. bizi lg ke.. arini tak free ke
hari2 tanye.. ari2 tipon ..

adusss.
jumat cuti
esok kelas penuh
khamis ok gak tp kn bising lak sebab lambat pegi

ye laa.. yelaaa!!
nk g lah ni..
bawak kakak hasya teman
adus.. takut nih..

chalo!

Friday, April 22, 2011

berhenti menangis artini!

aku tak kuat!
aku tak cekal!

hampir setahun perjuanganku..
hari ni aku kalah pada emosi jahat yang datang berkunjung
aku terus-terusan menangis
tak boleh menoleh
tak boleh melihat ke depan
even untuk berfikir secara waras

tadi, aku berkobar-kobar nak teruskan perjuangan yang belum selesai. Kubuka semula kitab2, list of correction yang perlu dibuat..
Aku teruskan .. correction 1-done, correction 2-10.. oh.. take times ni. hold dulu. correction 11- done.. then, next correction, emosi jahat tu pun datang..

eh, kenapa aku kena buat lagi benda2 ni. kawan2ku dah hampir merdeka dan menuju puncak kejayaan. aku? kena mengadap semula benda2 ni, cari beberapa maklumat tambahan lagi sedangkan kawan2ku dah boleh melupakan semua tu.
kenapa aku? kenapa bukan mereka? aku dah berusaha! bersungguh2! ni semua salah siapa sebenarnya...? tuttttttttt?

dulu.. satu ketika dulu, bukan ke pada pandangan mataku, mereka2 yang dapat major correction tu adalah mereka yang sangat teruk pada pandangan mataku? mereka salah! mereka tak bersungguh! mereka takde hubungan erat dengan supervisor!
tapi, kini aku.. aku dalam situasi mereka tu. teruknya dirimu artini!



semalam.. aku dapat terima hakikat ni dengan tenang. tapi, kini, harini.. emosi jahat tu sungguh2 memberi impak padaku..

aku perlu pulihkan segera semangat ni. buang jauh2 segala negative thinking! major correction bukannya bermakna aku ni teruk. bukan..!! u r a very gud person! correction yang kena buat ni pun sebab nak tambah beberapa info yang tak clear, detailkan lagi, cari new references lg. bukannyer semua salah. almost result, method, analysis, issue betul.. cuma add more jerk. so, dirimu bukannye 'not gud' wahai artini. pembetulan tu ada lebih dari 10. so, u takkan cukup masa untuk buat correction dalam masa 2 minggu which is categorised under minor correction. u r given major correction sbb untk bagi lebih masa which is during 3 months period untuk mencantikkan thesis. itu jer artini!

bak kata ur frens.. dulu, dia kena buat lagi teruk dari aku sepanjang tempoh perjuangan hingga pernah dia giveup untuk tengok thesis ni.. tapi kini tiba giliran aku untuk hadapinya. bezanya cuma masa. dulu dia, kini aku. cuma rezki lebih berpihak padanya.


berhentilah menangis artini!
tu semua ujian semata2..
hapuskanlah segala kata2 negative tu

heiii.. mane pergi engku artini si positive thinking tu..!
come back rtny!!
u can do it..

bak katenya..
teruskan... tanpa tangisan!
tu semua gangguan jahat semata!

thanks to my frens.. n ofkos my bff en mahayudin

gelisah..

Major correction

Berita semalam.. ku terima dengan kool.
tp makin lama, aku makin gelisah.
perlu selesaikan secepat mungkin..
kalau tak jiwa makin kacau
hati tak tenteram

dan aku kini back to aku yg dulu..
aku seperti 2 minggu yg lepas
masih tak boleh tersenyum puas

aku kini, harini dan mendatang
tak mampu untuk lihat keliling
tak upaya untuk bertanya khabar sahabat2 kalian
maafkan aku
aku sungguh tak berdaya kali ni

keutamaan back to myself agaian

doakan aku kalian
semoga tabah hadapi ujian ini

17 corrections.. +- minor n major corrections
mostly chapter 1&2
overall kena buat semula for chapter 2

anyway, masih syukur
no correction untuk result n analysis

aku? takkan salahkan sesiapa
even my supervisor
walaupun terkadang hati jeles teramat pada my frens Mazurai
can fly away after this 2 weeks with minor corrections
congrate frens

doakan aku cekal
doakan aku tabah
doakan aku kuat semangat
walaupun hampir hilang 'positiv thinking'ku kalini

to my dear baby.. sabar yek
ikut jer rentak ibu
nanti baby akan jadi sehebat ibu
yang kental melawan arus kehidupan!

p/s-------

komen supervisor..'it's ok. just do the required correction'

Friday, April 15, 2011

Dup dap..!!

petang ni.. penentu segalanya..

berdebar pun ada,, suprise ada,,
tapi takut termalu jer..
oh.. tidak
aku kan positiv thinking orangnye..

dup dapp duppp dappp.
tunguuuuuuuu

Thursday, April 14, 2011

Katanya.. untuk peringatanku..

“Saya telah diajar sebelum tidur, kita harus maafkan kesemua orang yang telah melakukan kesalahan kepada kita. Kita mohon Allah ampunkan dosa-dosa mereka dan kita berharap orang lain juga memaafkan kesalahan yang telah kita lakukan”.

Itulah yang telah saya amalkan. Saya fikir, kita tidak semakin muda. Masa kian suntuk. Kemaafan sesama manusia sangat-sangat dituntut!

-----------

Petikan kata-kata berharga dari Prof Muhd Kamil.. Kehidupan ringkas tapi signifikan.

Ye.. blog ini menjadi rutin harianku. Aku akan terasa seperti kehilangan sesuatu jika tidak berkunjung ke blog peribadinya ini.

Dan petikan kata-kata di atas amat sesuai untuk aku tika ini yang berada dalam keadaan kusut masai hilang punca akibat stress yang melampau.. (melampaukah atau mereka yang melampau..?)Ampunkan aku

Thursday, April 7, 2011

aku berkata..

Bila aku tau takde viva, dan bila ku rasakan kompem aku dh merdeka.. satu jer perkataan (or ayat laa) yg terkeluar dari hati mulusku ini..

' Aku tak nak ambik PHD dah lepas ni. Aku tak nak keje kt mane2 tempat yg memerlukan aku buat PHD. oh noooo... cukup setakat master jerk.!!'

p/s : Teruknya penangan master ni kan

bored..

Belum 24 hours lg sejak aku merdeka.. tp aku dh mula rase bosannyerr haiiii tak tau nk buat apa dah ni. Kerja ofis mmg ada, tp aku nk tutup kitab opis arini. hehe.. kitab uitm?? yg tu lgla mmg dh aku tutup dan tak tau nk buka bila lg.

Ehh.. aku tak tau nk buat apa.. nk surf ape pn aku tak tau selain blog2 kegemaran aku tu jer. (link berkaitan research yg selalu aku cari tu dah tak bleh buka dah.. dh kena virus malas ekekeke). Ape lg yg korang cari kt tenet yerk.. ish, aku kena buat satu hobi baru ni! haa.. dh kena plan dah ni.. ape yek untuk mengisi masa2 terluang aku yg berharga nih

zero...

Pagi hari ni.. aku mulakan hariku dengan fikiran yang kosong. Takde lagi perasaan bebanan pada sesuatu yang belum selesai.. takde lagi fikiran buntu memikirkan artikel2 yang perlu dicari, angalisis2 yg perlu dilakukan, write up yang boring amat yang terpaksa aku lakukan, otak yang perlu diperah untuk dapat jus yang sedap (errkk?? heheh)..

Aku datang cam biasa.. dengan hati yang biasa.. tak terover excited untuk mendamaikan hatiku yang tengah berbunga indah ni..

Tapi, hingga saat ni, aku.. masik duk pk... ape aku nak buat lepas ni.. apa aku nak fokus lepas ni.. analysis ape aku kena buat lagi ni, nak refer artikel mane lg, nak save kt folder mane ni, nak bukak file ape lg.. dan mcm2.. soalan2 yang dah setahun bersarang dlm benak aku nih. hehee.. pelik kan!

So, lepas ni kena biasakan diri, no more soklan2 tu.. make it free yek ARTINI! Focus 100% to ur students plak. Entertain mereka sehingga dirimu jadi begitu istimewa dan beharga di hati mereka.. haha.. ye ler tuuu...

Dan hingga saat ini juga.. aku masih bersyukur yang teramat padaNya

Special entry untuk putri2 ku..!

Sayangku..

Hari ni, ibu mohon seribu kemaafan
Detik2 kritikal 3-4 hari lepas, putri2 ibu ni selalu kena marah kan..
Tensenkan study... bawa ke putri2 ibu ni
Masa kita untuk enjoy n lepak bersama pun dah lama entah hilang sape yang curik
Malam ni ibu akan peluk cium putri2 ibu ni sepenuh pelukan tangan ibu ni
Malam ni ibu akan layan sayang2 ibu ni seperti tuan putri layaknya!
Malam ni kita n abah akan memadu kasih sama2 sambil jalan2 pegang tangan cam selalu kita buat dulu tu kan...
Ibu akan terus bercerita kisah2 ibu masa kecil, kisah putri2 ibu ni masa kecil, kisah kakak yang janjikan vios untuk ibu tu.. heheheee
Dan cam biasa kita akan nyanyi2 riuh rendah gelak tawa sampai orang pandang2 kita .. jeles lah tu..

Terima kasih sayang untuk waktu2 terbiar kita selama ini,
Terima kasih untuk lagu2 indah yang sayang2 ibu ni nyanyikan untuk ibu semata2 nak tarik perhatian ibu ataupun nak bodek kasih sayang ibu
Terima kasih kerana pandai bawa diri sendiri ketika ibu tak menemani putri2 ibu ni balik kampung mak tok walaupun kadang2 hampir seminggu lamanya
Terima kasih atas lukisan2 indah yang kakak lukis dan hadiahkan untuk ibu semata2 untuk dapatkan pujian ibu..
Nanti .. insyaallah, ibu akan ganti semula sume tu.
Ibu akan cuba untuk pastikan dejayu pedih tu takkan berulang lg..

Jadi anak baik untuk ibu yek
Ibu pun akan jadi ibu yang lebih baik lepas ni..

Ibu Sayang putri2 ibu.. n putra ibu?

Hatiku berbunga riang sentiasa..!

Sujud lagi aku padaNya.. betullah kate orang. berdoalah padaNya! Dia maha pengasih dan penyayang

1. Alhamdulillah dissertation dah selamat hantar semalam

2. Alhamdulillah lagi, no VIVA.. i repeat, NO VIVA!. fuhh.. so, mostly aku dah merdeka besar!! horeyyyyyyyyyyyyy

3. Urusanku semalam dari Kuantan ke Shah Alam ke Kuantan, semuanya dipermudahkanNya

4. Aku bawa printer dalam bonet keta. tapi, Allah memudahkanku.. printer are ready n available untuk aku sorang guna kat lab. laset jet printer lagi!. printer ni biasanya habis toner diguakan students & selalu problem printing. tapi, semalam tengah aku bz dalam lab, abang lab datang (yang selalunya susah nk cari dia nih..) dan aku pun cepat2 minta tlg dia setup balik hingga aku boleh guna.. wah semua mcm telah dirancang olehNya untukku..

5. Binding pun senang. tak perlu ke syeksen 2. cuma ke library dan adik binding pun masih setia menanti aku datang walaupun masa tu dah hampir kul 6 ptg.. mudahkan !

dan aku hampir tersenyum sepanjang perjalanan balik hingga aku tak dau dah nak buat apa or pk nk buat apa mlm ni or pk nak bukak laptop kul bp mlm ni or tensen ngan budak2 kt rumah yg tak abis2 kacau keja aku...

dan aku..

terima kasih pada semuaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

Monday, April 4, 2011

Sujud padaNya..

Gud news!

1. Sangat risau bila supervisor br siap semak 2 chapter semalam dan bagitau akan mintak extension masa submission. Aku risau amat2 tak dapat extension n akibatnya will be postponed to next sem. Tp supervisor begitu confident kata boleh. dan akhinya Submission telah ditunda pada Rabu.. suppose today!

2. Marking telah di upkan. Dulu 20% supervisor, 80% examiner. Tapi now, 50-50 both. ohh.. leganya

3. Viva telah dipendekkan masa dari 30 minit ke 10 minit, QnA 20 minit je. oh.. sekali lagi aku suke..

Lalu untuk apa lagi kalau bukan untuk aku bersyukur atas semuanya yang telah rancang olehNya..

Alhamdulillah

Sunday, April 3, 2011

pintaku..dariMu

Ya Allah..

doaku kali ni.
semoga engkau permudahkan urusanku sepanjang hari ni dan esok hingga selesai urusan 'submission of my dissertation'
selamatkanlah perjalananku pergi dan balik from kuantan to shah alam dengan tujuan yang sama.. submission of dissertation

dan yang paling penting
permudahkanlah urusanku untuk kali terakhir editing, editing, printing, binding n meeting with supervisor arini n esok

sesungguhnya hanya Engkau yang maha berkuasa atas segalanya dan Maha Pengasih terhdap hambaMu ini..

tenangkanlah hatiku. masih positive thinking! semoga semuanya berjalan lancar seperti yang diharapkan..

dan harapanku yang paling besar
semoga semuanya selesai malam ni. esok cuma tinggal print abstract & acknowledg n binding...

amin...

aminlah beramai2..

Happy Birthday Princess!

Hasya Addini

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Same dress, toys and bed..but different Addini