Jom CLICK untuk auto CLICK disini.. :)

Friday, April 22, 2011

berhenti menangis artini!

aku tak kuat!
aku tak cekal!

hampir setahun perjuanganku..
hari ni aku kalah pada emosi jahat yang datang berkunjung
aku terus-terusan menangis
tak boleh menoleh
tak boleh melihat ke depan
even untuk berfikir secara waras

tadi, aku berkobar-kobar nak teruskan perjuangan yang belum selesai. Kubuka semula kitab2, list of correction yang perlu dibuat..
Aku teruskan .. correction 1-done, correction 2-10.. oh.. take times ni. hold dulu. correction 11- done.. then, next correction, emosi jahat tu pun datang..

eh, kenapa aku kena buat lagi benda2 ni. kawan2ku dah hampir merdeka dan menuju puncak kejayaan. aku? kena mengadap semula benda2 ni, cari beberapa maklumat tambahan lagi sedangkan kawan2ku dah boleh melupakan semua tu.
kenapa aku? kenapa bukan mereka? aku dah berusaha! bersungguh2! ni semua salah siapa sebenarnya...? tuttttttttt?

dulu.. satu ketika dulu, bukan ke pada pandangan mataku, mereka2 yang dapat major correction tu adalah mereka yang sangat teruk pada pandangan mataku? mereka salah! mereka tak bersungguh! mereka takde hubungan erat dengan supervisor!
tapi, kini aku.. aku dalam situasi mereka tu. teruknya dirimu artini!



semalam.. aku dapat terima hakikat ni dengan tenang. tapi, kini, harini.. emosi jahat tu sungguh2 memberi impak padaku..

aku perlu pulihkan segera semangat ni. buang jauh2 segala negative thinking! major correction bukannya bermakna aku ni teruk. bukan..!! u r a very gud person! correction yang kena buat ni pun sebab nak tambah beberapa info yang tak clear, detailkan lagi, cari new references lg. bukannyer semua salah. almost result, method, analysis, issue betul.. cuma add more jerk. so, dirimu bukannye 'not gud' wahai artini. pembetulan tu ada lebih dari 10. so, u takkan cukup masa untuk buat correction dalam masa 2 minggu which is categorised under minor correction. u r given major correction sbb untk bagi lebih masa which is during 3 months period untuk mencantikkan thesis. itu jer artini!

bak kata ur frens.. dulu, dia kena buat lagi teruk dari aku sepanjang tempoh perjuangan hingga pernah dia giveup untuk tengok thesis ni.. tapi kini tiba giliran aku untuk hadapinya. bezanya cuma masa. dulu dia, kini aku. cuma rezki lebih berpihak padanya.


berhentilah menangis artini!
tu semua ujian semata2..
hapuskanlah segala kata2 negative tu

heiii.. mane pergi engku artini si positive thinking tu..!
come back rtny!!
u can do it..

bak katenya..
teruskan... tanpa tangisan!
tu semua gangguan jahat semata!

thanks to my frens.. n ofkos my bff en mahayudin

2 comments:

eiyta said...

Go kak tinie...go k tinie...
major correction tue bukan sbb ada major changes tp sbb ada byk minor correction...sy dh baca kn akak punya correction tue...benda kecik2 jer tue...k tinie mesti bole punyala...CAIYOK..CAIYOK....

Engku Artini said...

thanks ita.. betul2.. tu sume minor correction jer tp bila dh nama dia major, huushh.. mmg kacau mental sungguh!. pelan2.. akak rase cm dh ok sket skrg. nk start buka kitab semula dh.. insy doakan akak ye!

Happy Birthday Princess!

Hasya Addini

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Same dress, toys and bed..but different Addini