Jom CLICK untuk auto CLICK disini.. :)

Tuesday, June 28, 2011

ujannnn...

kami sedang lepak2 makan keropok ngan teh o panas kat pondok.. tengah syok2 bersembang tetiba ujan lebat.. fuhhhh.. jiran kami cepat2 balik rumah. tinggallah kami berdua kt pondok..

ohhhhhhhh bestnye.. cuaca sejuk, sambil berbuai kt pondok, sambil terkena tempias ujan.. kami terus bercerita itu .. ini.. mcm setahun tak jumpa hahaaaa...

dan masa terus jeles kt kami.. cuaca makin gelap menghampiri malam. tapi hujan masih lebat.. adusss camne nak masuk rumah ni. (sebenarnye dekat jer, tapi kena berlari juga nk masuk rumah sbb ujan lebat..)

tunggu sini laaa... kata dia
laa.. nak masuk..
tunggulaa.. jap amik payung
alaa dekat jer nih.. lari jer la..
ehh jangan jangann!! licin nih..
ok ok...


dia datang ngan payung..
bawa aku turun dari pondok.. beriringan dalam payung kecik.. heheehee.. masuk rumah
eh ehhhh siap letak kain kesat kaki lagi... huhuuuu... untuk tuan putri ke nih..

ohhhhhhh bestnyer jadi permaisuri hatimu.. hahahaaa...

700 unread message inbox??

yesss emel aku mmg penuh ngan emel yg aku tak sempat nk buka dan aku biarkan jer dia bertapa dalam inbox as unread message

hahaa.. ups to u nak kata aku malas ke apa untuk remove or delete the emel. actually, my opis guna yahoo group untuk sampaikan pesanan khidmat masyarakat ke.. warning ke.. meeting ke.. hot issue ke.. or ape2 jer la.. so, bayangkanlaa sume kelik aku sent emel through dis yahoo grup. yang tak berkenaan pun aku dapat.
aku lak, bila dah dapat emel tu.. tak de lak rase terus nk delete or remove. nak baca mane sempat ooooooo. jadi, takut aku tertinggal berita2 sensasi opis, maka aku peramkan je dia sampailaaa ke minggu lepas.. hampir 700++ unread message koooooooo fuhhhh bz sgt ke aku!!

mmg dulu aku bz.. tapi sejak dah merdeka ni.. maka aku pun buat operasi besar2an delete sume unread tu... fuhhhhhh lamela jugak aku cuci emel aku tu.. letak klorox, fabuloso, ajax, soflan hahahahaaaa.... maakaaaa emel aku dh clean n clear now! HEHEE

dan skrg ni bermula pulak episod aku sibuk nk cek emel masuk. sume aku sibuk baca,, hahaaa... ohhhh macam ni rupanye feel org yg takde keje tapi sibuk2 wat keje hahahaaa.....

now.. each emel aku tapis samada as spam or penting or ape2 yg berkaitan ..

argghhh boring sehhhh..

ohye btw, esok ada hantu datang opis kami.. huhuu.. sila tengok sini ye

Friday, June 24, 2011

Cuba teka gambar ape?




Minggu yang agak boring dan memang boring kt opis. Almaklumlah..
1. ISO- done
2. kelas - ohhh students cuti.. bestnye aku
3. marking paper - owh tak perlu, semua tu penyelaras utm buat
4. filing - done
dan yg paling bestnya mestilaaa sebab

no more assignment or sesi perah otak untuk tesis haahaaaa... alhamd.. suka2

untuk kwn2ku yg sedang work hard for d above matter, gud luck ok! u can do it insy!

eh melalut lak cite aku ni.. aku nk cite yg aku boring kt opis.
hehe.. hobby baru? tak brape boleh on sbb badan selalu penat bila balik keja, dan baby pn dah makin besar ni.. aku lebih suke layan amna n hasya tengok tv or kacau mereka main kt rumah..

eh.. dan oleh kerana aku boring kt opis, maka aku pun selalu laa rasa nk makan jerk... nk kunyah2 jer. tak boleh mkn benda2 yg kenyang2, just untuk isi masa boring jer hehe..

dan tetiba terbayangkan kuih kt atas tu.. resepi boleh jer cari, masalahnyer alat nk buat dia tu mane nk cari... huuuuuuuuuuuuuuuu??

Friday, June 17, 2011

PASS & COMPLETED!!

Alhamdulillahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!! Syukur tak terhingga pada Allah yang Maha Pengasih, Penyayang dan Pemurah.

8.30 am cam biasa pagi2 buka emel n fb.. alah.. tenet ni jap ok jap k.o

tup2 dpt...ada 7 emel baru.. eh eh.. emel dari ipsis uitm.. opsss pasal result!! alamak takutnye.. nak suh zurai tengokla..
tp bukak dululaa kut2 ada makluman lain sbb aritu si farah kata result kuar bulan 7. ni baru bulan 6.
eh ehh.. result la... ohhhhh pejamm mataaaaaaaa.. sambil2 intai sket..ehh apa yg dia tulis ni byk sangat ni... ehhh ada B+ la... ape ni.. result ker.. bukak mata.. slow2.. ohhh.. dissertation..

NO. COURSE CODE NAME OF COURSE CREDIT HOURS * GRADE RESULT
1. ACC800 DISSERTATION 6.0 B+ LU

EXAMINATION RESULT TM (COMPLETE)
NOTE COMPLETE



ohhhhhhhhhhhh..... aku ingin menjerit.. aku print cepat2! dan orang pertama yang tahu berita gembira ni mestilah opismet2ku.... !! tahniah2!!! tq sumee...!!

tak sempat nk sembang panjang2 ngan opismet, tiponku bunyik.. ohh incik suami dah sampai nk g bekfest sama2.... dan dia orang ke-2 yang terima berita gumbira ni... owhhhh aku masuk dlm keta sambil sengih2 tayang result.... owhh... hepi2nyer.. tq vm laling for all ur support n sacrify selama ni untukku!! Bolehla kita wat kenduri kesyukuran kt umah mak mlm esok.. katenya..

alahhh hajat hati nak bagitau bonda dulu!! nk tipon dia sebelum naik keta g bekfest. tapi oleh kerana result dah ada kt tangan n perasaan gumbira yang teramat, tak sempat nk kol bonda dulu.. lepas bgtau husband, baru kol bonda.. tp dia takde pulak. ciksu yang angkat tipon. so, dialah orang ke-3 yg tau pasal good news ni..

dlm keta, tipon zurai.. bgtau dia result dh kuar. dn dialah org ke-4 dpt berita ni. then kami plan serba sedikit untuk kenduri mlm esok! sampai kedai, tipon #5, alaa tak angkat pulak.. nk tipon #4, ala musti sume org tgh keje.. sent msg jer la.... sume2 termasuk kwn2 yg byk bg support n doakan kejayaanku

hehehehehhehe hingga saat ni aku masih bersyukur sgt2! setelah segala rintangan dan cabaran yang aku lalui, akhirnya aku capai dan kecapi kejayaan tu jua..

dan setibanya aku di opis, kuucapkan tanda syukurku padaNya dengan sujud syukur padaNya..

Terima kasih atas doa sume !!
Semoga Allah merahmati hidup kalian jua..

Juga terima kasih atas ucapan tahniah samada melalui sms or fbku. semoga kalian juga beroleh kejayaan..

Wednesday, June 15, 2011

Birtdhay Hasya 30.5.2011











Happy birthday my dear. dah 6 tahun rupenya.. semoga terus membesar sebagai anak yang solehah, sayangkan adik, sayang ibu dan abah, hormat orang tua hingga ke akhir hayat..

p/s.. pakai baju t-shirt biasa jer sbb tak plan pun nak wat party. ni last minute punye plan laa ni..

Tarian payung hasya






Gambar sekitar tarian payung haysa kt ECM bulan may. nak donlod video tp slow bangat..

Permudahkan mereka2 ..

Aku sentiasa ingat pepatah ni.

Walaupun kita bagi bunga kat orang dan balasannya orang campak taik kat kita,
or
hari2 org campak taik kt kita, kita tetap kena bagi bunga kat depa2 tu..


Aku pernah dan akan sentiasa ingat taik2 yg depa campak tu.. aku ingat tp aku tak berdendam. Aku nak tengok satu ketika nanti mereka akan sedar dan balas balik dengan bunga.. (owhh.. teringat bunga genting higland dlm cite nora elena..hehehe)

Oleh itu, apabila ada orang mintak tolong, yang mana for sure akan menyusahkan aku, aku cuba untuk merealisasikan permintaan mereka tu walaupun ia agak perit bagiku..

Dan Alhamdulillah, setiap kali aku cuba permudahkan mereka walaupun aku sendiri dalam kesusahan.. Allah membalasnya dengan memudahkan jalan aku yang seterusnya.

Berkali2 aku bilang cara aku permudahkan mereka, dan setiap kali tu jugalaa ada jalan lain yang dipermudahkan untukku..
Pemurahnya Tuhanku..

Aku juga teringat petikan ni dlm nora elene jugak (heheee.. kuat sungguh penangan cite ni)..

Jika kita inginkan sesuatu dari Allah, kita hanya perlu bisikkannya kepada Allah. Dia akan mendengarnya..

Ya.. aku akui, bisikkan padaNya.. Dia Maha Mengetahui dan Mendengar. Dia Maha Berkuasa atas segalanya..

Monday, June 13, 2011

New hobby..

yeaa.. dah ada hobby baru.. so, dh tak boring dtg opis..heheee..

nanti dah berjaya kan aku cite yek.. nak balik rumah daaa.. tgk nora elena sblm start hoby baru .. jengg jenggg

tadaaa.. jumpa lg

Pada suatu malam yang sunyi...

jeng jengg...

kisah benar
waktu : tengah malam yang sunyi
lokasi : kamar tidur yang indah
watak : suami n isteri

Di tengah malam yang sunyi sepi, tetiba terdengar suara orang ketawa..
makin lama makin kuat..

ohh rupanya si isteri tengah ketawa sorang2..

suami : nape yang..
isteri : kih kihh kihh haa haaa... (terus ketawa)
suami : eh.. yang.. ngigau ke.. (lantas kejutkan si isteri yang terus ketawa tak berhenti..)
isteri : tak .. bukan.. kih kihhh kihh..
suami : abis tu nape duk ketawa sorang2 tengah mlm ni
isteri : ha haaa.. luculaa... geli2...
suami : haaa konpem mimpi la tu.. tulaa tido tak basuh kaki tadi
isteri : hihiiii bukanla.. ni haaa... baby ni, geletek orang ni.. geliii.. dari tadi dia duk geletek ni.. heheheee... geli ! geli!!


hahaaaa.... betul serius geli dia geletek..
owhh.. i like!!

Thank you Allah!

Friday, June 10, 2011

Innalillah..




DariNya kita datang dan dariNya jua kita kembali..

Adik arwah abahku dijemput Ilahi pagi ini.. dialah yang kurasakan paling hampir denganku walaupun hakikatnya kami jauh dan hanya sesekali berjumpa di majlis2 tertentu..

Alhamdulillah.. hingga ke akhir hayatnya, kami mempunyai hubungan yang baik samada sebagai saudara seagama mahupun hubungan antara anak sedara dan bapa saudaranya. Aku menghormatinya.. dan aku akan sentiasa merindui arwah abah setiap kali bersalam dan berjumpa dengannya..

Aku pernah tanamkan hasrat untuk berjumpa dan bertemu malah nak bersembang lama dengannya pada raya kali ni.. namun, Allah jua yang menentukan segalanya..

Semoga rohnya ditempatkan bersama bersama orang yang beriman. begitu juga arwah abah, tokki, yong, cik dan semua saudara seagamaku

Al Fatihah

p/s... cuma masih ada kesalan dihati ..

Wednesday, June 8, 2011

nak yg ni plak.. hehe



gambar taken kat sini

macam best kan.. canntik plak tu.. ishh.. mane nk cari.. biasanye dijual dlm RM30 untuk sebiji kek kan.. ala takkan nak kena beli 4 kek.. aku nak 4 keping jer. ada ke kedai kt kuantan nih yg jual sikit2 ekk..

Maveless yummy2!!

yessss... smalam dpt makan mr crab kt planet seafood.. fuuyohhh!! mmg meletup best giler ke aku yg terover nk makan sampai tak ingat dunia .. hahahaaa

oleh kerana dah lama sgt tak makan, dan dah lama jgk berangan nk makan mr crab ni, maka smalam aku pulun abis2. tokey yg belanja makan ni pun bg chance aku ratah abih teaaa ketam nih.. fuhh... mmg maveles !!

balik rumah, terbau2 lg isi ketam yg manis tu.. even masa duk taip entry ni dpn laptop pun duk terbau2 n terbayang lagi ketam yg sgt sedap nih

ishhh.. esok lusa kena pergi makan lg ni..

anyway tq very much untuk my wonderful bff aka adikku from kulim yg teman n belanja kami (aku n si baby derr hehee) makan best!! semoga kalian dimurahkan rezeki lagi. !

oh yee oleh kerana kenyang yang teramat hingga ke pagi ni, maka aku pun niat pose terus masa terjaga tgh malam tadi.

baby.. ariini ibu pose tau. ptg kan kt makan2 lg. nanti esok lusa kita ajah abah makan a.k.a ratah ketam best tu lg ye.. hehehheee

Monday, June 6, 2011

Perantau..

Hajat di hati nak upload gambar2 sekitar cuti2 kami.. tp ala.. nantila..
dah lama nak cerita pasal kisah anak rantau ni

aku merantau dari tahun 1995

1995-1996 - Matrik seremban
1996-1999 - UKM, Bangi n Kajang
2000 - 2003 : Keje n stay area Selayang, Bangi, TTDI
2003 - recently : Kahwin n decide to stay at Kuantan (Taman Tas, Pelindung, Beserah)

emmm.. dah hampir 16 tahun rupenya aku merantau..
aku tak pernah kisah pada ketentuan Ilahi ini. Telah tertulis rezeki dan jodohku disini.
Hampir setiap bulan kami akan merantau samada ke Kuala Terengaanu atau Felda Chemomoi, Triang ..untuk pulang ke kampung

Tapi kan... sejak dua menjak ni kan.. ada je cerita member2 skolah lama aku..
dia juga merantau mcm aku.. tapi akhirnya ditakdirkan dapat pulang ke kg halaman setelah berbelas tahun merantau..

mek da..
dulu keje langkawi, suami kt selangor. anak2 kt terengganu with parents.. pastu ditakdirkan dapat tukar ke trg. Maybe for future planning.. almaklumlah suami pun org trg. Jadi, dapatla dia stay kt kg walaupun suami masih kt Selangor. Tak kisahla kan.. nanti2 suami leh tukar lah tu..

Ila..
Juga merantau lepas spm mcm aku.. keje kat tanjung malim. Then, dlm bulan lepas dpt result tukar trg gok. Walaupun hubbynye org tanjung malim, tapi sanggup ikut isteri tercinta balik kg halaman.. mmmm.. bestkan!

Merra
Juga merantau.. yang terakhir berada di Sabah sehingga dikurniakan 3 orang cahaya mata.. tapi takdir Allah menentukan 2 orang anaknya dijemput Ilahi sepanjang mereka di sana.. dan Alhamdulillah, dah dapat tukar Selangor since this month..

Puan Roza..Asal Segamat. Merantau ke seluruh dunia menemani suami (Prof Muhd Kamil) belajar kt obersea dan keje seluruh kampus UiTM. Akhirnya ditakdirkan dapat berkidmat di UiTM Johor, menetap di Segamat dan dapat menjaga bapanya sehingga akhir hayat bapanya. Kini sedang dalam perancangan untuk menetap di bumi Mekah bersama bondanya dan keluarganya untuk mendekatkan dirinya kepada Allah


kan.. baguskan..
Itu semua nikmat Allah. telah ditentukan olehNya..
Yang pasti doa itu penting
Aku tak mengharap cuma kalaulah kami sekeluarga ditakdirkan untuk berbakti di kampung halamanku.. itulah rezki Allah yang amat aku nantikan dan syukur yg tak terhingga atas hikmat tersebut

Semuanya telah ditentukan oleh NYA
Doa yang terbaik untuk kami sekeluarga

Thursday, June 2, 2011

Nak ketam bungaaa

ada lagi 10 minit nak balik ni.. my laling dalam flight from kl to kerteh ni. mybe kul 6 sampai, kul 7 sampai umah.. smalam dia dapat lucky draw!! hehe.. aku cpt2 cop untk baby.. ihikss.. sebenornyer aku nak.. heheeee taktik licik kan

dan baby ni.. cam tau2 jerk nk dapat hadiah.. tap, tup, tik, dup, mcm2 aksi dah agaknye dia ni.. dari tadi duk bergendang tangan kaki kut.. tak sabar la tu cam ibu yekk.. hihii..

tapi, aku rase nak makan ni la.. nak makan encik CRAB. kami tak pernah makan sejak kawin. ntahla.. aku tak terasa pun nk makan.. tapi, ni rase nakkk sangat makan ..
nak masak sendiri kan kut tak jadi lak..

heee.. esok balik manir.. kut2 bonda leh tolong masakkan ketam.. buleh..??? plssss

Wednesday, June 1, 2011

Redha..

Sana sini semua orang dalam kesedihan. Cuba menerima dengan redha ketentuanNya..
Sahabat kami, Sharifah Maisara.. telah dijemput Ilahi pada 29 mei. Hari ni dah masuk hari ke-4 pemergiannya. Pemergiannya agak tragis kerana terlibat dalam kemalangan.

Aku bukanlah sahabat karibnya.. bukan juga kenalan yang selalu bertemu kerana berlainan kampus. Tapi meja kerja kami pernah berada sebelah menyebelah. Pusing belakang nampak dia, bersembang seketika.. dan pernah juga berkongsi cerita suka duka masing2. tapi itu dulu, 2-3 tahun lepas sebelum aku berpindah kampus. Aku juga pernah menulis kisahnya di sini

Aku tak tau kenapa.. hampir setiap malam, sebelum aku diulit tidur yang lena, aku mesti teringatkan arwah. Mindaku hampir tiap ketika mengingatkanku...

"Mai dah takde artini.. dia dah dijemput Ilahi. Dia dah selamat dikebumikan. Dia takkan muncul lagi di opis. Mejanya dah kosong kini. Dirimu takkan berpeluang lagi untuk berselisih bahu bertemu seketika di opis malah di mane2 saje. Cuma tinggal bayangannya. Dia dah pergi bersama kesakitan yang ditanggungnya akibat kemalangan tersebut. Dia pergi bersama tangisan pelajar2 kesayangannya. Dia akan dirindui semua. Redhala.. itu semua takdirNya"


Pagi ini, kami bersama2 membuat tahlil untuknya. Semoga dia ditempatkan bersama org2 yang beriman dan dicucuri rahmat atas rohnya..

Dan aku, masih tidak kuat even untuk menghampiri mejanya.. Aku tak berdaya lagi..

Al-fatihah

Happy Birthday Princess!

Hasya Addini

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Same dress, toys and bed..but different Addini