Jom CLICK untuk auto CLICK disini.. :)

Wednesday, July 27, 2011

Baby basuh keta..

hahaa.. tula ayat hasya masa duk main2 ngan baby..
dia kate..

baby.. wat ape ni...
ha haaaa. hik hik kelakola baby ni..
ibu.. kakak rase baby tengah mimpi basuh keta ni.. pusing2 ye basuh keta..


hahaa... ape2 je la kakak.
tu belum rase dia main gimrama tu..

Monday, July 25, 2011

Surat cinta 2

opssss tetiba jumpa surat cinta dalam henbeg.. tersengih2 aku..

pastu buka beg laptop.. ehhh.. ada lagi surat cinta..maka makin lebarlaah sengih aku ari ni

tq sayang!!

majuk..

rumah kami akan sentiasa meriah bila salah sorang balik lewat dari keje or mane2..espc outstation

selalunya kalau aku n girls balik awal, kami akan main sorok2. tak kisahla sorok belakang pintu ker, kt langsir ke, balik sofa ke, dalam bilik ke...
tapi, setiap kali aku nyorok ngan amna , aisehhh ini budak selalu buat kantoi. bila abah dia kata....

ohhhhh takde orang rupenya..
mmmm anak2 abah belum balik rupenya..
amna manerrr...


maka... dia secara automatik akan menjerit panggil

abahhhhhhhh amna kat sini..(sambil gelak kuat2)!!

adussss... penat dah pakat duk diam2 kalau abah panggil. tapi mesti tak jadi.
kak hasya ok jer. nyorok hingga laa orang jumpa

tapi, bila diorang nyorok ngan Dear, ohhh bukan main menjadi taktik abahnye. sepatah pun takde suara.. maka, kenala aku cari diorang hingga jumpa. pastu barulaa dengar suara amna gelak kuat2...!! huuuuu tak aci la amna ni.. pakatan sulit!!

tapi, aritu ...huhuuuu.. oleh kerana ada orang merajuk tak ada orang nk tlg belikan nasik goreng.. sebab ada orang dah lewat nak g tengok bola kt kedai mamak ngan geng2 dia...maka... takdelaa moment riuh rendah tu . tula.. sape suh bagitau last minit nak makan nasik goreng..

mmm rase rindu lak main sorok2 ni..

baiklaahh lain kali jangan majuk lagi tau.. kn dah tak best.
sib baik dapat makan buah semeta ngan ikan talapia goreng. yummy222!!

rahsia hadiah birthday 1..

2-3 ari ni, hasya suka buat pakatan sulit ngan abah dia... bisik2.. pastu cakap rahsia...

aku tau, dia nk pakat beli hadiah bestday la tuu..

ada ke patut aritu dia bagitau yang dia nak pergi jalan2 n main2 kat kuantan parade masa besday aku. aku kate mane boleh, itu besday ibu bukan besday dia.. tapi dia kata itu perjanjian lama dia ngan abah. aisehhh mane aci nii..

aku pun korek2.. haha.. senang jer korek rahsia ngan hasya ni..

kakak.. bagitaula ibu.. kakak nk bagi hadiah ape nanti
ehhh mane boleh.. kan rahsia...
mmmmm takpe, besday abah ibu tak nak kongsi rahsia hadiah ngan kakak..
haaaaa yelaaa yellaaa... kakak nk bagi gaun untuk ibu (gaun is preggy dress)
alaaaaaaaa tak nak laaaaaaaaaaaa ibu kan dah ada
takpelaa... ibu kan kata baby dah besar... nanti ibu tak muat bajuuuu
tak nakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk


ada ker baju gaunnn.. ishh tak bes langsung!!

ape yek yg dia pernah bagi...
mmmmmmmmmmmmmmmmm

aritu aku kate nak pokok bunga orkid.. nak gantung kat pondok.
tapi, pastu aku kate tak nak la...



mmm yang pasti nak g scan 4d.. insy!!

pasni kena korek rahsia lg..

Geletek dia...!! ha haaa

hi hiii hiiiii

oleh kerana dia dah besar, jap2 timbul kaki or tangan kat rumah dia ni.. maka, aku selalu geletek dia...

ha haaaa.. bila dia keraskan tangan dia, and move slowly.. aku pun cepat2 tangkap n geletek.. hahaaaa.... dia pun diam..

best2.. dulu slalu geletek ibu yerk.. hehhee

tapi, aku masih main sorang2 jek. yg lain belum berpeluang main sebab moment tu kadang2 jer berlaku.. tunggu dia besar sket, siapla kakak hasya n amna geletek.hik hikkk...

sekarang ni dia suka ketuk2 rumah dia ni.. tok tokkk tokkkkk... kadang2 lama, kadang kejap. jap2 terasa seperti dia duk main pusing2 ala gimnastik tu. berpusinggg2..



kalaulah aku ada scan 3d, bestnya tengok dia buat apa kann...
ohhh my dear.. ibu doakan sihat ajer2 yerk insyaallah

sensitif..

betul ker preggy ni cepat sensitif..?

semalam cam biasa, petang2 hari cuti kami makan2 minum2 kat pondok kesayangan. mmmm pekena nasi goreng, keropok, nescafe, telur mata. fuhhhhh bertambah2 makan. rase nak tambah lagi tapi perut dah kata stoppppppppp. kan tak bleh bangun plak heheee

abis jer makan, hubby angkat2 pinggan dan brg2 masuk rumah. dia nak tengok sepak takraw. huuuuuu mesia kalah laaa

so, tinggal aku n amna kat pondok

tiba2 aku nampak si jiran bergegas buka pagar dia dan cepat2 datang ke pondok. oooo ok sila2 makan.. nasik ada lagi. takpela katenya..

kami bersembang ala kadar.. aku takde mood sebenarnya sbb plan nak vacum keta pasni.
tup tup dia tanye..

nanti bersalin kt mane..
tak tau lagi maybe al farabi

pergila kt specialist jumpa pakar..
mmm tak tau lagi..
(idea malas )

dulu bersalin cepat ke lambat
mmm.. amna dulu tak lama sangat


akak rase kali ni mesti lama.. 3 jam koman2 kut
(aishhhhh... aku dah mula angin dah masa ni.. ada ke patut cakap cenggitu.. bukannye doakan aku dipermudahkan, tapi takutkan aku lak..)
moga2 mudah macam amna dulu... kataku

amna, nanti kalau dapat baby girl, bagi makcik la.. taun depan suh ibu beranak lagi..
(huuuuuuuuuuuuuuuuu dan aku makin geram.. tak tau ke betapa penatnyer aku bawak my dear baby ni, senang2 jer dia nak ambik. aku diamkan ajer. sekadar menghormati dia sebagai org yg lebih tua dari aku...)

tapi sungguhhhh aku tak bleh tido malam td sbb kata2 dia ni semalam. mungkin bagi dia tak serius tapi sensitif bagiku

aku sensitif sangat ker atau dia yang tak tau isu sensitif??

3 trisemester

Alhamdulillah.. dah masuk trimester ke-3.

Dulu2.. masa 2 trimester, aku selalu kate...

ehhh.. aku boleh lari2 anak lagi
masih boleh tido ikut suka hati, terlentang ke, pusing kanan ke kiri ke...
tapi,

lately ni, aku perlu kate gini lak..

ohh.. aku nak dudukkk.. penattt.. dok larat nak jalan2..
tido kena ngiring.. bantal penuh kiri kanan badan n kt kaki
nak pusing2 tido... ohhh, kena pegang baby dulu, baru leh pusing2..
alamakkkk... kaki crampppppppppppp


dan hasya n amna selalu kata gini..

assalamualaikum baby...
ibu.... baby dah besar laaaa..
besarnya baby kita....
baby buat apa tuuuuu
baby, ni mainan baby..


amna selalu peluk baby... bagi toy kt baby, rajin tolong aku basuh pinggan, jemur kain, angkat kain, ambik air masak,

hasya lak excited sungguh bila dapat rase tendangan baby.. dah selalu dia sembang ngan gosok2 baby, tp baby mesti selalu diam jerk bila dia nak main2 ngan baby.. dan minggu lepas, baru baby respon.. fuyooo.. suke sangat diaaa

dan baru2 ni hasya cakap ..

ibu.. ari jadi ibu nanti kita g tengok baby nak.. kakak tak sabarlaa nak tengok baby. nak tunggu dia kluar..

mmmm.. menarik jugak idea tu kakak.. tapi sebenarnya takut nak g scan.
takut yg pertamanya ialah the baby is a girl. walaupun dah set dalam hati kena redha samada baby boy or girl, tp mestila serba sedikit rasa mmmmmmmmmmm... kalau kali ni is not a boy yet kan..

alaaaaaa... syukurla artini. semuanya rezki allah. yang penting sihat walafiat kan

Wednesday, July 20, 2011

Surat CiNtA 1

TQ my darling.. hampir selang sehari dapat surat cinta
dalam surat tu mesti ditulis

I Love U!!

hehee... lagi2 dekat2 my birthday ni.. lagilaa excited orang tu tulis surat cinta untukku..

hik hik.. suka2.. aku klipkan kat meja opis ni. ari2 leh tengok..

sure I luv u tooooooooo!!!

Monday, July 18, 2011

rezeki bergolek2...




haaaa nilah rezki namanyer..

day 1
tetiba jer rase nak makan nangka.. hubby kate ada jual kat Eng Hong Balok kut.. maka kami pun susah payah ke sana cari, tapi huuuuuu dah habis kata orang jual tu

day 2
esoknya hubby kate lagi, nanti dia cari kat cherating .. aku pun tunggu dia balik dengan penuh harapan, tapi.. huuuuuu takde jugak katenya. kat balok pun takde. dan nangka tu dia gantikan ngan manggis, my feveret gok. aku makan seplastik tinggalkan 3 bijik je untuk dia ihiksss... tapi alaaaa nak nangka jugak..

day 3
niat nak makan nangka dah tak brape ingat dah.. aku excited nak wat agar2 pandan ngan hasya.. maka, ptg tu sakan aku search resepi agar2 ni.. tak ingat dah kisah nangka..
balik keje jer, terus keluarkan santan dari peti, ye la malam nanti nak buat agar kan. masak pun ala kadar je lauk malam ni sbb hubby biasanya tak balik hari ni..

eh ehhh.. tetiba kakak n amna terjerit2 cakap

"ibuuuu abah balikkkk yeaaaa yeaaaaaaaaa"

oh ye ker... kataku dlm hati. takde pulak kata nak balik arini. mesti ada hal la tu esok kt sini..
aku pun ke pintu tengok dia balik.. ada plastik beg. mesti makanan or kuih budak2 tu..dia pulak dari jauh lagi duk sengih2. ni nak cite pasal apa ni. ni mesti kalau bukan nak ajak kami jalan2 cuti2 mata malam ni or gi makan2 la nih.. kataku lagi
dalam hati

eh ehhhh.. nape tak bagi makanan tu kat budak2.. ehh.. ehh... laju jer hulurkan kat aku sambil sengih2. ohhhhhhhhhhhhh buah nangka !!! ohhhh aku dah lupe kisah nangka ni!! tq laling!! tq2!! tak sangka dia balik semata2 nak bagi nangka idamanku..

nyummmmm2 mmg sedappppp!! nah, 3 bungkus dibelinya! petang tu aje aku pulun sebungkus mkn sorang2 .. ehh ehhh makan 2 orangla ngan baby heheee..

day 4

balik keja, baby sitter amna bagi nangka lagi.. ohhh sedapnyer....
rezki bergolek2.

aku makan nangka tu sambil bergolek2 atas sofa tengok tv. nyum nyummmm

caye ker aku golek2.. huuuuuuuu baby jer golek2 dalam pewut ni sambil tepuk2 tangan ye yeeeee

Hidup dan mati

Aku suka juga bila dalam cerita2 tv diselitkan dengan ilmu agama secara tak langsung.. semalam aku dapat ilmu ni..

Hidup bukan untuk mati
tapi mati untuk hidup..


puas aku pikir, aku masih kurang paham.. hinggalah diterangkan begini..

Mati bukanlah pengakhiran hidup, tapi sebenarnya mati adalah permulaan kehidupan yang kekal abadi di akhirat..

Wednesday, July 13, 2011

owhhh aku tergoda!!

ish ishhhh... nape dia goda aku..?

alamak... amnaaaa, hasyaaaaaa tolongggggggggggg
ibu dah tergoda nih.. nanti bisik2 kt abah tau..!!!


sila refer sini..

sini
sini
sini



konpem u all pun tergoda!! kan kannn

Happy Birthday Princess!

Hasya Addini

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Same dress, toys and bed..but different Addini