Jom CLICK untuk auto CLICK disini.. :)

Monday, July 18, 2011

rezeki bergolek2...




haaaa nilah rezki namanyer..

day 1
tetiba jer rase nak makan nangka.. hubby kate ada jual kat Eng Hong Balok kut.. maka kami pun susah payah ke sana cari, tapi huuuuuu dah habis kata orang jual tu

day 2
esoknya hubby kate lagi, nanti dia cari kat cherating .. aku pun tunggu dia balik dengan penuh harapan, tapi.. huuuuuu takde jugak katenya. kat balok pun takde. dan nangka tu dia gantikan ngan manggis, my feveret gok. aku makan seplastik tinggalkan 3 bijik je untuk dia ihiksss... tapi alaaaa nak nangka jugak..

day 3
niat nak makan nangka dah tak brape ingat dah.. aku excited nak wat agar2 pandan ngan hasya.. maka, ptg tu sakan aku search resepi agar2 ni.. tak ingat dah kisah nangka..
balik keje jer, terus keluarkan santan dari peti, ye la malam nanti nak buat agar kan. masak pun ala kadar je lauk malam ni sbb hubby biasanya tak balik hari ni..

eh ehhh.. tetiba kakak n amna terjerit2 cakap

"ibuuuu abah balikkkk yeaaaa yeaaaaaaaaa"

oh ye ker... kataku dlm hati. takde pulak kata nak balik arini. mesti ada hal la tu esok kt sini..
aku pun ke pintu tengok dia balik.. ada plastik beg. mesti makanan or kuih budak2 tu..dia pulak dari jauh lagi duk sengih2. ni nak cite pasal apa ni. ni mesti kalau bukan nak ajak kami jalan2 cuti2 mata malam ni or gi makan2 la nih.. kataku lagi
dalam hati

eh ehhhh.. nape tak bagi makanan tu kat budak2.. ehh.. ehh... laju jer hulurkan kat aku sambil sengih2. ohhhhhhhhhhhhh buah nangka !!! ohhhh aku dah lupe kisah nangka ni!! tq laling!! tq2!! tak sangka dia balik semata2 nak bagi nangka idamanku..

nyummmmm2 mmg sedappppp!! nah, 3 bungkus dibelinya! petang tu aje aku pulun sebungkus mkn sorang2 .. ehh ehhh makan 2 orangla ngan baby heheee..

day 4

balik keja, baby sitter amna bagi nangka lagi.. ohhh sedapnyer....
rezki bergolek2.

aku makan nangka tu sambil bergolek2 atas sofa tengok tv. nyum nyummmm

caye ker aku golek2.. huuuuuuuu baby jer golek2 dalam pewut ni sambil tepuk2 tangan ye yeeeee

No comments:

Happy Birthday Princess!

Hasya Addini

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Same dress, toys and bed..but different Addini