Jom CLICK untuk auto CLICK disini.. :)

Monday, August 15, 2011

Shoping raye

weekends baru ni adalah kali ke-2 kami g shoping raye sama2. minggu lepas dah g cari kt mega mall, tp tak berkenan + mahal + x byk choice.

so sabtu, kami plan pergi awal pg untuk elakkan orang ramai. hasya dah bangun bersiap seawal 8.30 pg.. pastu tak sabar2 kejutkan semua orang n beleber2 kate dh lewat nk pergi..(padahal janji nak pegi 9.30 huuuu) . akhirnya 10+ pg baru bertolak. 10.30 sampai kuantan parade setelah berenti isi minyak dll. mak aiii.. rupenya org dh penuh time ni.. aduhaii...

tempat pertama tuju bahagian baju kanak2. pusing sana, pusing sini.. amna dh mula buat hal. nak pergi atas katenya..(ada tempat permainan yg diorg selalu pergi kt situ..). maka, terpaksala kami pujuk2 dulu nk kasi setel baju raya diorang jerk. sib baik kt sini banyak pilihan dan harga pun okla.. akhirnya setel jgk part diorng ni.. hubby pun beratur.. panjang gilerrrr.. jd, aku pn bawak budak2 naik main kt tpt permainan dulu..

budak2 dh leka main hampir setengah jam, barulah hubby muncul semula.. hehe.. sib baik bukan aku yg beratur. pastu, kami decide bg budak2 ni main kt playground berbayar RM5/kids untuk 2 jam. sementara tu bolehla salah sorang g round2 cari keperluan raya lak..

maka, hubby pun pegi shoping baju raya dia, aku tgk budak2. wahhh kakak kan main hepy lg!! tp dah janji tak boleh buka pose kalu penat main. dalam 40 minint pastu, hubby pun dtg, sengih2 tunjuk hasil belian dia.. baju ijau n seluar kalis api hahahaaa!! tak ramai sgt org kt bahagian men katenya.. pastu aku pulak pk aku nk g window shoping lak. leceh kalau bw budak2 ni..

so, aku pun memulakan sesi rondaan.. heheee.. ronda jer.. dan hasilnya selama hampir 1 jam, aku cuma beli kad raye 5 keping.. hehehheee... hubby start beleter.. hehheee.. biasala kan org pompuan .. servey dulu. pastu aku nak dia yg pilih.. hehe..

maka, lepas tu sume diorg kena ikut aku ke kedai pilihanku.. try pakai.. oohh tak sesuai laa kate hubby. ok, kita ke kedai ke-2.. haaaa cantik2, lawo2!! amik yg ijau ni... heheheee... aku pun sengih panjang. try pakai, padan.. maka setle laa part aku.. yesss!!

kasut raye bebudak.. pergi kedai bata jer cam biasa cari bublegummers.. aku suka kasut dia sbb lembut jer dan cantik2 untuk budak2. pilih dan pilih... hasya sibuk baca buku 'asuh' , dia try pakai jer, tengok pun tak rasenya.. bila tanye ok? ok ok je katenya.. amna lak..mane2 jer sume dia suke. dan dia cam biasa akan terjerit2 suke bila dpt beli kasut baru..

mmmm.. pastu g cari brg2 dapur + buah2 + jus dll kt level bawah. budak2 sume pakat duk dalam troley jer. penat la tu..buah2 kt sini bestlaa.. byk pilihan n segar2..


opsss pastu tak boleh balik lg. nk g amik seluar kalis api hubby yg hantar kt kedai cina td. suh cina tu potong sket sbb labuh sgt. kami naik level 3 n aku dan budak2 tunggu kt depan the store. punyela lama dia gi amik rupenya cina tu baru nak jahit. aduhaiii penat kami tunggu siap bersila2 kt lantai sbb takde tpt duduk..

ok, dh setle jom kt balik..!! from 10.30am to 3.30 pm. penat tp best!! dh lama tak shoping raye sama2. dah 2 tahun aku shoping raye sorang2 kt sogo. almaklumlah odw nk g kelas uitm tu aku singgahla terus shoping bj diorg. ingatkan dh best g shoping kt sogo, tp rupenya shoping ngan family ni lg berganda2 best!! tak caya, cubelaaa..

eh, odw balik rumah sempat lg singgah kedai.
mula2 solat dulu kt surau, pastu g tunas manja beli brg yg takde kt the store td. pastu masuk pasar, beli ikan siakap n sotong n ikan kembong.

balik rumah.. rehat jap. pastu kami pun mula bersilat kt dapo la.. masak siakap bakar, udang goreng ngan sayur n lauk special untuk tuan puteri hasya..telur mata gegar!!

tq laling tolong aku kt dapo.. dan sentiasa tolong aku kt dapo. kalu dia tak masuk dapo, rasenya mustahil aku akan masak kut.. hehehe aci dok? sbbbb... dia kn mesti dan akan sentiasa ada kt dapo bila aku akan ke dapo.. hehehee dari dulu sampai sekarang!!


Tuesday, August 9, 2011

Menu lagi

Jumaat - Ikan bakar, sambal udang, sup ayam
Sabtu - first time beli nasik kt bazar, nasik kerabu, nasi dagang
Ahad - sotong bakar, singgang ikan aye, sup cendawan
Isnin - Yesss... nasi beriani alif. tapi tak best daaaa

mmm.. arini nk masak ape pulak yek. sup2 or lauk2 yang tak pedas tu mesti kena masak ari2 sebab tuan puteri hasya nak makan lauk tak pedas. telur boleh makan masa cuti jer.

oye semalam student bagi kek coklat. yummy!! sedap bangat!! aku makan dengan baby sebab hubby n anak2 tak suka. soooo ape lagi, pulun sakan makan.. baby siap makan2 sambil joget2 la la lallaaaa hehe.. time kasih my dear student, lain kali boleh bg lagi hhehehehee

Addini..

mmmm... yes itu kata doctor. kami bersyukur aje lihat dia sihat walafiat. semoga aku pun dikurniakan kesihatan yang berpanjangan dan dipermudahkan aku dalam menjaga amanat Allah ini .

batuk2.. sakit tekak dah datang.. huuuuuuuu mane boleh minum air pose ni.

Friday, August 5, 2011

Menu berbuka puasa

Selamat berpuasa. semoga Ramadhan kali ini yang lebih baik dari tahun lepas.
alhamd hari ni dah puasa ke - 5. kami masih main masak2 lagi kat umah. ntahlaa, tak minat nak beli lauk kat bazar. mmmmm... petanda baby girl kah...??

day 1 - masak lemak sotong, paprik seafood, ikan goreng
2 sup cendawan, sambal udang, ikan masak lemak kuning
3 mihun goreng seafood, keropok,
4 tomyam seafood, fishball goreng, sambal ikan masin, mi goreng, air bandung, agar2 milo + susu

kuih banyak beli kt bazar jerk
dan hasya.. alhamdulillah.. pose penuh lagi hingga arini

Happy Birthday Princess!

Hasya Addini

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Same dress, toys and bed..but different Addini