Jom CLICK untuk auto CLICK disini.. :)

Thursday, September 22, 2011

magnum classic!!!




owhhhhh iklan dia kt tv sungguh menggodaaaa!!!! sangat2 mempengaruhi jiwa raga aku chewahhhhh!!! sib baik iklan dia tak selalu keluar tv

tapi ada org tu janji nak belikannnn... cepatlaa beliiiiii!!!! tak beli berdosa ayookkkk!!

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm menyelerakan sungguhhhh kannnnn!!!!

eh ehh senangnya..!!

aku berbaring di sofa. bantal penuh kiri kanan belakang atas bawah hehehee.. susah payah aku cuba mengiring ke kanan sambil tolak2 bantal lagi. dushh dusshhhh dashhhh baby tendang. adusss sakitnye..

tetiba aku terpandang sesuatu yang buat aku rasa pelik.. ehhh maybe aku jer kut yg pelik, orang lain kata biasala tuu..
mmmmm.. aku tengok my darling duk baring. pastu dengan lajunyer dia .boleh ngiring pusing kanan. pastu ehh ehh pusing kiri lak.. senangnyer.. semudah abc kerr...

ahaaa.. lupa, dulu aku pun cam gitu gok. nak buat ape pun boleh. ape2 jer ,, nak lompat pun boleh.

tapi leni, bila aku tengok kt cermin.. ahaaaa sebijik mcm bola kt pewut. heheee.. comel jerr ihiksss.. lawak pun ada rasenya.!

dan dalam masa2 ni, ape2 yg nakkkk sangat aku buat lepas deliver ni ialah:

pertama sekali aku nak berlari!! yesssssss sbb dah lama aku tak boleh berlari. aku nak kejar amna naik beskal. nak tangkap rama2 or kelip2 hehee

kedua aku nak berjalan dengan betul. tegakkan badan, jalan lurus jer. bukan mcm ketam. hehehee.. merapu meraban jer jalan

ketiga.. aku nak melompat setinggi awan !! hahahaaa

keempat.. aku baring n tido dengan gaya bebas!!

kelima.. nak masak banyak2!! nak masak itu, ini, pastuuu makannn ramai2!!! yessss!!

keenam.. nak bawak keta dgn selesa. lening aku rase mcm byk sangat gangguan masa nak bawak keta. even nak naik keta pun kena letak punggung slowly.. hehee.. jgn main hempap jer kt seat aku yg comel tu. pastu nk turun keta pun kena slow motion.. hehee reason, stereng besar sangat hihihiiiii. pastu, nk drive pun rase kurang selesa. rase nk luruskan kaki jerrr tp mane keta nak jalan kalu tak tekan minyaknye wehhhh

ketujuh.. nak masuk kelas dan mengajar dengan penuh semangat. sbb aku rase mata2 depa kt dalam kelas tu bukannye fokus sgt kt white bod. aku tau depa duk telek bola yg aku bw ari2 ni.. huhuuuu.. apela korang ni

kelapan.. aku nak lepak sambil baring2 atas buai gantung kami kt pondok. owhhh dah lama buai tu kosong takde orang baring.

9.. nak potong kuku kaki sendirik. aku tak suka hubby potong. dia suka potong pendek nauuu sampai rase mcm sakit kuku

ahhhh ape lagi yekkkk..
ehhh hampir kul 11. aku kena ke campus gelora. ada kelas jap lg..

nanti sambung lg!!
chaloo wassalam

Tuesday, September 20, 2011

Hasya n puasa

ohye.. just untuk my personal reminder..

Alhamdulillah.. my princess Hasya Addini puasa 29 hari. tinggal sehari sbb penat main weekend. tp, lepas tu dia janji tak buka puasa dah walaupun penat.

Ibu bangga kakak. Ibu tak sehebat kakak masa umur 6 taun tauuu!!!

Monday, September 19, 2011

accrued..?

hehehee... dalam accounting, accrued tu maksudnya terakru.
terakru tu maksudnya sebarang transaksi yang berlaku pada bulan tersebut dan sepatutnya dah dibayar pada bulan tersebut tp belum bayar lagi hingga kini..

ahahahaaa... ada paham kaaaa??

aku rase aku banyak melakukan 'accrued transaction' dlm blog aku nih. maksudnya cerita tertunggak atau cite dh basi daaa tp lom cite2 lg.
mmmmmmm dari kisah besday aku, besday my dear, sambutan raya, jln2 open house kami, kenduri, perkembangan my dear princess amna n hasya, gosip2 hangat ... dll

ntahlah bila berkesempatan. nk donlod gambar pun slow sangat tenet..
dan target aku adalah... habiskan all slilibus n mkk by next week!! tak mboh nyusahkan orang tanggung keje aku bila cuti panjang aku bermula nanti..

doakan yang terbaik untuk kami yek!!

35 or 36 or 37 weeks?

not so sure.. aku malas nk kira.. yg aku tau, ada lagi hampir sebulan untuk menunggu my dear princess ni.

aku hanya mendoakan yang terbaik untuk kami. selamat, sihat dan dipermudahkan.
doakan kami yek...tq!!

beberapa nama dah disenaraikan kt freeze. tp belum ada kata putus.. tak macam amna n haysya. awal2 lg dh decide nk bg name ape..

barang2 keperluan baby pun br start kemas semalam.. huuu.. barang untuk bawa ke klinik lum prepare letak dlm keta lg. dulu... awal2 lg aku dh bereskan sume. rasenya seawal bulan ke-7 kut..

beberapa barang masih perlu dicari.. mmm ape yekk
minyak yuyin, sikat baby, towel kena beli lg,

barang aku... satu pun belum kemas lagi.

huuuuuuuuuu dan kami masih dalam perancangan untuk berholiday sebelum g holiday 2 hari 1 malam di klinik al-farabi nanti... heheheeee.... mane yek nk pegii??

Salam Aidilfitri

Hari ni dah 21 Syawal.. lamanyaaa tak update blog.. sebab..
1. malas
2. bz g raya
3. bz makan2
4. bz abiskan keje kt opis sebelum cuti panjang 2 bulan nanti..

heheheee... malassss babeee... tp masih ada pengunjung. thanks dear.

juga salam kemaafan samada yang sengaja, tak sengaja, sepanjang aku bersama kalian..
ampunkan kesalahanku dan doakanlah aku dipermudahkan atas segala urusan terutamanya sepanjang proses kelahiran our new baby nanti.. insyaAllah.

salam aidilfitri

Happy Birthday Princess!

Hasya Addini

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Same dress, toys and bed..but different Addini