Jom CLICK untuk auto CLICK disini.. :)

Monday, October 3, 2011

Best ever moment!!

kami ke klinik untuk rawatan dan discussion dgn gynea. ohhh.. best juga dr ni. baik n explain everything yg kami tanye.

then, it's scan time.!! wah ok juga fasiliti kt sini. aku tak perlu laagi kena teleng kepala untuk tgk mesin scan kt tepi kepala aku mcm kt lain2 klinik. kali ni, dia dh linkkan dgn tv lcd 32' kat atas syiling setentang dgn mata aku kt katil. jd, mmg clear sungguh gambonyer walaupun tetap hitam putih.. (hehee.. ofcos ler, mane ada colour)

first, tengok kepala..

'mmmm umur baby dh 38 weeks tp size 36 weeks.. takpe, it's normal. okla. berat dh 3.1 kg. normal mcm berat kakak2nye lahir.

pastu, tengok jantung..
ok, good! laju. normal. sihat. ni sekeliling ni yg hitam .. air ketuban. masih banyak. yg ni pulak buah pinggang, usus, tulang belakang, tali pusat,bla.. bla... banyak lagi laa yg dia terangkan. klinik lain pun takde explain mcm ni. yelahh.. kdg2 aku tak paham gambar scan ni. so, kali ni banyak yg aku paham dah..

pastu ukur saiz kepala, saiz tulang peha
alhamd, semuanya ok

then, tetiba dr cakap...

'haaaa tengok ni, ni hidung dia, ni yang hitam mcm lubang ni.. mata dia.. dan tengok ni.. mulut dia... hahaaa tengok2 dia tengah makan tu.. duk kunyah2 sambil goyang tangan ...'

owhhh mane2 .. haaaaaa yessssssss mmg clear nampak pipi dia mak aiiii tembam mcm amna masa lahir dulu.. dan ehhh betullaa dia tengah kunyah!! sooo amazing!! mmgla ini bukan scan 4d or 3d, tapi aku boleh nampak gambar dia. lama juga dr ni bagi kami menikmati saat2 indah tengok dia tengah gerak2 sambil makan ni.. ohhhh... mmg sweeeet sangat!

sayangnyer kami tak dapat rakam moment indah ni. yelahh.. mane tau scanner kt klinik ni kira canggih la jgk.!!

dan aku duk terbayang2 lagi saat indah kt klinik tu. rase cam tak sabar nak tengok face 2 face!! rase mcm makin sayanggg kt baby nih..

bestnya kalau boleh scan tiap saat kan!!

dan konpemla kali ni kami boleh tengok samada our baby ni addini or addin. dan.. konpem kata dia..

'yessss u've complete charlie's angel now!'

dan kami terima berita tu dengan membayangkan senarai nama our addini kt freeze.
syukur atas kurniaan terindah dalam hidup kami ini

semoga kami dipermudahkan untuk next step amin..
doa yekkkkkkk

No comments:

Happy Birthday Princess!

Hasya Addini

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Same dress, toys and bed..but different Addini