Jom CLICK untuk auto CLICK disini.. :)

Monday, December 19, 2011

My Addinies

Dulu2 masa nk cari nama untuk Hasya, kami decide nk cari satu nama yg akan digunakan oleh semua anak2..chewahh padahal br anak first tu. sbb mcm best jer dulu ada studentku nama mirza ++. semua adik2 dia nama mirza ++. mcm trademark gitu. maka setelah ambilkira nama kami jg, akhirnyer timbullah idea ARTINI + DIN = ADDINI/ADDIN. so, skrg ni kami panggil our addini ni sbg ADDINI NO1, ADDINI NO 2 & ADDINI NO 3. HAHAAA lawakkan, tp best!! SOO SWEET

55 bekas dadih untuk my Durrah

Each bekas dadih tu letak 2-3 oz EBM. kalau 55 x 2 =100oz++ . Alhamd rezki untuk stok susu bby. tu yg aku random kira td. Dan ada yg 2.5oz each. Dulu2 rase cm x yakin jer nk fully bf nih. tp berkat kesungguhan, sambil tgk2 blog mereka yg fully bf nih, sunnguh mberangsangkan. Siap ada yg jadi ibu susuan sbb dh terlebih2 stok susu untuk anak mereka. Moga Allah murahkan lg rezki untuk anakku aminnn

Bye baby!!

Masa baby umur 53 hari dah kena tinggal kt rumah bs sbb aku kena g kusus. Mula tu tinggalkan dia untuk try serasi x. Then bg susu 12oz sbb bajet dia minum 2oz each. rupenya bs bgtau dia minum byk. 2 jam je dh habis 6oz. Jawabnyer separuh hari jer aku try ngn pgasuh sbb susu ebm dh habis stok. Makanyer, masa nk g kusus aku bg 21oz susu sbb bajet 12oz unt separuh hari, then tambah lg 10oz (total 31oz). yelaa biar lebih, kalau x cukup kn mana lak bs nk cari susu sbb aku g kusus kt kl. Hubby lak keje kmmn. Hasilnyer mmg ngam2 HABIS 21oz, tp yg balance...huuuuu mmbazir dh kena buang.Dan lusa bby kena tinggal lg sbb ibu dh start keje huuuuu sedih!! B GUD GIRL YE SYG KT UMAH MA..

Baby Durrah sudah 2 bulan!!

wah.. kejap jer dah 2 bulan umur Durrah esok. Sory tak dapat nk upload gambar sbb susah guna krom nih..aduhlaa. Tp anyway dia dah boleh mmmmm : 1. Suka borak. Dia akan tersengih2 sambil bunyikan suaranye bila orang layan dia sembang. 2. Makin chubby, bulat, besar n makin berat. 3.Tiap malam mmg dia akan tido lena paling lewat kul 12 strait tido sapa kul 10 pagi. Adalah bangun 3-4 kali untuk bf. 4. Suka org dukung tegakkan badannyer dr dukung dia baring. 5. Lehernya dah keras dan dah dah boleh tegakkan kepala. Ni masa dia umur 2 hari lg dh keras. Mayb sbb aku byk minum anlene kut. 5. Masih meragam tido siang. Kadang tido lama kdg kejap..yelaa tido x pakai buai kn. Aku layan je kerenah dia, cuma risau kalau kt rumah bs nanti. 6. Mcm biasa, mmg dia suke mandi. mmmm ape lg yek!! yg pasti dia mmg comelllll n aku suke gomol2 dia... hahahaaaa LOVE U B!

sebab dah lama x tulis blog

hahaa.. macamlaa aku ni ada peminat. Tp takpe aku menulis untukku diriku dan my lil Addinies. Sbb dah lama tak tulis : 1. masih tak boleh login kut ie or mozila..rasenya virus ni kut. 2. Login blog kut chrome yg mane mmg tak best langsung bgku. 3. Hari2 blogwalking tp tak boleh nak tulis dlm blog sendiri sbb sambil main tenet sambil riba my lil Durrah, so payah sket nak taip hehee.. anyway try to update my stories since bby tgh tido

Sunday, December 4, 2011

mandikan baby Durrah

nape aku suke mandikan baby ? oohh sbb pertama, dia pn suka mandi. tak pernah nangis. dan dia mcm sgt selesa bila mandi tu. ke-2 sbb time mandilaa aku dpt tengok seluruh tubuh dia sambil gosok2 ngan sabun n jirus2 air. time tulaa rase 'oohhhh dh besar bby ibu, ohhh sempurnanyer anak ibu ni, ohh besarnyer kuasa Allah, ohh hebatnyer Allah mencipta zuriatku' dan mcm2 lg yg aku rase. OOOhhh lps ni hanya boleh mandikan bby time weken jer. huuu takkak nk mandikan dia pg2 b4 g keje or mlm after dh balik keje lakk huhuuuu

being a housewife

seronoknyerr bercuti2 kt rumah walaupun boring dah heehee. best tgk anak2 mbesar dpn mata. tp lg 2 minggu, aku dah habis peluang bergembira n tgk anak2 setiap masa. pasni cuma bersama mereka waktu mlm n weken jer. mmmm kena tunggu cuti bersalin yg ke 4 n 5 lakk.. aishhh cptnyer angan2 aku ni. tu pun tinggal balance cuti untuk 2 org jer. nk lebih2 kena paid leave lak lg haruu. dan dh beberapa kali jgk aku suakan idea best ni kt hubby "nak berenti kejela jg anak2 hik hikk". nak tau dia kata apaaa ? " " katenya.(diam der tak kata ape). jd, apekah maksudnyer tu yanggg oiii. diam tanda setuju kan kan hahahaaaaa. (abis tu skrol masterr ko nk wat ape ku tini wehhh)

aktiviti petang baby Durrah

haaa sejak abis pantang, aku pun mulakn program tuk bby. yolaaa dh lamaa boring giler duk dlm rumah. nk jalan2 pn kena tunggu hubby free huuu. jd, hari-1 kami main kejar2 kak amna n kak hasya kt jln dpn rumah jer.. hahaaa hepy wehhhh!! hari ke-2 kani main buai kt pondok, lepak.. huishhh hepynya hatiku! hari ke-3 lak, aku bw 3 org addini g tmn gelora sambil mkn kepok n goreng pisang hehee. hari ke 4 lak g shoping kt ktn parade n ecm n mkn2 piza. hari ke-5 smlm x g mane2 sbb bby tido ptg. mmmm arinilak nk wat ape ekkkkk

Happy Birthday Princess!

Hasya Addini

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Same dress, toys and bed..but different Addini