Jom CLICK untuk auto CLICK disini.. :)

Wednesday, January 11, 2012

jammed!

Ujian dari Allah semua. Oleh kerana sume satu rumah demam, rumah jd huru hara jap. Alhamd bby cuma dmm suam2 kuku jer. Risau kalau bby dmm ni. Mcm2 boleh jd.

Ptg Khamis aku dah start dmm kt opis. Menggigil masuk kelas, masuk meting lg. Bdn mmg dh lemah2 dah. Tapi ku gagahkan jua. Balik opis ambil Amna n Hasya yg tak pergi skolah sbb dmm. Kak leha - bs- dh tipon td bgtau Hasya muntah 2 kali td. uishh dia ni mmg kalau dmm mmg muntah. Pastu kak leha bekalkan bubur nasi yg dia masak td untuk mkn kt rumah lak. tq kak. Pastu ambil bby. Dia meragam jg . Kena tidokan dlm buai sbb tak sedap bdn kut. padahal b4 ni tak pernah masuk buai pun.. huuu.

Balik jer rumah, bawa masuk brg2 penting je dlm rumah. Yg lain sume tinggal kt dlm keta. Pastu tido..sbb bby pn tido. Malam tu aku susukan baby sambil baring jer. Mmg lembik sungguh. Dahla hubby mmg lembik terus. Dia mmg kalu dmm mmg terus kaw kaww la. tak boleh bangun. Maka, aku pun dengan kudrat yg ada bg bdk2 mkn ubat, suapkan bubur kakak.. akupun makan bubur tu jer. Hubby,huhuu sian dia makan megi rebus dlm microvawe jer sbb dh tak larat sgt2 nk tolong masak. Tu pun dia rebus sendiri.

Sambil demah2 badan bdk2 ngn air, masa tulaa terasa nak ada makkk.. huuuuu maaa , orang demam ni.. kan best kalu ma ada.. huuu.. dan mmg malam tu aku tido dlm keadaan merengek2 tak selesa. Rasenya demam kali ni mmg dasyat ler. Sakit bersalin aritupun takdelah mcm ni..errkk ye ker ke aku yg dah lupa rase sakitnyer??

Dan pg2 esoknya b4 nk g klinik, nk hantar msg bgtau mc kt student n bos pn mmg tak larat sungguh. Nk suruh husband kn kena cerita pjg lebar lak send kt si dia si dia ni.. lg penat nk bercakap.. huuu. masa dlm keta nk g klini, kakak yg dh ok sket dmmnya, mula nk bercerita panjang.. kesian jg dia ckp sorang2. aku ye kan jer laa ape yg dia ckp. Hinggalah oleh kerana dia tak berenti2 ajak sembang, terpaksala aku cakap "kak.. ibu tak larat sgt ni. Nanti kalau ibu larat kn kita cakap2 lg yek" "haaa ok ibu". barulaa dia stop.huuuuu..

Balik dari klinik, buka pintu, MasyaAllah, rumahku... jammed! dengan toto2nya kt ruang tamu, selimut2 tak berlipat, bantal merata2, brg2 atas meja mkn, satu sink penuh dgn pinggan mangkuk, baju2 kotor sebakul.. huhhh Jammed rumah bila dua-dua sakit.

Pg ni alhamd dah ok. Biasanya aku dmm paling lama pun 2 hari jek. Cuma hubby duk ngekok dlm selimut lg tuh kt rumah. Moga cepat baik ye

No comments:

Happy Birthday Princess!

Hasya Addini

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Same dress, toys and bed..but different Addini