Jom CLICK untuk auto CLICK disini.. :)

Tuesday, February 21, 2012

Besi??

Scene 1.. 7.30 am

Abang.. kunci kancil mane?
Ehh alamak dalam poket seluar ni. Abang dah kat cerating ni. Acu cari kunci spare kat situ sana sini sinunggg
.
.
takde.. takdok.. pull stop
Ok ok tunggula abang baliklaa..
Arhhh tak yah balik laa. dah jauh sangat kt cerating
Abis tu nak wat camne..?

Scene 2
Okeh.. jangan nangis. Marah?? dah takde perasaan nak marah dah. Buat ape marah tak guna jugak bukan buleh selesai masalah. Geram? adalah seposen kut.. 
Nak panggil jiran semua takde. Tinggal aku n Addinies jer.

Scene 3
Aku dengar kakak duk engaged ngan abah dia..
tak payah balik ibu kate.. haa.. tak jumpa.. entah..

Scene 4
Kakak.. meh tolong ibu...
tolakkkkkkkkkk haaa tolakkkkkkkkkkkk 
aku dengar kakak panggil adik dia..adik, jom tolak dik........
haaa can u imagine dis??

cute kan??

tapi sila tukar ur imagination tuh..
keta kuning tu is a kancil
aku duk pegang stereng sambil berdiri kat tepi keta
kakak kat belakang .. mayb ada amna skali kut aku tak perasan


makaa. inilah jadinya.

huhuu... pancit aku seh!
gambo sebenar takde sbb aku dah tak kuasa nak ambil gambar masa tu.

lepas tolak kancil ke tepi, kena ambil barang barangggggggg dalam kancil pindah ke keta satu lagi. Aduss... penat giles. Tapi selesai je letak si Addini comel dalam car seat, terus aku lupa everything!! 
haihhh.. mujurla ada penawar hati ibu nih.

Pastu aku tak tau dah apa hasya tipon2 kat abah dia.. 
Aku ?? mmmm mayb akan ada muncung itik 44 hari kat rumah pasni!! camni..
mmmm besikah aku today?? yeashhh i am wanita besi terakhir today!! No more after dis!!

Wednesday, February 15, 2012

My lovely Hasya, Amna, Durrah Khayla



Ibu sangat sangat menyintaimu..
tak tergambar oleh kata2
Ibu sangat sangat bahagia dengan kalian
penyeri hati ibu
Hasya peneman ibu 
Amna yang selalu ceria dan gembira
Durrah Khayla yang selalu membuatkan ibu terkejar2 balik kerja untuk menciummu

Ya Allah.. Alhamdulillah atas kurniaan terindah dalam hidupku ini

For you dear..!

Kakak suke tengok gambo masa dia kecik2 espc masa time dia niarap. Tapi, tak banyak sgt gambo yg ada sbb zaman dulu kan guna kodak. Jadi, untuk baby Durrah, ibu letak gambar ni kat blog ibu supaya one day u can see how enjoy we are wif u .. More pictures dalam pen drive hehe..


 Ni second time leh nerap. morning. 1st time ibu tak sempat nak snap
 Ni masa mula2 sampai rumah .. ptg. Tak sabar2 bb nak nerap.ohh nak tunjuk terer nampak.
 Nerap lg
 ohh penat laa
 huhhh sudah penat.. isap jari la best jgk
 kakak.. balik skolah jer tak sabar2 nak tengok adik dia niarap.
 mmg sayang sangat dia kat adik
sometimes.. dia mmg selalu kiss adik dia.. selalu.. espc bila balik jer dari skolah.

ok bby.. go bby go!

Really??

Ni cite dah basi tau.. tapi nak cite jugak untuk ingatan aku dikala tua or.. dengan harapan akan berulang lagi ekekekekke

Dialog sebenar..

Kakak.. mane name tag cikgu bagi aritu..
(Dalam hati aku.. alamak, ibu bz ni kak. nanti lain kali ibu jahit ehhh.
 So, aku pun diamkan diri sambil cari pot spesel kt depan tv. Nak tengok ajl ha haaa..)

Tapi... dok syokk tengok ajl dgn baby... tiba2 dengo bunyi bising..
opss... aku intai.. opocot!! ahaaa.... 
Ape lagi.. ambik gambar.. ha haaa





 

Tara... nilaa hasilnya.. abaikan model yang masih mood pagi hehe..


Mayb bg sesetengah orang , elehh tak pelik pun.. biasa lah tu. Tapi, bagi aku, aku sangat suka bila my dear buat sesuatu yang tak aku sangka .. suprise. !!
Kdg2... baju2 skolah bdk2 ni (baju skolah pagi, skolah petang, baju taska) yang aku nak gosok, duk cari2... ehh ehh ..tup2 tengok dah siap tergantung elok siap gosok lg. Haihhh sweeeeeeet la ling! hehee..Tq laling.. Luv u laa!

..note : he is not a tailor okeh! mesin jait tu aku je yg guna wat jait langsir etc...

Friday, February 10, 2012

Hasya @ school

Senario 1

Ibu.. kat skolah tadi ustazah tanye.
Sape yang mak dia garaangg kat rumah.
Haa.. ibu nak tau, semua orang angkat tangan. 
Kakak je tak angkat tangan.


Aikk.. bukan ke aritu kakak kate ibu garang 
(dalam hati bangga jap, rupenya sume mak2 garang so bukanla pelik kalau mak garang kan hehee)


Ibu kan garang kadang2 je. 
Ibu garang kalau kakak wat salah.
Kalau kakak betul, ibu tak garang pun... 


Haaa... kan betul ibu bgtau aritu.
Ibu marah kalau kakak buat salah.
Kalau kakak buat benda betul, ibu tak marah kan..
Ibu sayangggg kakak


Yelaa.. memang pun ibu baik sangattt..!!

(ohhhh kembang semangkuk jap., ulang semula kak hahaaaa!! )

Senario 2

Ibu kakak dah ada kawan baik kat sekolah. Nama dia A dan B.. (ok, aku lupe nama kawan dia so guna si A n B je yek)
Haaa bagusla. Kakak g makan kt kantin ngan diorang ke?
Yelaa..
Aik.. takkan gi 2 orang je??
Abis tu, tangan kanan A pegang, tangan kiri B pegang.. Orang lain tak boleh pegang dah

(huuuu.... motif?? kena ada banyak tangan baru ada ramai kawan ker?)

Senario 3

Ibu.. adik angkat tu apa?
Ohh.. maksudnye adik tu kena angkatlaa..
Ibu... cakapla betul2!!
Iye.. macam kakak angkat adiklaa.. huu.. tanye abahla..


Abah.. adik angkat tu apa?
Haa... adik yang kena angkat! Angkat tinggi2 macam ni haa... (sambil angkat baby)
Kan.. kann.. betulkan ibu cakap dlm keta tadi..
Abah.. kakak tanye betul2 ni..
Napenya...
Ada kakak darjah 2 nak suh kakak jadi adik angkat dia..
Ohhh gitu... ok laa... adik angkat tu... bla blaaaa... (hubby pn explain laaa.)
Abis tu sape nama kakak angkat tu?
Ntahlaa kakak tak tau..

(Huk... darjah 1 dah pandai angkat berangkat? Sib baik bukan abang angkat kak.. Ingat lagi zaman skolah2 dulu.. hahaa.. ntah mane perrgi dah depa sume tu...)

Thursday, February 9, 2012

First step!



Haha.. semalam bby tido. Pastu bila dia jaga , dia golek2 then berjaya niarap. Ni mmg aku tengok sendiri sbb masa tu duk makan kt meja makan sambil jeling tengok dia tido. He heheee menjerit2 aku panggil kakak n amna suh tengok. Pastu terus tipon hubby.  (Tak sempat snap gambo sbb tak lama lps dia niarap dah nangis laa plok.)


Abang.. baby dah niarap td... horeeyyyyyyyy!!
Ayang tolak dia bg niarap ehh...
Ehhh mane adaa... yeeea dia golek sendiri td.. dok caya tanye kakak ni. Orang taulaa pantang tolong dia kannn



ha haa.. gud girl walaupun lari dari target ibu!! go go bby!!

Pantang?? Haa org tua2 kate jgn tulung bby niarap sbb nanti sampai bila2 dia tau akan ada org tolong dia kalau dia tengah susah. Haa payah tu.. nanti dah beso panjang pun suh mak pak tulung jg camne tuh. Maka, mmg kami apply concept tu.. even masa hasya n amna pn kami jerit2 bg support suh dia kona leper niarap haa lawak kann.!!

ENJOY THE STEP B!

Wednesday, February 8, 2012

15 minit lg..

sabar sabar.. ada lagi 15 minit
pastu boleh start keta g ambil itu budak kecik
pastu boleh kasi gomol2, kiss muah2, peluk2 sama itu budak comel..

aduss dah 3 hari ibu rase cam ilang baby..
lossst
sebab..
itu virus punye pasal
maka terpaksalaa ibu berjauhan dgn baby
no more kissing2, no more peluk2 n main lama2 sama baby

so, ptg ni rasenya itu virus jahat dah hilang
walaupun masih rase gatal2 sket
hopefully itu cuma tinggal saki baki virus yang akan hilang terbang dibawa angin jap lagi

adusss geramnya bila tengok dia senyum sengih2..
geramnya bila tengok dia tergedik2 bila diagah
geramnya bila tengok dia tidur lena masa nak hantar ke bs
dan ohhhh setiap masa ibu geram sama kamu bebeh

puhhh puhhh pergi jauh2 virus jahat
kamu sengaja datang menguji kasih sayangku pada mereka
nah... ubat2 itu dah bunuh sama kamu...

virus apa bu..
ni haa virus jahat gigit mata ibu sampai merah2 gatal n kasi pooot poott dalam mata ibu sampai bertaik2 mata ibu.. 

huuuuu

opss 5 minit lg.. chalooo!!

Thursday, February 2, 2012

Saya sudah 3.5 bulan!

Baju baru... 
rambut pesen baru.. (rambut tinggal sikit daa, luruh banyak)
pipi bambam baru

Happy Birthday Princess!

Hasya Addini

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Same dress, toys and bed..but different Addini