Jom CLICK untuk auto CLICK disini.. :)

Tuesday, March 13, 2012

From Kuantan with love..

Ha haa.. minggu lepas, kami bergegas ke Kulim apabila baby yg kami tunggu2 dijangka lahir. Contraction yg kuat, tanda2 bersalin turun darah dsbnya dah keluar, si ibu pun dah di induce sebanyak 3 x dengan induce yang paling kuat skali (kata doctor).

So, kami bermalam di highway. Sekejap di RR simpang pulai kul 2 am, pastu RR mane ntah kul 4, pastu solat subuh kul 6, dan kul 8 sampai Kulim. Bonda dan adik semua takde di rumah, berkampung kat spital Kulim. Selesai sarapan, kami tido jap. penat sehhh. Bangun dalam kul 11 kut. Siap2 mandi dan sebagainya, tiba2 bonda kata,

"Doc bagi Lina balik dulu sbb tak jadi bersalin. Ahad kan kena admit semula.. "

Aiks... tiba2 tak jadi bersalin? Penat kami datang dari jauh tau... huhuu.. tapi takpe. Mane kita tau kemungkinan2 tak jadi kan. Doc pun jangka akan bersalin slps induce kali ke-3.

mmmm.. maybe si bb nak jumpa n jalan2 dgn kami dulu kut.. heheh..

So, oleh kerana tak jadi bersalin, kami buat plan lain. Oleh kerana aku ni darat undang naik feri, maka aku nak naik feri dgn bb dan orang sakit hehee..

Dan si ibu pun, dalam kesakitan, berkain batik, kami ke Penang naik feri. Hehehee...

Lepas tu, pergi makan2 nasi beriyani dan sambut besday lina kat Kg Pelet. Memang best laa. Siap ada kandang kambing, arnab, ostrich, biri2. Mmgg sukee sangat!!

Pastu untuk gembirakan hati orang sakit dan org yang dalam kesedihan ni, kami konvoi sama2 balik Trg. Sebelum tu, sempat lagi Lina ni dalam sakit2 tu kami sama2 shoping pinggan mangkuk kat Lunas. Ada sales gempakkk..  Pastu, otw balik trg, singgah kat tempat sejuk, tengok stroberi, shoping lagi kt Bukit Bunga, makan sate best kat Jabi, air buah gelas beso...

Kul 11 baru sapa ganu..

Ohh.. walaupun penat, kami hepi sbb dapat gembirakan keluarga mereka yang sedang dalam kedukaan maybe. Yelaa.. berat mata memandang, berat lagi bahu memikul.

Hingga hari ni, Lina admit semula kat spital Trg. Induce lagi.. Kesian dia. Dah kat sbulan kut sakit2. pastu induce dah berapa kali, tapi tak bersalin2 juga. Sakit tuuu induce. huuuu..

Semoga anda semua tabah hadapi ujian Allah ini

No comments:

Happy Birthday Princess!

Hasya Addini

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Same dress, toys and bed..but different Addini