Jom CLICK untuk auto CLICK disini.. :)

Monday, April 30, 2012

EBM for my lil princess Durrah Khayla

Dah lama nak update story pasal EBM nih, ari nih baru sempat.. Sekadar untuk ingatan aku suatu hari kelak dan untuk berkongsi sedikit pengetahuan untuk bakal2 ibu semua.


Ni masa first time pump.. dpt 1.5 oz je , hari ke-4 pantang. Masa ni rasenya pam dlm masa setengah jam kut.. huhuuu sangat lama n sangat sikit dapat.

Date : 4 April 2012. Total 2oz x 43 = 86 oz

Date : 29 April 2012.
5 oz x 25 = 125 oz 
  2 oz x 23 = 46 oz
Total : 171 oz.

Alhamdulillah rezki untuk bb. Moga makin sihat dan ceria dengan susu ibu nih.

Pernah satu ketika dulu stok ebm ada 3 line penuh dalam peti. Total 2oz x 7 x 6 x 3 = 252 oz. Masa tu around end Feb and early Mac. Masa tu aku kate, ishh malas dah nak buat stock.. dah cukup kut untuk bb nih.. Lalu lepas tu, aku sakit teruk 3 ari mc tak boleh bangun, jalan pun tak boleh, duk merangkak jek dlm rumah huhuuu gara2 salah makan or keracunan makanan, sapa demam2 aku dibuatnya.. Masa tulahh.. susu aku drop! Merudum turun. Tiap2 hari pum tak cukup, kena ambil stock. 

Masa tu dah mula cuak.. Stok dah makin kurang, dari 252 oz, last2 tinggal 86 oz. huhuuu
Dan aku pun kuatkan semula semangat, struggle wat collection semula..

Alhamdulillah, berkat bangun pump tengah malam, subuh, kat opis at least 3-4 kali sehari, dapat recover balik susu. 
Ishhh lepas tu tak nak merungut dah susu terlebih or tak muat ruang dsbnya. Nanti Allah tarikh balik rezki untuk bb nih.
Syukur atas rezki mu ini..

(opsss yg bekas dadih selain susu tu adalah banana puree, pumpkins puree, apple puree for lil Durrah juga.._nyumm nyummm)

1 comment:

Nora Karim said...

Seronokkan bila tgk susu byk mcm tu... Excited! Saya dulu xterpikir pun nak amik gmbr masa stok susu 250oz... Bagus la akak amik gmbr ni... Boleh buat kenang2an... Moga bb durrah sentiasa sugar dgn susu ibu! :D

Happy Birthday Princess!

Hasya Addini

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Same dress, toys and bed..but different Addini