Jom CLICK untuk auto CLICK disini.. :)

Monday, April 30, 2012

First solid foods for my Durrah Khayla Addini

PURI EPAL

Oleh kerana 20hb (usia bb 6 bulan) adalah pd hari jumaat, dan ibu dan bb nampaknya tak sabar2 nak mamam.. maka, aku pun start but puri epal pd 15hb (Ahad) masa usia bb lagi 5 hari nak masuk 6 bulan... ekekkeee... pening ke..

hehee.. so, first step, buang kulit epal, and kasi potong itu epal sesuke hati. Aku guna 4 epal

 ok, pastu masukkan dalam periuk, letak air (aku guna air tapis) kasi tenggelam je itu epal. Tak perlu letak air lebih2 or byk2. Rebus atas api perlahan selama 10-15 minit je. Bila epal tu dah lembut je kira dah ok la tu.. tutup api.
 Masukkan dalam blender, pastu kasi blender halus2 sampai gebuuuu
pastu ambil sedikit sebagai tester..
 nyumm nyummmm... suapan pertama untuk bb!!
 amboi2 kak amna... sedap sangat ke puri epal tu.. 

kak amna paling heppy skali! dia lah paling kuat bg moral support kt bb durrah nih.. hahaaa lucu lucuuuu,,

ok, setakat ni, semua perisa bb makan. puri epal, pastu labu, pisang and today pear!! wahhhh bestnyaa!!
cepat besar dgn sihat ye b!!

Luv u!

1 comment:

Nora Karim said...

Yey, dah Boleh mkn... Bestnya! Akak kalau buat labu tu cmpr halos sikit x? Durrah Boleh mkn? Perut dia x angin ke?

Happy Birthday Princess!

Hasya Addini

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Same dress, toys and bed..but different Addini