Jom CLICK untuk auto CLICK disini.. :)

Thursday, May 24, 2012

Kami murid darjah 1 Sekolah Assunta

Satu hari waktu pulang dari sekolah..

Kakak : Ibu... cikgu suruh tampal kertas warna warni kat gambar ni..
Ibu : okeh.. tampal camne.. 
Kakak : tampal elok2 laa
Ibu : alamak... ibu tak reti wat kakkk... alaa kita gunting gitu2 je lah yekk
Kakak : mane boleh.. cikgu kata kena buat lawo-lawo

Aku punn terus dalam mood tak tentu hala.. manalaa aku pandai bab2 tekap gambar.. kalau ada kertas terap macam zaman sekolah aku dulu takpe laah

Dan sib baik the heroes come... jeng jenggg!

Step 1
 Step 2
 Step 3 .. sharing is caring kan abah.. 
 Inilah murid2 tahun 1 sekolah Assunta.. sama2 tolong buat keje sekolah kakak yang sangat susah ni..
 saya pun .. saya pun murid tahun 1 juga ..hik hikkk

 haaa... aku memang surrender laa nak terap gambar lembu ni . 
mula-mula dia terap dulu kat kertas biasa (kertas nipis ala2 macam kertas peta untuk tekap gambar lembu), pastu gunting sampai terbentuk lembu tuh. then.. tekap semula kat kertas warna coklat tuh.. hushh brape banyak kerja daaa.. tu baru untuk sekor lembu tau
 haaa.. nilah gambar lukisan tu yang nak ditekap dengan kertas warna

 ni sebahagian gambar yang dah siap ditekap dan dipotong.. ready untuk ditampal.. 
hisssss akuu memang tabik spring laa untuk 'murid2 tahun 1' yang sama2 tolong tekap dan gunting gambar lembu dan rumput2 ni.

 ni pulak sesi tekap dan potong gambar roda kereta lembu . tengoklah.. mula2 tekap kat kertas kalendar.. mmm kertas tu jer rasenya yang paling nipis kami jumpa. pastu dalam gambar ni adalah sesi tekap dan potong gambar roda kat kertas warna oren plak.. guna pisau mesin .. then, jadiklah roda warna oren
gambar siap? ohhh sangat cantik...! tapi tapi.. alamak lupa snap kakak dah hantar kat cikgu dia.

anyway tq pelajar2 semua membantu ibu selesaikan masalah kakak ni.. hehee
n tq vm laling..!tanpamu mesti ntah ape2 jadi kat lukisan kakak ni.. 

- just untuk ingatan aku dan kakak kelak-


No comments:

Happy Birthday Princess!

Hasya Addini

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Same dress, toys and bed..but different Addini