Jom CLICK untuk auto CLICK disini.. :)

Wednesday, June 20, 2012

Permudahkanlah...

1. Bila aku terpaksa cari students yang tak muncul2 juga walaupun due date cuma tinggal lg 2-3 hari.

Dah kol banyak kali (perlu ke mention brape kali?), doh kol banyak number (perlu ke bgtamu number apa?) tp x dapat2 juga..  Bila waktu dah hampir sampai kemuncak, bila orang sibuk bertanya mane hilang ini budak.. bila dia masih juga gagal dicari dan dihubungi.. maka?? Adakah aku perlu mencarinya hingga ke lubang cacing? opsss melampaulah tu.. cari ke rumah dia je dah la.. Ohhh tak perlu! Aku tak nak anugerah pensyarah paling bagus or paling hebar or paling berkaliber or paling bertanggungjawab or paling bagus. Tak perlu itu semua. Hidup tak perlu anugerah yang melambung. Cukup dengan sekadar perhatian, ucapan ringkas 'terima kasih'. Thats all.

Dan pagi ni, yesss Allah dah permudahkan aku. Alhamdulillah.. ini budak yang hilang at least muncul. Aku masih cuba mencari jalan penyelesaiannya.. membantu sebaik mungkin tanpa mengharapkan sebarang award. Cukup sekadar ucapan terima kasih sebagai penghargaan yang entah belum tentu dapat?

2. Apabila semalam aku duk membebel bebel bebel pasal aku yang terpaksa ambil cuti dan cuti lagi. Dan apabila pagi tadi aku dimaklumkan yang aku mayb cuma perlu ambil cuti sekurang2nya sehari jek or mybe tak perlu sbb.... sebab Allah dah memudahkan jalan untukku.

Ahhh bebelan di pagi hari untuk menaikkan semangat bekerja! Go rtny..! simple things......redah jer!

Permudahkanlah urusanku di pagi hari yang indah ini... amin!

No comments:

Happy Birthday Princess!

Hasya Addini

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Same dress, toys and bed..but different Addini