Jom CLICK untuk auto CLICK disini.. :)

Friday, June 1, 2012

Pilihan..

Aku terpaksa bercuti dari 31 mei hingga 6 jun .. sbb baby siter Durrah Khayla balik kg. Maka keputusan pertama yang kami buat adalah, kami akan bercuti di kampung menjaga tok ma sambil perabiskan cuti sekolah budak2.  horeyy!!

Tapi bila dimaklumkan aku terpaksa menghadiri mesyuarat penting pada 31 mei, so aku takde pilihan lain kecuali terpaksa memaklumkan yang aku tak dapat hadir meting tu dan pohon arrange tarikh lain.. yelah takkan nak bawa bb masuk meting kan.

Then aku dimaklumkan lagi yang ada bengkel di UTM KL pada 4 jun.. mak ehhh ... aduuilaa camne nih.. maka inilah pilihan yg kami ada :

PILIHAN 1
31 mei - stay kuantan je sbb husband keje,
1 - 3 jun - pergi bercuti area KL or kameron or genting od r pd or melaka... bestkan !
4 jun - attend workshop
5 & 6 jun - lepak je laa kt home sweet home kuantan semula .. perabiskan cuti sbb hubby keje huk huk.. membazirkan cuti tanpa aktiviti berfaeadah

PILIHAN 2

31 mei - stay kuantan je sbb husband keje,
1 - 9 jun - cuti kat kampung. best kan cuti lama2!!
bengke 4 jun?? .. ala ponteng je .. ambik mc ke,, bgtau ada org sakit ke (alasan2 basi) .  Aku tak pernah ponteng tau bengkel ni even aku tengah preggy 8 bulan aku tetap pergi..  Masa aku pantang bersalin 50+ hari pun aku tetap pergi. Bagus tak aku? So apa salahnye aku ponteng kali ni untuk kepentingan aku kan..

TAPI, Setelah kami bincang timbang kati dsbnya.. kami buat keputusan camni..

PILIHAN 1-REJECT
sebab...  tetap kena balik kg. Sebab masa cuti sekolah ni je senang nak balik jenguk tokma.. Nanti time sekolah dah buka, semester dah start...dah susah nak balik sebab aku n hubby kan cuti keje tak sama. Lagipun nak juga balik, jumpa orang balik umrah..  Takpe laa.. tak payahlah pentingkan diri sendiri untuk pergi holiday suka2 tu kan

PILIHAN 2 - REJECT jugak..
sebab.. mmmm... prinsip aku mudah jer. Jangan hidup menyusahkan orang.! Jangan pandai2 reka cerita sakit dsbya nanti sakit betul2 Allah bagi baru tau. Jangan buat sesuatu untuk kepentingan diri sendiri.
Tapi... nak balik kg jugakk, tapi kena g bengkel KL jugak.. ! camni nih.

Maka.. kami tukar plan dan buat ..PILIHAN AKHIR
- 31 Mei lepas hubby balik keje, kami akan balik kg
- 1 - 3 mei stay kat kg.. dapatlah jenguk bonda jap, ziarah sedara meninggal, jumpa orang balik umrah..
- 3 mei petang - shoot ke Bentong, tumpang bermalam kt rumah ipar
- 4 mei - pergi bengkel. dah setle terus balik kuantan
- 5 & 6 mei - lepak je kat kuantan semula
Memang agak penat, letih, bazir waktu, incurred cost dan menyusahkan sedikit plan ni .. tapi takpelah..
sebab..
Lebih baik susahkan diri sendiri dari menyusahkan orang lain kan kan...

Semoga Allah permudahkan urusan dan niat baik kami ini..

- aku mencoret hanya untuk ingatan aku semata .. 

No comments:

Happy Birthday Princess!

Hasya Addini

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Same dress, toys and bed..but different Addini