Jom CLICK untuk auto CLICK disini.. :)

Tuesday, July 31, 2012

amboi ..amboi..

my encik ayu ..duk goreng sayur.. tup tup cakap
yang... sok kita wat tomyam plak 
aku.. okeyyyyyy..

balik buka puasa kt kedai.. tiba2 request
yang... sok apa kata kita wat nasi impit ngan rendang daging..
aku... mmmm sedapnyaa.. okey beressssss

tengah duk lepak2 kat dapur.. tiba2 order
mmmm...bubur cachaa best gok kan.. dah lama kita dok makan..
aku... mmmmm sedap2.. okey.. kn kita g cari bahan2...

amboi amboiiiiii... camtulah my encik ayu 1-2 minggu nih... sebelum ni takdela pulak mcm ni gaya.. ari ni nak makan, arini baru pk nk makan apa..
amboi amboi.. aku yg masak sedap makin sedap ke.. atau alasan sebab nak main masak2 sambil lepak2 kat dapur ni.. hehee

Monday, July 30, 2012

Big boss di hujung minggu..

Ohh.. big boss kami yang sorang ni sangat bz  n happy waktu weekend. tengoklah tu.. tak duduk diam..
he hee aummcakkk ibuuu!!

helloo hellooo abg long ahmad.. bila nk lumba beskal sama2.. eloo..
 
 Haa.. yang ni kami settlekan janji2 manis kami kt anak dara kami yang sudah pose selama 9 hari... melunaskan hasil jualan jumbo sales tempohari..
nyummm nyuummmm delicessss !!
Oh ye.. happy birthday untuk yang paling istimewa dalam hidup Addinies dan Encik Ayu...
siapa lagi.. r.t.n.y laa... heheee... 
juga yang paling specel di hati bonda kami.. the twins Engku Arif dan Engku Artini
 (mestilah spesel.. kami jer twins dalam family kami.. hehehe)
tak sabar tunggu petang ni..

Wednesday, July 25, 2012

Glass tile pilihan kami

Terliur tengok gambar2 glass tile yang pernah aku post sebelum ni..kat sini 
Tengok lagi gambar2 kat rumah ni.. mmm agak mengancam jiwa raga bebbb hehe

mengancam kannn.. lagi2 dengan kilaun lampu ... berkilat jerk

 Kami ke kedai tile pilihan tukang.. mmg banyak sangat pilihan tile kat sini.. pendek kata tak perlu ke kedai tile lain sbb cuma perlu petik jari then order then ulur duit ekekeke..

 Kami berkenaann sangat2 yang ni.. oren2 gitu sama macam kitchen kabinet. Harga RM12/feet
 Yang ni pun ok jugak.. cuma yang jenis segiempat memanjang sket.. mmm tak kisahlah, janji ada oren-oren kira bereh! Harga sama..

Tapi sayangnya, kedai ni dah habis stok. Mau order seminggu baru dapat. Oleh kerana kerja2 renovation dah nak siap..cuma tinggal pemasangan tile, lagi2 dah dekat nak sambut ramadhan.. kalau dapur tak siap jugak... haru birulah puasa kami nanti.. mane nak cari lauk untuk sahur nanti.. huhu..

Aku pun sevey kat kedai lain.. 

Yang ni macam kurang menarik sebab takde kaler oren.. la laa laaa. Harga RM13/ft.
Yang jenis line atas skali tu jenis batu-batu... cantik jgk tapi sangat mahal.. tak ingat brapa sebab  dah reject awal2 tak termasuk dalam senarai pilihan.. hehe

Yang ni macam malap sket.. tapi berkilat2.. hubby tak brape berkenaan sebab berkilat sangat  katenya.. lagipun mahal. RM18/ft

Haa.. kedai ni banyak yang cantikk... yg kami nak oren2 tu pun ada.. wowww!! suka sangat.. TAPI .. huhuu.. sangat mahal.. RM25. 2 kali ganda mahal dari kedai yg tukang rekemenkan.. huuhuuu.. cancel lagi..
 Tup tup.. satu hari tu, tukang bagitau dia nak tunjukkan pattern selain oren pilihan kami tp ala-ala oren jugak katanya... 
macam ni..

macam ni... ala-ala berkilau kilau gitu.. henpon cap ayam aku ni jer yang tak boleh nk  ambik gambar  kilat2 tu.. heheee
cam cantik kannn

kalau compare dengan jenis tak kilat tu.. mmg yg kilat tu lg lawaaa !! okeh  kami setuju!
Tapi harga? mak aihh.. 18!! mahalnya.. kan tak pasal2 kami kena tambah pulus lagi.. skali tukang aku cakap.. alaaa rege dia 12.50 jerk..
ohhooo.. baru aku tau.. rege asal yang dia tulis 18 boleh dapat 12.50.. myb dia regular customer kan..
so, kalau yang tak kilat tu tulis harga 12, mesti bleh dapat lebih murah...
so, kedai yang jual sampai 25 ringgit tu mmg mahal sgt2! my bro kate dia beli pun 18. okey.. lain kali oder from kuantan jer wokey!

So... total cost brape? tile biasa harga 2ringgit je sekaki.. ini kan pula yg 12.50 sekaki.. kayoooo kayappp..
hehehee... it is hidden cost
sebabbbbbbbbbb

Masa mintak quotation dari tukang.. . kami rasa mcm dah ok dengan quotation tu.. maka kami pun setuju dengan HARGA yang dia letak. 
Tapi masa kami buat perbincangan semula.. baru kami tau yang harga tu dah ambilkira kos tile untuk semua dinding dapur dari atas ke bawah, dan juga untuk tile kt kabinet dapur atas dan bawah. Kos tile tu untuk tile biasa bukan yang glass tile ni. Oleh kerana kami nak letak glass tile ni atas kitchen kabinet jer dan bukan semua dapur dan bawah kabinet.. maka kos tile yang kami tak nak tu dia dah absorp ke dalam kos tile mahal ni. .. Kami cuma perlu tambah 200 ringgit dari quotation asal. Wahhhh.. jadi kami tak terasa sangat kos untuk glass tile yang mahal nih.. Walhal.. mahu kena tambah banyak maaa.. Wahhhh rase happy sangat sebab cuma perlu tambah 200 untuk dapatkan glass tile tu..!

Hehee... jadi sekarang ni.. balik rumah.. terus ke dapur.. senyum.. ekekeke.. sambil masak .. senyumm... tengok tv pun boleh tiba2 bangun ke dapur .. senyum sorang2..Dari ruang tamu nak ke bilik, mesti jeling2 dapur dulu.. dari bilik nak g solat pun mesti jeling hehehee...pendek kata DARAT UNDANG lah kami ni.. hehee ala.. hubby pun sama. Kami sama-sama pakat duk kat dapur sekarang ni. Tak tengok tv pun tak apa.. janji tengok dapur hahaaa..
Macam kena pindah tv ke dapur jerrrr ...(atau pasang tv baru kat dapur hehehe...)


Update : Inilah glass tile pilihan kami..




Update: hampir setiap hari ada views berkenaan glass ni. Harap info ni serba sedikit dapat membantu anda.  Ohya, nak tengok glass tile pilihan kami? - intai sini

Jumbo salessss!!

Yeaaa... we'r doing jumbo sales!!

PERTAMA
Heheee.. alkisahnya memula tu nak jual himpunan besi buruk dan aluminium terpakai masa renovation rumah baru2 ni.. Ada banyakk sangat besi buruk yg berlonggok dan aluminium berupa bingkai pintu dan tingkap yang dah tak boleh digunakan. Tetiba pulak lori suratkhabar lama sampai.. Aku pun terus tanya nak beli besi buruk? bolehhhh katenya.. okeh kasi langsai!

1. Besi buruk dapat 30kg x 0.60sen - dapat 18 ringgit
2. Aluminium (tak ingat brapa kilo)- 10.60
3. Tin minuman aluminium 1 guni baru dapat 1 kg jerkk- kira 2.30, ok kira banyak tuuuu
4. Ingatkan dah setle, sekali acai itu tanya drum mesin basuh buruk ngan tutup dia nak jual tak? (hubby cuma ambil badan mesin basuh tu jer sbb ingatkan dia tak nak isi mesin basuh..) so, apa lagiii.... kasi angkat acai...- kira 2.50.. wahhhh sukanya akuu

So, total dapat 33.40. tapi itu acai kasi 33.50.!! lagila kami sukaaa sangat. 
Almaklumlah biasanya jual surat khabar yang sangat banyak tu pun cuma dapat paling banyak pun tak pernah lebih dari 5 inggit tau.. huhuu.. 
jadi, kali ni, bila dapat tin aluminium 2.30 ngan tutup mesin basuh 2.50...wahhhhh rase banyakkkk sangat!!
hehee.. okeh kakak, kita kumpul dulu dana kita nih!

KEDUA

Mmm dis car seat sudah sangat kurang menarik. Sebenarnya masih elok sangat dan masih boleh digunakan. Tapi, mata aku ni kurang menarik bila tengok si comel ibu ni duduk atas car seat yang kurang cantik.. hehee..(alasan nak perabih duit..hikhikk).. Jadi , kami pun let go je kat tenet... 25 riyal..  Rasanya kalau kat kedai regenya dalam 99 ringgit kut.. ala bolehla tu.
Dan alhamdulillah, arini letak iklan, esok terus ada buyer. Oleh kerana ramai yang bertanya. tp lom bayar, maka aku suh sape2 yg nak supaya bank-in siap2 dlm akaun aku..kira cop siap2. Then 2-3 ari lepas tu dia datang ambil.. buyer from Gambang..
Ni dia car seat lama.. agak kusam kan.. dah 7 tahun sebaya ngan kak hasya hehee..

KETIGA 
Yang ni kami tak jual, tapi beli. Dah jual yang kedua tadi, maka kenalah beli gantinya.. heheehee.. Sebenarnya beli dulu baru jual yang kedua tu.. ekekee.. takpelah cite pusing2 sket.
Okeh, dis car seat kami beli pun kat tenet.. rege? ohhh 88 ringgit tp aku tawar lg 50 ringgit. Sekali tuan dia cakap OK! wahhhh sukenya kami..merah meletup lg tu.. rasenya harga pasaran paling kurang pun 199 kan.. Aku malas nak perabih duit beli yang baru. Asalkan ianya masih elok, cantik, selamat .. kira okeh jer.
Kakak hasya sukaaa sangat masa mula2 dpt carsit nih.. wowww cantik merah gitu..
Tengok.. budak kecik ni pun sangat suka duduk dalam carsit baru dia nih. Gambar ni masa sampai kat rumah bs, dia punye kaki tu mmg selalu landing kat tingkap.. banyak senang hati maaaa... hehee. Oh ye span, seatbelt etc kt carsit ni pun mmgsemua kira okeh. Puas hati..

KEEMPAT
Yeaaaa jumbo sales diteruskan..! Hari ni publish iklan, 2-3 jam lepas tu terus ada buyer. Gelas 2 set merah n biru. Malas nak simpan banyak2 kat dlm lemari... kasi letgo murah2.. 13riyal jek... errkkk murah kannn. Takpelaa kira sedekah jer. Gelas ni semua belum guna.. dah 3-4 tahun duk display je penuhkan lemari.. hehee

Bungkus siap2.. hantar kat kawan buyer kat area megamall . Buyer duk Mentakab.

Okeh.. itu saje.. ada lagi 2 items yang masih belum laris.. 

Kakak.. duit kita dah banyak.. 33.50 +25 +13.... nanti kita g buka puasa kt pizza orait!! InsyaAllah..



Tuesday, July 24, 2012

Surat cinta istimewa..


Hadiah hari lahir dari bonda tahun lepas..
Al-Quran 30 juzuk

InsyaAllah bonda... 
Sangat terharu dengan kata-kata bonda yang pertama.. sepatutnya aku yang tulis sebegitu.. bukan dia..
Oh bondaku.. semoga Allah membalas segala jasa baikmu mendidik kami dengan susah payah tanpa kehadiran arwah abah hampir 24 tahun lamanya..
Amin.. Al-fatihah untuk arwah abahku dan nendaku yang dikasihi..

Monday, July 16, 2012

saya yang buzy...!!

Kakak.. kakak buat ape ni.. nak main jugak..
Kak amna main warna2 ehh.. nak warna jgk sket..
Kak hasya wat ape kat komputer nih.. bb nak tumpang main jgk
Kakakkkkkkkkk..... tepilaaa skett!! orang tak bleh main komputer nih...!!

Kak amnaaaa!! bagi pensil kaler tuuu..!!! naakkkk jugakkk....

oklaa.. oklaaa... orang main toys orang je laa.. 

smile ehh.. ok.. senyuman palinggg manis ni untuk ibu muaaaahhhh!!


Weekend kami yang indah!

Aktiviti wajib kami.. mestilah selain dari melepak kat pondok indah, kami akan ronda kampung naik motor.
Dulu, sebelum Durrah Khayla lahir kami akan ronda kampung berempat..
Tapi sejak dah berlima ni, maka biasanya akan ada salah sorang kena tinggal.. dan biasanya kakak hasya.. ololoo sian dia tau! dia nak ikut naik basikal tapi rasenya dia akan kepenatan nanti sebab kami akan ronda jauh-jauh.. minimum is 5 km kut..

Tapi wekend kali ni, kakak nak joint jugak.. hubby kata ok.. muat!! naikkkkkkkkkkkkk!!
Hahaa haaaa.. sangat best naik motor beramai-ramai..
sambil mengira kambing a.k.a kuda ihikss
sambil melihat nyoir melambai-lambai..
sambil menyanyi lagu ramai-ramai termasuk durrah khayla yang nyanyi..
sambil durrah khayla tarik-tarik rambut kakak
sambil menghirup udara petang yang sangat nyaman
sambil melihat pemandangan indah kebun durian
sambil melihat anak-anak kecil riang bermain kejar-kejaran
sambil melihat pemain bola handalah sedang beraksi

dan semalam..masa kami buat rondaan kampung ni.. hehee.. kami lalu kat tepi kereta yang sedang park kat tepi jalan yang agak sempit dengan pintu kereta yang terbuka luas.. Lalu empunya kereta pun cepat-cepat ke kereta untuk tutup pintu kereta.. dan.. bila kami melintasi kereta tu.. terdengar suara 


'''Ramainyaa orangggg!! 
dan semua orang paling lihat kami.. 
heheee.. kami pun sengih2.. diorang pun sengih..
mungkin dari depan dia nampak mcm 3 orang.. tp bila tengok kut tepi.. mak aihhh 5 orangggggg!! ramai sungguh!! heheee


Takpe.. my mygyver is a hero! Dia boleh handle keselamatan kami..insyaAllah..

Cuba bayangkan camni yek.. tengok gambar kat bawah

Kami berlima.. sofa tu tukarkan sebagai motor..
Ramai tak? penuh tak atas motor? ramai kan..ahakss


hehee...koleksi gambar lama.. dah lama tak ambil gambar family sama2

hehee... tp kami enjoyyyyyy sangat!  Lepas ni kakak dah tak kena tinggal naik moto lagi..!!

heheee... sampai tertido-tido durrah khayla n kakak amna..
hampir sejam setengah kami ambil angin atas motor
seronok kan!
Alhamdulillah teramat!

Thursday, July 12, 2012

Sharing is caring..

FIRST
Gud info untuk mereka yang sedang berusaha dan terus berusaha untuk menambahkan zuriat

Petua supaya mudah mengandung



SECOND
Gud info untuk preggy mum!!

pantang larang semasa mengandung

by Dr Hannan Yusof, Nia's daddy

Wednesday, July 11, 2012

anak abah!!

Semalam tetiba terjumpa gambar ni dlm henset hubby.. yang mane aku tak pernah tgk lg gambar2nya

mengeteh try spek baru ehh.. mesti abah yg kasi ni hehee


amboiii.. kan main lagi gelak yer.. main ngan abah  ekk

alololooo... geramnya ibu!! asyik senyum je ngan abah.. jeles!.. ihikss
mmmmmmm.. yes betul!! Durrah khayla adalah bb ibu yang plg cute n comel! .. comel sgt2 ! (hihii.. sume ibu akan cakap anak dia plg comel kan..)

Oklah.. pembetulan.. Semua anak ibu.. Addini adalah bb yang paling comel skali!! comel sangat sangat yang buatkan ibu sentiasa terkejar2 nak balik kerja ..nk peluk cium gomol2 pipi comel bb ibu !

Eh ehh.. asyik2 gambar Durrah khayla.. asyik2 dia lagi..
hehehee.. ok ok yelah.. pasni gambar3 litlte addinies okeh..

muaahhhhhhhh ibu miss u much!!

Tuesday, July 10, 2012

Smile!!!

Mulakan pagi hari dengan senyumannnnnnnnn manis!!

smile b..........!

smile lagiiiii.......

alaaa...boringgg daa asyik kena senyummmm!! heheee..

Luv u bebehh!

Monday, July 9, 2012

Aktiviti hari Isnin

Oleh kerana aku 'terpaksa' bercuti pada hari Isnin (huuuuu habis tinggal sikit daa cuti tahunan yg aku duk kumpul), maka adalah sangat rugi kalau duduk melepak kat rumah je tanpa buat aktiviti berfaedah. 

Maka, kami ke sini.. Perahu layar SUKMA..
tp.. semua perahu layar sedang berehat daa.. salah timing plak. Maka kami pergi main2 kat taman tepi pantai balok ni je..


Balik rumah.. sambung plak aktiviti berfaedah diorang.. mmmmm 
Aku..? ohhh malaslah nak join aktiviti berfaedah adini ni.. maka aku just lepak2 sambil tengok2 mat indon wat keje diorang..  Harap cepatlah siap by dis week. Dah boring makan kt kedai jer.. rumah bersepah..  Yang penting mestilah tak sabar nak tengok dan masak kt dapur baru .. walllahhh!!

Friday, July 6, 2012

Happy Birthday Princess!

Hasya Addini

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Same dress, toys and bed..but different Addini