Jom CLICK untuk auto CLICK disini.. :)

Wednesday, July 25, 2012

Jumbo salessss!!

Yeaaa... we'r doing jumbo sales!!

PERTAMA
Heheee.. alkisahnya memula tu nak jual himpunan besi buruk dan aluminium terpakai masa renovation rumah baru2 ni.. Ada banyakk sangat besi buruk yg berlonggok dan aluminium berupa bingkai pintu dan tingkap yang dah tak boleh digunakan. Tetiba pulak lori suratkhabar lama sampai.. Aku pun terus tanya nak beli besi buruk? bolehhhh katenya.. okeh kasi langsai!

1. Besi buruk dapat 30kg x 0.60sen - dapat 18 ringgit
2. Aluminium (tak ingat brapa kilo)- 10.60
3. Tin minuman aluminium 1 guni baru dapat 1 kg jerkk- kira 2.30, ok kira banyak tuuuu
4. Ingatkan dah setle, sekali acai itu tanya drum mesin basuh buruk ngan tutup dia nak jual tak? (hubby cuma ambil badan mesin basuh tu jer sbb ingatkan dia tak nak isi mesin basuh..) so, apa lagiii.... kasi angkat acai...- kira 2.50.. wahhhh sukanya akuu

So, total dapat 33.40. tapi itu acai kasi 33.50.!! lagila kami sukaaa sangat. 
Almaklumlah biasanya jual surat khabar yang sangat banyak tu pun cuma dapat paling banyak pun tak pernah lebih dari 5 inggit tau.. huhuu.. 
jadi, kali ni, bila dapat tin aluminium 2.30 ngan tutup mesin basuh 2.50...wahhhhh rase banyakkkk sangat!!
hehee.. okeh kakak, kita kumpul dulu dana kita nih!

KEDUA

Mmm dis car seat sudah sangat kurang menarik. Sebenarnya masih elok sangat dan masih boleh digunakan. Tapi, mata aku ni kurang menarik bila tengok si comel ibu ni duduk atas car seat yang kurang cantik.. hehee..(alasan nak perabih duit..hikhikk).. Jadi , kami pun let go je kat tenet... 25 riyal..  Rasanya kalau kat kedai regenya dalam 99 ringgit kut.. ala bolehla tu.
Dan alhamdulillah, arini letak iklan, esok terus ada buyer. Oleh kerana ramai yang bertanya. tp lom bayar, maka aku suh sape2 yg nak supaya bank-in siap2 dlm akaun aku..kira cop siap2. Then 2-3 ari lepas tu dia datang ambil.. buyer from Gambang..
Ni dia car seat lama.. agak kusam kan.. dah 7 tahun sebaya ngan kak hasya hehee..

KETIGA 
Yang ni kami tak jual, tapi beli. Dah jual yang kedua tadi, maka kenalah beli gantinya.. heheehee.. Sebenarnya beli dulu baru jual yang kedua tu.. ekekee.. takpelah cite pusing2 sket.
Okeh, dis car seat kami beli pun kat tenet.. rege? ohhh 88 ringgit tp aku tawar lg 50 ringgit. Sekali tuan dia cakap OK! wahhhh sukenya kami..merah meletup lg tu.. rasenya harga pasaran paling kurang pun 199 kan.. Aku malas nak perabih duit beli yang baru. Asalkan ianya masih elok, cantik, selamat .. kira okeh jer.
Kakak hasya sukaaa sangat masa mula2 dpt carsit nih.. wowww cantik merah gitu..
Tengok.. budak kecik ni pun sangat suka duduk dalam carsit baru dia nih. Gambar ni masa sampai kat rumah bs, dia punye kaki tu mmg selalu landing kat tingkap.. banyak senang hati maaaa... hehee. Oh ye span, seatbelt etc kt carsit ni pun mmgsemua kira okeh. Puas hati..

KEEMPAT
Yeaaaa jumbo sales diteruskan..! Hari ni publish iklan, 2-3 jam lepas tu terus ada buyer. Gelas 2 set merah n biru. Malas nak simpan banyak2 kat dlm lemari... kasi letgo murah2.. 13riyal jek... errkkk murah kannn. Takpelaa kira sedekah jer. Gelas ni semua belum guna.. dah 3-4 tahun duk display je penuhkan lemari.. hehee

Bungkus siap2.. hantar kat kawan buyer kat area megamall . Buyer duk Mentakab.

Okeh.. itu saje.. ada lagi 2 items yang masih belum laris.. 

Kakak.. duit kita dah banyak.. 33.50 +25 +13.... nanti kita g buka puasa kt pizza orait!! InsyaAllah..



No comments:

Happy Birthday Princess!

Hasya Addini

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Same dress, toys and bed..but different Addini