Jom CLICK untuk auto CLICK disini.. :)

Monday, July 16, 2012

Weekend kami yang indah!

Aktiviti wajib kami.. mestilah selain dari melepak kat pondok indah, kami akan ronda kampung naik motor.
Dulu, sebelum Durrah Khayla lahir kami akan ronda kampung berempat..
Tapi sejak dah berlima ni, maka biasanya akan ada salah sorang kena tinggal.. dan biasanya kakak hasya.. ololoo sian dia tau! dia nak ikut naik basikal tapi rasenya dia akan kepenatan nanti sebab kami akan ronda jauh-jauh.. minimum is 5 km kut..

Tapi wekend kali ni, kakak nak joint jugak.. hubby kata ok.. muat!! naikkkkkkkkkkkkk!!
Hahaa haaaa.. sangat best naik motor beramai-ramai..
sambil mengira kambing a.k.a kuda ihikss
sambil melihat nyoir melambai-lambai..
sambil menyanyi lagu ramai-ramai termasuk durrah khayla yang nyanyi..
sambil durrah khayla tarik-tarik rambut kakak
sambil menghirup udara petang yang sangat nyaman
sambil melihat pemandangan indah kebun durian
sambil melihat anak-anak kecil riang bermain kejar-kejaran
sambil melihat pemain bola handalah sedang beraksi

dan semalam..masa kami buat rondaan kampung ni.. hehee.. kami lalu kat tepi kereta yang sedang park kat tepi jalan yang agak sempit dengan pintu kereta yang terbuka luas.. Lalu empunya kereta pun cepat-cepat ke kereta untuk tutup pintu kereta.. dan.. bila kami melintasi kereta tu.. terdengar suara 


'''Ramainyaa orangggg!! 
dan semua orang paling lihat kami.. 
heheee.. kami pun sengih2.. diorang pun sengih..
mungkin dari depan dia nampak mcm 3 orang.. tp bila tengok kut tepi.. mak aihhh 5 orangggggg!! ramai sungguh!! heheee


Takpe.. my mygyver is a hero! Dia boleh handle keselamatan kami..insyaAllah..

Cuba bayangkan camni yek.. tengok gambar kat bawah

Kami berlima.. sofa tu tukarkan sebagai motor..
Ramai tak? penuh tak atas motor? ramai kan..ahakss


hehee...koleksi gambar lama.. dah lama tak ambil gambar family sama2

hehee... tp kami enjoyyyyyy sangat!  Lepas ni kakak dah tak kena tinggal naik moto lagi..!!

heheee... sampai tertido-tido durrah khayla n kakak amna..
hampir sejam setengah kami ambil angin atas motor
seronok kan!
Alhamdulillah teramat!

2 comments:

Nora Karim said...

amboi seronoknya.... hehehe

Engku Artini said...

hehe..slagi muat angkat semua nora..

Happy Birthday Princess!

Hasya Addini

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Same dress, toys and bed..but different Addini