Jom CLICK untuk auto CLICK disini.. :)

Friday, September 28, 2012

Cinderellellaa in d houseeee!!

Pabila aku kepenatan balik kerja dan menjadi pak supir untuk anak2.. hehee
Pabila durrah khayla mula menjerit2 memanggilku untuk ajak bermain dan kemudian menemaninya mengulit mimpi indah
Pabila pinggan mangkuk memenuhi sinki untuk dicuci
Pabila kain baju menimbun memenuhi bakul dan sedia untuk didobi...
Pabila kain di ampaian memenuhi ruang dan sudah kering dan sedia untuk diangkat
Pabila rumah berhabuk2 dan sampah2 kecil bertebaran merata2..
Pabila mainan2 kecil memenuhi ruang menonton dan bersepah di ruang berehat
Pabila aku bingung memikirkan menu untuk makan malam
.
.
.
dan.. muncullah cinderelellaa..
di tengah malam mungkin hehee
yang akan muncul tiba-tiba aje
yang akan mula menyinari malamnya
dengan tugas-tugas cinderellela
mmmm... maybe rutinnya adalah setiap minggu ..
atau bila-bila masa yang diinginkannya
wahhhhh!!
.
.
.
yang takkala aku bangun menghirup udara segar yang dingin di pagi hari...
bangun dengan perasaan yang agak malas sebab perlu mengemas.. huhuuu
tiba-tiba terlihat..
.
.
ohhh sinki telah bersih berkilat.. takde lagi pinggan mangkuk memenuhi sinnki seperti malam tadi
kain baju telah siap didobi
baju di ampaian semua telah diangkat dan digantung di tempat sepatutnyaa
lantai rumah bersih berseri2 ... tiada lagi habuk2 dan kotoran di lantai
rumah pun tersangat kemas, teratur dan tiada lagi mainan2 kecil bersepahan


wahhhh makin lebar senyumku...
senyum 2 simetri sudah.. ekekekeee
sambil menjerit... kakakkkkk malam tadi cinderelela datang rumah kita!!!
.
.
dan semalam...
tika aku kepenatan tiba di rumah..
si cinderellella berbisik ..
arini kita makan nasi lemak..
tengah masak kat dapur ni..
'
'
wahhh sooo what!!
makin melebarlah senyum 2 simetri ku sampai ke telinga.. kih kihhh

tekalahh.. which one is my cinderellelaa?

baby khaylllaa?
 ... kehidupan kami tak pernah ada peraturan siapa perlu buat itu dan ini... tapi bila sometimes ada kerja2 yang tak disangka2 dah beres dilakukan oleh seseorang.. maka..waduhhh ... hati sape tak gembira kan..

..maybe bagi sesetengah family.. kerja rumahtangga ni biasalah kann.. bergilir-gilir.. tapi bagiku pabila ianya telah dilakukan tanpa sedarku, ohhhh memang aku sangatttt gumbira!!

kan.. kann... alhamdulillah dikurniakan cinderelella ini... We luv u!!

Monday, September 24, 2012

Didiklah mereka...

'Didiklah mereka sepertimana anda mendidik anak anda sendiri..
 Sebab anak anda nanti akan dididik oleh orang lain jua
 yang mana anda sendiri inginkan mereka yang mendidik anak anda itu mendidik kesayangan anda itu seperti anak mereka sendiri kannnn...

Ingat tau Artini..!

Tuesday, September 18, 2012

Susu expired!!

Hari ni first day Durrah Khayla terpaksa minum susu fm.. ohh susuku dah takde stok ebm. Aku macam biasa masih meneruskan rutin pump di ofis, tp makin lama dah makin berkurang.. bermula pada bulan puasa, then berlarutan hingga bulan raya dan sekarang..

Ohya.. ebm yang dari chiller bertahan hanya 3-5 hari, selepas 5 hari perlu letak kat tempat beku. Biasanya aku akan terus letak kat beku pada hari ke-3. Tapi kann... ohooo... pagi tadi, aku baru perasan susu yang ada dalam peti bertarikh 13/9/12 dan 12/9/12. ehh... mcm dah lama jugak.
 Okeh kita kira ehh

13/9 to 14/9 - 1st day
14/9 to 15/9 - 2nd day
15/9 to 16/9 - 3rd day
16/9 to 17/9 - 4th day
17/9 to 18/9 - 5th day

So.. pagi tadi masa ambil susu untuk letak dalam cooler bag, aku kira camtulah.. okeh.. susu masih elok dan guna pakai.. (uhuuu.. terlepas pandang yang 12/9/12). Dahla susu yang tinggal yang tuu jerkan.. sayanggg pulak kalau nak buang. Lagipun bb belum try fm, nanti kalau dia tak nak camne kannn... jadi aku pun redha jelaa bagi susu tu yang aku rasa n konfiden sangattt elok lg.

Petang.. aku tanya pengasuh, bb minum fm tak.. dia jawab minum.. tapi, badan bb naik merah berkuping2 seluruh badan lepas minum susu ebm yang aku bagi..  Oye.. susu fm, tak effect apa2 gatal or allergic masa dia minum.. Errrkkkk aku pun teringat kisah pagi tadi.. oppsss susu tu dah betul2 expired kee?? huhuuuu susu mana boleh buat main2..!! kesian perut bb..

Aku pun bergegas cari ubat kat farmasi, dia bagi cellomine losyen jer untuk bb. Pengasuh dah sapu minyak kelapa dara dan bedak merah pureen kat bb. Masa aku tiba.. alooo sian sangat .. matanya sangat ngantuk nak tidur, tapi tangan duk garu2 gatal. Merah kuping2 dah takde cuma muka dia bengkak sebab gatal2 tu...

Aku terus sapukan losyen tu.. sambil garu2 badan bb.. nampak dia macam ngantuk sangat2.. Aku suruh pengasuh buang je baki susu yang tinggal. Bagi susu fm je lah kat bb since dia mimum takde masalah.

Uhuuuu...huuuu.. maafkan ibu sayang.. ibu akan lebih hati2 lepas ni...
Moga tak berlarutan.. amin..


Thursday, September 6, 2012

Cerialah wahai hati!!

Untuk menceriakan hati yang gundah gulana sebab entry sebelum ni.. sooo layan je lah gambar ni untuk menceriakan hatiku!!

..mmmm.. suka gambar ni... sebabbbb kannnn

Satu pagi yang dingin.. 
tika aku tengah termamai-mamai bangun pagi untuk siapkan sahur.. 
tiba-tiba ternampak sesuatu yang saaaangat cantik !!
Owhhhh... ada hadiah..!!
owhhh it's my birthday!!
Yeaaaa... sukanyaaa!!
Maka aku pun main masak-masak sahur sambil senyum syokkk sendiri di pagi yang dingin itu.. 
keh kehh kehhh
Tq my dear lalinggg n princess!! Luv u!!
** cite daa basi.. tak sempat nak update.. ni cite masa 30 Julai 2012 ..hik hikk..

My breastfeeding journey..!!

Okiesss ini stok ebm masa last day puasa Ramadhan kat rumah, 2-3 hari sebelum raya

Dan yang ni pulak stok semalam.... amacam!! bak kata Nabil...lu pikirlah sendiri..

Huhuuuu... aku terus menerus dalam dilemaaa.. adakah ianya akan berakir tak lama lagi..huhuuuuuu
Aku cuma mengharapkan yang terbaik untuk puteri kesayanganku.. amin!!

Tuesday, September 4, 2012

Surat cintaku!!

Hasya tengah bersiap-siap nak g sekolah pagi tadi.. tiba2 datang sambil muncung2 mulut kat aku.. aisseeyy biasanya dia ni ceria jer pagi2.. apalah masalahnye kali ni ni...

Nape sayangg...
Niiii ....( sambil hulurkan kertas)
Ohh.. surat cinta ibu lagi keerr?? wowww sukenya ibuu!!
Bukannn... ni yang kakak bagi baru ni.. ibu ni letak merata2 lagii... ibu kate nak tampal kat opis...!!
Ohhh.. hehee ibu nak ambil lah ni.. puas dah ibu cari..sib baik kakak jumpa.. timakasih sayanggg.. (huhuuu alasan je tuuu... soryy soo much kakak..!!) 

Tengoklah surat dari Hasya.. sooo tachingg tauuu!! 



Ye kee kak ibu selalu gembirakan kakak..
Ye ke ibu peluk kakak kalau kakak takut..
Kakak senyum panjanggg.. sambil memeluk aku..
 betullah ibuuuu !!

Monday, September 3, 2012

Riang raya Syawal sayaaaa!

Tarrraaaaaaaaaa!! 
Jomm jalan2 raya dengan sayaa... vrroooommmmm 
saya bawak slow2 je sebab kaki tak sampai lg hihihiiiii

Opsss big boss sudah datang tadaaa!!!
Saya boleh bawak keta gaya bebas pulaa..
boleh memandu sambil toleh kanan toleh kiri, pandang depan pandang belakang... hehee seronoknyaaaa..

Ohhh saya sudah penat bawa kereta.. Saya nak berehat sambil main baling tinggi angry bird!!

Kakak saya ni selalu temankan saya main.
 Kakak Addini no.1 saya tengah bz study sebab dia ada exam .. hehe
Jomm kakak kita main sama2 lagi.. bestla ada kakak ramai2!!
Oh yee.. 12 syawal kami pergi jamuan raya dan jamuan hari jadi kawan kakak saya.. 

13 Syawal pula kami jalan2 beraya ke rumah kawan2 ibu dan abah.. Penat sangat sebab dah habis beraya pergi shoping kat cowboy pulak.. pastu soping kat tunas manja pulakk.. tapi saya mcm biasa suka sangat pergi jalan2 bersama keluarga saya ni..

14 syawal kami pergi open house raya pulak.. mommy daddy ngan kakak makan macam2 kuih, ayam bbq, satay, kek. dan mcm2 lagi,, tp ibu suapkan saya nasi impit yang tawar tu dengan banana jer.. ohyee juga tembikai warna kuningg.. yg ni sedap sangat!! delicessssss!!
Lepas makan kenyang2, kami beraya kat rumah kawan daddy pula.. sambil berjumpa bb baru kawan daddy ni.. alololooo comelll sangatt!! tp saya comel lagi kan ibu.. hihihiiii
Lepas tu, pergi soping lagi kat bandar... 

15 syawal, saya kepenatan .. saya mau tido jer arini.. bestnya arini dapat tidur lama dengan mommies.. mula tu bangun tido kul 9, pastu bekfes, mandi.. then 10.45 saya rasa ngantuk lagi pluss kekenyangann.. so, saya ajak ibu tidur sama2... maka kami pun tido berjemaah hingga kul 1.30. 

Ohhh syoknyaa raya kali ni.. alhamdulillah

Happy Birthday Princess!

Hasya Addini

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Same dress, toys and bed..but different Addini