Jom CLICK untuk auto CLICK disini.. :)

Wednesday, October 31, 2012

Doa menenangkan hati..

Ya Allah… terima kasih karena Engkau selalu mengasihi kami secara berkelimpahan tiada batas setiap saat.

Ya Allah… bantulah & bimbinglah kami agar dapat berdoa kepadaMu dengan sepenuh hati & perasaan kami, memasrahkan semua masalah, beban, hambatan, pikiran, jiwa, hati & seluruh diri kami seutuh-utuhnya kepadaMu.

Ya Allah… terangilah hati kami agar semua kesombongan dibersihkan & digantikan dengan cahaya & kasih sayangMu.

Ya Allah… terangilah hati kami agar semua kemarahan dibersihkan & digantikan dengan cahaya & kasih sayangMu.

Ya Allah… terangilah hati kami agar semua sifat ingin mementingkan diri sendiri dibersihkan & digantikan dengan cahaya & kasih sayangMu.

Ya Allah… terangilah hati kami agar semua perasaan iri & dengki dibersihkan & digantikan dengan cahaya & kasih sayangMu.

Ya Allah… terangilah hati kami agar semua keserakahan & kelicikan dibersihkan & digantikan dengan cahaya & kasih sayangMu.

Ya Allah… bantulah & bimbinglah kami agar mudah bagi kami untuk memberi maaf kepada siapapun yang pernah bersalah kepada kami dengan setulus-tulusnya. (Ingat kembali siapapun yang pernah bersalah & maafkan dengan setulus-tulusnya sambil menyadari bahwa hubungan hati anda kepada Tuhan adalah yang terpenting & jangan sampai hubungan ini dihalang-halangi oleh emosi-emosi negatif yang diakibatkan orang lain terhadap anda)

Ya Allah… dengan telah kami maafkannya mereka, berkatilah hati kami agar semua kebencian, dendam, sakit hati, ketidakpuasan, kejengkelan & emosi-emosi negatif lainnya yang disebabkan oleh orang lain, semuanya dibersihkan & dikeluarkan dari hati kami untuk digantikan dengan cahaya & kasih sayangMu.

Ya Allah… bantulah & bimbinglah kami agar kami dapat semakin sadar akan kesalahan kami, baik kepadaMu maupun kepada sesama kami, memohon ampun kepadaMu dengan setulus hati kami & dengan sepenuh kesungguhan & perasaaan hati kami.

Ya Allah… bantulah & bimbinglah kami agar cahaya & kasih sayangMu semakin meresap di dalam hati kami, bersinar semakin indah & terang di dalam hati kami, untuk memberikan ketenangan, kedamaian & kebahagiaan yang sejati di dalam hati kami.

Ya Allah… terpujilah Engkau Yang Maha Esa, Maha Kuasa & Maha Segalanya untuk sekarang & selama-lamanya.

Terima kasih ya Allah atas nikmat dan ujian yang telah Kau beri… 


Tuesday, October 23, 2012

Happy birthday my princess ADDINIES!!

Sebelum ibu terlupaa... sebelum terlewat (walaupun dah 3 hari terlewat)

20 Oktober 2012
Happy birthday untuk puteri2 kesayangan ibu
Amna Addini - 5 tahun
Durrah Khayla Addini - 1 tahun

Cepatnya masa berlalu..
masih terbayang saat cemas ketika melahirkan mereka.. kedua-dua dilahirkan dengan tali pusat terbelit di leher.. tapi alhamdulillah, dengan izin Allah dan kepakaran para doktor yang menyambut mereka... alhamdulillah, tiada sebarang komplikasi berlaku..

mmmm... masih teringat saat mendebarkan waktu tu... masa tengah sakit (sakit?? dah tak ingat sakit camne masa ni..), tika tengah push dengan seluruh tenaga, berpeluh2, yang aku dengar cuma suara bonda dan hubby jek masa tu... tiba-tiba bonda cakap... jap2... jangan push lagi... ohhh pelik jap aku.. hampir 30 saat kut barulah bonda suh pushh semula... ... pusshhhh lagiiii dannn alhamdulillah lahirlah addini menghirup udara di muka bumi ciptaan Allah yang Maha berkuasa ini.. Owhh rupenya, bonda suh stop push kejap td tu sebab doctor tengah nak gunting tali pusat terbelit kat leher .. Owhhh nasib baik aku tak tau.. kalau tak mau aku panik... Alhamdulillah yang teramat

mmmmm.... kejap je 5 tahun dan 1 tahun berlalu..
Ibu cuma mendoakan agar puteri-puteri ini menjadi muslimah yang taat pada perintah Allah, menghormati orang tua, menjaga adab dan tingkah laku, sayang menyayangi selalu..
Ibu tak tau apa yang akan berlaku kelak.. perubahan zaman, perubahan teknologi dan sebagainya..
Ibu cuma mendokan agar puteri-puteri ibu tetap berpegang pada prinsip yang satu... Percaya Kepada Allah dan Rasul, Patuh pada segala suruhan dan laranganNya.. insyaAllah selamat dunia akhirat


ohyee... yang istimewanya..
buat pertama kalinya durrah khayla celebrate birthday ..yelah 1st birthday kan!!
buat pertama kalinya juga kami bercuti2 sambil celebrate birthday amna addini di cameron highland ni..
 nanti uplod gambar ek.. tak bawak kabel daaa.. heheee

Shoe House, Rose Centre @ Cameron Highland

Thursday, October 18, 2012

Durrah melecur kecil..

accakkkkkkk!!!
mmmm... lagi 2 hari arijadi saya tauuu!!

mmmm... so, malam tadi sy buat2 rajin tolong abah sayaa... hehehee.
kut kut nanti abah bg hadiah besar atas kerajinan saya ni hi hiii

sungguh2 sy tolong abah!!

Tapi... ohoooooo pagi tadi kaki saya terkena bubur nasik panas yang ibu  dh letakkan dlm termos..
saya nak main2 je ngan bubur tu,, rupanya penutup termos tu tak kemas... jadi tertumpahlah kat kaki saya,,
ohoooooo sakit!! macam mandi bubur je masa tu.. tapi mandi kat kaki n tangan jer..
ibu cepat2 letak kaki saya bawah air paip.. sejuk je .. pastu letak minyak gamat..
tapi sakit
ohye.. doctor pesan jangan letak ubat gigi atau kicap ye..
tengoklah kaki saya ni... huhuuu... dah jadi gelembung sbb melecur...
sib baik ibu cepat2 bawa sy g klinik td...
 sian ibu penat dia nak uruskan saya yg duk meraung2 sakit lg, nak  hantar kakak ke sekolah sbb ada exam lg..
nak hantar kak amna sekolah lagi..
tima kasih ibu!

harap2 cepat sembuh... saya nak pakai kasut ... nak g jalan2 sambut birthday nanti!!

Doakan saya cepat baik yek..

Monday, October 15, 2012

Kereta kecil warna merah!!


Abahku Pulang Dari Kota
Abahku Belikan Kereta
Kereta Kecil Warna Merah
Boleh Ku Bawa Ke Sekolah

Pon, Pon, Pon, Pon, Pon, Pon, Pon
Kereta Kecil Ku Berbunyi
Marilah Kakak Mari Naik
Boleh Ku Bawa Jumpa Tokma

Saya memanggg suka bawa kereta abah saya..!!
 Tapii abah mesti bagi saya main kejap jek.. huhuuuuu 
Heheee.... yeaaa saya dah ada kereta merah.. kereta ni dulu kepunyaan kakak Amna.
Tapi sekarangggg dah jadi milik sayaaaa vooommmmm!!

Kakak saya ni macam jeles jerk nak tumpang naik jugakk

Tengok tuu.. asyik kacau saya jer..
Saya pandai bawak kereta merah tauuuu!! Saya paling pandai guna gear reverse... hehee

Haaa.. baru boleh main sowang2... tapi boring jugak main  sorang nih..
Nak buat ape ehh ngan kereta pooh ni??

Okehhh... saya nak test enjin n stereng dia ok tak..?
Saya nak bawak ibu pergi Legoland nih... jom ibuuu vooommmmmmmm

Opsss tapi sampai sini jerk.. Abah suruh saya asah kemahiran memandu saya kat sini pulak.
Saya rasa saya dah lulus memandu sebab kakak Amna tidur lena masa saya tengah memandu ni.. hehe

Opssss heheee.. kereta merah tak dibenarkan masuk dalam C4.. maka, abah gantikan dengan kereta merah baru nii... mmmmmm syokk jugak tauuu
vooooooommmmmm

Ohyee lagi 5 hari birtday saya yang pertama tauuu!! Tak sabarnyaa!!
Birthday saya sama dengan birthday kak Amna. Nanti boleh kami tiup lilin sama2... bestnyaaa!!
Abah jangan lupa tiup belon besar2 yekkkk
Yeaa yeaaa!!


Tuesday, October 9, 2012

smileeee!!

Bismillahirrahmanirrahimm

Memulakan pagi yang indah dengan senyuman manis puterikuuu ini..
muuahhhhhh!! ibu loves u soooo much!!
Semoga hari ini semua urusanku dipermudahkan Allah.. aminnnn
Banyak mission yg perlu diselesaikan today!!
Semoga semuanya berjalan lancar....

Permudahkanlah Ya Allah!! Aminnn

Friday, October 5, 2012

DIY brown paper beg

Terjumpa ni masa google.. mm simple tp menarik. espc untuk kertas putih tu.. 
so, kami decide prepare ni untuk isi gula2 or jagung untuk budak2..

yang ni beli kat cowboy.. RM3.60 100pcs
yang kertas putih tu.. RM3.30 untuk 200 pcs
so, cost ...baru 5 sen untuk 1 paper beg.. jimat yg amat kannn!! 

yang ni pulak sevey kat google .. berkenaan ngan paper beg ni untuk isi mug or tuala..mmm..oklah.. beli paper putih je nanti, then hias dengan kertas merah and kertas putih tu..
mmm.. ok, kalau dah siap kan update lg yek..

 

Baju flower girl

TEMA Flower girl: Merah putih

Pilihan pertama : Satin merah.....  ohhh tiba2 rasa kurang sesuai kain satin untuk budak2..aku lebih suka cotton untuk budak2.. tak panas

Pilihan ke dua : cotton dot dot merah putih...
ok jugak.. mesti cantik kan.. tapi.. macam dah out of date jer kann.. so cancel lg

Pilihan ke tiga.. cotton merah corak love putih..
ohhh mmg sweeet sangat.. jumpa kat kamdar. tapi sayangnya tak cukup untuk flower girl kami yang ramai ni... puas cari kat kamdar tengganu pun takde.. huhuuu cancel lagi



Pilihan ke-4 - cotton kat bawah ni..

















Corak macam ok jugak.. tapi regenya cuma RM2.50/meter. murah a.k.a kurang kualiti a.k.a panas dan cepat berbulu kain cam ni.. huuuu cancel lagi..

Pilihan ke - 5.. ohh terjumpa kain cotton bersulam ni kat nagoya.. cantik sangat kaler ni... ada light purple lagi cantikkkk .. hahaaa aku kan penggemar purple hehee!! tapi tema flower girl kami merah.. yang kaler merah pulak takde.. yang ada putih, cream, ijau, maroon, grey wahhh memang cantik2 la..


opsss rege?? RM16 sepasang!! ohhhh murahnyaa... aku pun tanya salesgirl.. 4m ker? yup katanya.. tanya lagi RM16 kan sepasang..?? yup lagi katanya... ohhh aku pun, terus hello sama pengantin... wajib beli ni untuk flower girl .. mana ada kedai jual cotton sulam dengan rege 16 ringgit? lagi2 kat nagoya kannn... kalau kedai mamak mungkin aku akan berfikir 10-20 kali lagi sebab faktor habuk. debu, kotoran dsbnya kann..

So.. pilihan ke-5 ni kira jadik! aku ambil 5 pasang untuk 7 orang flower girl kami! yeaahhh!!
ehhh tiba2.. datang tokey nagoya,

kak... kain ni salah tag, sebenarnya RM38 sepasang..
ehhh ye ke... kat sini tulis 16 je.
yelah kak... staf kami salah tag
oh ye ke... tapi saya dah nampak kat sini tulis harga 16. kalau saya tak tanya kat salesgirl tadi, maybe semua orang akan beli pada rege ni.. haaa sib baik saya yang tanya tadi. kalau saya tau camni.. baik saya diam2 je beli rege 16 ni.. lagipun saya kan customer. !
(aku pun teringat kisah aku tertipu ngan promosi carefour dulu ..then aku buat tuntutan dengan kementerian pengguna,, then aku menang dan dapat balik gantirugi. so, kalau kali ni, kalau jadi camni, aku nak buat tuntutan je.. hahaaaa... customer is always right kan!)
okehla kak.. kami bagi untuk kakak je. pasni kami betulkan harga dia.
haaa camtulah.. cepat tukar harga betul tu.. 

ha... inilah dia kain untuk flower girl kami.. pilih cream.. mesti comel !! match ngan flower boy merah kan kannn!! (hahaaa flower boy kah??)

Budget asal : 18m x RM8.90/m = RM160.20
Harga beli sebenar : 5 pasang x RM16/pasang = RM80 (20m)
So... kami dah berjimat...RM80.20 ringgit dan dapat lebihan kain lagi 2 meter...wowww!!



B2B...!

Kalau dalam konteks keje aku.. B2B tu means business to business
tapi..
tapi...

sejak 2-3 hari ni... ohhh.. B2B dah tersemat di hatiku sebagai..bride 2 be..

ahaa haaa
dulu2.. sambil2 aku blogwalking.. memang aku kureng gemor untuk baca or tinjau seme cerita berkenaan b2b ni.. ntahlaa.. boring or not my interest. Aku lebih suka tengok kisah hias rumah, renovate rumah, cantikan rumah, kisah didik anak, masak2 dan lain-lain. Yang b2b ni.. aku close je kalau terbuka or terpandang.. toinnggg toinggg toing.. hahaa

tapi...
minggu ni.. semalam dan arini kut.. barulah tergerak hati nak klick or baca2 pasal b2b nih... mmmm sebabbbbbb.. ada B2B kat rumah kami dis december!!

okeh.. so, akan update slow2 pasal ni kalau sempat..
daaaa

Happy Birthday Princess!

Hasya Addini

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Same dress, toys and bed..but different Addini