Jom CLICK untuk auto CLICK disini.. :)

Friday, October 5, 2012

Baju flower girl

TEMA Flower girl: Merah putih

Pilihan pertama : Satin merah.....  ohhh tiba2 rasa kurang sesuai kain satin untuk budak2..aku lebih suka cotton untuk budak2.. tak panas

Pilihan ke dua : cotton dot dot merah putih...
ok jugak.. mesti cantik kan.. tapi.. macam dah out of date jer kann.. so cancel lg

Pilihan ke tiga.. cotton merah corak love putih..
ohhh mmg sweeet sangat.. jumpa kat kamdar. tapi sayangnya tak cukup untuk flower girl kami yang ramai ni... puas cari kat kamdar tengganu pun takde.. huhuuu cancel lagi



Pilihan ke-4 - cotton kat bawah ni..

















Corak macam ok jugak.. tapi regenya cuma RM2.50/meter. murah a.k.a kurang kualiti a.k.a panas dan cepat berbulu kain cam ni.. huuuu cancel lagi..

Pilihan ke - 5.. ohh terjumpa kain cotton bersulam ni kat nagoya.. cantik sangat kaler ni... ada light purple lagi cantikkkk .. hahaaa aku kan penggemar purple hehee!! tapi tema flower girl kami merah.. yang kaler merah pulak takde.. yang ada putih, cream, ijau, maroon, grey wahhh memang cantik2 la..


opsss rege?? RM16 sepasang!! ohhhh murahnyaa... aku pun tanya salesgirl.. 4m ker? yup katanya.. tanya lagi RM16 kan sepasang..?? yup lagi katanya... ohhh aku pun, terus hello sama pengantin... wajib beli ni untuk flower girl .. mana ada kedai jual cotton sulam dengan rege 16 ringgit? lagi2 kat nagoya kannn... kalau kedai mamak mungkin aku akan berfikir 10-20 kali lagi sebab faktor habuk. debu, kotoran dsbnya kann..

So.. pilihan ke-5 ni kira jadik! aku ambil 5 pasang untuk 7 orang flower girl kami! yeaahhh!!
ehhh tiba2.. datang tokey nagoya,

kak... kain ni salah tag, sebenarnya RM38 sepasang..
ehhh ye ke... kat sini tulis 16 je.
yelah kak... staf kami salah tag
oh ye ke... tapi saya dah nampak kat sini tulis harga 16. kalau saya tak tanya kat salesgirl tadi, maybe semua orang akan beli pada rege ni.. haaa sib baik saya yang tanya tadi. kalau saya tau camni.. baik saya diam2 je beli rege 16 ni.. lagipun saya kan customer. !
(aku pun teringat kisah aku tertipu ngan promosi carefour dulu ..then aku buat tuntutan dengan kementerian pengguna,, then aku menang dan dapat balik gantirugi. so, kalau kali ni, kalau jadi camni, aku nak buat tuntutan je.. hahaaaa... customer is always right kan!)
okehla kak.. kami bagi untuk kakak je. pasni kami betulkan harga dia.
haaa camtulah.. cepat tukar harga betul tu.. 

ha... inilah dia kain untuk flower girl kami.. pilih cream.. mesti comel !! match ngan flower boy merah kan kannn!! (hahaaa flower boy kah??)

Budget asal : 18m x RM8.90/m = RM160.20
Harga beli sebenar : 5 pasang x RM16/pasang = RM80 (20m)
So... kami dah berjimat...RM80.20 ringgit dan dapat lebihan kain lagi 2 meter...wowww!!



No comments:

Happy Birthday Princess!

Hasya Addini

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Same dress, toys and bed..but different Addini