Jom CLICK untuk auto CLICK disini.. :)

Tuesday, November 27, 2012

First impression?

Pentingkah first impression? Yess it is.!!

Kami ke bilik boss.. atas urusan kerja. Sebelum masuk bilik, kami intai dulu bos ada ke x.. intai2.. ok ada.. bos tengah mengadap pc. Bos pun terpandang kami depan pintu bilik... Kami pun mula buka pintu bilik. Ehh.. tiba-tiba.. tetiba.. ehhh.. bos ambil kopiah then pakai. Ehhh.. aku terkejut. Kenapa bos tiba-tiba. pakai kopiah. Kami bukan ahli masjid nak kutip derma hihii.. ada gaya ke kami ni.. Mmmmm aku terpikir lagi, ehh arini ari Jumaat ke .. penyebab bos tetiba pakai kopiah. Semestinya arini bukan Jumaat.. Ehh aku makin konpius.. nape yek. Takpe.. settlekan dulu urusan kerja yg perlu dibuat. 

Ok.. dah settle kerja, tetiba terpandang satu bekas tertulis "SILA AMBIL' (lebih kurang gitulaa maksudnya).. Ohh bekas berisi gula-gula.. wawww walaupun ianya hanya gula2.. aku nakkk.. 
Bos.. boleh ambil ke.. 
Ambil2.. kata bosss..
Aku pun ambil 2. Satu untuk aku, satu lagi mestilah untuk baby..

Ohhh.. bestnya pagi ni.. masuk bilik bos dapat gula-gula.. alaahh gula-gula pun seronok, mcm kanak2 je.. tapi, ianya percuma dari bos tau.. Bos anda ada bagi gula-gula percuma? takde kan...hihihiiii

Inilah gula-gula percuma yg tak dapat dibeli dimana-mana kedai
 Mmmm selesai urusan, kami berterusan bercerita kisah bos memakai kopiah... owhhh mungkin tujuan bos pakai kopiah tadi supaya dilembutkan hati untuk berurusan dengannya, dipermudahkan urusan kami dengannya.. ye lahh.. sejuk hati kami berususan dengan bos yang macam penuh ilmu agama je kann walaupun hanya berkopiah. Kesimpulannya, itulah pentingnya FIRST IMPRESSION! Apa perasaan anda jika berususan dengan majikan yang berambut panjang, kaler oren, berjambang bagai dan berpakaian selekeh. Mesti macam2 tanggapan kan walaupun mungkin hakikatnya dia sangat baik dan sangat berilmu.. Well itulah pentingnya First impression.

Tq boss kerana meyakinkan kami untuk berurusan dengan mudah hari ni.. 

No comments:

Happy Birthday Princess!

Hasya Addini

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Same dress, toys and bed..but different Addini