Jom CLICK untuk auto CLICK disini.. :)

Sunday, December 2, 2012

Minum air masak

Dulu.. i mean, masa aku mula fully bf durrah khayla, aku sentiasa dahaga. Air masak mesti sentiasa ada depan mata.. even kalau pergi window shopping, mesti aku order air masak or air suam... tak nak dahh air batu or air manis. Memang sentiasa rasa dahaga. Bangun pagi mesti cari air masak dulu. Kadang2 tengah malam pun bangun untuk minum air masak. Yeaa.. bagus kan minum air masak banyak2 kan.. sekurang-kurangnya 8 gelas (ye keer?) atau 2 liter sehari kan.

inilah botol air yg aku selalu bawa ke opis.
botol air 
Biasanya aku akan minum 2 botol air. 1 botol tu lebih kurang 1 liter lebih. Kiranya aku dah minum 2 liter ++ kat opis, then kat umah pun minum lg.. Wahhh masa tu memang akulah juara menghabiskan air kat opis hahaaa... Tapi sebelum ada air mineral kat opis, terpaksalah aku angkut 2 botol air ni setiap hari untuk pergi kerja.. 2 botol tau.. lagilah dengan beg pam, beg laptop, hanbag.. hohooo akulah jugak juara bawa beg paling banyak kat opis huhuuu penat tauuu

Ok back to the story, kelebihan minum air masak ni banyaklah kan.. Yang paling utama bagiku adalah dia akan melancarkan perjalanan darah dalam badan kita. Lain-lain tu.. sila tanya En Google la. hehee

Tapi, apa yang aku nak citekan arini adalah.. Sekarang ni.. setelah aku dah resign bawa beg pump kat opis, a.k.a tidak lagi membuat penyimpanan ebm.. aku dh kurang minum air masak. Nak tau brapa banyak aku minum skrg ni..? huhuuu sangat sedikit. Bayangkan.. sebotol air masak di atas tu, aku akan hanya akan habiskan dalam masa maybe seminggu atau paling cepat 4-5 hari. Hohooooo... sangat2 sedikit kuantiti air yg aku minum. Alasan aku yang pertama adalah.. ohhh aku tak dahaga, so tak perlu minum air banyak. Sebab ke-2 adalah.. bila minum je nak g toilet.. minum je nak terkucil.. hahaaa...  alasan banyak daa rtny!

Okehla.. hari ni.. aku nak mulakan balik amalan minum air masak ni . Sekurang-kurangnya 1 botol sehari. Mesti minum tauuuu.. Untuk kesihatan badan..

Anda minum brapa liter air sehari yekk?


No comments:

Happy Birthday Princess!

Hasya Addini

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Same dress, toys and bed..but different Addini