Jom CLICK untuk auto CLICK disini.. :)

Tuesday, January 22, 2013

lapar @ 17 weeks pregnancy!

hahaa... selalu rasa lapar espc mlm. Balik kerja mesti cari sesuatu untuk maman. Biasanya milo cicah biskut.. ehhh tu ayat gurau aku pada amna.. Pembetulan -  Biasanya biskut cicah milo.

Dan oleh kerana kelaparan yang melampau pada wikend baru ni, bangun pukul 4.30 pagi, masak nasi, goreng anak ikan bilis garing2..makan dengan kicap! ohhh sungguh maveles. Ikan bilis kecik tu memang faveret aku. Kalau dulu aku memang suka makan nasi dengan telur goreng garing, tapi kali ni oh nooo nooo, aku sangat kureng gemar dengan telur goreng.

Ohhh bebalik cerita makan nasik pada pukul 5 pagi, then sambung tido lepas subuh... terkejut hubby bila tau aku bangun pagi2 semata2 tanak nasi dan goreng ikan bilis .. hahaaaa!  elehhhh jeles lah tuu orang tak kejut makan skali kannnn...

So, now.. everytime, everywhere kena standby makanan..tak kiralaaa gula2 ke, biskut munchies ke, ohhh kalau ada cheese tart si Ayuni mesti lagi best kan kannn.. hopefully next week dpt makan cheese tart tuuu...

oreo cheese tart mmg sgt2 sedap nyumm nyumm!


Ok.. tarraaa tu je nk criter untuk mengganti perasaanku yg kempunan nak makan nasi kenduri wikend baru ni... huhuuuuu ... sungguh tragis tau.. beria kami pergi kenduri sambil meredah hujan lebat, dah la jauh pulak tu.. tapi .hukk hukkk... tak dapat nak makan even sesuap nasi pun.. huhuuu..  Takpe, wikend ni makan kenyang2 kat Kg Pelet okeh..

Monday, January 21, 2013

Langkawi journey..part 1-packing

-Perancangan percutian kami.
24-26 : Langkawi.... here we comeeee!
26-28 : Ronda2 Kulim, Penang
28-29: KL

Ohhhh lambatnye rasa menanti 24hb. Dari minggu lepas duk menghitung hari dgn my dear. Budak2 tak tahu lagi perancangan kami ni... wahhh... plan asal, wikend baru ni dh start nk packing baju... tapi, asyik hujan jee memanjang, so, tengoklah kalau rajin start buka beg mulai mlm ni.. huiii banyaknye beg yg kena asingkan siap2..

Beg 1 - satu beg roda untuk letak baju kami 5 beranak. oleh kerana akan ke sana selama 3hari 2 mlm, risau jugak nk bawa baju banyak2, nanti mesti nk shoping barang lg kat sana. Majoriti kawan2 duk cerita, biasanya diorang akan pergi dengan 1 beg, then sampai sana akan beli lagi 1 beg tambahan sbb tak muat atau maybe sebab beg kat sana murah.. hihiii i liokeeee!! So, bawa baju tidur selai sorang je, baju siang pun selai sorang je.. Nanti boleh basuh baju sbb homestay ada mesin basuh.. hehee cuma duk pk sempat ke nak mesin baju, then sempat ke baju kering. Takpe, kalau tak sempat nk kering, itulah alasan terbaik untuk beli baju baru.... ekekekeke. Harap2 1 beg ni dah muat. Risau juga kut tak muat sbb beg pun bukannya besar sangat. Lagipun, biasanya kalaau kami balik kg selama 3h 2m, kami akan bawa 2 beg beg baju, 1 beg pampers, 1 bakul susu, 1 beg telekung. Kali ni, cuba bawa 1 beg baju n 1 beg barang bb.. harap2 berjaya!

Beg 2 - oleh kerana kami ada baby, maka terpaksalah juga bawa susu, termos, pampers. Ohoooo takkan nak bawa bakul naik feri. So, maybe akan bawa satu beg untuk bawa barang2 bb ni termasuk beg2 spare untuk isi barang shoping nanti..

Beg 3- beg ini untuk ditinggalkan dirumah adik di Lunas. Baju2 lain untuk cuti2 seterusnya selepas kembali dari langkawi.

Beg 4- beg baju untuk dipakai siap2 masa sampai kat kulim nanti. So, tak perlulah nak buka beg lain untuk pilih baju etc..

Aduihhhh chek list kena tambah lg ni.. Doakan kami selamat pergi n balik.. chewahhh bercuti dlm malaysia je pun. Walaupun dah biasa cuti2 dgn family (Cameron Highland, Genting Highland, PD, KL, JB, Perak, Penang, dll), tapi ni first time travel naik feri.. Leceh jugak nak transfer barang ni kann.. Takpe, yang penting bukan aku yg akan angkut barang.. hehee... aku cuma angkut bb je dlm perut...kan bb.. ihiksss

Jom holiday!

Tuesday, January 15, 2013

marking..

owhh lamenya tak mengupdate blog. banyak idea nak tulis tp tak berkesempatan. Nak cite pasal Duurah Khayla, my niece yg dpt 8A baru ni, pasal perkembangan bakal bb baru kami, pasal amna addini yg dah start tadika, pasal amna yg dah termakan umpan makan nasi gara2 nak naik feri, pasal kakak hasya yg ke sekolah naik van, pasal pengudaraan dlm rumah, pasal tips faktor2 utama membeli rumah, pasal tips memasang table top concrete tile bewarna putih, pasal panduan memilih sinki, panduan memilih corak tile dan mcm2.. ouhhh banyaknya senarai, tapi satu pun belum sempat tulis apa2.. masa sgt2 cemburu .

opsss lari tajuk.

ohye satu lagi pasal lasik. my twins done it last week. alhamdulillah.. so, sekarang ni dia dh free style, hidup bebas tanpa kaca mata...bestkan.! tapi tak boleh upate apa2 lg pasal lasik ni sbb belum sempat interview si empunya badan yg bercita2 untuk meneruskan azamnya untuk menjadi pilot selepas lasik tempoharii.. bravooo broo!! tahniah dan alhamdulillahh.. moga impian jd kenyataann

ehhh lari tajuk lagi.. hehee

ok. sebelum start cuti2 panjang kami next week, perlu selesaikan beberapa perkara utama.----> MARKING! ada 15+24+12 script untuk marking... wahhhaaa.. sket je kannn... tapii..

ohooo...ok jom start marking!

Thursday, January 3, 2013

Dejayu Tahun Baru 2013 @ 15 weeks

Alhamdulillah.. rezki untuk tahun 2013. Seperti berulang semula kisah aku dan durrah khayla selama 9 bulan 10 hari dalam kandungan. Kali ni dengan new baby..haaaa smileeee semua!!

Baru balik scan dari klinik. First time scan aritu masa 7 weeks. Masih belum terbentuk kaki tangan dan kepala dgn jelas. Tapi kali ni.. aku rasa sungguh2 menakjubkan...(walaupun  pregnant untuk kali ke-6). Jelas tadi nampak kepala dia yang bulat, dann owhhh kaki dan tangan dia sungguh2 aktif bergerak. Seperti say hye to ibu yek.. hai sayangggg... dan kaki, seperti tak sabar2 nak melompat bermain dgn kakak Addinies ye..

Aku sgt2 xcited kali ni.. balik scan baru ingat, dulu masa scan durrah khayla @12 weeks pun cam ni jgk. Dia pun sangat aktif dan say hye kat kami. Tapi masa scan durrah khayla, semua ada.. daddy and kids. Tapi masa scan tadi... hanya aku ngan doc je.. Jadi.. tengah2 scan aku senyum sorang2. Doc pun sengih2 tengok dia sgt2 aktif, susah nak ambil ukuran bb

Mmmmm..moga kami dikurniakan kesihatan berpanjangan sepanjang kehamilan dan kelahiran ni. Moga baby pun sihat dan membesar dengan sempurna.. Tak kisahlah gegel or boboy.. Bak kata daddy... Allah dah buat perancangan terbaik untuk kita. Kalau gegel alhamdulillah.. kalau boboy pun alhamdulillah..syukur semuanya pemberian rezki yang tak ternilai dari Allah SWT.

Owhhh.. apa reaksi durrah khayla? nilahh respon dia bila bagitau dia akan jadi kakak...hahaaaa betulkan kata orang2 tua...

Tengoklah..selamba je isap jari kaki... syokk yg amat tuuu hahaa!!






Happy Birthday Princess!

Hasya Addini

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Same dress, toys and bed..but different Addini