Jom CLICK untuk auto CLICK disini.. :)

Monday, January 21, 2013

Langkawi journey..part 1-packing

-Perancangan percutian kami.
24-26 : Langkawi.... here we comeeee!
26-28 : Ronda2 Kulim, Penang
28-29: KL

Ohhhh lambatnye rasa menanti 24hb. Dari minggu lepas duk menghitung hari dgn my dear. Budak2 tak tahu lagi perancangan kami ni... wahhh... plan asal, wikend baru ni dh start nk packing baju... tapi, asyik hujan jee memanjang, so, tengoklah kalau rajin start buka beg mulai mlm ni.. huiii banyaknye beg yg kena asingkan siap2..

Beg 1 - satu beg roda untuk letak baju kami 5 beranak. oleh kerana akan ke sana selama 3hari 2 mlm, risau jugak nk bawa baju banyak2, nanti mesti nk shoping barang lg kat sana. Majoriti kawan2 duk cerita, biasanya diorang akan pergi dengan 1 beg, then sampai sana akan beli lagi 1 beg tambahan sbb tak muat atau maybe sebab beg kat sana murah.. hihiii i liokeeee!! So, bawa baju tidur selai sorang je, baju siang pun selai sorang je.. Nanti boleh basuh baju sbb homestay ada mesin basuh.. hehee cuma duk pk sempat ke nak mesin baju, then sempat ke baju kering. Takpe, kalau tak sempat nk kering, itulah alasan terbaik untuk beli baju baru.... ekekekeke. Harap2 1 beg ni dah muat. Risau juga kut tak muat sbb beg pun bukannya besar sangat. Lagipun, biasanya kalaau kami balik kg selama 3h 2m, kami akan bawa 2 beg beg baju, 1 beg pampers, 1 bakul susu, 1 beg telekung. Kali ni, cuba bawa 1 beg baju n 1 beg barang bb.. harap2 berjaya!

Beg 2 - oleh kerana kami ada baby, maka terpaksalah juga bawa susu, termos, pampers. Ohoooo takkan nak bawa bakul naik feri. So, maybe akan bawa satu beg untuk bawa barang2 bb ni termasuk beg2 spare untuk isi barang shoping nanti..

Beg 3- beg ini untuk ditinggalkan dirumah adik di Lunas. Baju2 lain untuk cuti2 seterusnya selepas kembali dari langkawi.

Beg 4- beg baju untuk dipakai siap2 masa sampai kat kulim nanti. So, tak perlulah nak buka beg lain untuk pilih baju etc..

Aduihhhh chek list kena tambah lg ni.. Doakan kami selamat pergi n balik.. chewahhh bercuti dlm malaysia je pun. Walaupun dah biasa cuti2 dgn family (Cameron Highland, Genting Highland, PD, KL, JB, Perak, Penang, dll), tapi ni first time travel naik feri.. Leceh jugak nak transfer barang ni kann.. Takpe, yang penting bukan aku yg akan angkut barang.. hehee... aku cuma angkut bb je dlm perut...kan bb.. ihiksss

Jom holiday!

No comments:

Happy Birthday Princess!

Hasya Addini

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Same dress, toys and bed..but different Addini