Jom CLICK untuk auto CLICK disini.. :)

Friday, February 1, 2013

Menu pemanggang ajaib vantage

Hahaaa.. tajuk mengancam bagi pemilik pemanggang ajaib. Padahal kisah langkawi journey pun baru part 1.. bila nak start balik entahla.. Moga aku diberikan kesempatan masa kelak..cewahhh

Back to tajuk asal, pemanggang ni kami beli ofcos kat Hj Ismail, Jeti Kuah je.. sebab harga dia RM99 sama je dekat kedai Hj Ismail di pekan kuah. Jadi untuk mengelakkan masalah barang banyak dalam kereta nanti, maka kami decide beli kat jeti masa odw balik nak naik feri. Singgah kejap, ambil pemanggang, terus bayar. Tak perlu nak survey beria2 compare harga lagi sebab dah tahu harga adalah sama.

Heheee.. kembali ke tajuk asal semula.., Dah 4 malam kami pulang dari Langkawi, maka dah 3 malam kami masak berasaskan menu pemanggang ajaib ni.. wallahhh memang ezi and bestlah! hikhikkkk... So, inilah menu kami..

Malam 1- ikan bawal besar bakar cicah air asam... mmg maveles!! ikannya dimasak sekata, tak hangit, tak kering, tak rasa asap api hihiii

Malam 2- buat 2 menu.
  First ikan kembung bakar cicah kuah kicap
  Kedua, ikan bakar berempah..sedap!!

Malam tadi - roti telur bakar dalam pemanggang, dan roti canai segera juga dibakar dalam pemanggang ni... memanggg sedap!! Rangup dan sangat menyelerakan..

Dannnn... sory no photooooss!! Nafsu makan kami membuatkan kami lupa untuk tersenyum disamping ikan2 tersebut dan roti bakar heheeee

Ini je gambar yg dapat aku donlod... pemanggang vantage.. credit to Mr Google



Mmmm..malam ni plan nak masak ikan stim halia or stim lemonnnn, tapi Hasya dah tuntut janji nak makan piza malam ni.. Aikkk takkan nak biarkan dia makan piza sesorang dan aku makan ikan stim. Takkan aku nak makan piza sket, makan ikan + nasi sket.. tak best lagu tu.. Ishhhh kakak ni... kacau selera ibu je!

Ok.. tengok dulu malam ni cemana..
Hubby dah berapa kali request steak! Nak lamb chop lah.. bbq steaklah ..mcm2. Ok tuan.. akan ditunaikan nanti. Sila beli raw materialnya yeahhh

Chaloo! Happy holiday semua!

No comments:

Happy Birthday Princess!

Hasya Addini

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Same dress, toys and bed..but different Addini