Jom CLICK untuk auto CLICK disini.. :)

Thursday, February 28, 2013

Pusing-pusing Tasik Kenyir

Okehh...ini adalah ad hoc plan pada tahun baru cina .
9 pagi, dah siap mandi manda, nak brekfes, tetiba tertanya busu yg sama-sama ada kat dapur

-sila baca dalam loghat ganu ehhh hehee-
Arini nak buat apa kita ehh.. Ayah Su kerja lagi ke arini
Ehhh arini dok jadi keje
Sungguhhh? Jom g .... g kenyir nok?
Ohooo Okeh gok. Sape lagi?
Hok mana ada kat rumah je la..
Okeh.. Kat rumah ada #3, #4 & #5 je.., tapi #5 doh nok balik Lunas..
Takpelah... lepas dia balik kan kita geraklah.. sian pulok kan bagitau dia tp dia dok leh join pulokkk
Yelah... bonda skali ehh
Mesti dohhh

Pastu.. barulah aku terhegeh-hegeh bagitau hubby pasal projek ke kenyir ni. Dannn dia, macam biasa... letsss go bebeh!! yeaaaaaaaaa!!

Bertolak lepas zohor. Hampir sejam perjalanan dari Kg Manir, akhirnya sampailah kami ke Gawi. Jeti Tasik Kenyir.. MasyaAllahhhh memangg cantik sangat tauuu!

Kemudian, semua dah excited nak naik bot untuk pusing-pusing pulau. Masa tu dah hampir kul 4 ptg. Cuaca pun redup je. Setelah tanya pasal pakej-pakej bot yang ada, kami ambil pakej yang paling murah sekali..RM60 untuk pusing pulau selama 30 minit. Satu bot boleh muat 8 orang dewasa.

Sebenarnya ada banyak pakej. Yang paling menarik sekali mestilah yang paling mahal sekali kan. RM600 untuk ke 3 tempat menarik iaitu Air terjun, Gua dan Ikan Kelah. Sangat menarik! Tapi biasanya bot tu akan bergerak dari pagi dan pulang semula ke jeti belah petang. Kira, kena bawa makanan dan bekalan untuk satu hari di tasik kenyir. Mmmmm nampaknya kami tak sempat nak ambil pakej tu. Maklumlah, ad hoc plan.. Mana cukup bekalan dibawa. Yang ada cuma bekalan nasi ayam je dalam kereta. Lagipun bonda kami tak join naik bot.. dia hanya duduk kat tempat menunggu dan tengok kami naik bot.. heheee sian bonda.

Okehhh layan gambar ehhh

Hasya dan Adam.. happy sungguh 2 orang kazen ni..

kami... happyyyy ! masa ni bot baru nak jalan

Dan tak lupa.. pasangan hot penganntingg baru kita.. busu dan ayah su!

inilah peta tasik kenyir.. detail boleh tanya dengan Mr Google ye..
Okehh... itu saja misi kami.. dah penat naik bot sambil main2 air kat tepi bot.. kami pun beransur pulang. Sebelum balik.. menjamu selera bekal nasi ayam dulu kat pondok yang disediakan. Lain kali kena datang lagi ni... best besttt!!

5 comments:

#5 said...

Kuciwa....

Mana Pict Bonda?

eiyta said...

Waaahhh...best la...kena masuk dalam destinasi cuti-cuti Malaysia nie...

Engku Artini said...

#5.. Alaa... sory..namapun aktivit edhok..lenkali kita g sesama ehh..dekat je kan

ita.. lom pergi lagi kan.. ha.. boleh letak dlm list bercuti. tapi, scuba tak boleh kut kat sini..hehe. Seronok kameron?

tengku afza engku yusof said...

#5.. pic bonda dok dang amek... a.k.a.. terlupa amek.. hehehe.. next time go sama2 lak ehh...

Nora Karim said...

Tal pernah lg sampai tasik kenyir... teringin nak pegi...

Happy Birthday Princess!

Hasya Addini

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Same dress, toys and bed..but different Addini