Jom CLICK untuk auto CLICK disini.. :)

Friday, April 26, 2013

Pabila BFF bermasam muka..?

Inilah BFF kecik dan BFF besar ... 



Mereka memang kamcing gilerr lah.. sampaikan aku merajuk2 nangis lari bilik Kak Hasya sebab BFF kecik nak tidur dengan BFF besar jerk.. nak tidur sambil peluk BFF besar jer.. nak suh BFF besark jer tidurkan, nyanyikan, dodoikan dan tepuk2 dia tidur.. huuauuuu.... memang patutlah aku merajuk kaww kaww kann, sampaikan ada orang datang pujuk pun aku pura2 tiddo jerkk.. huuuuuhuuuu

But... semalam, dis 2 orang BFF ni bergaduh...ehhh gaduhh? okehlaa masam mukaa ... adehh aku duk tergelak jer tengok 2 orang BFF ni.. ha haaa haaaa

Alkisahnyaa aku tengah main masak2.. Kemudian dengar BFF kecik ni meragamm.. marah2, jerit2, pastu nangis.. Ohyee.. BFF kecik ni sekarang dah pandai tauuuu... dah ada hati dan perasaaannn.. dah faham kalau orang minta tolong, orang marah atau dia yang akan marah orang.. Kadang2 dia ni memang suka buat perangai.. maybe nak tarik perhatian kami kut.. kata orang, sebab  dia paham yang nanti dia akan dapat kawan baru..

Kemudian aku dengar BFF besar pujuk.. tapi dia still marah2.. tak makan pujukk dahhh... pastu BFF besar merajuk hahahaaaa... Aku pun masuk campur. Aku suh BFF kecik salam ngan BFF besar, mintak maap.. TAK NAK!! katanye.. Aku suh pulak dia peluk n kiss BFF besar...TAK NAK!! lagi katenya.. Aku pun pura2 peluk n kiss BFF besar.. Haaaa... tengok Ibu sayang abah...! Tapi dia buat derkk jer! Pelik aku... AKu tanya dia.. 
Sayang Abah tak...? TAKK katenyaa..
Nak kawan abah tak? TAK NAKK!  
Terus BFF besar kata.. Okehhh Abah pun tak nak kawan dia...! Haipppp terus 2 orang BFF ni masam muka.. aku lakkkk gelak jer tengok diorang ni..

Rajuk diorang ni terus berlarutan... BFF besar cite, tika aku solat, BFF kecik ikut masuk bilik solat. Then, dia intai BFF kat luar, BFF besar jeling, terus dia masuk semula dalam bilik.. aduihh gelak aku dengar..
Then, masa BFF kecik tengah main bola.. BFF besar sakat.. dia tahan bola tu dengan kaki.. biasanya BFF kecik yang kamcing giler berdua tu, akan minta balik bola tu.. tapi kali ni dia diam, then tarik tangan kakak suh ambik bola .. hahaaa gelak aku.. Yang sorang sakat, yang sorang masih jual mahal..

So.. malam ni nak tido dgn sapa?... IBUUUUUU kata BFF kecik.. aikss pelik aku.. 
Okehla.. tido golek2 dengan ibu atas katil.. sebelum tu, suh salam lagi, suh kiss abah lagi..pun TAK NAK!!
soo before tido... aku tunjukkan gambar ni..

Sayang abah takkk? Sayanggg!!! Sambil cium gambar BFF besar kat henpon aku..!! pulakkkk dahhh.. tadi beria jual mahal yer... huhuuuu...

Pagi ni, ingatkan dia dah lupa kisah merajuk semalam.. tapi masih berterusan rupanya. Harini, dia kena duk kat umah dengan Amna dan Abah sebab babysitter ada hal. Ehh ehh tetiba bersungguh dia pegang aku nak ikut naik keta.. Biasanya dialah yang paling hepy dan tak kisah kalau aku tinggalkan dia kat rumah dengan Abah,, tapi ni tak.. Nangis2 nak ikut. Alahaiii terkedu aku.. Aku pujuk dia suruh ambilkan bear dlm rumah, dia pun masuk dalam rumah.. cari bear. Aku cepat2 tutup pintu rumah n naik kereta..  then dia datang bersungguh2 bawa bear... dan terus nangis nampak pintu dah tutup dan aku dah duk dalam keta.. Nangis sungguh lak tu.. huhuuuu... mencabar perasaan sungguh.. Sedih jer pulak aku rasa.. Tinggallah dia kat rumah dengan Kak Amna dan BFF besar... 

Sampai opis , tipon..
Camne bb.. nangis lama dok tadi..
Entahh.. dia ngan Amna tadi
Bawalah dia naik moto.. kan okehla tuu
Tak mbohla... dia tak nak salam lagi.. jual mahal..
Aloloooo sian diaaaa...

Cepatlah berdamai ... tak tenang aku dibuatnya..

Wednesday, April 24, 2013

Perkahwinan dan percintaan..

“Perkahwinan bermula dengan percintaan,
 tetapi disempurnakan dengan tanggungjawab”



Ustaz Pahrol Md Juoi

tq to dis gurls..

Tuesday, April 23, 2013

Wedding En Mohd Khairil @ Pantai Sepat


Selamat pengantin baru untuk Khairil dan pasangannyaa.. ni opismate kami..
Semoga kekal bahagia selamanya.. juga semoga berjaya menjadi pemimpin keluarga dan menjalankan amanah Allah sebaiknya.. InsyaAllah..

Kami dan pengantin.. berseri-seri pengantin!
Gigih aku usung 3 lil Addinies g kenduri ni.. Maklumlah, Ahad kan suami keje... terpaksalah aku bawa mereka semua g kenduri.. sampai tersesat perjalanan ke sana hehee... aku pun ello sana, ello sini..sib baik ada kengkawan yg tolong bgtau peta betul ke rumah pengantin ni.. Bayangkan hampir 40km perjalanan kami dari Beserah ke rumah pengantin..hampir 1 jam 15 minit.. huaa huaaa.!!.. tersesat jalan punya pasal.. Sib baik Durrah Khayla tidur sepanjang perjalanan.. jadinya dapatla aku drive dgn tenang ...hohoooo ye ke tenang..

Selesai bergambar dan bersembang dgn pengantin, kami pun beredar.. Pengantin kata Pantai Sepat dah tak jauh dari rumahnya... maka, aku punnn zasssss bawa Addinies ke sini..

Mmmmm... cantik jugak Pantai Sepat ni..ramai jugak pengunjung masa ni.. chinese pun ada.. ada juga yang tengah bermain bola dalam air.. mcm best jek.. Addinies?? Haaa diorang pun enjoy ke sini.. Jumpa buai gantungg, so apa lagiii... kemain lagi diorang bergayut kat buai nii

peaceeeeee!! 
enjoyyy lagi...
Dalam 15 minit je kut kami kat sini.. pastu terus balik.. Balik, konpem tak sesat kan.. hehehe...

Ok... Chalo.. Anyway... Selamat pengantin baru untuk mereka yang masih dalam mood pengantin baruuu... ye ke busuuu..heheee

Monday, April 22, 2013

Ikan tambang goreng

Selain ikan talapia, tenggiri dan  kerisi, ikan tambang merupakan ikan feveret kami... Semalam, hubby belikan ikan tambang ... segar lagi... 5 ringgit dapat 11 ekor.

Camnilah lebih kurang rupa ikan tambang

So... apa lagi, hari ni... berangan-angan terbayang-bayang ikan tambang gorengggg....Wahhh mesti bests syiokkkk ... tak sabarnyerr nak goreng garing-garing then makan panas-panasss... wuwhuuuuu.... cepatlah 5.30!
Sedapkannnn!!
Jemputlah ke rumah malam nanti... kita makang ikang tambang goreng garingg gitu... plus hot chocolate stoberi...jomm jommm...

Ohhh cite hot coklat stoberi belum tulis lagi ehhh.. okeh... riliex ehhh.. dah free esok lusa kan insya saya tulis... opsss saya? skimaaa jerkkk hahaahahaaa

ok, chalo,, lagi 10 minit lagi... leh countdown dahhhh

Friday, April 19, 2013

Luv friday..

Salam jumaat..

mmmmm... i luv Friday... sebab... esok Saturday...
mmmmm... sebab hari ni dimurahkan rezki... alhamdulillah..
sebab..... yeaaa... ada cinderelela in my house..!

yee..
kami jarang lunch bersama kecuali saturday.. hari lain, dia keje, aku keje..
tapi today... kami lunch bersama.. di rumah jer
nasi panas + ikan goreng + teluk masak kicap
simple jer.. tapi sangat sedapppp sebab lunch together gether..!

tq cinderelellaa masakkan untuk mak  tuan putri!

Wednesday, April 17, 2013

Say NOOOOO to these!

Yesss... please remind me..
say NOO to dis

and disss


and disss

and yang seangkatan dengannya..

Pergi main jauh-jauhhh... syiokkkkk syiookkkkkk!!

But dis one ok...

jom temankan saya... :) !

Tuesday, April 16, 2013

Fatin Hanissa bt Muhammad Johary a.k.a Tengku Tina

Kat fb, tetiba tertengok gambar ni... 
status : 
 'my 16th birthday...
Dulu dah pernah tengok gambar ni.. tp cuma dalam hatiku kata..
'bahagianya keluarga kakakku ini'

tapi kali ni bila tengok gambar ni semula.. aku berkata...
'ooohhhhh dah 16 tahun fatin hanissa acik ni... ??
aloloooo... dulu, dialah yang paling disayangi semua orang, maklumlah anak buah pertama dalam keluarga kami..
sket2 mesti bagi hadiah.. sampaikan gambar dia ada kat mane2 dalam bilik study hostel aku dulu.. heheee..

Tapi, sekarang fatin hanissa dah besar panjang, dah jadi kak long yang penyayang, baik hati... lawa lakk tuu.. (senyumlah tuuu)
acik tauuu nisa baca blog acik ni kannn...

tapi, kadang masa dan jarak membataskan keakraban kita macam dulu..
takpe, lepas ni kita jd bff balik ye..

ohye fatin hanissa ni pun sangat pandai orangnya tauu
UPSR : straight 5As
PMR : pun streekkkk 8As
Cayalah nissa... Im soo proud of u!
Semoga terus cemerlang menjadi muslimah yang berjaya di dunia dan akhirat ... insy!

Kemudian terpandang juga gambar ni... ohhh dah besar ameer dan afeeq..hero kak long.. 


Ehhh mane kak ngah yang comel lote macam maria farida tu...? 

Haaa kak ngah yang pakai baju pink tu.. sangat peramah tamah orangnya tauu.. moga nanti jadi macam kak long nissa ye

opsss... cantikkan buaian buatan ayah kak ngah ni..

Monday, April 15, 2013

Bunga ros Cameron Highland!


Ceriakan monday bluesss dengan bunga cantik Cameron Highlands!! Sukeeeer sangat..

Mmmmm.. bila ke sini, mestilah wajib beli rosses ... dan, mestilah bukan aku yang belikan.. Aku tak pernah beli bunga untuk diri sendiri.. hehee.. Masa ke CH bersama rombongan students dulu pun aku tak beli.. sebab terasa mcm tak best jerkk beli bunga untuk diri sendiri.. huhuhuu... 

So.. someone special belikan rosses purple n merah n pink ni for me... owhhh mulalah dalam hati ada taman... lalalalaaaa
Siyesss comell bunga ni.. 5 ringgit je tauu untuk 21 kumtum rosses... murah gilerrr kan!!

 Kemudian, cari bekas untuk letak bunga ni.. oh yee.. bekas gula stoberi tiger ni pun dari CH.. 29 ringgit , beli kat ros valley.. cantik sangat.. tu yang tumpang possing skali ngan bunga ross ni hehee
Tadaaaa..!! Ni masa malam tadi... cantik kaannnn.... 

Ni lagi... tak muat nak letak dlm 2 bekas jerr , jd ada 3 bekas pasu  bunga ross di dapur... wangiii sangat!
 Aku tak nak bunga ni hilang dari pandangan mata...chewahhhh..Maka, aku pun bawa g opis separuh ... heheehe.. Bak kata penasihat bungaku, 
Owhhh nak tengok bunga tu setiap masa ehhh... bawak je dlm keta, sampai opis letak kat meja, nak balik kan bawak semula dalam keta.. then letak dalam rumah pulak.. esok bawak lagii... lusa bawa lagiii.... barulah dalam hati ada taman sokmoo... 

hahaaaaa terbaik kan penasihatku...

So, inilah jambangan bunga di opisku..
First time meja opisku ada bunga... cantikkkk..!!

Pun letak dalam 2 bekas.. supaya dimana-mana je ada bunga.. hehee
Lalalaaaaa.. bestnya bila bangun pagi tadi penuh bunga di dapur... wangi lak tuu... tq darling for d rossesss! Luv it!

Friday, April 12, 2013

Permudahkanlah permintaan orang..

Yea.. betull.. permudahkanlah permintaan atau pertolongan orang. InsyaAllah, Allah akan permudahkan semula perjalanan hidup kita kelak.

Aku.. acapkali perlu memenuhi permintaan orang... asalnya aku malasnya nak layan... tapi aku cuba juga membantu penuhi permintaan mereka. Walaupun agak perit, susah dan menyusahkan diri aku sendiri, tapi aku berpegang pada prinsip aku...

Rezeki, ajal, maut dan jodoh semuanya kuasa Ilahi.. Kalau dah rezeki mereka, bantulah mereka , penuhilah permintaan mereka seadanya..

Yea..  pernah sekali aku terbaca status kawan, dalam keterpaksaan dia terpaksa menolong kawannya yang dalam kesusahan.. Tapi hasilnya, Allah melipatgandakan rezeki dan kesenangan dalam urusannya.. Sangat besar rezeki dan balasan yang dia dapat dengan kuasa Allah.. hebatkan..

Aku .. juga cuba penuhi permintaan mereka yang kadang-kadang mungkin dirasakan agak susah ditunaikan.. Tapi, ku cuba untuk penuhi permintaan mereka seadanya.. dan Alhamdulillah, aku juga mendapat kesenangan dan rezeki yang luas selepas tu..

Aku.. akan lebih berusaha agar sentiasa memenuhi permintaan mereka yang memerlukan.. tanpa mengharapkan sekelumit balasan.. InsyaAllah.. cubalah rtny! Ihklaslah dalam kehidupan harianmu..

Dan terima kasih pada kawan-kawan yang setia menumpangkan kereta mereka untuk projek jalan-jalan cari makan.. yang sangat prihatin pada aku yang sedang memboyot ketika di bertugas di dewan peperiksaan, yang menjagaku bak mak tuan puteri di rumah.. (heheee) juga yang setia melayan karenahku mengidam asam pedam,eskrem meknum dannnnn..hot chocolate strobery nyumm nyummm!!!

Moga Allah melipatgandakan rezeki anda semua dan dirahmati Allah selalu..Amin

Thursday, April 11, 2013

Jangan sombong rtny!

Dis morning...terasa dah lambat masuk opis.. so, bawak keta laju2 .. arghhh keta kat depan bawak slow pulak.. Jalan 2 lorong, jadi aku stil follow dia dengan harapan dia akan ke kiri.. Tapi masih 50km/j.. sama laju dengan keta kt line kiri.. Ishh.. aku dah geram ni... nak cepat makin lambat... follow lagi.. hampir 5 minit follow tak paham2 jugak, aku pun nyalakan lampu.. Tapi macam takde perubahan je.. buat donno jer..aku follow lagi.. tapi takde tanda2 dia nak ke kiri pun.. ishhh lagilah aku geram.. aku pun nyalakan lampu... sekali, 2 kali... 3 kali... lama2 aku nyalakan lampu banyak kali, terus-terusan aku kelipkan lampu.. Hahhhh pastu barulah dia ke kiri... aku jeling dia, dia pun jeling aku... haaa dah agak mesti cik kak yang bawak keta terhegeh-hegeh pagi hari dan tak reti nak amalkan budaya di jalan raya.. haisehhhhh

Then, sudah hantar Amna ke sekolah, tetiba ada kereta keluar simpang terus belok ke kiri tanpa berhenti or bagi signal.. aku yang tengah laju ni agak opocootttt mak koi japp.. arghhh terus aku honn.. tapi pemandunya buat donno jer,, so, bila dia nak ke kiri, aku ke kanan, aku jeling lagi... ohh amoiiii maaaa... aduilaaa tolonglaa berbudi bahasa di jalan rayaaaa

Opsss tetiba aku teringat...
Jangan sombong artini... lagi-lagi di pagi hari nak mulakan kerja..
Beristighfar jap aku..
Ya Allahh... ampunkanlah aku atas kekalifan diri...
Kuatkanlah kesabaran dalam diri...

Wednesday, April 10, 2013

Tdur tak lena, makan tak kenyang, mandi tak basah

Owhh.. semuanya gara-gara dia..

Detik ini..

Tidur malam mesti termimpi-mimpi
Tidur siang pasti tak mimpi-mimpi sebab tak sempat nak tidur siang.. ihikss
Mimpi pulak mesti mimpikan diaaaa jer.. owhhhh
Tiap masa terbayang di mata..
Moga mimpi jadi realiti... amin.

Makan... ?
Makanku memang tak lalu
Makan nasi beriani pun tak habis..
Tengok kedai piza pun takde keinginan nak beli walaupun feveret
Tengok pasta dan choclate roll pun sambil lalu jek
Photo?... oh lagilah takde keinginan untuk itu
Goreng pisang kegemaran pun dah tak jadi keinginan lagi..
Minum laici pun terbayang-bayangkan dia..
Semuanya... gara-gara dia..
Cepatlah masa berlalu..

Mandi tak basah?
Itu dusta semata...
Mandi mestilah basah.. mestilah wangi..
Tu semua perumpamaan semata..

Tapi.. sesungguhnya,,,
Ku masih menunggukan detik itu..
Sabar ye rtny!

Monday, April 8, 2013

Where is Abah..?

ohh... abah is everywhere.. di dapur, di bilik, di luar rumah, everywhere is abah..
sebab... abah is their bff
what...? bff?
yes abah is bff! huhuuuuuu aku sangat jeles okeh..

buktinya:

balik keje, nampak keta abah jee (padahal abah takde dalam keta pun)... terus bgtau 'tu abahh'
parking keta.. nampak tempat abah parking moto (tempat parking je tau, motor takde pun)... pun terus bagitau.. 'tu abah'
masuk rumah, nampak tempat abah biasa landing depan tv (padahal abah takde kat umah).. pun kata.. 'tu abah'
masuk dalam bilik, nampak baju abah ... 'tu abah' lagi
nampak pulak towel abah... ' pun 'tu abah'
g dapur, nampak gelas feveret abah.. hahhhh 'tu abah ' lagi...
main-main tipon ibu, pastu cakap 'elo abah'

pendek kata.... dimana-mana saja ada abah!

ohohoooo abahhhh.... walaupun dirimu tiada di mata, tapi bayangmu tetap di mana-mana...
itulah bff abah.... si Durrah Khayla Addini!

Mood : Jeles teramat sangat

Friday, April 5, 2013

Kakak Durrah Khayla Addini


Hai.. salam Jumaat

Saya sudah setahun 5 bulan. Tak lama lagi saya akan jadi kakak.. so, saya perlulah membuat beberapa persiapan agar dapat jadi seorang kakak yang baik pada adik baru saya nanti.. Harap-harap saya dapat adik boboboii... tapi kalau adik gegel pun best jugak, boleh kumpul jadi pom pommm gerl abah ramai2... hehee

So, sebagai persedian pertama, saya kena pastikan yang saya kuat mental dan fizikal. Yelah, nanti nak jaga adik baru kan..
Haaaa tengok, kuat tak saya wrestling ngan kak Amna.. akhirnya kak Amna kalah tersungkur ke lantai horeyyyy!! 

Nowww lawan dengan kak Hasya pulak.. Yeaaa saya masih mengungguli juara wrestiling Addinies..!! Kak Hasya jatuh tersungkur jugak ..baboommmm  horeyyy!!

Okehh.. nampaknya, kak Amna cuba menolong kak hasya,,, ehh  ehhh ni tak aciii

Okeh.. persediaan kedua adalah, saya mesti jadi seorang kakak yang baik budi pekerti, bersopan santun dan berilmu agama. Jadi, untuk melatih diri saya taat pada tuntutan agama, saya sentiasa pastikan saya sentiasa bertudung. Saya sangat suka pakai tudung.. yelah tuntutan agama kan..
Comel kann saya pinjam tudung renang kak Amna.. Muuahhhh sayang  ibu!!
Okeh.. itu aja dulu perkembangan dari saya. Persediaan untuk adik baru pun belum buat apa2 lagi... Saya tak sabar nak tunggu adik baru ni, kalau wrestling ni, konpemm saya akan jadi juara lagi kannn kann...

Okeh.. selamat berehat semua di hujung minggu!
Muuuahhhhh  love u all!

Wednesday, April 3, 2013

Target archieve!

Yeaaa!! Done seperti yang dijangkakan...la laaa laaa laaaaa
Riangnya dalam hati!
Keje dah bereh, sooooooo
Malam ni boleh tido lenaaa
Malam ni boleh beriang gembira dengan addiniesssss macam selalu.. (ala padahal tiap2 hari riang gembira dgn addinies..heheee)

Mmmmmm dan kat piza hut today, ada piza murah @RM5 je.. woooowwwww
tapi kat rumah juga ada ikan talapia from Temerloh ready for cooking..
dan dalam fridge jugak ada rencah asam pedas siap untuk dimasak made in Chemomoi.. nyummm nyummm bestnyaaa

alalalaaa tokkkk sukenya hati!

opsss tp esok dan lusa masih kena survive untuk last revision class untuk student tersayang..
moga yang terbaik untuk mereka nanti..

p/s lagi 7 minit ---- balik time!

Tuesday, April 2, 2013

Untuk orang di sana...

Opsss... bizi beeeeeeeeeeee

so. untuk orang disana..
moga selamat n dpermudahkan segala urusan menerima kelahiran orang baru

untuk bonda di sana
moga dapat berehat, tenangkan fikiran sepenuhnya disana...

untuk busu di sana
take care di sana dengan orang tersayang..

ayookkk dah 4.19 pm!
25 hours more....
huuuuu need an oxygen pleaseeeeeeeeeeee!!

Happy Birthday Princess!

Hasya Addini

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Same dress, toys and bed..but different Addini