Jom CLICK untuk auto CLICK disini.. :)

Friday, April 26, 2013

Pabila BFF bermasam muka..?

Inilah BFF kecik dan BFF besar ... 



Mereka memang kamcing gilerr lah.. sampaikan aku merajuk2 nangis lari bilik Kak Hasya sebab BFF kecik nak tidur dengan BFF besar jerk.. nak tidur sambil peluk BFF besar jer.. nak suh BFF besark jer tidurkan, nyanyikan, dodoikan dan tepuk2 dia tidur.. huuauuuu.... memang patutlah aku merajuk kaww kaww kann, sampaikan ada orang datang pujuk pun aku pura2 tiddo jerkk.. huuuuuhuuuu

But... semalam, dis 2 orang BFF ni bergaduh...ehhh gaduhh? okehlaa masam mukaa ... adehh aku duk tergelak jer tengok 2 orang BFF ni.. ha haaa haaaa

Alkisahnyaa aku tengah main masak2.. Kemudian dengar BFF kecik ni meragamm.. marah2, jerit2, pastu nangis.. Ohyee.. BFF kecik ni sekarang dah pandai tauuuu... dah ada hati dan perasaaannn.. dah faham kalau orang minta tolong, orang marah atau dia yang akan marah orang.. Kadang2 dia ni memang suka buat perangai.. maybe nak tarik perhatian kami kut.. kata orang, sebab  dia paham yang nanti dia akan dapat kawan baru..

Kemudian aku dengar BFF besar pujuk.. tapi dia still marah2.. tak makan pujukk dahhh... pastu BFF besar merajuk hahahaaaa... Aku pun masuk campur. Aku suh BFF kecik salam ngan BFF besar, mintak maap.. TAK NAK!! katanye.. Aku suh pulak dia peluk n kiss BFF besar...TAK NAK!! lagi katenya.. Aku pun pura2 peluk n kiss BFF besar.. Haaaa... tengok Ibu sayang abah...! Tapi dia buat derkk jer! Pelik aku... AKu tanya dia.. 
Sayang Abah tak...? TAKK katenyaa..
Nak kawan abah tak? TAK NAKK!  
Terus BFF besar kata.. Okehhh Abah pun tak nak kawan dia...! Haipppp terus 2 orang BFF ni masam muka.. aku lakkkk gelak jer tengok diorang ni..

Rajuk diorang ni terus berlarutan... BFF besar cite, tika aku solat, BFF kecik ikut masuk bilik solat. Then, dia intai BFF kat luar, BFF besar jeling, terus dia masuk semula dalam bilik.. aduihh gelak aku dengar..
Then, masa BFF kecik tengah main bola.. BFF besar sakat.. dia tahan bola tu dengan kaki.. biasanya BFF kecik yang kamcing giler berdua tu, akan minta balik bola tu.. tapi kali ni dia diam, then tarik tangan kakak suh ambik bola .. hahaaa gelak aku.. Yang sorang sakat, yang sorang masih jual mahal..

So.. malam ni nak tido dgn sapa?... IBUUUUUU kata BFF kecik.. aikss pelik aku.. 
Okehla.. tido golek2 dengan ibu atas katil.. sebelum tu, suh salam lagi, suh kiss abah lagi..pun TAK NAK!!
soo before tido... aku tunjukkan gambar ni..

Sayang abah takkk? Sayanggg!!! Sambil cium gambar BFF besar kat henpon aku..!! pulakkkk dahhh.. tadi beria jual mahal yer... huhuuuu...

Pagi ni, ingatkan dia dah lupa kisah merajuk semalam.. tapi masih berterusan rupanya. Harini, dia kena duk kat umah dengan Amna dan Abah sebab babysitter ada hal. Ehh ehh tetiba bersungguh dia pegang aku nak ikut naik keta.. Biasanya dialah yang paling hepy dan tak kisah kalau aku tinggalkan dia kat rumah dengan Abah,, tapi ni tak.. Nangis2 nak ikut. Alahaiii terkedu aku.. Aku pujuk dia suruh ambilkan bear dlm rumah, dia pun masuk dalam rumah.. cari bear. Aku cepat2 tutup pintu rumah n naik kereta..  then dia datang bersungguh2 bawa bear... dan terus nangis nampak pintu dah tutup dan aku dah duk dalam keta.. Nangis sungguh lak tu.. huhuuuu... mencabar perasaan sungguh.. Sedih jer pulak aku rasa.. Tinggallah dia kat rumah dengan Kak Amna dan BFF besar... 

Sampai opis , tipon..
Camne bb.. nangis lama dok tadi..
Entahh.. dia ngan Amna tadi
Bawalah dia naik moto.. kan okehla tuu
Tak mbohla... dia tak nak salam lagi.. jual mahal..
Aloloooo sian diaaaa...

Cepatlah berdamai ... tak tenang aku dibuatnya..

1 comment:

tengku afza engku yusof said...

Sis.., ape kesudahannyyerr? Cpt la smbung.. x sabor nk dgr ni.. oohh bff kecik dh pandai skrg erkk.. he3

Happy Birthday Princess!

Hasya Addini

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Same dress, toys and bed..but different Addini