Jom CLICK untuk auto CLICK disini.. :)

Thursday, May 30, 2013

Happy 10th Anniversary Mahayudin & Engku Artini!

Ye.. aku terima nikahnya.. 10 tahun yang lepas..
Semuanya bermula di sini.. 13 tahun yang lepas..

mmm...boleh tak nak berkenalan dengan Tini lebih dekat.. lebih rapat.. supaya kita lebih kenal mengenali... 
mmmmm... ada orang marah tak telefon kacau Tini ni...

Ye... dan Alhamdulillah... ikatan terjalin mengeratkan hubungan kami hingga kini.. Alhamdulillah kerana Allah mempertemukan aku dengannya ..

10 tahun bersama.. inilah harta yang paling bernilai dalam kehidupanku..
Suamiku tercinta Mahayudin Saad
Puteri sulung Hasya Addini Mahayudin
Puteri ke dua Amna Addini
Puteri ke tiga Durrah Khayla Addini
dan...
sepasang jubah bergaris dua di lengan

Thank U Allah..
Semoga Allah terus merahmati kebahagian dan kasih sayang dalam kehidupan
Semoga Allah terus melimpahkan rahmatNya untuk kami
Semoga Allah jua meningkatkan keimanan kami
Semoga kami dipertemukan di Jannah

Sujud syukur pada Mu Ya Allah atas kurniaan terindah dalam kehidupanku ini..
Juga atas kurniaan yang bakal dilahirkan tak lama lagi..



I LOVE YOU... hingga akhir hayatku.. InsyaAllah..

Happy 8th Birthday Hasya Addini!!


Alhamdulillah.. Hasya Addini is 8 today.. Teringat lagi ketika dia dilahirkan, dimanjakan, dibelai dan disayangi oleh kami. Anak pertama kan.. mestilah feel dia lebih sket..

Dulu-dulu, Si comel kami ni dipanggil baby, then bila amna dilahirkan, kami mula memanggilnya dengan Kakak.. Sometimes, kami panggil dia kak Hasya or Hasya Addini..

Pesan ibu untuk kakak yang disayangi.
Jaga adik.. sayang adik selalu tauuu!

Jadi kakak yang baik dan terbaik pada adik-adik tau..!

(mmm... ni bukan pesanan tapi kenangan manis kakak n abah)
Pagi-pagi masa abah nak solat subuh, terjumpa surat kakak  kat sejadah...
To Abah.. Abah lupa buat air bandung kakak semalam.. (merajuklah tu konon..)
So, abah pun balas surat kakak dan tampal kt freeze, pastu terus buat air bandung letak dalam peti....
hihiii... lucu betul 2 beranak ni

Jadi anak yang solehah... dan makan jangan lupa ibu..hehe


Kenangan 2 :
Anak manja abah... merajuk masa di Ros Valley Cameron Highland..
akhirnya abah terpaksa pujuk dengan eskreemmm..

Ibu akan sayangg kakak selalu tau.. dan Ibu sayang semua Addini ibu !!

Senyumlah selalu sayang..

Bergembiralah selalu... Ibu suka melihatnya!
Sebab kakak akan selalu di hati ibu.. setiap masa dan detik..

Semoga anak kesayangan ibu Hasya Addini akan sentiasa beroleh kejayaan di dunia dan akhirat.. Aminn!
Selamat Hari Lahir sayang..!



Wednesday, May 29, 2013

Pre 10th anniversary!




Tanpa kalian... siapalah aku dan keluargaku..

Semoga Allah memberkati kehidupan semua mereka yang sentiasa bersama kami,
 yang mendidik dan mengasuh kami dari kecil ..
yang tak pernah putus mendoakan kebahagian dan kejayaan kami dunia dan akhirat..
yang sentiasa memberikan dorongan dan semangat dalam meneruskan perjuangan mengharungi kehidupan

Terima kasih tak terhingga..
dari kami sekeluarga

(termasuklah untuk mereka yang tiada di dalam gambar..)

- photo's taken on 7 Mei 2012
Left : Engku Artini, Mahayudin, Durrah Khayla Addini, Bonda Tom, Bonda Tengku Asmah, Tengku Afza, Nurlina
Kids : Hasya Addini, Tengku Nur Ahmad, Amna Addini

Thursday, May 23, 2013

34 weeks+

Alhamd.. 34 weeks sudah.. kejap je masa berlalu



Semalam checkup setelah terlewat hampir seminggu dari appointment sepatutnya.. huhuuu sorry bb.. So, semalam aku terus sambung chekup kat hospital untuk bersalin nanti... InsyaAllah... So.. tak perlu lagi ke klinik kerajaan yang.... mmmmmmmmmmm no komen or nak komen... hahaa

Pesanan pertama doc adalah:
Okeyyy bb baru 34 weeks. 37 baru baby matang dan boleh bersalin. So, before 37 weeks, jangan bersalin lagi ye.. 
Ohhh insyaAllah doc.. (b... duk diam2 dulu ye)

Banyak beno soklan aku pada doctor semalam..

Tekanan darah.. okeh.. np macam biasa

HB masa last chekup kat klinik kerajaan 10.2, pastu cam biasa diorang akan membebel macam nak runtuh satu bilik tu hahaa.. its normal kat situ... so sila pekakkan telinga lalalaaa..
But, bila aku tanya doc semalam.. she said..
Kalau u tanya, i akan smile cam ni jerkk... (sambil senyum lebar)
Oh meansss ok ker doc? Tapi napelaa saya ni asyik kena marah je tiap kali ke klinik..
For me, its ok. Jangan risau, its normal untuk ibu mengandung sebab bla blaa blaa.. Just smile n don worry..
Betul nih doc?
Yeahhh... smile jerk


Berat baby?
So now.. my lil Angel dah 2.5 kg berat dia.. doc kate, normal dan akan cecah berat sama lebih kurang dengan berat kakak-kakaknya masa lahir around 3+ kg.. Okeh.. alhamdulillahh.. terus membesar ye bebeh !

Booking ?
Ok, i'll arrange it for u..  Tak perlu deposit. 


Kenapa saya selalu rasa sakit perut memulas 3-4 hari ni doc? itu tanda contraction ke?
Sakit perut nak berak kut.. (doc ni selamba sket, cakap berak bukan buang air besar hehee.. so, aku pun selamba lah dengan dia)
Berak jugak tapi sket
Haa.. sakit perut je tuu kot
Tapi biasanya saya tak sakit perut time nak berak.. terus berak je.. hahaa (sambil gelak2 dengan doc)
Biasala tu, sakit perut , then berak
bukan contraction ehh?
bukan..

Tanda-tanda contraction camne doc?
Eh.. u ni, nak bersalin anak ke berapa dah ni?
ke-4 doc, tapi, saya tak pernah ada tanda contraction sebab semua kelahiran secara induce..
kenapa induce?
sebab overdue doc
ohhh gitu.. ok.. tapi u ingat lagi sakit masa contraction semasa induce kann
erkkk  entahlaa.. saya dah buat-buat lupa heheee
aishh u ni... okeh.. so, camtula tanda contraction. cuma kena tengok kekerapan contraction berlaku... bla blaa blaaa...
oooo... ookeh doc

Kedudukan baby?
Baby u ni suka main-main lagi  ni.. so, kita tengok next appointment okeh..

Fibroid saya? (chewahhh macam fibroid tu awak punye ye rtny?)
Ehh... saya tak jumpa pun any fibroid kat sini. Lagipun mustahil ada fibroid semasa babay dah cecah 34 weeks ni sebab bb dah terlalu besar dan amat mustahil untuk fibroid tu bersaing dengan baby. So, no more fibroid here.. InsyaAllah.
Alhamdulillah...

Apa  yang perlu saya buat sementara tunggu next appointment doc?
Takde apa, banyakkan berehat, jangan buat kerja berat, jangat stress 
berehat? ok.. kerja berat? ohh dah lama tak buat kut.. stress? mmmm takde kut so far.. biarkan jer ia berlalu dengan angin lalu.. hahaa mcm feminin nyanyi tu..
lagi.. ape doc? doa banyak2 ye..
haaa yeaa i likee pandai punn..

Next appointment
next appointment semasa 36 weeks and 37 weeks untuk tengok perkembangan baby. 

dannnn... soalan cepu mas doc?
Dah tau jantina kann?
Tak kisah doc.. kami terima yang terbaik dari Allah...
mmm...bagusss
yesss ur baby is.......... jengg jengggggg!
Alhamdulillah....!

Doakan saya selamat melalui proses bersalin secara normal, dipermudahkan ketika bersalin dan baby lahir dengan sempurna dan sihat hendaknya.. Aminnnn

Aku... masih terpikir camne ehh sakit masa bersalin 3 lil Addinies aritu? ehhh camne ehhh...

Monday, May 13, 2013

3D printing di Malaysia..?

Owhhh semalam tengok channell lifestyle kat astro.. kemudian ternampak tajuk ni..
3D printing

Opsss akukah yang ketinggalan ketapi atau ianya masih baru di Malaysia atau dah agak lama di Malaysia..

Topiknya sangat menarik.. Kita boleh draw dari computer, then print.. so keluarlah hasilnya dalam bentuk 3D, kagum jab aku yg first time tengok..

Contohnya gini yer

Ni gambar asal
Then boleh print 3D mcm patung.. hebatkan.. suke2..!
Sumber : click disini

Ini contoh mesin 3D printer tu


Yang aku tengok kt tv tu, dia buat gelang.. ambil masa dalam 2 jam + jugak la... cantik design dia

Ni pulak contoh-lain yang dihasilkan dari mesin ni.. sumber google



Dari sumber yang aku baca.. kebiasaannya digunakan untuk tujuan perubatan mcm nak buat tengkorak, gigi palsu, model pankreas, jantung dan lain-lain. Bolehlah anda try gugel pulak dan share sama-sama ye

Cuma.. aku nak sangat tau rege mesin ni.. agak2 brape ye... Idokle aku nak beli mesin ni.. cuma, wonder nak tau je.. kalau tau, share dgn saya ye... tq in advance!


Saturday, May 11, 2013

Kos percutian ke Melaka

Tarikh : 27-29 April 2013
From Kuantan - Jempol - Senawang - Melaka

Pengangkutan
Tol : RM11.20
Minyak : RM220

Hotel Marina Well (3H2M)            - RM158 + RM138
Beca                                          - 10
River Cruise                                - 30 (2D2K)
Zoo Melaka                                - 20 (2D2K)
Kapal
Makan-makan
Dll

Ohyee semasa kami ke Melaka, sempat jumpa dengan sahabat lama kami, sempat makan-makan dan sembang  berkongsi cerita dan gosip terkini lagi.. kuangg kuangg!! Tq dear n family for d dinner, sedap sangat! Lagi sedap bila makan bersama dengan orang yg dah lama tak jumpa kan..meletopp gitu!

Gambar.. akan menyusul kemudian..kalau rajin..  Opss gambar n cerita masa bercuti ke langkawi n CH pun belum cite lagi, inikan pula ke Melakaa.. kuii kuiiiii

Friday, May 10, 2013

Kos percutian ke Cameron Highland

Tarikh : 12-14 April 2013
From Kuantan - Bentong - Cameron Highlands - Kuantan

Pengangkutan
Tol : RM39.20
Minyak : RM250

Homestay (3H2M)                       - RM400
Bunga ros                                   -       10
Makan-makan
Pasar Malam brinchang
Time Tunnel                                 -       16 (2D2K)
Taman Rama-rama                       -         9 (1D2K)
Rose Valley                                 -       12 (2D2K)
Cenderahati
Hot Chocolate Strawberry
Dll

Seronokkk.. tapi cuaca kurang sejukkk... jadi kurang best nak feeling ala2 keluar asap kut mulut hahaaa

Notes..: Aku mencatat hanya untuk ingatan aku..dan anak-anak addinies kami. Bukan untuk sesiapa atau mengada-ngada tauu... heheee...


Thursday, May 9, 2013

Kos percutian ke Langkawi

Tarikh : 24-26 Januari 2013
From Kuantan - Lunas - Langkawi - Lunas - KL - Kuantan

Pengangkutan
Tol : RM180.60
Minyak : RM320

Feri (Kuala Kedah - Langkawi - Kuala Kedah) -  RM160 (2D2K)
Underwater World                                            -          92
Wildlife Bird Park                                             -          50
Sewa Innova 3H2M                                         -         300
Homestay 3H2M Kedawang                            -         300
Baju Durrah (4 psg)                                         -           50
Pemanggang Vantage                                       -           99
Dinner @ Restoran Jelani (mahalll huu)             -         149
Jeruk Pak Ali                                                   -           62
Buah @ RnR Tapah                                        -           45
Baju muslimah Addinies (2 psg)                       -            65
Idaman Suri
Hj Ismail
Cenderehati
T-shirts
Breakfast / lunch / dinner
DLL


Ok... ini adalah antara kos percutian semasa ke Langkawi tempohari. Ada jugak kos yang kami share dengan keluarga #5 seperti innova, homestay dan dinner.. adehhh mahal giler  makan kat sini walaupun udangnya bapok besor.. tp not recommendedlah.. huhuu

Part yang paling sedih masa ke sini adalah.. masa ke Underwater World...
Aku keluarkan duit 100 untuk bayar tiket. Aku malas nak kira total rege tiket untuk kami sekeluarga. .. tp sadisnyaa bila duit baki hanya dpt 8ringgit jer.. huhuuuu terasa betapa lajunya duit mengalir keluar...

Notes..: Aku mencatat hanya untuk ingatan aku..dan anak-anak addinies kami. Bukan untuk sesiapa atau mengada-ngada tauu... heheee...


Friday, May 3, 2013

Selamat mengundi PRU13

Selamat balik kampung masing-masing untuk mengundi
Mengundilah dengan bijak.. buat pilihan terbaik!

Salam pilihanraya !

Happy Birthday Princess!

Hasya Addini

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Same dress, toys and bed..but different Addini