Jom CLICK untuk auto CLICK disini.. :)

Thursday, May 23, 2013

34 weeks+

Alhamd.. 34 weeks sudah.. kejap je masa berlalu



Semalam checkup setelah terlewat hampir seminggu dari appointment sepatutnya.. huhuuu sorry bb.. So, semalam aku terus sambung chekup kat hospital untuk bersalin nanti... InsyaAllah... So.. tak perlu lagi ke klinik kerajaan yang.... mmmmmmmmmmm no komen or nak komen... hahaa

Pesanan pertama doc adalah:
Okeyyy bb baru 34 weeks. 37 baru baby matang dan boleh bersalin. So, before 37 weeks, jangan bersalin lagi ye.. 
Ohhh insyaAllah doc.. (b... duk diam2 dulu ye)

Banyak beno soklan aku pada doctor semalam..

Tekanan darah.. okeh.. np macam biasa

HB masa last chekup kat klinik kerajaan 10.2, pastu cam biasa diorang akan membebel macam nak runtuh satu bilik tu hahaa.. its normal kat situ... so sila pekakkan telinga lalalaaa..
But, bila aku tanya doc semalam.. she said..
Kalau u tanya, i akan smile cam ni jerkk... (sambil senyum lebar)
Oh meansss ok ker doc? Tapi napelaa saya ni asyik kena marah je tiap kali ke klinik..
For me, its ok. Jangan risau, its normal untuk ibu mengandung sebab bla blaa blaa.. Just smile n don worry..
Betul nih doc?
Yeahhh... smile jerk


Berat baby?
So now.. my lil Angel dah 2.5 kg berat dia.. doc kate, normal dan akan cecah berat sama lebih kurang dengan berat kakak-kakaknya masa lahir around 3+ kg.. Okeh.. alhamdulillahh.. terus membesar ye bebeh !

Booking ?
Ok, i'll arrange it for u..  Tak perlu deposit. 


Kenapa saya selalu rasa sakit perut memulas 3-4 hari ni doc? itu tanda contraction ke?
Sakit perut nak berak kut.. (doc ni selamba sket, cakap berak bukan buang air besar hehee.. so, aku pun selamba lah dengan dia)
Berak jugak tapi sket
Haa.. sakit perut je tuu kot
Tapi biasanya saya tak sakit perut time nak berak.. terus berak je.. hahaa (sambil gelak2 dengan doc)
Biasala tu, sakit perut , then berak
bukan contraction ehh?
bukan..

Tanda-tanda contraction camne doc?
Eh.. u ni, nak bersalin anak ke berapa dah ni?
ke-4 doc, tapi, saya tak pernah ada tanda contraction sebab semua kelahiran secara induce..
kenapa induce?
sebab overdue doc
ohhh gitu.. ok.. tapi u ingat lagi sakit masa contraction semasa induce kann
erkkk  entahlaa.. saya dah buat-buat lupa heheee
aishh u ni... okeh.. so, camtula tanda contraction. cuma kena tengok kekerapan contraction berlaku... bla blaa blaaa...
oooo... ookeh doc

Kedudukan baby?
Baby u ni suka main-main lagi  ni.. so, kita tengok next appointment okeh..

Fibroid saya? (chewahhh macam fibroid tu awak punye ye rtny?)
Ehh... saya tak jumpa pun any fibroid kat sini. Lagipun mustahil ada fibroid semasa babay dah cecah 34 weeks ni sebab bb dah terlalu besar dan amat mustahil untuk fibroid tu bersaing dengan baby. So, no more fibroid here.. InsyaAllah.
Alhamdulillah...

Apa  yang perlu saya buat sementara tunggu next appointment doc?
Takde apa, banyakkan berehat, jangan buat kerja berat, jangat stress 
berehat? ok.. kerja berat? ohh dah lama tak buat kut.. stress? mmmm takde kut so far.. biarkan jer ia berlalu dengan angin lalu.. hahaa mcm feminin nyanyi tu..
lagi.. ape doc? doa banyak2 ye..
haaa yeaa i likee pandai punn..

Next appointment
next appointment semasa 36 weeks and 37 weeks untuk tengok perkembangan baby. 

dannnn... soalan cepu mas doc?
Dah tau jantina kann?
Tak kisah doc.. kami terima yang terbaik dari Allah...
mmm...bagusss
yesss ur baby is.......... jengg jengggggg!
Alhamdulillah....!

Doakan saya selamat melalui proses bersalin secara normal, dipermudahkan ketika bersalin dan baby lahir dengan sempurna dan sihat hendaknya.. Aminnnn

Aku... masih terpikir camne ehh sakit masa bersalin 3 lil Addinies aritu? ehhh camne ehhh...

2 comments:

Batu Adventure said...

nice day:)
saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
yang saya kemarin..


bagi-bagi motivasi yaa.. :)


http://wisataoutboundmalang.com/

Nora Karim said...

hehehe buat2 lupa yea cam mana lahirkan addinies :p eh tapi ye la.. saya pun dah lupa cam mana saya lahirkan AF saya... hahahha

Happy Birthday Princess!

Hasya Addini

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Same dress, toys and bed..but different Addini