Jom CLICK untuk auto CLICK disini.. :)

Tuesday, June 25, 2013

Durrah Khayla bertudung


Pantang nampak tudung, mesti dia pakai.. kekadang sudah mandi jerk, terus lari pakai tudung,.. baju seluar pun lom pakai lagi.
Seksi youuu... atas tutup, tapi bawahhh ngangaa .. alahai si comel ibu ni!

-auto publish

Monday, June 24, 2013

Koleksi pen


 Pilih pilihhhh pilihhhh!!
proses 5s bermula.. sort n set in order!

Ni baru separuh .. penat nak sort

Ni pen yang aku chop! heheee... mestilah aku amik yg spesel gitu!


Sebahagian lagi..
Ini koleksi pen hubby, hasil outstation minggu lepas..

-auto publish

Sunday, June 23, 2013

Key chain kesayangan saya..

Ini semua cenderahati dari kawan2.. 

Left : from student, Perth, Sabah, Borneo, Sabah, Langkawi, dan pen from Sarawak

Okeh.. ini bukan key chain ye.. tapi gelang mutiara istimewa. Saya simpan dalam plastik lagi sebab sayang nak pakai.. cantik bangat!

Thanks all... suka sangat2!

ohye.. kata orang terima kasih daun keladi.. hehee

-auto publish-

Saturday, June 22, 2013

Joint pertandingan mewarna

Tempat : Kuantan Parade
Tarikh : 15 Jun 2013

Kakak beria nak join, so bawalah dia ke sini. Sukerlah tu..
Tak tunggu sampai part bg hadiah pun, penat tunggu dia mewarna je dah 2 jam.. lepas tu cau, makan cendol best kat ten ten jalan beserah.

-auto publish-

Thursday, June 20, 2013

Manisan dari Kota Suci Mekah

Dah 2-3 hari teringin nak makan kurma. Kata orang, kurma ni bagus makan masa preggy, tambahkan energy espc untuk mak buyung mcm aku ni.. Tapi, terpikir-pikir lak, biasanya kurma ada time nak pose jer.. alahaiii cam frust lak bila teringatkan nak cari kurma ni..

Tapi,
Alhamdulillah... pagi ni dapat merasa rezeki kurma dan manisan dari bumi suci Allah.. Mekah lagi.. istimewa sungguh rasanya. Sedap sangat! Makanlah kami beramai-ramai di ofis tadi.. (maaf pada yang tak sempat..)

Terima kasih mis yuzita atas pemberian istimewa ni.. Doakanlah moga kami juga diberi peluang menjejakkan kaki ke sana.. Amin..

Tuesday, June 11, 2013

Alasan tak nak ke sekolah

Ini kisah seorang budak encem (budak je tau, tak kait dengan orang-orang lain )..  baru darjah 1.
Dah 2 minggu cuti sekolah kann... jadi, pagi hari nak g sekolah.. mulalah bagi macam2 alasann..

badan lenguh
dada sakit..
belakang sakit..
dannn
SAKIT JANTUNG!!

opocottt!!
aduihhhhhh mintak dijauhkanlah budak encem yangggggg oiiii...!
bagilaa alasan logik ..
meh sini acik ajorr...

Arini tak leh g sekolah sebab nak g kedai beli nasi beriani kat kg pelet.. nanti sian acik tunggu ahmad poss arini!..

Hahaaaaa barulah bernas dan akan approve serta merta tauu!

Inilah orangnya... muka kena tunjuk separuh je..nanti kena cop WANTED hahaaa

Monday, June 10, 2013

Betik cop alif lam lam ha saya!


Alhamdulillah.. betik idaman saya dah selamat berada dalam perut kami kih kihhhh...



sangat sedap dan manis..
kami makan berempat jer..
Hubby
Aku..
Addini 3
Lil baby dalam peyut...

Addini 1&2 tak nak makan..
Makaa makanlah kami sempai seeh .. Alhamdulillah sangat!

Saturday, June 8, 2013

sakit #1

erkk sakit ke contraction? donnoo sebab aku tak pernah sakit before due..

semalam..hati sangat gumbira sebab ofismet buat makan-makan.. siap ada chef istimewa buat demo masakan gitu.. tapi memang bestlah kawan-kawanku masak.. tabik spring jap! Espc untuk menu ni..

maveless gitu.. chef, sila buat lagi ye..hehee..mesti amir sayang awak sgt2...(ayat bodek kih kihh)

. kemudian chef istimewa pulak ajak main masak-masak.. siap bawa dapur, gas n pemanggang ajaib gitu..

chewaahh heppy sungguh semua orang.. aku dh jadi darat undang jap dengan menu ala-ala k-pop chef.. makan dgn copstik ...hahaa..tp mmg terbaikkk lahh!!
Owhhh.. menu apa lagi? nasi dagang, mihun, keropok, kek pun ada.. dan tak lupa teh o panas!.. sume sedap2! timasih kawan-kawangg.. hehee

 Dah kekenyangan makan free dari pagi ke petang, aku pun pulunlaa buat kerja..
tapi donno y... baby asyik duk mengeras jerk.. sakit pinggang mencucuk-cucuk.. sakit bawah pinggang pun ada gok.. aku cuba luruskan badan.. pun sakit gok.. ehh nape ekk..  aku rilexkan badan.. tapi makin menjadi-jadi lak sakit.. ohoooo... tarik nafassss.... duk diam.. stop buat keje..cuba fikir benda lain.. ohhh fikir pasal expo nak pergi esok.. hahaaa sempat lagi tuhh... mestilahhh emosi kena control supaya semuanya hilang tanpa disedari..
yess marking in d process..
..
dalam 15-20 m je kut sakit .. tapi baby still aktif main bola tendang-tendang.. kadang-kadang sakit tau dia tendang, mayb sebab dia dah besar dan ruang permainan dia kecik... maka kuatlah hasil tendangannya..

owhh baby.. be gud ye.. Tunggu lepas minggu depan tau.. 

p/s... so far so gud.. no more sakit2.. main-main je kut..

Friday, June 7, 2013

Cop Alif Lam Lam Haa.. saya punya!

 Mmmmmm hubby kat KL lagi.. Malam ni or esok baru balik..
Semalam, tengah duk buat jumbo sales, terpandang farmville kami.. (farm laa sangat hahaa).. Ehh ehhh... tengok... kat atass tuuu... wahh bestnyaaa

Nampak tak? tinggi kan buah tuuu
Dah kuning nak masak.. esok konpem boleh makan  dah ni..
Dulu.. pernah dah makan betik ni.. memang sedap n maniss sangat, siap bawa makan kat opis lagi. Sooo dah lama tunggu buah ni masak semulaa... akhirnyaaa wahhhhhh tak sabarnyaaa!! Maka bemulala drama..jengg jenggg

I : Ada dua betik doh nok masok kat pokoookkk, doh buleh petik dohh... 
S : Alaaa.. tinggi sangat pokok tu.. nok petik camne
I : Alaaa... sedap nii.. doh kuning doh tuuu
S : Sedekah je laa kat burungg.. bagi diorang makan.. mesti burung tu suka makannn
I: Haaa... orang nak betik tuuuuu... nok hok tuuu jugokkk. Nok jolok kekgi jatuh pecah doh dokleh makannng..
S: Dang ke tunggu balik ...sempat kee
I: Huuuuu nok hok tu juga.. cepatla balik tulung amik
S: Doalaa moga burung dok makan betik tu..

Huuu... tengok pagi tadi betik tu masih ok.. harap2 burung tak nampak ..  or buat2 tak nampak tauuu...  gi makan buah lain tauuu.. jangan makan betik idaman saya tu.. cop alif lam lam haaa!

Bercuti di Kuantan bersama Addinies

Semalam aku 'terpaksa' cuti.. huuu..
Jadi, oleh kerana aku terpaksa bercuti masa hari bekerja, rasanya sangat sia2 kalau duk melepak kat rumah jer.. kena do something dengan Addinies.. Okeh..

Firstly mestilah breakfast sama2.. masak sup cendawan, cicah dengan roti.. nyum2 sedappp
Addini 2 pulak cicah biskut dengan milo o..
okehh pastu rehat japp

Second.. jumbo sales againnn!!
Kalau dulu buat jumbo sales dapat 71 ringgit setengah wowww !! Tengah duk rehat2 tengok cupcake wars, dengarlah suara2 yang amat aku nantikan..
"  surat khabar lama.. peti lama, besi buruk.."
Ohoooo cepat2 aku tahan lori .. mintak diorang angkut semua barang2 untuk jumbo sales.. aku ...mestilah berlagak as a mandor... kan doc dah pesan jangan buat kerja berat hehee...
So.. paper lama + buku dapat 22 kg x 20sen = 4.40 je uhuuu
Besi buruk + tin susu .. ah cai tu kasi angkat semua 5 ringgit.. mmmm..bolehlahh..
Dulu masa dapat 71 ringgit tu, sakan kami g makan kt pizza.. kali ni, 5 ringgt nak buat apa ehh.. simpan dululah.. nak bagikan setiap sorang dpt seringgit je cam tak best pulak.. ohhh tapi kalau pizza hut delivery rasenya cukup pakai duit ni kut.. errkk ye kerr?

Third...
Dah tengahari... tak larat nak masak..(alasan hehee)..  tapi ada sorang budak comel ni tido.. tak bangun2 lagi.. dah 2 jam tido tak bangun juga.. mmmm siap solat dan kemas, aku angkut je dia masuk dalam keta.. ehhh elok2 je terus dia bangun main dengan kak Amna.. okeh.. gud! Jommm kita g makan dulu... Tapi semua kena janji be good girl tauuu... okehh ibuu!


Fourth
Makan kt McD lah senang.. walaupun dah lama boikot, tapi rasenya terpaksalah kali ni.. sebab rasanya ini je tempat yg selesa untuk aku makan dengan diorang, dalam suasana tak panas, dan senang nak control Durrah Khayla..So.. enjoy d fotosss
Kakak dan Amna terpaksa jadi bibik jap.. tolong ibu beratur panjang sangat.. dah sampai kat kaunter baru aku datang order.. heheee senang kan.. takpe, kan dah janji nak tolong ibu kannn..hehee

mmmmm sedappp.. sian abah tak dapat join skali makan

si comel ni pun sangat behave... senang hati ibu tauuu

Makan dan makannn... Makan dalam ekon,jadi takdelah amna gatal2 kepanasan.. dia kan alergic panas sbb exzema
Next
Ke Petrosains Kuantan..
Tahun lepas dah pergi... kidss enjoy sangat.. aku pun enjoy . jadi, kami pergi lagi kali ni. Orang memang tak ramai.. boleh kira dengan jari.. hehee.. Jadi senang sket tugas aku nak jaga Durrah Khayla.. Aku duduk je atas kerusi, then monitor je dari jauh.. memang tak hilang dari pandangan matalah.. sebab takde orang sangat. Dia pun senang je nak cari aku kat mana..
Tengok... semua kakak yang buatkan.. pakaikan kasut, bukak kasut, angkat naik tangga, turunkan dari kereta dll... gud girl laahh... ibu cuma goyang perut kaki jer hehee
Amna pun ejoy je kat sini..
Tapi kami main kat sini tak lama pun.. tak sampai 1 jam.. terus balik... sebabbb sebabbbb kepanasan. Tak taulah samada ekon rosak atau sengaja dislowkan suhunya.. Amna dah start gatal2 sebab berpeluh.. Aku pun memang berpeluh2 panas.. macam duk dalam saunaaa.. waahaaa... panas. Maka, baliklah kami.. huhuuu

Next
Air kelapa Taman Gelora..
Dah 2 hari teringinnn sangat nak minum air kelapa ni.. Air kat kedai ni memang sangat sedap..! piorr gitu..! Biasanya kalau beli kat gerai biasa mesti rasa air gula lebih dari kelapa... tapi yang ni memang sedapplahhh!! Puas hati dapat minumm

Next.
Singgah rumah kawan jap, tengok gegeirl baru ... comelll angatt!! ishhh geram sangat...

Last... balik rumah.. kul 7+ sampai rumah...
Ohhh penatt tapi enjoy... 
tq addini be gud girls today!! Lenkali kita g lagi ye..

Tuesday, June 4, 2013

36 weeks pregnancy

Owhh.. betul2 mencabar masa 36 wks ni.. a.k.a umpama kenderaan berat sudaaa..hahaaa.. tapi enjoy je lahh d journey, bukan semua orang dpt rasa keindahan berborak dan get respond dari si comel dalam kandungan.. kan kann.. alhamdulillah..

Mmmm so far, baby sihat walafiat... sangat aktif.. Durrah Khayla suka usap perut aku sambil panggil baby..

InsyaAllah lagi 4 weeks merasa keindahan as m2b.. Ikut plan asal doc, maybe lagi 2 wks.. Tapi last checkup insyaAllah back to normal procedure..

So, harapnya semuanya dipermudahkan.. Lagi 4 wks, hopefully sempatlah aku uruskan pendaftaran pelajar untuk sesi baru yang akan bermula tak lama lagi. Hopefuly sempatlah uruskan masalah2 yang biasa timbul di awal semester bersama mentees, sempatlah berjumpa dan melihat pelajar2 yang dah tamat pengajian mengambil result peperiksaan mereka dengan tersenyum lebar, sempatlah habiskan 2-3 topik sebelum cuti bersalin dan yang penting.. sempat tinggalkan tugasan pada mereka...hahaaa jangan ingat Puan Tini cuti, so awak awak pun cuti sama yek.. heheee. Tulah adat resam nak berjaya..hihiiii

Dan jugak harapnya sempatlah aku siapkan barang2 keperluan baby .. baru kemas 40% kut .. Nak tunggu expo moms n baby dulu dis wikend... chewahhh sempat lagi.. takpe, hujung2 pregnancy ni adalah sangat2 digalakkan untuk m2b supaya banyak berjalan, supaya cergas dan dipermudahkan bersalin nanti.. InsyaAllah.. itulah yang selalu aku amalkan walaupun dah jadi kenderaan berat macam bedoza heheee

Ohh dan appointment dengan pakar tomorrow pun dah ditunda ke minggu dpn sebab doctor pakar cancelkan semua appointment dia till next week. jadi tak perlulah aku g jumpa pakar sorang2 esok  (sob sob) sebab dear hubby outstation perlu ke KL ..Yeaaa, So, tomoroow chekup biasa je. Minggu dpn checkup dgn pakar dgn hubby..  InsyaAllah semoga semuanya berjalan lancar.

Dannnn... since dear hubby ke KL 4 hari ni, siapa nak tolong tunda kenderaan berat ni masa bangun tido..? huuuhuuu.. sape nak tolong bangun malam2 buatkan susu Addini nanti...? Sape nak tolong kenderaan berat ni jadi cinderelelaaa... huhuuuu... Addinies sekalian, sila tolong ibu yeee...

Normal during 36 weeks pregnancy : 
kerap buang air kecil, takde posisi selesa untuk tidur, dah tak boleh berlari hahaaa, posisi berjalan yang agak pelik, dann si comel dalam tummy tu memangg sangat2 berat (rasa macam nak tinggalkan kejap kat rumah or nursery or ikat kat perut hubby... bolehh..? ahakss)

Happy Birthday Princess!

Hasya Addini

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Same dress, toys and bed..but different Addini