Jom CLICK untuk auto CLICK disini.. :)

Monday, July 15, 2013

Ramadhan

Selamat menyambut Ramadhan Al Mubarak dari kami Puteri Addinies Abah n Ibu


Friday, July 5, 2013

Contraction @ 38 weeks pregnancy

Entry terperam... hehee.. ni masa 19 jun, 38 minggu preggy, 4 hari before bersalin
Sekadar kenangan dan ingatanku kelak
________________________________________________________

Time keje
Dah mula rasa contraction .. kadang2 je la.. on off every an hour or half an hour. Aku rilex je.. sebab sakit boleh tahan.. lagipun kejap2 je. Dah bagitau hubby masa ni, hubby suh g hospital. Tapi, entahla aku rasa malas la nak g dengan cuaca yg panas..hehe alasan. Lagipun rasenya sakit masih dalam kawalan. Kalau contraction makin kerap, petang nantila baru ke hospital.. (padahal nak tunggu hubby balik keje, nak g sama2 hehee..)

Then, bz wat keje, sakit pun hilang cenggitu jerk

Malam
Balik rumah, time nk dinner around 8+.. contraction lagi.. Ok, aku layankan jer sambil makan heppy dengan Addinies dan hubby. Masa ni start kira contraction.. Ohh. every 15 minutes.. okeh rilex
Selesai makan, layan tengok tv, contraction every 10 minits.. mmm... cooooll
Then, masuk tido. Dah perasan masa ni contraction every 8 minits pulak..
Ohye.. aku belum bgtau hubby lagi yg aku contraction tau.. ngehh ngehhhh boleh lagu tu ehhh.. Entahlah, maybe sebab aku rasa sakit light2 je.. tak perlu risau dan layan sangat.. Lagipun macam rasa blurrr jerr masa ni.. nak bagitau ker nak layan kira contraction kee...(errkkk tapi ada jugak terpikir takpe ker aku wat derk jer sakit ni.. tak bahaya ke? hahaaa... inilah gaya orang yg tak pernah sakit contraction kan..) Last2.. tak bagitau pun, aku layann jer sambil cuba pejam mata

Then, hubby masuk bilik nak tido... sembang2 pasal durrah khayla.. then aku pun entah camne tersasul terbercerita yang aku tengah kira contraction.. Terkejut jap dia.. hehee.. "Tanda2 lain ada tak.. ?" Chewahh maklumlah anak ke-4 katakan..

Mmm.. dan Alhamdulillah aku tersasul bagitau kat hubby tau.. Sebab, at least dapatlah dia berfikir secara waras apa nak buat seterusnya kann.. Hahaaa .. tak macam aku ni, macam dah tak boleh fikir dah masa ni.  Hubby pun plan serba ringkas kut2 perlu ke hospital malam ni, camne dgn Addinies dan barang2 semua.. Then, kemas2 barang untuk Addinies ke rumah pengasuh, barang aku n lil babies.. tak lupa air zam zam pun bawak skali.

Errkkk... ye, aku dah kemas barang2 aku dan baby sebelum ni tapi tak kemas habis lagi. Masih ada 2-3 barang yang belum lengkap masa tu. Huhuuuu... jadinya semua barang masih belum letak siap2 dalam keta lagi.. Haruu betul aku. Sib baik hubby bertindak rasional. Kalau dia panic n blurr masa aku bagitau tadi camnee..? Atau kalau aku tak terbagitau langsung kat dia tadi, dan tiba-tiba terus contraction kuat camne tuu.. Alahaiii artini, kata anak ke-4. Tapi macam nak bersalin anak sulung je gayanya.. (Maklumler, biasanya aku besalin pada hari yang disetkan tariknya.. dah kata overdue kan.. jadi, boleh get ready n pilih tarikh untuk pergi serah diri bersalin kan. -- ecewahhhh alasan lagi yee)

Fuhhh.. selesai kemas barang semua dan letak dalam keta..! Hubby rilex jer. Aku pun rilex sama.. Aku sibuk suh hubby doakan moga sempat bersalin esok.. Sebab rasa tak best jer nak hantar budak2 ke rumah pengasuh tengah2 malam kan.. Aku pun pesan kat baby.. tunggu esok tau..hehee

Kami sambung tengok tv.. tak jadi nak sambung tido.. Kali ni, kami menonton cite yg tak pernah kami tengok sama2... WWF youuu!! hahaaa punyelah nak alihkan perasaan sakit tu
Ehhh macam best tau wrestling malam tu.. Kaw2 mat saleh tu belasah jepun tu, tapi baik punya strategi jepun tu pakai... akhirnya 2 games dia menangg!! Terus sapu juara wrestiling..bravooo2! Aku pun tak taulah, kenapalah aku sangat feel masa tengok games tu.. semangat koww2 gitu ..! Beria2 aku suppot orang jepun tu.. dah lahh berzaman kurung tak tengok gusti, tiba2 tengok punyelah excited pulakk. Baguss2.. dan hasilnyaa.. yeahhhh dah takde contraction.. Malam tu aku boleh tido lenaa sangat sampailah ke pagi..

Yeaa dan kesimpulannya, control emosi dan fikiran adalah sangat penting masa contraction tu datang..

Moga aku selamat dan dipermudahkan bersalin secara normal dan sihat selalu hendaknya bersama zuriat kami ini... Amin

Pesanan untuk Engku Artini..: lenkali jangan pikir n pandai-pandai nak buat tindakan sendiri... bahaya tauu! huhuuuu 

Thursday, July 4, 2013

Tenetku tenat!

huaaa
banyak nak ditulis untuk ingatan dan kenanganku kelak..
tapi, apakan daya.. tenet kat rumah ni tersangatlaa lemah lembut dan bersopan santun ala-ala gegirl Addini yang 4 orang ni...
Entahlaa entry yang ni dapat post ke tak..

mmmm...kalau lama sangat tak tulis, nanti lupa lak kisah2 kenangan manis 2 minggu sepanjang percutian bersama Addinies di rumahku syurgaku ni..

Tenet, cepatla bangun cergas! Bil dah bayar mahal-mahal... sila jalankan tugas anda sebaik mungkin keh..!

Ohye.. today...mmm bergaduh ngan Addini no. 2.. alolooo... pujukla ibu cepat, ibu rindu sama celoteh kamu huhuuu...
dan today .. Our new lil Addini no. 4... sedang lena dibuai mimpi.. tidurlah sayang.. nanti cepat besar
and lil Addini no. 3.. tika ni, mmmm buat apa ye di sana bersama pengasuh
dan kakak Addini ... macam biasa bersekolah..pulang petang nanti dengan cerita-cerita gembira selalu

ok.. baby dah jaga..
salam

Tenetku tenat

huaaa
banyak nak ditulis untuk ingatan dan kenanganku kelak..
tapi, apakan daya.. tenet kat rumah ni tersangatlaa lemah lembut dan bersopan santun ala-ala gegirl Addini yang 4 orang ni...
Entahlaa entry yang ni dapat post ke tak..

mmmm...kalau lama sangat tak tulis, nanti lupa lak kisah2 kenangan manis 2 minggu sepanjang percutian bersama Addinies di rumahku syurgaku ni..

Tenet, cepatla bangun cergas! Bil dah bayar mahal-mahal... sila jalankan tugas anda sebaik mungkin keh..!

Ohye.. today...mmm bergaduh ngan Addini no. 2.. alolooo... pujukla ibu cepat, ibu rindu sama celoteh kamu huhuuu...
dan today .. Our new lil Addini no. 4... sedang lena dibuai mimpi.. tidurlah sayang.. nanti cepat besar
and lil Addini no. 3.. tika ni, mmmm buat apa ye di sana bersama pengasuh
dan kakak Addini ... macam biasa bersekolah..pulang petang nanti dengan cerita-cerita gembira selalu

ok.. baby dah jaga..
salam

Happy Birthday Princess!

Hasya Addini

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Same dress, toys and bed..but different Addini