Jom CLICK untuk auto CLICK disini.. :)

Thursday, August 29, 2013

Sambutan hari lahir ibu


30 julai tahun ni adalah hari lahir yang amat spesel bagiku. Hasya dan Amna siap praktis buat persembahan spesel untuk ibu wohoooo!! suke sangaaat..!!

Walaupun takde kek or special makan2 masa birthday kali ni sebab aku masih berpantang, tapi tetap best dan meletuppp...

Gini citenya..cewahhhh

Macam biasalah, bangun kul 4 pagi nak sediakan sahur dengan hubby... then nampak dapur dah terang benderang dahhh... ehhh tak tutup lampu ke mlm tadi.. then nampaklak Hasya tengah kacau air milo... ehhhh lagi aku.. biasanya hubby akan kejutkan dia sahur bila makanan dan air dah ready.. aiks pelik jap aku.. pastu nampak hadiaahhhhhh atas meja... wahhhh sukaanyaaa dan kakak pun wish happy birthday!! sambil bagi air milo specel untuk aku... wahhhh bestnyaa ada anak dara buat air..

Sedapppp!!

Pagi esoknya bila amna dah bangun tidur, dia marah2 sebab kakak tak kejutkan dia tidur untuk ucapkan selamat hari lahir untuk ibu.. ohh takpe sayang.. ibu tak kisah.. tapi dia macam tak puas hati je kat kakak ... aku biarkan je..

Petang bila kakak dah balik sekolah, aku dengar diorang macam gaduh-gaduh, pastu amna nangis..dan mengadu kat daddy..
abahhh... kakak tak nak buat
buat apenyaa
tulaahh yang tu.. kakak dah janji nak buat sama-sama.. tapi tadi dia kata tak nak buat pulak.. 
entah apa laa yang diorang janji tak pulak aku tau.. dan tak taulah apa yang abah diorang pujuk

Malam.. aku lepak dalam bilik belakang dengan durrah khayla sambil lipat kain.. daddy g terawikh dan bb tidur. Budak berdua ni duk dalam bilik diorang.. maybe buat kerja sekolah or main dalam bilik, biasanya gitulah diorang dalam bilik. Tapi tiba-tiba diorang datang..

Ibu.. kakak ngan amna ada nak tunjuk sesuatu untuk ibu
ohh ye keee... apa diaa
haaa ibu tengok yee..

video

(sorry video senget, tak boleh nak rotate dahhh.. huhuuu)
or click sini kat youtiub

Terkedu jap aku.. durrah pun macam terlopong tengok kakak dia nanyi.. hahaa. then aku suh diorang ulang lagi beberapa kali.. huhuuuu touching sungguh rasanya.. rupanya selama ni diorang duk praktis dalam bilik senyap2 sebab nak suprisekan aku.. owwhhh my addinies.. cutenyaa.. Dan amna merajuk tadi pun sebab kakak tak nak buat persembahan ni rupanyaa...
ohyee... kertas yang diorang pegang tu adalah gambar orang sedih (masa lirik bila ku berduka) dan gambar orang gembira (masa lirik engkau hiburkan selalu). Ohohooo pandai betul diorang . Dan juga ada simbol hati yang diorang pegang tu masa nyanyi lirik ratu hati kami...

Sweetnyaaa... ibu hargai sangat. Tak sabar nak tunggu lagi 2 orang puteri addini besar, mesti lagi kreatif idea diorang

thank u sayang.. ibu akan ingat sampai bila-bila... i love u forever!!

Wednesday, August 28, 2013

Jalan raya berempat

Haii.. seronok beraya tahun ni..? owhh kami raya sakan tahun ni...sebab group kami dah besar..penuh beg raya ibu bawa duit raya kami ahaaa.  Tapi ni gambar kami dalam keta masa g jalan-jalan raya wikend baru ni  je.. gambar lain nanti kemudian kate ibu.. hihiii...

see... ramai kan puteri addini ibu.. meriah rasenya!

dua orang duk nyanyi-nyanyi dalam keta, lagi dua orang main rahsia silap mata hahaaa...

opsss... tapi ibu jangan lupa, puteri durrah tetap merangkap juara bertahan a.k.a ketua kumpulan putri addini hihiiii... 



dan ini... bahan-bahan untuk buat rendang. Balik beraya, kacau rendang pulak kat rumah.. 

Monday, August 26, 2013

Hobi saya senyum.. :)


Assalamualaikum.. jangan monday blues today ye.. senyum jerkkkk
Ni senyuman pertama saya untuk ibu.. 
Hai ibu, terima kasih kerana melahirkan saya..

Kata ibu dan abah... saya macam kakak Hasya Addini. Bangun pagi jer senyum. Borak-borak senyum. Tengah tidur pun senyummm.. Oh nanti mesti saya akan jadi budak baik macam kak Hasya.. InsyaAllah.

Nahhh... senyuman pagi isnin untuk ibu dan abah..!
P/s... boleh luruh jantung ibu tengok gambar atas ni. Alahai sayang.. take care yer. Sorry, ibu tak dapat jaga sayang hari ni.. nanti malam kita jumpa lagi ye.. uhuuu

Selamam, dah gelap.. semua orang dah tidur. Aku suluh muka baby dengan cahaya hendset.. suam-suam jelah cerahnya.. eh ehhh tiba-tiba tengok dia senyum.. eh ehh tengah tido pun senyum. Aku kiss dia.. dan lagi dan lagii.. dia terus-menerus senyum.. tapi mata pejam. then sambung tidur.. Owhhh indahnya tidur malamku ditemani senyuman manis si tuan puteri comel.. Terima Kasih Allah atas kurniaan terindah ini..

Friday, August 23, 2013

Kisah pengantin baru


Ada yang pelik dalam setiap gambar ni.. ce tekaa gokk?

pelik kann?
 Gambar -gambar kat bawah ni pun pelik sangat wase..? ce tekaa??


Tapi gambo ni dok pelik.. hok ni gambo paling best dalam album pengantin baru aritu.. gambo ni dok perlu teka apa apaa.. hahaa sekadar hiasan semata..
buleh jawab dok agi....??

Thursday, August 22, 2013

Hasil tanaman : Pokok Kelapa Muda

Mmmmm...baru hari ke-2 bekerja, tapi rindunya berpisah dengan putri addini macam dah setahun tak jumpaa huuuuu.... sabarr sabarr

Okeh .. tukar topic lain jap.. untuk hilangkan kesedihan di hati... huuuuu

Ni gambar pokok kelapa masa Julai 2012. Sowi, ni je gambar pokok nyior yg ada dalam koleksi album aku lening. Abaikan gambar mat indon yang sakan bekerja masa aku ambil gambar ni hehee.. Masa ni belum ada buah atau tanda2 nak berbunga.... sunti lagi keh kehhh

Setahun berlalu...... now, bukan je berbunga tapi dah ada buah bertandan tandan lebatnyaa... owhhh rezeki 2013. Pokok ni hubby tanam dah hampir 6-7 tahun rasenya. Nyariss dah kami nak tebang sebab tak berbuah buahh... ingatkan pokok nyior jantan hik hikkk... rupanya nyior betinaa..hahaaa
banyakkan... ada beberapa tandan lagi sebelah belakang pokok tu..
 Setelah hari2 duk tilik buah nyior, kami pun try teh sebijik. Rase2 macam dah boleh makan isi kelapa ni.. Hubby pun ambik golok..zassss sebijik... sebijik je try ...tak boleh lebih2.. hehee
mmmmm airnyaa sangat sedappp..!!
 tapi..isinya tarak lagi.. orang kata masih hingusan lagi.. Maybe kena tunggu lagi 2-3 bulan kut, pastu baru sedap isinya untuk buat coconut shake.
isinya masih jernih, belum jadik kelapa muda lagi..
 ohhh.. tak sabarnya tunggu kelapa muda ready untuk dipetik.. Bolehlah kami hidangkan tetamu dengan kelapa muda fresh lepas ni.. jemput datang rumah nanti kalau nak rasa coconut shake specel.. kami buat spesel untuk anda .. kan al amin..!

Alhamdulillah.. rezki berlipat ganda tahun ni. Selain dikurniakan zuriat yang sihat walafiat dan comel, hasil tanaman menjadi-jadi tahun ni. Nanti aku update pasal hasil tanaman mempelam mas hitam kami pulak.. wowww yang ni lagi mengancam lebatnya tapi sama macam kelapa muda ni.. masih belum masak. Maybe 2-3 bulan.. So insyaaAllah nanti kita boleh berpesta coconut shake dan pelam di pondok addini..

ALHAMDULILLAH syukur nikmat!


Wednesday, August 21, 2013

Selamat bekerja semula artini!

Salam aidilfitri !
kembali bekerja selepas bercuti  pantang 2 bulan.. oohhhh sungguh lama untuk aku mengulam sayang dan rindu pada tuan puteri addini..

nii pagi tadi..
dengan hati yang sedih dan gundah gulana.. aku tinggalkan mereka harini dengan harapan mereka juga merindukan aku sentiasa.. seperti ibu yang sentiasa teringatkan putri addinies tiap saat..

ohhh tak dapat lagi nak mandikan mereka... sedihnyaa.. itulah saat yang paling indah bersama mereka...ohhh bersabarlah wahai hati..

Thursday, August 8, 2013

Selamt Hari Raya Aidilfitri

Salam Syawal!

Selamat hari raya aidilfitri dari kami sekeluarga. Ampun maaf zahir batin. Semoga gembira di bulan syawal. Jemputlah beraya di rumah :)

Gambar raya tahun lepas.. 
Engku Artini, Mahayudin, Amna Addini, Durrah Khayla Addini, Hasya Addini

juga saya.. lil princess addini..

Wednesday, August 7, 2013

Aktiviti balik kampung

1.  ofkos main masak2..
day 1- siakap 3 rasa, ayam goreng berempah,  telur ikan goreng, kuih bazar
day 2 - kari ayam kaww, telur ikan masak kicap, mihun tokma

 2. ofkos jugak aktiviti tido 2 beranak ni.. nilah gaya tido 2 orang ni. Dulu amna suka tido cenggini ngan daddy dia, now turn durrah lak..
3. aktiviti yang ditunggu tunggu oleh addini.. buat kuih raya..dengan chef manir..! sedap2!

Tuesday, August 6, 2013

Happy 40th birthday!

Selamat hari ulangtahun ke 40 darling!
Semoga bertambah kebahagian kita, semakin bertambah rezki untuk kita sekeluarga, dipanjangkan usia, dikurniakan kesihatan yang berpanjangan dan diredhai Ilahi selalu.
Marilah sama-sama kita tingkatkan bekalan kita ke sana semoga kita dipertemukan semula di Jannah.

Semoga 10 tahun kita bersama memberi beribu-ribu lemon kebahagian dalam kehidupan..
I love u..!

p/s.. ohh kita belum ada gambar ber-6 rupenya..so, kena raya sakan dan bergambar sakan raya ni. tapi, kamera takdok huuuuhuuuu.. camne tu

Kata orang, 40 tu permulaan kehidupan baru untuk a man, betulke?

Monday, August 5, 2013

Jambatan Bukit Kuang dah dibuka Raya

2 ogos kami odw dari kuantan ke kuala terengganu melalui kemaman. Hubby kata jambatan bukit kuang dah siap sebelah. Laluan dah dibuka untuk jalan hala kuantan ke k.trg. Kiranya orang yg nak lalu dari k.trg ke kuantan kena guna jambatan lama lagi

Okeh.. so ni gambar masa kami lalu aritu..

 Jalannya mestilah masih baru dan lebar


See, masih ada construction untuk siapkan jalan sebelah lagi. Sila abaikan tangan suamiku yg suruh aku tengok sungai kemaman kat bawah tu.. tapi aku sibuk nak ambik gambo, jadi takdelah nak tengok sangat pemandangan sungai yg cantik tu..

So.. kepada yang nak balik kampung melalui bukit kuang, insyaAllah jalan dah tak jamm macam dulu lagi. Tak perlu lalu ikut jalan ibok yang jauh tu

Selamat balik kampung..
Kami.. dah selamat ber-pre raya  kat kampung.. hehee..

Selamat bersoping raya


Assalamualaikum.. saya 4th Addini ibu n abah..
 ni masa saya baby..

 Haaa.. tengok, sekarang saya dah besarrrr.. terlebih muatan sudah hihiii...

Blog updated!

asal lambat je update.. startlaa soklan2 cepu mas..

penat bukaaa tp takdok cite baru punn
ehh orang sokmo baca blog, tapi nape lama senyap ni
tulahhh boring nguhh buka2 blog cite same jee

huuuuuuuu yelaaahhh
kan doh bagitau aritu tenetku tenat..
adehlaaa
okeh.. now, tenet dh tak tenat.. inys.. cite baru akan menyusul insy..

Sunday, August 4, 2013

Kereta sewa murah di langkawi UPDATED Ogos 2013

Assalamualaikum..

Salam bersiaran dari kampung halaman Kg Manir Kuala Terengganu
Maaf kepada mereka yang bertanya dan mintak no telefon kereta sewa murah di langkawi.. Maaf banyak2.. tak sempat saya nak balas n emel no tipon. Tak sempat tambahan pulak server yang teramatlah teruk sepanjang saya berpantang di rumah..(terasa macam duduk kt kawasan ulu..dalam hutangg..takde coverage huuuuhuuu tensen bangat) ehh sori lain cerita lak.

Okeh straight to the point... ni saya bagi terus no nye ye..

Hanafi 0134353413
Shamsibah 012 4440109
Rozaidi 0125927105

Yang paling murah saya dapat dengan en rozaidi. Prosedur dia pun sangat mudah dan boleh dipercayai. Tapi bolehla anda try compare antara 3 no. kt atas tu ye.

Okeh.. semoga membantu anda semua.. Salam Ramadhan.

P/s.. oh ye.. saya tak dak dapat apa2 komisen atau apa2 je lah atas perkongsian no tipon ni ye. ianya adalah sekadar pengalaman sy dan mybe ada org lain yg dpt lg murah dr contct no ni..

apa kata anda tinggalkan komen disini jika betul murah..mybe boleh mbantu org lain pulak kan.. :)

Happy Birthday Princess!

Hasya Addini

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Same dress, toys and bed..but different Addini