Jom CLICK untuk auto CLICK disini.. :)

Thursday, August 22, 2013

Hasil tanaman : Pokok Kelapa Muda

Mmmmm...baru hari ke-2 bekerja, tapi rindunya berpisah dengan putri addini macam dah setahun tak jumpaa huuuuu.... sabarr sabarr

Okeh .. tukar topic lain jap.. untuk hilangkan kesedihan di hati... huuuuu

Ni gambar pokok kelapa masa Julai 2012. Sowi, ni je gambar pokok nyior yg ada dalam koleksi album aku lening. Abaikan gambar mat indon yang sakan bekerja masa aku ambil gambar ni hehee.. Masa ni belum ada buah atau tanda2 nak berbunga.... sunti lagi keh kehhh

Setahun berlalu...... now, bukan je berbunga tapi dah ada buah bertandan tandan lebatnyaa... owhhh rezeki 2013. Pokok ni hubby tanam dah hampir 6-7 tahun rasenya. Nyariss dah kami nak tebang sebab tak berbuah buahh... ingatkan pokok nyior jantan hik hikkk... rupanya nyior betinaa..hahaaa
banyakkan... ada beberapa tandan lagi sebelah belakang pokok tu..
 Setelah hari2 duk tilik buah nyior, kami pun try teh sebijik. Rase2 macam dah boleh makan isi kelapa ni.. Hubby pun ambik golok..zassss sebijik... sebijik je try ...tak boleh lebih2.. hehee
mmmmm airnyaa sangat sedappp..!!
 tapi..isinya tarak lagi.. orang kata masih hingusan lagi.. Maybe kena tunggu lagi 2-3 bulan kut, pastu baru sedap isinya untuk buat coconut shake.
isinya masih jernih, belum jadik kelapa muda lagi..
 ohhh.. tak sabarnya tunggu kelapa muda ready untuk dipetik.. Bolehlah kami hidangkan tetamu dengan kelapa muda fresh lepas ni.. jemput datang rumah nanti kalau nak rasa coconut shake specel.. kami buat spesel untuk anda .. kan al amin..!

Alhamdulillah.. rezki berlipat ganda tahun ni. Selain dikurniakan zuriat yang sihat walafiat dan comel, hasil tanaman menjadi-jadi tahun ni. Nanti aku update pasal hasil tanaman mempelam mas hitam kami pulak.. wowww yang ni lagi mengancam lebatnya tapi sama macam kelapa muda ni.. masih belum masak. Maybe 2-3 bulan.. So insyaaAllah nanti kita boleh berpesta coconut shake dan pelam di pondok addini..

ALHAMDULILLAH syukur nikmat!


No comments:

Happy Birthday Princess!

Hasya Addini

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Same dress, toys and bed..but different Addini