Jom CLICK untuk auto CLICK disini.. :)

Friday, February 7, 2014

Misi mencari bintang!

Amna memang susah sangat nak makan nasi. Nasi pertama dia makan masa umur 4 tahun lebih. Tu pun lepas kena umpan nak pergi sambut birthday 5 tahun kat kameron kalau makan sebutir nasi..sebutir okey bukan sepinggan! Maka sape lagi kalau bukan kakak yang beria-ia pujuk amna sebab nak pergi kameron hahaa.. dan akhirnya makanlaa sebutir nasi dengan muka macam nak nangis daaa huuuuu

2012 dia start tak nak makan balik. Suruh makan je nangis macam kena rotan.. !  Hiang mood kami nak makan nasi sebab ada orang nangis depan nasi macam kena dera jee..aduilaa

Then..satu hari tu tengok dia ceria sangat makan biskut cicah milo! Aku pun terus cakap.

Amna kena makan nasi kalau nak pergi bercuti kat rumah ahmad (sepupu di kulim)
Pastuu terusss je mintak nasik
Ok ibuu.. amna nak nasi sekarang!

Hoohoo.....!! Dann dann terus orkk!!  Oleh kerana tengok dia boleh jee makan nasi., tak nangis pun, terus aku ugut..

Satu nasi satu bintang. Amna kena kumpul 30 bintang baru bleh pegi rumah ahmad . Kalau tak cukup tak pergi tau!!

Ok ibu!! Amna nak tambah lagi 3 bintang !!

Aikkkk terus je bleh makan banyak. Kakak pun tambah...

Kalau gini adik kena makan 60 bintanglaa baru aci..sebab 1 bintang sikit sangat

Okehh amna nak makan 6 bintang arini!!

Maka misi mengumpul bintang pun bermula. 30 bintang aku bagi tu sebab memang plan nak bercuti masa raya cina..ada masa dalam 40 hari je lagi. Target koman-koman 1 bintang 1 hari. Tak boleh banyak-banyak. Tak archieve kan aku jugak yang tak dapat gi bercuti kannnn hahaaa takut juga...

So, kakak jadi seketary..

4 jan dah 29 bintang.
tengok.. ada hari-hari dia tak nak makan langsung. Ada hari makan banyaaak sangat.

Kakak tanda dalam 2 kalendar lagi untuk backup. 

So camne..misi archieve tak??
Mestilaaaaa.... risau aku kalau tak archieve hahahaa!!
 Ok nanti sambung cerita misi mencari diamond hasya pulak... bye bye!

No comments:

Happy Birthday Princess!

Hasya Addini

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Same dress, toys and bed..but different Addini