Jom CLICK untuk auto CLICK disini.. :)

Friday, April 4, 2014

Hasil shopping langsir sales di Sarah Hughes Globe

Tarikh sales : 29 Mac 2014 (Sabtu)
Masa : 9.00 am - 4.00 pm
Tempat : Sarah Hughes Globe KL

Seperti yang aku ceritakan pasal sales ni di SINI dan di SINI.. so, inilah hasilnya!



Aku memang suka beli langsir tak sama corak. Langsir bilik 1corak lain, bilik 2 corak lain, ruang tamu lain.. haaa cenggitu laa.. jadi banyaklaa corak langsir kena beli. Bilik aje dah 4 jenis, ruang tamu dan pintu bilik lagi, jadi total ada 6 jenis corak kain x 2 (untuk corak bunga dan jalur). Ahaaa sian kat tukang beli, pening dia nak pilih.

Actually, aku ada event family day pada hari sales ni. Konpem aku tak dapat pergi.  Hubby pulak terkebetulan nak jemput Hasya kat kampung, Felda Chemomoi kat Triang. Mmmmm jadi aku rasa Triang ke KL tak jauh dah...(hahaaa aku rasa dan paksa kata tak jauh hihiii). Jadinya, masa blogger Moon bagitau ada sales RM10 je kain ni, terus aku wassap gambar-gambar kain ni kat hubby sambil merayu mintak dia gi belikan nanti. Macam-macam alasan terbaiklah aku bagi... jimat banyakla, kain corak lawalaa, cantikla, takde kat kuantanla, tak jauh dah dari kampungla, hahaaa.. dan alasan terbaik adalah..

Yaya nak langsir baru.. yaya dah boring tengok langsir lama ibu kat rumah..!
Then hubby kata ok! Yesss! Yess!!

On that day, kul 11.30 aku tipon, nak cek dah sampai ke belum.. (kut corak kain habis sebenarnya ...hahaa lawak excited sungguh aku ni kan!). Tapi hubby kata duk makan kat Pertama jap, kakak lapar. Oklaa... takpe makan dulu... tapi kat sana pun ada makan-makan tau pesan aku.
12+ hubby call, katenya ada yang corak aku nak tu takde..so dia pilih corak lain. Yang lain semua ada.. Waaahhaaaa!! Masa ni kannnn... rasa macammmm wahhhh teronoknyaaaa beronok-ronok gitu! hik hikkhikkk.. 
Tanya hubby, Moon ada tak..? Ada ni.. dah siap minta dia bergambar dengan kids lagi.. wahhh lagilah aku excited kannnnnn! Gumbiranyaa kannn!!

Selesai shoping, diorang makan-makan dulu..pastu baru balik. On the way ke Kuantan tu sempat lagi diorang singgah mandi kat Hentian Lentang kan.. oehh bestnya !

Ok.. so ni lah kain langsir tu.. semua ada 6 corak .
Corak 1 : Tarraaa... !! kat tangan saya ni corak bunga 1 dengan jalur

Corak 2 : yang belah kiri, corak bunga purple 2 dengan jalur purple jugak

Corak 3: corak bunga dengan jalur

Corak 4 :bunga dengan jalur

Corak 5 :yang ni macam corak bunga 2 tadi tapi warna pink dengan jalur pink

Corak 6 : corak bunga hijau dan jalur.


Kualiti kain memang puas hati.. tebal dan elok sangat!

Okeh.. berapa banyak aku jimat..? jom main kira-kira:

Harga asal kain : semua harga RM63 / meter

Jumlah belian : 38 meter x RM63 = RM2,394 (huissshhhh nak pengsan aku tulis rege ni..!)

Harga promosi : 38 meter x RM10 (jerkk) = RM380

JIMAT : RM2,394 - RM380 = RM2,014 !!  Wowww hebak banyak sungguh jimat kali ni!!

Rating : 6/5 bintang! :)

Oh yee... moon ada tuliskan kisah sales ni di SINI..chekidout!

tu diaa.. cik hubby baju biru kat belakang tu tengah pening cari kain.. hehe

hasya dan amna dan hubby .. glamer u all masuk blog moon tau..!
Yang lucunya.. bila moon tulis gini dalam blog dia..

' yg sonok nye bila org dtg personally n say thank u utk promo ni . Siap ada sorang abg nih pilih langsir sambil pegang phone ....pastuh tego la dia . Dia kata wife dia kena attend family day so dia suh jugaks husband dia dtg mai beli ...siap bagitau langsir mana n sekian sekian . Mmg tabik spring la kat abg tuh sebab sporting sgt tunaikan permintaan wife dia . Siap suh moon amik gamba ngan anak anak dia nak tunjuk kat wife dia nanti .

Ha haa... thanks darling..! Lap u lah!.. nanti orang belanja nasik arab specel eh. ehehee

Dear Moon.. thanks tau buat promo ni.. moga u sekeluarga dimurahkan rezeki selalu. I liokeee sangat2!!

4 comments:

Miss Moon said...

wahhhh cantek cantek la kain yg u pilih ...nanti dah siap jgn lupa tunjuk tau

Engku Artini said...

Heheee thans moon.. kalau x sebab sales maut u tu..x merasala kita nak kain cantek ni..hehe

Laura Azura Zainal said...

Wahhhhh... Heheheheheheh.... Seronok kak tini tu blm abis lagi. Hehehehr

Miss Moon said...

dear 7hb nih ada lagi tau ...

nanti nak mintak tolong u bagitau kenkawan ya ........

bantu dia org berjimats jugaks

Happy Birthday Princess!

Hasya Addini

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Same dress, toys and bed..but different Addini