Jom CLICK untuk auto CLICK disini.. :)

Monday, April 21, 2014

Tasik Chini Pahang

Entry ni dah lama taip rupenya tak post.. ada kat draft ...hohoo.. 
takpela.. ni aku edit semula

Tasik Chini Resort. 
Aku kebetulan ada urusan di Chini. Jadi.. alang-alang lalu singgah terus ke sini.. tak pernah pergi lagi dan tak minat pun nak pergi sebenarnya.. sebab.. hihiii terpengaruh dengan cerita naga di tasik chini.. kihkih.. 

Ok.. ni kat laman parking


ni kat recepsenis

ada pondok berehat juga

ni nak turun ke resort

view dari atas.. okla.. jugak. tapi masa ni air macam kering. kalau musim tak kemarau mesti banyak air kan. Kat belah tepi ada tempat main kayak.

Ni pun view dari atas juga

Pentas kat bahagian luar dewan. Kalau ada event bolehla guna pentas ni kut

Cafe..

Jeti nak naik bot. Ada servis naik bot keliling tasik. Aku tak naikla.. nak tengok tengok je dulu.. sambil intai kut-kut betul ada anak naga ker. kuikui..!

Dewan pun ada kat sini. Sebelah cafe


ala-ala lobi resort kut. Kat belakang tu la resortnya.. depan resort tu ada playground. Best jugak kalau book bilik yang paling dekat ngan playground. Senang putri addinies nak main sambil aku dating tengok tasik chini.. ekekeke..

tepi playground tu dah kena sekat dengan bukit (kawasan parking kat atas tu). Jadi, budak-budak leh main tanpa perlu aku risaukan keselamatan mereka main ke jalan raya atau ke tasik. 

Ada banyak juga pekej aktiviti kat sini. Selain naik bot dan main kayak, ada jungle tracking waktu malam dan memancing. Harga resort dalam RM100 untuk weekdays dan RM120 untuk weekend (kalau tak silap..)

Mmmm.. next destination ni. Cuma masa jeh belum izinkan.. insyAllah..

No comments:

Happy Birthday Princess!

Hasya Addini

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Same dress, toys and bed..but different Addini