Jom CLICK untuk auto CLICK disini.. :)

Tuesday, May 27, 2014

Bubur nasi si kecil @ 11 months

Bubur nasi (x blend) + sup ayam & cendawan hot!

Bubur nasi (x blend) + sayur bayam & cendawan yummy!!

Mmmm tiap hari licin.. puas hati dapat bagi anak makan hasil air tangan sendiri. Moga terus membesar dengan sihat sayang!!

Cedappp ibuuu!!! I lioke it muchhh nyumm nyummm!!


Monday, May 26, 2014

Ketenangan di Pantai Batu Hitam Kuantan

Dulu-dulu... selalu berangan,,
Kalau ada masalah jer, nak gi Pantai Batu Buruk.. duduk balik pokok... sambil menangis..
Huuu... huuu.... nangis..nangis... sampai tenteram..
Tu dululaa... tapi tak kesampaian pun angan-angan tu
Sebab tak berani nak gi sesorang ke pantai tu naik bas

Lagipun...
Dulu... kalau pergi mesti ada orang bawakan...
mesti driver kereta merah bawakan..
dia bawakan kami ke sini... main pasir..
Seronok tak terkata masa tu..
jadi takkan nak nangis pulak masa tu kann..

Tapi 
driver keta merah tu dah tak kan bawa kami ke pantai tu lagi..
keta merah tu pun dah takde..dah lama dijual
driver tu dah ada keta lain.. bersama penumpang yang lain
tapi kini..
driver tu juga dah takde
penumpang tu juga perlu naik keta bersama driver lain..

awak tau kan.. sape driver keta merah tu kan..
kereta arwah abah..
yang dulunya.. dipandu dia..
yang selalu bawa kita gi jalan-jalan beraya..
dia.. 
dia yang pergi di jemput Penciptanya


So.. aku kesini..
membawa mereka yang boleh memberikanku ketenangan seketika..
alhamdulillah.. cukuplah walau seketika cuma.



Eh mana kakak...
Owh.. dia bersama layang-layangnya..



Al fatihah untuknya
Tengku Tina bt Tengku Asmah
Ayahandaku
Nindaku 



Thursday, May 22, 2014

kakak kena buli...

Kakakkkk..nak naik kudaaa
Joommmmmm!!!


tengok muka abby durrah...
mmmm kemain suker dia ye!!
Tunggula nanti baby yaya besar sok sokk pulak kannnn hihi

P/s tu jer laa penghibur hati pengubat duka lara kami huuu..


Monday, May 12, 2014

Seluruh jiwaku pergi...!

Al fatihah untuk kandaku yg dikasihi..
Allahyarhamah Tengku Tina bt Tengku Asmah
03.08.72 - 10.05.2014





 Hadiah untuk arwah ibunya di hari ibu

Al fatihah..

Maaf  atas entry2 gembira sebelum ni..ianya dah ditulis lama..dan dah diset auto publish. Ianya bukan menggambarkan keriangan hati kami yg sedang berduka ...



More photos : Kilang Jeruk Pak Ali & Mi Udang Pulau Aman

Tambahan gambar untuk entry cuti-cuti Penang aritu.. cam tak puas je tengok gambar aritu kan.. so, aku uplod untuk tatapan addinies dan ahmad dan amin jer.. hehee.. eh tak lahh untuk dhamirah, ameer, aqib, farah ehh.. untuk semuala...

Ni kat Kilang Jeruk Pak Ali

Kat atas syiling tu ada gantung nama masing-masing, Kira macam kawasan masing-masing kerja ..jangan usik buah dalam kawasan aku.. ekekekke

Selfie kat luar kilang 

ehh..cam kenal je kan..hehee
Ok.. gambar lain kat kilang ni, refer entry lepas pasal kilang ni ehh

Now, lets go tu Pulau Aman pulak. 

Aritu takde gambar aku naik bot kan.. Haaa..kali ni dah jumpa gaambar tu.. so, nah aku tepek kat sini..lalaa

Naik bot dengan penduduk kampung

Selfie

dan lagi.. sukanya kakak kann

Sementara tunggu order sampai

Mana mi udang saya..?

Saya.. tunggu air je

Saya.. minum air coya aje.. 

Kakak duk tunggu apa tu?

Ohhh air nyior.. 

Jom.. makan

makan lagi




ni sekitar kawasan kg aman

otw balik ke bot semula


Antara hasil jualan ikan masin

Sementara tunggu bot..

lagii

lagi..

view restoran terapung dari tempat tunggu bot

kakak ajak selfie



ye.. bot dah sampai.. kami je naik masa ni. Best-best..

Rating:
Makanan : 4.8 bintang!
Enjoy?: 5 bintang!

Sunday, May 11, 2014

Farewell party with students @ Dominos Pizza Kuantan

Date : 17 April 2014
Di mana? Dominos pizza, Kuantan

Mmmmm... lepas mengajar kelas Advanced Financial Accounting, aku pun keluar kelas cam biasalah kan.. Tetiba, ada students berlari-lari panggil aku.. ehh napa pulak ni, nak tanya soalan lagi ke kann?

Puannnn!!
Ya yaa.. nape?
Nanti puan ikut kitorang gi makan-makan jom..
Haaa? (Owhh i liokeww sangat!!) Ok... bereh aje. Kat mana?
Dominos.. kat bandar jer.
Ok2.. sape lagi?
Lecturer accounts lain..
Orait. !
Oh ya puan, nanti kita main tukar-tukar hadiah tau hari tu. Minimum harga hadiah 5 ringgit je. Nanti puan bawak ye..
Gitu ke.. buleh aje. Jumpa nanti tau!!

So.. pada tarikh jang dijanjikan, kami pun zasss togeder2 ke sini. 
Makan-makan ni sebenarnya untuk say gud bye kat beberapa orang students kami yang dah final sem. Sem depan dah tak jumpa mereka daa.. Tak boleh bebel lagi daa kat diorang haaaahaaa...

Oh ya.. dominos ni aku tak pernah sampai dan tak pernah makan lagi kat sini sebab katanya selalu penuh.

Ok jom kita tengok gambar students dan lecturer kesayangan mereka ni.. 

Antara students.. 
Left : Hema, Kong, Hamdan, Mira, Esha dan Nirosha

Ni pulak sesi tukar-tukar hadiah. Memang happening! Meriah dengan bebudak ni jer.. 
Ok ni Puan Pamela dan Esha

Ni pulak Hema dan Wani

Nirosha dan Cik Laura

Puan Farah dan Wani

Kong dan Puan Pamela

Aku.. dapat hadiah dari mentee..Aisyah. Chewahh sama-sama kuning tu..(termasuk apek kat belakang tu sebagai background huuuu..)

Ni hadiah yang aku dapat dari Aisahh.. best jugak tau leh tampal notes kat sini.. senang-senang!

Ni notes pertama dari Aisyah...thanks aisyah..suka sangat tau!!

Sambil-sambil tukar hadiah tu.. kita makan dulu..! best ke dominos ni ekk?

Sambung kasi hadiah lagi. Aisyah dan Puan Farah

Mira dan Kong.. sorry gambar blurrr.. 
eeee..apek kat sebelah tu interprem nguhh kan... huuu

Hema dan Hamdan

Tadaaa..ni hadiah dari aku. Juga dapat kat mentee sendiri, Nirosha. 
Moga bermanfaat untuk awak ye!

Mira dan Mis Laura

Hamdan dan Esha

Ok.. selesai makan-makan, chit chat sana chitcat sini.. gossip sana gossip sini hahaaa!!

So now, jom bergambar ramai-ramai sebagai kenangan

Apsal tu ehh.. ?Ada wang emas ke kat situ hihihii...


Ok smile!

One more...smile!!

Peaceeeee!! wahh suka-suka!

Enjoykan sekali-sekala hang out dengan students.. Moga semua pelajar berjaya dalam karier mereka kelak. Untuk yang belum tamat lagi, teruskan belajar dan score untuk Dean List yuhuuu!! 

Rating?
Environment : 4.2 je sebab dia pasang tv yang bowing teramat hehe
Makanan : 4.5 .. compare to pizza.. bolehla ..sedap!
Layanan : 3 je.... kan kannn setuju tak?

Thanks all for dis party! Jumpa 19hb nanti!!

Happy Birthday Princess!

Hasya Addini

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Same dress, toys and bed..but different Addini